Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Jel zna neko kako pokrenuti HBO Go na android TV box?
Logujem se bez problema ali kada treba pokrenuti film vrti krug non stop.
Podrska kaze da vrv uredjaj nije podrzan (S905x, atvx 4.0 rom, Android 9)
Kako zeznutk HBO da se pokrene?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako pokrenuti HBO Go na android TV box?
Logujem se bez problema ali kada treba pokrenuti film vrti krug non stop.
Podrska kaze da vrv uredjaj nije podrzan (S905x, atvx 4.0 rom, Android 9)
Kako zeznutk HBO da se pokrene?

Da nisi mozda povezan kablom(lan)? Meni na beelink gt nije hteo hbo go da radi ako box povezan na lan, na wifi radio...

Da li se nekome dešava da se slika na EON android TV aplikaciji na mi box s-u zamrzne i da mora da se pokrene ponovo kanal da bi sve radilo kako treba?

Ovo sam primetio dok gledam utakmicu na SK kanalima i uvek zamrzne slika dok su reklame i to na poslednjoj tj kada treba opet uključenje u prenos utakmice da krene.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Svima se dešava, to im baguje njihovo "VIDA" 8. svetsko čudo sa personalizovanim reklamama (= kad je reklamni blok ne gledamo iste reklame ti i ja) ... kad treba da nastavi sa live TV programom tu brljavi... nekad "samo" 2s ti stoji "nema signala" pa nastavi sam, nekad moraš da promeniš kanal i vratiš se na taj koji si gledao da bi nastavio stream, a nekad zabode totalno app.
Tako se makar ponaša na Eon Smart box (SDMC model, dakle OTT uređaj).

Nisam znao da imaju te cake.

Da li se nekome dešava da se slika na EON android TV aplikaciji na mi box s-u zamrzne i da mora da se pokrene ponovo kanal da bi sve radilo kako treba?

Ovo sam primetio dok gledam utakmicu na SK kanalima i uvek zamrzne slika dok su reklame i to na poslednjoj tj kada treba opet uključenje u prenos utakmice da krene.

Ne treba uopste da se cudis, kad je sam sbb-ov eon smart box bugovit, i ne radi stabilno !

Poslednja izmena:
Da nisi mozda povezan kablom(lan)? Meni na beelink gt nije hteo hbo go da radi ako box povezan na lan, na wifi radio...
Jesam. Probacu na wifi pa javim.

EDIT: Na zalost, ne radi ni na wifi. Sve ok dok nw treba da pokrene film. Greska 5.2.

Da mi mozda samo ne fali neki kodek?

Poslednja izmena:
Ako na Mi Box S android 9 sa EON aplikacijom za mobilni gledam sk kanale, da li je slika imalo fluidnija nego na kineskim tv boxovima? Kakvi su kaironi na n1 hd kanalu?

Mobilna aplikacija = progressive, 25 frames per second stream
Smart aplikacija = interlaced, 50 fields per second stream.

Dakle tip stream-a i kvalitet koristi koja od 2 aplikacije se koristi a na da li koristiš na Smart/AndroidTV boxu ili Android boxu.
Pride nemodifikovan mobilni app ne radi na Mi Box S tj ni na jednom uređaju sa AndroidTV OS.
A Android 9 vs starije verzije utiče na kvalitet deinterlace-a interlaced stream-a. As in: Amlogic + Android 8 = krš deinterlace. Mi Box i Mi Box S posle update na Android 9.0 daleko bolje rade deinterlace.

Narucio je prvi od dva sto si predlozio.
Hvala pozdrav.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Stigao danas air maus suoer sve radi upravo mi poslao slike. Na taj stari android radi ok bez stekanja sf_emu. Okacicu i slike sa aide64 da se vidi koji je box upitanju jer je komsija zaboravio a zena bacila kutiju. :)
Inace nije zaludjenik za uredjaje dovoljno mu je ovo za nase programe dok radi,radi..napomenuo sam mu da ce morati u skorije vreme uloziti 50-tak evra za nov uredjaj i bizi miran par godina.
Hvala svima na pomoci.
Caruje drugaratvo...
0c0361b9b1d377c867fde0ec3e8c2f65.jpg
3802109a7590247fc6bdd9d05510763e.jpg
468957001402d63d822eb044b5eda85d.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Mobilna aplikacija = progressive, 25 frames per second stream
Smart aplikacija = interlaced, 50 fields per second stream.

Dakle tip stream-a i kvalitet koristi koja od 2 aplikacije se koristi a na da li koristiš na Smart/AndroidTV boxu ili Android boxu.
Pride nemodifikovan mobilni app ne radi na Mi Box S tj ni na jednom uređaju sa AndroidTV OS.
A Android 9 vs starije verzije utiče na kvalitet deinterlace-a interlaced stream-a. As in: Amlogic + Android 8 = krš deinterlace. Mi Box i Mi Box S posle update na Android 9.0 daleko bolje rade deinterlace.

A jel radi neki modifikovani? Stavio sam slimbox u Tanix i stvarno to sve super ide glatko, puno fluidnije nego Alice UI. Ali ne mogu nijednu mobilnu EON app natjerati da radi, tacnije instaliram preko adblinka ali ne vidi je u instaliranim apps

Instaliraj slimbox pie.
Taj nije android tv vec obicni android na kojem bi trebalo da radi mobilna verzija te aplikacije.

Instaliraj slimbox pie.
Taj nije android tv vec obicni android na kojem bi trebalo da radi mobilna verzija te aplikacije.

Slimbox pie mu dodje kao i Alice, manje vise. S tim sto na Alice radi i nemodifikovana EON aplikacija. Evo sad vidim da ni HBO GO nece na Slimbox ATV. Registrivao uredjaj uredno sa kodom preko HBO portala, udjem u app, odaberem naslov i samo vrti onaj krug, nece da krene sadrzaj. Ista stvar je i na lanu i wlanu

Samo da se ispravim od ranije zbog onih koji bi zbog koji bi da kupe novi chromecast with Google tv: ipak nije dobar za high bitrate 4k filmove, učinilo mi se u startu da jeste, ali ipak dosta toga ne radi.

Sve ono standardno I zvanično radi idealno, naravno.

Samo da se ispravim od ranije zbog onih koji bi zbog koji bi da kupe novi chromecast with Google tv: ipak nije dobar za high bitrate 4k filmove, učinilo mi se u startu da jeste, ali ipak dosta toga ne radi.

Sve ono standardno I zvanično radi idealno, naravno.
Ako je u pitanju VC1 kodek to nece raditi kako treba na amlogic uredjajima, ogranicavajuci faktor moze biti i "mreza" sam procesor je poprilicno dobar za sav video materijal - za sve 4k filmove (visok bitrate)Moze biti da ce se nesto resiti i azuriranjem sw....

Treba prijatelju u nemackoj koji se nikako ne razume u tehniku nekako da pomognem da instalira orion TV na televizor sa android TV
pa smo pokusavali telefonom i video pozivom preko aptoide TV, ali search ne pronalazi orionTV apk..
dalje smo probali teamviewer, ali on ne dozvoljava meni remote pristup odavde.

Takodje me brine da li u opste orionTV ima podrsku za kurskorske tastere, posto predpostavljam da nema?

Dajte mi neku ideju kako da mu pomognem, ili neki drugi jednostavan nacin da gleda srpske kanale na android TV?

Ili bar neku aplikaciju za remote desktop koja radi na android TV da probam ja da mu pomognem.

btw, on nema racunar, tastaturu ili mis, samo mobilni telefon i taj android TV

Poslednja izmena:
Hvala...
namestio bih mu ja samo da imam neki remote pristup njegovom televizoru, ali izgleda da nema takvih aplikacija za androidTV

Radi li orionTV sa kursorskim tasterima?

postoji li jos neka jednostavna aplikacija za domace kanale koja se moze skinuti sa playstora za android TV?

Ne radi orion u inostranstvu, barem ova nova Laki verzija koju sam ja probao. Mlaćenje sa VPN radi Oriona se ne isplati, bolje baci pogled na IPTV temu.

I ja se toga plašim ali radi mu na mobilnom, ne znam što mu ne bi radilo i na TV

A tek mi je komplikovan IPTV kako da mu objasnim i podesimo...

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Kupi Smart IPTV aplikaciju, i svu administraciju možeš raditi i ti preko web stranice. Tako ja održavam listu matorcima. TiviMate je dosta bolja, ali nema tu mogućnost.

Eto tako smart iptv, ti mu sve podešavas, a on samo daljinskim od tv da gleda....

Ne rade MAC još uvek na Smart IPTV. To je ova sa prvog linka.

Evo kako izgleda stranica za administraciju listi.
https://siptv.app/mylist/

Kao što sam naveo pre, TiviMate je daleko bolja, i podržava stalker liste, ali nema ovakvu mogućnost administracije još uvek.

Iptv Extreme Pro ima opciju za mac portale i da se ubacuju preko web stranice samo je pitanje jel moze na taj TV da se instalira.

Nazad
Vrh Dno