Šta je novo?

Hardver Napajanje za mid range racunar?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Ra_Sheed

Poštovan
Učlanjen(a)
05.07.2015
Poena
54
Postovanje dragi forumasi. Potrebna mi je pomoc oko napajanja obzirom da nemam iskustva sa istim, a sumnjam da napajanja sto nude win win i slicne radnje imaju potreban kvalitet. Strani sajtovi mi preporucuju Corsair cx450M. Generalno preporucuju corsair, em su skuplji em ih tesko naci ovde u redovnim radnjama.
Izracunata potrosnja mi je ko 340W. Molim vas za predlog napajanja, cifra oko 5k. Ili pak treba vise da se otvorim. Racunar ce imati sledece komponente:
Maticna: msi b450 tomahawk max
Procesor: AMD ryzen 3 3300x
Grafika: msi nvidia gtx 1660
Ram: 2x8gb 3200mhz
SSD 500gb + hd 1T
Racunar nece biti gejmerski vec poslovni za 3d modelovanje, ponekad render, aktivnog rada oko 3 sata dnevno
Unapred hvala i prijatan dan

Ako ste voljni da mi preporucite i kuciste, bio bih vam zahvalan. Pokusao sam da nadjem na forumu ali se u vecini slucajeva prica o sklapanju citave konstrukcije i kombinacije ventilatora 😁 plocu sam vec naveo(b450 tomahawk) i bitno mi je u sustini da ne bude bucno i da moze da podnese taj rad od par sati dnevno bez da se skidaju stranice i da se dodaje 5 ventilatora.

Duze drzis dugme za promenu LED svetla i iskljucis ga potpuno.
Da li je moguce da postoje 2 serije ovog modela pod istim nazivom? Na fotkama se razlikuje gornji panel. Fale usb portovi i LED dugme. Jedno kuciste je iz recenzije drugo je ono sto trenutno ima u gigatronu(odma se vidi da je siromasnije)

Prilozi

• Screenshot_20210216-083116.png
    Screenshot_20210216-083116.png
    223.5 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_20210216-083719.png
    Screenshot_20210216-083719.png
    483.3 KB · Pregleda: 20
Mozete li biti precizniji, koja snaga je u pitanju, jer koji god model da kucam skuplji je od onog sto su kolege predlozile( i to ne za malo). Trazim najbolje napajanje u cenovnom rangu koji sam naveo (5,6k) svestan sam i sam da postoje bolja napajanja za 8-9k.
Pretpostavljam da kupuješ kod nas tako da idi na najjeftiniji ako je skučen budzet.Cooler master mwe white v2 500w 6300 din.
Na kp je 47 evra za white,50tak za 550w bronze..Isti kvalitet,ista platforma...

Sa manje portova je starija verzija i vjerovatno ga takvog vise i nema u prodaji. Ako ne nadjes Titan II Pro, trazi MS Armor V710, isto kuciste, samo preimenovano.

Dve verzije MS Titan II Pro se ne razlikuju po gornjem panelu, isti je na obe verzije kućišta. U pitanju je loše odradjen render na prvoj slici. Razlika je u unutrašnjosti kućišta.

Dve verzije MS Titan II Pro se ne razlikuju po gornjem panelu, isti je na obe verzije kućišta. U pitanju je loše odradjen render na prvoj slici. Razlika je u unutrašnjosti kućišta.

Svraticu do gigatrona svakako da proverim. Ms armor v710 sam nasao za 6000din, ako je identicno kako pise gore, onda je to skroz ok cena :)

Nazad
Vrh Dno