Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Generalno, postoje ljudi kojima gsm problem, postoje oni kojima apsolutno ništa ne znači, a ima i onih koji moraju prijaviti kompromis.. jednostavno tako je, ja se više radujem ukoliko dođe neki ozbiljan napredak u hardveru nego da li ce se situacija sa apk *******cijama srediti, jer obrni okreni, biće nekih stvari koje ćemo u nekom trenutku poželeti, a nećemo moći da ih imamo zbog nedostatka gsma.

Jedini razlog je nedostatak GMSa...što se tiče samsunga po pitanju meni najvažnije dvije stvari a to su baterija i kamera iskreno rečeno baterija me je iznenadila, pozitivno, bemliga ako nije i bolja nego na P40Pro+ ali to ću sigurno znati za jedno 10tak dana. Što se tiče kamere, ona me također iznenadila ali negativno. Fotografija, dobro je to ali nije kao na P40Pro+, pogotovo noćna...sinoć sam baš sa ženom šetao, isto mjesto, ista rasvjeta ali što P40Pro+ napravi u automatici samsung ne može ni u Night Mode_u. Da bi to na nešto izgledalo samsungu treba puno više svijetla nego huaweiu. Video, to je bolje nego na P40Pro+ ali daleko od dobroga. Kažu popravit će se sa update_om, znaš kako kažu, nada umire posljednja [emoji16]
Očigledno danas ako hoćeš da imaš nešto dobro moraš praviti kompromise...sa Huawei_om GSM sa Samsungom čekanje na updates...po meni tko ne pati za zoom_om a može napraviti kompromis kad je u pitanju iOS, ruku na srce po meni iako ga nisam koristio iPhone 12ProMax je momentalno nešto najbolje kad su u pitanju Smartphones...kad je nešto dobro onda je to dobro. Tko zna, možda sljedeći bude iPhone [emoji6]

Gesendet von meinem SM-G998B mit Tapatalk

I ova poruka je veoma zanimljiva.. i uporedba kamere i baterije sa p40 pro plusom, imajući u obzir cenu za koju može da se nađe Huawei, dilema iskreno vredi li duplih para, šta znam.. Čekam šta će biti sa p50, pa da keširam, ne bih da uzmem sad npr ultru, a onda da se obnosim sa prodajom. Nije mi hitno, jos 2 meseca mogu da sačekam, mada ukoliko p50 bude dosao na zimu, otpisacu tu opciju.

Takođe iPhone opcija, koju nikad nisam razmatrao zaista, usled nekompletnosti i kompromisa kod ostalih uređaja, pocinje da mi izgleda kao mogućnost.. mada daleko sam od jabuke ja, ipak će mi ultra biti draža od iph 12proM

Nema potrebe da imaju servise, ne treba zavisiti ni od koga. Lepu pricu su poceli i samo neka tako nastave. Kome su servisi neophodni, vrlo lako ce ih ubaciti. [emoji4]

Najbolje bi bilo da oni nastave i sa i bez servisa pa čuj, tko hoće da zavisi neka zavisi a tko neće ne mora [emoji6]

Vi koji ste kao ja instalirali GMS jel vam radi Car Go.
Meni nece pa nece sta god mu radio. Sve drugo radi osim Car Go.

Da li je najnoviji update (168) "zasluzan" za uklanjanje opcije raw fotkanja nekompesovanih slicica kamerom p40 pro, ili ja ne znam za neki skriveni mod?

Maksimalna velicina fajla je 10-tak mega i to iskljucivo jpeg. Cak je i u hi-res modu 50mp slika teska samo 7-8 mega.

Da se prikljucim grupi zvanicno, danas porucio, a sutra bi trebalo da stigne P40 pro. Polovan, kao nov, kupljen pre 2 nedelje kod operatera, 490e. Mislim da sam ubo sam cenom u odnosu na starost! :)

Da li je najnoviji update (168) "zasluzan" za uklanjanje opcije raw fotkanja nekompesovanih slicica kamerom p40 pro, ili ja ne znam za neki skriveni mod?

Maksimalna velicina fajla je 10-tak mega i to iskljucivo jpeg. Cak je i u hi-res modu 50mp slika teska samo 7-8 mega.

Kod Huawei, odrediš update prva dva meseca po izlasku telefona i više ništa ne diraš jer bude gore..

U Pro modu imaš 3 opcije: JPG, JPG-L i RAW... Bar tako je kod mene

Da se prikljucim grupi zvanicno, danas porucio, a sutra bi trebalo da stigne P40 pro. Polovan, kao nov, kupljen pre 2 nedelje kod operatera, 490e. Mislim da sam ubo sam cenom u odnosu na starost! :)

Nek je živ i zdrav i da služi, ja sam trebao da kupim, ali nekako evo čekam kao p50

@danijel011 Kod mene raw i jpeg, a oba prave jpeg kompresovanu sliku. *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*izam.

Poslednja izmena:
E pa da, meni je uvek 4:3 pa nisam obratio pažnju na to... Mada ima logike, valjda u tom aspektu koristi ceo senzor

Nešto dobro ne radiš...ja kad sam spremao u RAW slike su bile u .dng formatu (tako ih je prikazivati moj PC) i otprilike 23-25MB veličine

Poslednja izmena:
Nešto dobro ne radiš...ja kad sam spremao u RAW slike su bile u .dng formatu (tako ih je prikazivati moj PC) i otprilike 23-25MB veličine

Sve ok, do mene je, raw fajlovi su ogromni, preko 100 mega. More informacija, ubilo se za editovanje.

Ovaj mobitel je vrh!

Baš to, dng bude uvek preko 100MB... Verovatno si gledao onu sliku koja se pojavi u galeriji, to je jpg, dng se nalazi u folderu RAW

Koji 100MB, gdje nađošte 100MB. Kod mene su između 20-25MB [emoji849]

Ako je aspect ratio 4:3, raw slike su 25mb, ako je 16:9, ondaK su 101mb.

Meni sutra stiže P40 Pro od ortaka i jedva čekam da ga probam.
Obećao je da će sve GS da ubaci tako da ja ne moram da brinem :)

Mada se najviše radujem kameri o kojoj sam čitao samo sve najbolje. Ipak je to jedna od bitnijih stvari na mobilnom po mom mišljenju

Preko mesec dana koristim ovaj telefon i veoma sam zadovoljan. Godinama sam veran HUAWEI korisnik: P7 - HONOR 8 - Mate 20 Pro - P40 pro. Može se bez Google servisa - a plašio sam se da li ću moći. Jedina stvar koja mi nedostaje je stalna sinhronizacija konatakata. Zbog posla četo puta kontakt unesem na računaru, a ponekad na telefonu. Dok sam koristio prethodne telefone koji su imali Google servise, to je super radilo jer se sve istovremeno sinhronizovalo. E sada sam malo u problemu. Da li je neko našao rešenje za ovo, odn. da li postoji mohgućnost da se preko nekog naloga koji radi na huawei telefonima ovakva sinhronizacija non stop vrši?

Huawei ima sinkronizaciju kontakata na svom cloudu. Zar nisi prijavljen na Huawei ID?

Ako je aspect ratio 4:3, raw slike su 25mb, ako je 16:9, ondaK su 101mb.

Odakle 16:9, taj aspekt uopšte nema? I kod mene je isto tako na P40, kad slikam u RAW, slike su 110mb i 50mp. Voleo bih da mi kaže neko ako zna kako da slikam RAW 12mp. 50 su mi nepotrebni.

Evo ih na kp 600e pro plus varijante.. greota što čekam p50, odmah bi zvao da uzmem..

Vrh Dno