Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Isto pitanje, da li preporucujete Afterburner ili Precision ?

I hvala @Gedora, totalno sam zaboravio da proverim da li ima neki novi firmware za 3080.
Obicno imam naviku da proveravam firmwer, bios itd... ali od silnog testiranja karte sam to smetnuo sa uma :)

Stigla je jutros EVGA i kod mene :D Obrnuo na brzinu neki benchmark, kapiram da me bottleneckuje RAM dosta... Default BIOS, trenutno je na 1x8 i 1x2*8pin daisy chain pa cekam da mi stignu kablovi da prebacim na 450w BIOS.

Superposition_Benchmark_v1.1_11841_1612181391.png

Stigla!

Ja još čekam kurira... zvao D Express centar za Kragujevac i niko se ne javlja... :mad:
Jel može da se odradi korektan undervolt preko EVGA Precision X1 ili je AfterBurner bolje rešenje? Ne volim da imam više alatki koje rade isti posao...

Moze, ali ako mene pitas i dalje je lepsi AB za koriscenje.

@uroshnish
Na ovaj test gotovo da nista nema efekta sem grafike, ako mislis na to sto je memorija na 3200mhz, moze da uticati ne pojedine igre ali moze da se kaze da je to zanemarljivo sem ako nije bas na 2133mhz :p Brza memorija ka i klok procesora navise uticu na minimum FPS, na fluidnost gaminga.
Taj rezultat je odlican, 89fps :)

@Dimco
Eto, sreca sreca radost :D Obavezno je uslikaj kad je stavis u kuciste :)

Poslednja izmena:
Inace ljudi, da znate da se ResizableBAR VBIOS ocekuje krajem februara za EVGA kartice

Isto sto i AMD Smart Access Memory. Malo dize performanse...

^ šta je to čudno kad nemaju konkurenciju pa im lakše da podele tržište kao i nedostatak kartica da bi mogli održati visoke cene.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

S' obzirom da je meni prvobitna namera bila da uparim RX6000 seriju bas zbog tog 'all red' koncepta, drago mi je da ce biti pandan i za cross platform konfiguracije. Ako bude taj 'benefit' uopste nesto osetno... :)

Dogovorili se, bilo prvo samo AMD CPU - AMD GPU, sad ce vec moci AMD CPU - NVIDIA GPU :D I samo najnoviji hardware za sada.

Resizable BAR jer razvila PCI-SIG grupacija još davne 2008 godine. Ne znam samo zašto je AMD-u i Nvidiji trebalo toliko vremena da upotrebe ovu tehnologiju.

Malo sam cedio drenovinu... trenutno 6th za 3070 na Superposition listi (barem onih upload-ovanih).

Superposition_Benchmark_v1.1_9559_1612225354.png

Hmm Superposition mi kaze da je i9 bio na 3600Mhz a sve drugo da je na konstantnih 5.0Ghz svako jezgro, cemu verovati? :)

Svemu drugom

Jel tako? :) onda je sve ok :)

Ovaj Superposition nema blage veze sa realnošću :)

- Rezultati dobijeni sa RTX 3080 su ~10-15% bolji od RTX 2080 Ti dok je u realnosti razlika ~35%
- HD rezolucija na RTX 3080 ?!
- Ta podešavanja dobijena u Superposition nisu stabilna. Evo podesio sam krivu da konstantno drži 2070 Mhz (memorija +1000) uz ravno 1v u Superposition-u. Startovao Call of Duty Cold War, puca odmah. A inače u ovoj igri grafika vuče mnogo manje struje nego u drugim igrama.

Superposition 2070 - 21000_2.jpg

Poslednja izmena:
Ovaj Superposition nema blage veze sa realnošću :)

- Rezultati dobijeni sa RTX 3080 su ~10-15% bolji od RTX 2080 Ti dok je u realnosti razlika ~35%
- HD rezolucija na RTX 3080 ?!
- Ta podešavanja dobijena u Superposition nisu stabilna. Evo podesio sam krivu da konstantno drži 2070 Mhz (memorija +1000) uz ravno 1v u Superposition-u. Startovao Call of Duty Cold War, puca odmah. A inače u ovoj igri grafika vuče mnogo manje struje nego u drugim igrama.

Pogledajte prilog 296614

Potvrdjujem, superposition prolazi lagano, dok puca u igrama.

Ovo za stabilnost se slazem i mnogo mi je merodavniji 3Dmark, istu pojavu sam i ja imao - SP prodje bez problema, 3Dmark/igre pucaju u prvih 10sec load-a.

a jeste razmisljali da, posto ste konacno dosli do ove strava kartice, malo krenete da igrate igre - ono cemu su i namenjene, tojest da uzivate, i da se batalite testiranja?

Haha to to. Opustite se..ovo sve ispada ciji je veci a niko ne metje ni u sta :)

...sve je to u pauzama izmedju igara. :) U naucne svrhe, razume se.

Meni su najbolji ovi sto "samo" igraju igre a sa prenategnutim masinama pa posle par godina shvate da nesto ne stima ili odma pocnu da kukaju na igre, te micro stuttering, te stuttering, te bottleneck, a sve to si umali i na pocetku samo nije bilo igara koje iskoristavaju hardver blizu maksimuma pa da procesor pocne da trotluje, grafika da puce itd... Sistem u kome je nesto overklokovano, cpu, memorija, grafika treba adekvatno pretestirati, pa cak i default postvljenu masinu treba pretestirati benchmark testovima cisto da se bi se videlo da li je sve kako treba.
Tako i Superposition kao i drugi testovi tome sluze... 3DMark test stabilnosti isto tako nije pouzda... Konkretno za gaming ne postoji idealan test stabilnosti kojim bi mogla da se pretestira stabilnost overkloka, furmarkovanje je recimo ozbiljno corav poso ni ne treba ga koristiti jer nista ne pokazuje ni stabilan klok ni maksimalno koliko karta moze da se zagreje... Moje iskustvo je da oc podesavanje pod kojim Metro Exodus radi bez pucanja to je stabilno u svim igrama, sto je od prilike testirano 3DMark testom stabilnosti to sto prodje samo treba smanjiti -10~40mhz za GPU... Za GPU memoriju je mnogo jednostavnije utvrditi stabilan OC najcesce se artifakti u prikazu znak da je memorija prenatignuta.

Superposition Benchmark benchmark moze da prodje sa nategnutim klokovima koji nisu ni blizu stabilnog 24/7 overkloka, zato uvek pitam kada neko postavi da li je to sa 24/7 overklokom.

Poslednja izmena:
Yep, cyberpunk kida :)

Nazad
Vrh Dno