Šta je novo?

Tapatalk i PWA aplikacija

Umesto toga moze da se ugura npr "Threads with your posts", neka kombinacija "watched threads / watched forums" i "new posts", tako sve bude na 1 klik/dodir i olaksalo bi navigaciju.
Bilo bi previse nagurano sve.
Imas u meniju, znaci 2 klika do tema u kojima si ucestvovao.
Ako je i to tesko...
Screenshot_2021-02-14-16-04-20-41_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg

Zasto i ta dva klika, moze nekao opcija da app odmah otvara watched i naravno jos veci font nego u plus theme?
Logicno je da otvara pocetnu stranu. U svakom slucaju sa tom promenim bi se onda ljudi (evo ja prvi) zalili zasto ih forum automatski baca na tamo neku stranu watched.
Za plus se slazem. Zapravo mislim da se treba ostaviti ovo i dodati jos jedna dodatna sub-tema koja povecava sve za jos X%.

A nije logicno. Na PC napravim link ka toj stranici, na TT mi pali tu stranicu (sada naravno Bensh vise nista), e sad mi na Android app mi od pre par dana to vise ne treba i logicno je!? Em dva klika, em dve ruke, em dok predjem ocima preko svega ponudjenog... pa onda nije vise subscribed nego watched pa onda nema direktno na zadnji post (ili bar prvi unread) nego otvara prvu stranu (a na nekoj temi me ipak baci na zadnju stranu!?)...
i drugo, nisam ni rekao da treba da otvara uvek i svima na watched nego da ima opcija pa da svako izabere sta mu treba

Poslednja izmena:
Moze da se izbaci dark mode i customize i da umesto toga dodju te precice

Probao sam i sa filterima, mnogo je lepse direktno ipak na jedan dodir/klik

@milkobgd Za shortcut ti je Corvus odgovorio. Ja sam samo rekao da nema logike forsirati sve korisnike na tu stranu umesto na index.
Sto se tice prvog ili zadnjeg post-a : Uvek ce ti otvarati prvi post koji nisi procitao (ako takav postoji), u suprotnom ce ti otvoriti prvi post u celoj temi (na prvoj strani). Sto je sasvim razumno ponasanje. Ako kliknes na datum kada je napisan zadnji post, on ce te uvek odvesti na zadnji, nezavisno od toga da li si ga vec procitao ili nisi.

A meni je razumno da ide na poslednji post u temi. Da nema ovakvih kao ja ne bi u TT bila ovakva opcija,
Screenshot_20210214-212111.jpg
čemu preganjanje šta je logično i razumno? Neko voli ovako, neko onako.
Ipak me zanima, zašto bi otvarao prvi post u temi koju pratim odnosno redovno čitam!?

Zato sto linkovi na webu tako rade.

Pridružujem se mišljenju da treba opcija za direktniji pristup za watched threads.

Takođe, upravo sam pokušavao u Chrome da pošaljem shortcut do watched threads na homescreen, ali nema više u njemu te opcije. Ona aplikacija koju je Corvus Corax pomenuo je pomogla.

Što se tiče ulaska temu direktno na najnoviju poruku, droga stvar koja mi je nedostajala sa TT, postiže se pritiskom na vreme zadnjeg posta ispod naslova teme...
Još samo direktan ulazak (ili bar da jednim dodatnim klikom ali u dometu desnog palca) i moći će da se pomirim sa odsustvom podrške za TT.
Video sam Coraxov predlog, radi ali radije bih app opciju.

Tesko prihvatam promene, verovatno godine doprinose tome i bas sam bio skenjan kad je TT ispao iz igre. Koji dan je bilo cupavo ali sada mi watched threads resava posao. Pratim 20 tak tema, druge me ne interesuju i ovo mi otvara nove postove. Udjem u svaki i naci me na poslednji procitani. Retko kad zablesavo pa baci na prvu stranu. Sve u svemu, funcionise samo mi je trebalo malo da prihvatim promenu.
Vidim da se sv bore i otimaju a mozda samo niste otkrili sta koja opcija predstavlja u odnosu na TT pa se ne snalazite.

Šta je tu je, navići ćemo se.

Jedno pitanje, nadam se da nisam promašio temu. Koji je limit rezolucije/veličine za kačenje slika? Sa mog telefona (Mi10) ne mogu da okačim sliku direkt iz galerije, moram da je resize ručno, onda prodje.

Da li postoji mogućnost da se taj limit poveća, i ako ne (što mi je i logično zbog servera), da li može da se namesti da forum sam resize sliku na dozvoljenu veličinu?
Ima sad dosta telefona koji prave ogromne fajlove, verujem da bi ovo baš olakšalo proces.

Dali je moguće da se smanji broj postova po strani sa 30 na manje (10, 15, 20)? Sve sam pregledao ali ne nalazim tu opciju u podešavanjima. Kada tražim post koji sam pročitao teško mi je da ga nađem pošto ih ima 30.

Dali je moguće da se smanji broj postova po strani sa 30 na manje (10, 15, 20)? Sve sam pregledao ali ne nalazim tu opciju u podešavanjima. Kada tražim post koji sam pročitao teško mi je da ga nađem pošto ih ima 30.
Nije moguće, bar ne za korisnika.
Post automatically merged:

Šta je tu je, navići ćemo se.

Jedno pitanje, nadam se da nisam promašio temu. Koji je limit rezolucije/veličine za kačenje slika? Sa mog telefona (Mi10) ne mogu da okačim sliku direkt iz galerije, moram da je resize ručno, onda prodje.

Da li postoji mogućnost da se taj limit poveća, i ako ne (što mi je i logično zbog servera), da li može da se namesti da forum sam resize sliku na dozvoljenu veličinu?
Ima sad dosta telefona koji prave ogromne fajlove, verujem da bi ovo baš olakšalo proces.
Maksimalna veličina je 1920x1200 px, fajlovi veličine do 1 MB. Server sam secka slike nakon toga, ali realno ne postoji potreba za originalima većim od 1900x1200 px na forumu.

Jel ova aplikacija samo wrapper za bench forum?

@kUdtiHaEX

To okej, ali da li postoji mogućnost da forum sam smanji sliku a ne da izbaci grešku?

Ovu poruku dobijem kad pokušam da okačim fotku iz galerije. Slika je nekih 12-13mb, ne znam da li postoji neki limit preko kog forum ne radi resize.

Prilozi

• Screenshot_2021-02-16-12-17-44-929_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-02-16-12-17-44-929_com.android.chrome.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 46
To okej, ali da li postoji mogućnost da forum sam smanji sliku a ne da izbaci grešku?

Ovu poruku dobijem kad pokušam da okačim fotku iz galerije. Slika je nekih 12-13mb, ne znam da li postoji neki limit preko kog forum ne radi resize.
1 MB je ograničenje za bilo koji tip fajlova. Skaliraj sliku na telefonu, ne postoji potreba za fajlom od 13 MB na serveru zaista.
Post automatically merged:

Ima li šanse za neku temu sa još većim slovima, za nas starije?
Evo pre 5 minuta:

1 MB je ograničenje za bilo koji tip fajlova. Skaliraj sliku na telefonu, ne postoji potreba za fajlom od 13 MB na serveru zaista.
Nismo se razumeli (ili je nemoguće ovo o čemu ja pričam :D )

Ni ne mislim da treba da bude fajl od 13mb, već da ga forum smanji prilikom uploada.

Primer: uzmem sliku iz galerije da okačim (full size), izbaci onu grešku od gore.

Odradim resize, slika bude oko 3mb, rezolucija 3200x4300. Idem na attach i prodje bez problema. Kad je skidam s foruma, slika je 150kb i 1920x1200, znači forum je automatski odradio resize na te vrednosti. Jel postoji mogućnost da to odradi i sa većim fajlom, ili postoji neki limit?

Nismo se razumeli (ili je nemoguće ovo o čemu ja pričam :D )

Ni ne mislim da treba da bude fajl od 13mb, već da ga forum smanji prilikom uploada.

Primer: uzmem sliku iz galerije da okačim (full size), izbaci onu grešku od gore.

Odradim resize, slika bude oko 3mb, rezolucija 3200x4300. Idem na attach i prodje bez problema. Kad je skidam s foruma, slika je 150kb i 1920x1200, znači forum je automatski odradio resize na te vrednosti. Jel postoji mogućnost da to odradi i sa većim fajlom, ili postoji neki limit?
Mislim da ne razumeš kako transfer fajlova funkcioniše. Ako fajl koji pokušavaš da transferuješ prevazilazi postavljene limite (13 vs 1 MB), transfer neće biti moguć jer tvoj fajl ne prolazi osnovnu validaciju po pitanju veličine. Ne postoji takva stvar kao što je "smanjivanje fajla tokom uploada", postoji proces transfera fajlova i njihove naknadne obrade na novoj destinaciji, što je nešto na šta ti verovatno i misliš.

Ono što ja mogu da učinim je da uvećam limit po pitanju veličine fajla (sa 1 MB na, recimo 5 MB) i onda bi to trebalo da donekle reši probleme, ali i dalje nećeš moći da podigneš fajl od 13 MB :)

To je to na šta sam mislio. Samo kažem, čudno mi je što drugi fajl koji takodje prelazi taj limit (3-4mb) okači normalno i naknadno obradi.

Evo konkretne slike koju sam okačio danas

Prilozi

• Screenshot_2021-02-16-14-12-03-249_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-02-16-14-12-03-249_com.miui.gallery.jpg
    29.4 KB · Pregleda: 42
Dešava se malo čudna stvar, na telefonu je prebačeno na plus temu, sa većim fontom, što mi odgovara kada pratim forum preko mobilnog, ali su se podešavanja prenela i na desktop, pa su slova malo prevelika.Da li je to neki bug, ili tako treba?

Tako treba.

Dešava se malo čudna stvar, na telefonu je prebačeno na plus temu, sa većim fontom, što mi odgovara kada pratim forum preko mobilnog, ali su se podešavanja prenela i na desktop, pa su slova malo prevelika.Da li je to neki bug, ili tako treba?
Tako i treba jer je u pitanju isti korisnički profil, a ta informacija se čuva u okviru profila.

Inače ako ikoga zanima i želi da shvati, u poslednja 24 časa ravno 20% poseta je došlo sa mobilnih uređaja (od 147.000 ukupno).
U poslednja 24 časa udeo mobilnih uređaja u ukupnoj poseti je po prvi put (otkako ja pratim statistike) prešao broj poseta sa desktop računara (51%) 💪

Nazad
Vrh Dno