Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Undervoltovana karta po Alijevom predlogu, uz +375 za memoriju. Cini mi se da pre toga pada score, te da je ram unstable. Ne znam iz kog razloga nikad ne dolazi do power limita, ali ne ide ni preko 0.987v. Iako sam mu zadao i jos jedan veci stepen za klok na 1.05 cini mi se.

No svakako, ovaj kuler nije preterano adekvatan za neke ludilo rezultate, najmanja je karta od svih, samo dva slota i jako uska. Moja stara 2060 je sira od nje :D

Doci ce vodeni blokovi sa obe strane kartice za mesec-dva, a valjda do tada stigne i napajanje od 750W. Sada trenutno 4.6GHz all-core 5900X + 3080 na 600W je malo knap :)

Pogledajte prilog 296431

To je rezultat koji pravi 320w karta, a ta karta treba da je 370w kao i asus TUF... Tako je bilo na pocetku kada se pojavila, a vrlo je moguce da je ewga kasnije kroz bios ogranicila na 320w, sto je meni sasvim logicno kada su uzme u obzir koliko je sicusna :p Prava je steta sto pod vodu ne ide neka +500w zverka, al onda bi morao i napajanje da menjas :p

Undervoltovana karta po Alijevom predlogu, uz +375 za memoriju. Cini mi se da pre toga pada score, te da je ram unstable. Ne znam iz kog razloga nikad ne dolazi do power limita, ali ne ide ni preko 0.987v. Iako sam mu zadao i jos jedan veci stepen za klok na 1.05 cini mi se.

Moguce da je latencija u sledecem strapu krs, pa sta dobijes na frekvenciji izgubis na latenciji. Kao nekad na 7850.

Edit: zapisi rezultate na +50, +100, +150... Pa do +400. Treba da skalira linearno (ne proporcijalno, ali linearno). Ako negde imas regresiju ili 0 dobitka, tu je poceo novi strap sa opustenijim latencijama.

Poslednja izmena:
Zavrtio sam ovaj SP bench na svojoj 2080ti i evo scora:Superposition_Benchmark_v1.1_10066_1612012814.jpg

Zanima me koliko je STOCK 3080 brza u ovom benchu?

Preko 11000 otp 11500

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Moguce da je latencija u sledecem strapu krs, pa sta dobijes na frekvenciji izgubis na latenciji. Kao nekad na 7850.

Edit: zapisi rezultate na +50, +100, +150... Pa do +400. Treba da skalira linearno (ne proporcijalno, ali linearno). Ako negde imas regresiju ili 0 dobitka, tu je poceo novi strap sa opustenijim latencijama.

Hvala, cu da probam.

@*******i
Peakovala je na 330W, mislim da je limit 340W. Jer nije TDP ni jednom udario 100%. 97% max.
Sve 500W karte su na zalost mnogo veci PCB koji mi ne staje u kuciste. Tj. stalo bi ali bih izgubio jedan ventilator koji mi hladi VRM maticne.

Zavrtio sam ovaj SP bench na svojoj 2080ti i evo scora:Pogledajte prilog 296441

Zanima me koliko je STOCK 3080 brza u ovom benchu?

Zavisi koja... Rezultat varira 320w ~82fps 370w ~84 420w ~87
Ovo kod tebe je sa 24/7 overklokovanom kartom ili si natego oc samo da bi proso test ?

@Erik011
Cacak malo po netu mozda postoji negde 370w bios jer karta sigurno moze da radi kao 370w, cisto da izvuces maksimum kada je potpis :p

Poslednja izmena:
Isao sam sa memorijom od +400 do +650 u skokovima od po 15-20MHz, sve je stabilno rez je maltene isti. Varira 109XX poena. Znaci 50+-.
Zbunjen sam, nista mi nije jasno :D

Najbolji bio sa +460. Nazalost zaboravio da upalim GPU-Z u prvim testiranjima pa da uhvatim i njegovo ocitavanje za board power i power limit.

Screenshot_679.jpg

Pa ili SP ne ceni memoriju (nisam ga ni probao) ili nema svrhe muciti memoriju ako je rezultat isti. Sta kaze 3DMarko?

Pa ili SP ne ceni memoriju (nisam ga ni probao) ili nema svrhe muciti memoriju ako je rezultat isti. Sta kaze 3DMarko?

Nisam probao, drzao sam se SP-a. Probacu 3D Mareta sad. Koji test da opalim? Firestrike extreme?

lepo radi evga 3080..jedino nece rdr2..al nema veze zato ide bez greske "Legend of Grimrock II" na full hd (na 4k rezuluciji mi treba durbin da bih video tekst :D ).

pa odoh sad da je mucim sa Grimrock II :D

Gde nalazite te rtx 3080 ja se ubih 20 firmi sam zvao nigde nemaju ili su vec rezervisane.

Sent from my LEX821 using Tapatalk

Prelistaj par stranica unazad, dobijene su preko veze na forumu :D

Uzeo Vision OC 3070 pa da vidim bas taj RT na delu malo :)

Edit: ludacka razlika u kvalitetu slike u odnosu na 5700 koju sam imao pre ove.. Igre ne da rade dobro nego razvaljuje kartacka :D

RT izgleda brutalno u pojedinim igrama.
Kupio sam Control i Cyberpunk samo zbog RT-a.
:D

Control vredi da se odigra kako god, odlicna je igra, drzi paznju od pocetka do kraja...

@danilo989
Karte su namenje forumasima, ko forumasi dobio je kartu, ko zabusava uzaludno zove firme :d Ispostovani su svi koji su se javili, kompletan spisak, prvo bench spisak pa onda kupci u radnji.

@darkbaron
Ti druze ako si u NP bukvalno nema sanse nikako da dodjes do karte sem preko preprodavaca... Al evo savet kako da pokusas... Pozvi neku od manjih radnji a recimo za Vip house, Monitor, Atom, nema da brines, i ponudi da ostavis kaparu pa kad karta stigne da ti jave, za cenu ne brini, sigurno nece da ti jave kako je stigla karta a cena 1400e, maksimum moze da bude 1200e jer takve su okolnosti trenutno a kako mi se cini i trajno :p

da.do 1200e je skroz ok cena za 3080..takvo vreme. tek kad rudarenj izgubi zamah cene ce biti bolje..to moze biti za par nedelja..ali i mnogo duze..ko to zna... nije samo rudarenj krivo ali def ne pomaze velika isplativost 3080 u rudarenju da cena padne

pa i gejmeri sa parama, i rudari, i gejmeri koji rudare hoce grafike..a kad je mala ponuda onda i preprodavci hoce za extra profit svoj..pa samim tim jos vise kupaca grafika (jer kupuju i oni kojima im ne treba- preprodavci)..i sve to jos mala proizvodnja grafika i eto haos sada. pa i psihologija ljudi koji su na 1000e za 3080 rekli da je to mnogo (i ja sam bio taj), sad vide kako grafika nema, kako im cena skace i kako donese tipa 7-8$ na dana.i sada po osecaju, je cena 1200e odlicna pocetkom februra. dok je 1000e bilo mnogo krajem decembra :D

ps. nazad na grimrok 2 :D odlicna igra :d kao i rdr2 je dobra igra..al za razliku od rdr2 ova i radi :D

Poslednja izmena:
@solomonbg
To si mogo da igras i sa nekom integrusom :d.

@alex303
I to ce da se odigra, po 1000 put od kad se pojavila :d

Jedna manje na spisku :)

Prilozi

• MetroExodus_2021_01_30_17_17_06_684.jpg
    MetroExodus_2021_01_30_17_17_06_684.jpg
    418.4 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
@alex303

Imam još 2 DLC-a za Q2 koje još nisam prešao. The Reckoning i Ground Zero. Evo savršene prilike da se odradi domaći zadatak iz 1998. ;) A običan Quake II je pređen jedno 20 puta. Nešto u software renderingu, nešto na Voodoo Banshee, a nešto na GeForce 256. ;)

Neverovatno je šta raytracing radi u ovoj igri. Pogotovo ako se poigraš sa pozicijom sunca i podesiš doba dana. Totalno se menja atmosfera u igri.

Pozitivno me iznenadila 3070 mogucnostima u 4k rez.. probao Cyberpunk, 4k dlss high detalji, klizi igra... Cini mi se da sad nema bottlenecka u ovoj rez.

@solomonbg
To si mogo da igras i sa nekom integrusom :d.

@alex303

Jedna manje na spisku :)

sa grimrock i kopa dok pusta igru :D
probacu posle control. zao mi sto rdr2 zeza ali ne mogu da smaram sa tim pucanjem igre.kad nece nece :)

Control vredi da se odigra kako god, odlicna je igra, drzi paznju od pocetka do kraja...

@danilo989
Karte su namenje forumasima, ko forumasi dobio je kartu, ko zabusava uzaludno zove firme :d Ispostovani su svi koji su se javili, kompletan spisak, prvo bench spisak pa onda kupci u radnji.

@darkbaron
Ti druze ako si u NP bukvalno nema sanse nikako da dodjes do karte sem preko preprodavaca... Al evo savet kako da pokusas... Pozvi neku od manjih radnji a recimo za Vip house, Monitor, Atom, nema da brines, i ponudi da ostavis kaparu pa kad karta stigne da ti jave, za cenu ne brini, sigurno nece da ti jave kako je stigla karta a cena 1400e, maksimum moze da bude 1200e jer takve su okolnosti trenutno a kako mi se cini i trajno :p

Kako oni tu kaparu provlace kroz kasu?

mislim da to ide samo ostavis pare "na crno". a i to mislim da rade samo sa onima koje znaju.stalne musterije i sl. nije formalna uplata ako si to mislio.

mozda ovo nije trebalo da se i spominje jer ce sad ljudi masovni da ih ganjaju za to..ja kad sam pitao ranije telefonom za kaparu rekose mi "ne moze, pratite na sajtu" :) a ja godisnje bare 5-6 puta tamo nesto kupim. nije malo ali ni mnogo. uzeo sam npr samo 3 ryzen 5600x kod njih u poslednjih par meseci od kako ih imaju.al naravno ima perioda kad nista ne kupujem

Poslednja izmena:
Za vip je ok da se posalje i email, pa oni odgovore kad bude najave oko necega... Ja sam tako slao za 5600x, oni mi javili jednog dana da stize i koja ce biti cena.

Kako oni tu kaparu provlace kroz kasu?
Ne provace kroz kasu, dobijs potvrdu da si ostavio novac, koji iznos, stave te pare sa strane u kovertu, i to je to... Sta ima da provlace kroz kasu...

@solomonbg
Pa ne moze kad nema robe, kad izvesno ima robe onda moze, mada ne mora... Konkretno ja kada kupujem nesto insistiram da platim pre nego sto stigne onda je paznja pojacana da ne dodje do greske, u bilo koju od te 3 pomenute radnje :p

Poslednja izmena:
Evo jedno poredjenje DXR off i DXR on (raytracing)
Scena radjena u Unity endzinu (moj model, teksture i sve).
Onako, ovo mu dodje kao neki klot primer sta donosi raytracing:)

alfaRT-gifmaker2.gif

Evo jedno poredjenje DXR off i DXR on (raytracing)
Scena radjena u Unity endzinu (moj model, teksture i sve).
Onako, ovo mu dodje kao neki klot primer sta donosi raytracing:)

Pogledajte prilog 296459

Refleksije i senke kao i u većini igara. E sad, pošto je Quake II RTX fully raytraced grafika gde je sve raytracing, a kod Cyberpunk-a se RT koristi za senke i refleksije, da li ti imaš mogućnost da i kod tebe sve bude fully raytraced. Ako to uopšte ima smisla kod tebe ?

Mislim da je sve isto kao u Quake2 - ta igra koristi RT za senke, refleksije, GI i refrakciju. Ovde u Unity imam za sada sve osim refrakcije, to jos nisam probao. Inace rade refleksije, senke i global illumination (GI).

Pored toga, moze da se ukljuci i subsurface scattering i DoF, oba koriste RT takodje.

Poslednja izmena:
Zavisi koja... Rezultat varira 320w ~82fps 370w ~84 420w ~87
Ovo kod tebe je sa 24/7 overklokovanom kartom ili si natego oc samo da bi proso test ?

24/7 mild oc, vjerovatno da nategnem koliko moze izvuako bi veci skor. Ali vidim stock 3080 su tu negdje oko 11k mada sam mislio da je mnogo veca razlika, recimo 1080ti je oko 5K sto je mnogo manje od 2080ti.

Nazad
Vrh Dno