Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

@Proday
Svaka čast na tebe kad se sjećaš kakva je razlika bila u videu između SD i Exynosa prije 8 godina

Nisam iskren da budem. Pratio sam real daily usage ali nisam ispratio to poredjenje koje spominjes.

Dakle, i posle više pokušaja, nisam uspeo da saznam da li će domaći operateri ponuditi 256 Gb varijantu Ultre. Probao sa Samsung Srbija chatom, nemaju pojma. Dali mi neki broj na koji se niko ne javlja... Jednom rečju, uneredim vam se na podršku! Bolje Mate 40 Pro, bar znam da ću imati ljudsku podršku.

Je l' očekujete da će Samsung krenuti sledeće nedelje sa slanjem preorder poklona ili će se čekati do sredine marta?

Изгледа да то зависи од државе до државе. Прочитао сам на xda да су неки већ добили своје поклоне, док нпр у Швајцарској тренутно (бар у мом случају), обрађују захтеве. Писало је да поклони стижу у року од (макс) 8 недеља... Ко ће га знати...

Sto vise istrazujem uvjek dodem na kraju dana da sam i nisam za S21U. Nisam stvar o imao Nokia 808, ali po ovom liku ta Nokia je i dan danas vrh posle toliko godina.

Sto vise istrazujem uvjek dodem na kraju dana da sam i nisam za S21U. Nisam stvar o imao Nokia 808, ali po ovom liku ta Nokia je i dan danas vrh posle toliko godina.
Ja još uvek koristim 1520 i slike su klasa za većinu današnjih telefona. Ali nedostatak aplikacija i baterija pred riknjavanjem me teraju da menjam pa sam gledao Ultru ali, kako se čini, ipak će biti Huawei jer ovi idioti u VIP i Telenoru ne mogu da ponude 256 Gb.

Људи овде превише пажње посвећују паткометрији...
Савршен уређај не постоји, само нам неки одговарају мање или више од осталих. Чињеница је да 95% ствари може да се уради и са телефоном од 250е, ал је и чињеница да нас оних 5% често одвуче негде другде јер нам се може...
Увек ће неки уређај у нечему бити бољи од неког другог, и то је то.
Узмеш шта ти се допада и вози...

Ja još uvek koristim 1520 i slike su klasa za većinu današnjih telefona. Ali nedostatak aplikacija i baterija pred riknjavanjem me teraju da menjam pa sam gledao Ultru ali, kako se čini, ipak će biti Huawei jer ovi idioti u VIP i Telenoru ne mogu da ponude 256 Gb.

Sacekaj sledecu nedelju. Valjda tek od ponedeljka ce biti jasno o 256 i 512 modelu.

Je l' očekujete da će Samsung krenuti sledeće nedelje sa slanjem preorder poklona ili će se čekati do sredine marta?

Изгледа да то зависи од државе до државе. Прочитао сам на xda да су неки већ добили своје поклоне, док нпр у Швајцарској тренутно (бар у мом случају), обрађују захтеве. Писало је да поклони стижу у року од (макс) 8 недеља... Ко ће га знати...
Meni su ovo poslali,kad su mi odobrili poklon.

Prilozi

• Screenshot_20210212-174508_Gmail.jpg
    Screenshot_20210212-174508_Gmail.jpg
    86.3 KB · Pregleda: 39
Ovaj austrijski T Mobile je izgleda malo vise spor po pitanju firmware_a? da li tko od vas radi update preko Odina...vidim da imaju dvije verzije koje jos nisu dosle preko T Mobile ali imaju kao Open Austria G998BXXU1AUB3 te ova zadnja G998BXXU1AUB6. U slucaju flash_anja da li treba prvo stariju pa onda noviju ili moze odmah nova i da li je uopce preporucljivo to raditi???

Možeš slobodno da radiš preko Odina poslednju verziju. Moj savet, koji bi potencijalno mogao da ispravi sve probleme s kojima si se ti susretao, je da kada instaliraš preko odina običan csc, a ne home_csc i da kreneš sa sređivanjem od početka.

Stiglo

Prilozi

• Screenshot_20210213-065204_Software update.jpg
    Screenshot_20210213-065204_Software update.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 29
Da li je realno da od kako sam uzeo uredjaj,isti dobije samo jedno vece azuriranje? Januarsko,oko 1gb tesko. Telefon uzet u Telenoru

Skini sa sammobile pa ga flesni odinom. Moj nije sa mreze i mislim da je ovo vec cetvrto,doduse sa ovim nesto peglaju kameru i curenje baterije, mada nisam primetio da je curela ali neka rade samo

Ја isto dobio samo jedan update,uzeo sam telefon u VIP-u.

Jel uzeo neko s21?Ne plus ili ultru.Ako jeste,moze neki hint kakva mu je baterija,bolja li je nego na s20?

Pozdrav svima. Ja sam uzeo S21 obican, i isto imam problem sa pregrejavanjem telefona zbog kamere, bukvalno samo udjete u kameru i posle 3min telefon se pregreva, gornja strana telefona, ivice pogotovo. Takodje ono sto mi ne svidja je sama kamera, tj snimanje videa. I onda vidim ove klipove po yt o razlici izmedju Exy i Snap i to je to. Odradio sam 2 update-a koja su bila i cini mi se da problem nije resen. Takodje curenje baterije preko noci, ostavim telefon sa oko 25-30%, posle 5-6 sati budim se telefon na 2%. Probao sam sa prebacivanjem aplikacija u deep sleep, vecinu app, i power saving mode i sledecu noc opet isto. Da li je neko uspeo da resi problem i ako imate neki savet sta kako bio bih vam zahvalan.

Јеси ли користио smart switch?
Ја ноћу држим телефон у авиончић моду, и за тих 7-8 сати батерија падне за 1%.

Jesam, u radnji mi je ponudila radnica da prebacim sa iphone-a podatke. Da li to ima kakve veze?

Много људи се жали на батерију после коришћења те опције. Мада кад је у питању ios/android не би требало да буде проблем, јер сем контаката и евентуално порука нема шта да пребациш.
Користиш ли smart things апликацију?

Pozdrav svima. Ja sam uzeo S21 obican, i isto imam problem sa pregrejavanjem telefona zbog kamere, bukvalno samo udjete u kameru i posle 3min telefon se pregreva, gornja strana telefona, ivice pogotovo. Takodje ono sto mi ne svidja je sama kamera, tj snimanje videa. I onda vidim ove klipove po yt o razlici izmedju Exy i Snap i to je to. Odradio sam 2 update-a koja su bila i cini mi se da problem nije resen. Takodje curenje baterije preko noci, ostavim telefon sa oko 25-30%, posle 5-6 sati budim se telefon na 2%. Probao sam sa prebacivanjem aplikacija u deep sleep, vecinu app, i power saving mode i sledecu noc opet isto. Da li je neko uspeo da resi problem i ako imate neki savet sta kako bio bih vam zahvalan.

Nesto ti drzi telefon 'budnim" zato ti je skinuo preko 20% preko veceri.Sto se tice kamere i zagrevanja juce sam bas gledao neki test sa mi 11,note 20 ultra i jos dva ne secam se koja i merio je temperaruru i potrosnju baterije prilikom upotrebe kamere.S21 ultra je bio malo topliji za 2 stepena.Nemoj da se cimate on za 10minuta koriscenja kamere mora zagrejati telefon do 37-38 stepeni ipak ona i najvise vuce.Hocu da kazem da su svi flagship uredjaji slicni po temperaturi pri koriscenju kamere.Moze na nekom telefonu samo da deluje topliji na dodir na slicnoj temperaturi i to je to.Kazu pa znas predje 40 stepeni kad snimas 4k30fps 20minuta...pa to je logicno a i samo ne znam ko pravi snimke u tom rezimu od 20 minuta.

Много људи се жали на батерију после коришћења те опције. Мада кад је у питању ios/android не би требало да буде проблем, јер сем контаката и евентуално порука нема шта да пребациш.
Користиш ли smart things апликацију?
Ne znam za tu smart things ako mozes da mi objasnis.
A sad osecam da je topao i kad surfujem, bas sam sad instalirao cpu monitor i pokazuje mi da mu je temp 39c.

Ne bi trebao da je topao pri surfu nikako,bar ultra nije ,vrati ga na fabricoo pa ispocetka sve

Иди у settings/battery and device care/battery и види који ти програми троше највише. И обрати пажњу на background ставку.

Али врло вероватно ћеш морати, као што је написао колега изнад, да га вратиш на фабричко подешавање.

Jutros preko odina stavljena naj novija verzija...sto se tice zagrijavanja, situacija je puno bolja i cijeli proces zagrijavanja se odvija puno sporije. Nakon 10 minuta je bio na 40° ali prvih 5 minuta nije prelazio 35° i nikakva toplina se nije osjecala do nekih 37°. I dalje stoji da je na dodir prilicno topliji od iPhone 11 nakon istog vremena snimanja i kao sto rece @Luciano samo gornja trecina telefona je topla, pogotovo okvir ali sada se i puno brze hladi neko prije. Ono sto sam ovako na prvu primjetio je da je sada prelaz izmedju "objektiva" puno bolji nego ranije, kad se s 0.6x prebaci na 10x se i dalje osjete oni "skokovi" na 1x, 3x pa 10x ali sada je to puno bolje.
@Luciano...to sa potrosnjom u standby nesto nije u redu...kod mene je trosio nekih 0,5%/h te nije bio u planemode, nego spojen na WiFi sa ukljucenim mobile data tako da su notifikacije normalno dolazile ali obavezno iskljucenim AOD. Danas cu jos malo da ga procesljam da vidim da li ima kakvih promjena na kvaliteti videa. Mada jucer sam snimao vjeverice sa 10x i uopce ne izgleda lose, malo treskavo ali ipak prilicno dobro za snimajne iz ruke...S21Ultra 10x video sample

99% ce morati i to je ono sto je najgluplja stvar na ovom tel. Izbacili su slot za sd i sad ako se ovo desi mora copy paste pre i posle vracanja na fabricko . To me tera,osim kolicine memorije da razmisljam.o vracanju na n20u

Nije mi bio topao ovako pre tokom surfa a i generalno, samo kada udjem u kameru se desavalo. Sad poslednja dva dana sam to primetio. Sad cu uraditi ovaj update, pa cu videti kakva je situacija. Reset cu odraditi kad dodjem u Bg za 2-3 dana, imam neke app koje su mi potrebne sada.

Vrh Dno