Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Primal s1

Vidim da niko do sada nije spomenuo na forumu (mozda i jeste ali nisam video).
Od Tartakovskog - tvorca Samurai Jack-a (sa njegovim prepoznatljivim stilom) doduse nekako je prosao ispod radara jer nisam ni znao da radi na novom projektu, doduse ovo je animirana serija za stariju publiku.
Najjednostavniji opis bi bio "Konan na road tripu u Parku iz doba Jure...". :D
Pri cemu je naglasak na "tripu" je su ovde izgleda dopustili da Tartakovsky odlepi (kao Cage u Mandy) sa idejama i odvrne "gore galore" na 11.

Od mene preporuka (doduse bez ocene jer kapiram da se nece svideti vecini)

Poslednja izmena:
Kako smara porodična melodrama u The Expanse season 5. Juuuu...

nisam gledao poslednju epizodu ali Nagata mi ide na klavir ovu sezonu

Nagata je na tronu moje liste najomrazenijih zenskih likova. 2. Juliana Crain (Man in the High Castle) 3. Dana Scully (The X Files)

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Kao miljeniku Karate Kid trilogije jer ostale delove ne racunam, Kobra Kai me je baš vratio detinjstvu. Odgledao sve 3 sezone za tri dana. Odlična serija sa možda malo previše teen drame i patetike za moj ukus ali itekako gledljiva i zabavna.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Cobra Kai je fantasticna serija sve u svemu.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Iskreno ne mogu da razumem ljude kojima je Cobra Kai dobra serija. Serija, da nema prethodnicu u filmu kojoj se manje više zbog filma i nostalgije vraćamo, ima toliko problema.. Od glume koja je na momente bukvalno na amaterskom nivou, do zapleta koji se 3 sezone vrte u krug pre svega u smislu likova /alkoholičar, nije, jeste, nije, jeste/, Daniel i Džoni su prijatelji jesu nisu jesu nisu, reciklira se sve, potonuo, digao se, potonuo digao se, mislim aaaa dokle... Dijalozi su manje više za decu (kao i cela serija uglavnom), a neki od klinaca su groteskno loši sa glumom, tuče su isto loše jer se nekad primeti da promašuju za tipa metar. Odgledao sam sve tri sezone, i svaku sledeću ću, ali ovo jednostavno nije ozbiljna serija.

Sa druge strane, ne mogu da dovoljno preporučim sa amazona Marvelous Mrs. Maisel. Odavno nisam odgledao nešto što je ovoliko kvalietetno na svim nivoima - odglumljeno, napisano, toliko super cool karaktera, scenario i dijalozi apsolutno fenomenalni i neverovatno duhoviti. Verovatno jedna od najduhovitijih serija koje sam ikad gledao iako je više drama nego komedija. Vizuelna strana serije je spektakularna, New York 50ih izgleda fascinantno, kao i bukvalno svaka scenografija i kostimografija. Vodeća uloga Gđe Maisel je već dobila sa punim pravom 2 emija i jedan zlatni globus, žena je objasnila, uživam u svakoj sekundi nej na ekranu.

Ne znam da li ste pričali o Normal People, ali i to je nešto što se MORA odgledati. Ima malo epizoda i kratke su relativno, ali je priča prava, ljudska, topla, realna, sjajno odglumljena a i Daisy Edgar Jones je nešto najslađe na svetu + joj je lik jako kompleksan i kvalitetan.

Poslednja izmena:
Normal People je overrated.
The Marvelous Mrs. Maisel bez konkurencije ubedljivo najbolja serija iz Amazon produkcije.

Iskreno ne mogu da razumem ljude kojima je Cobra Kai dobra serija
Nije svima dobra, evo moje viđenje :D
Prva sezona vrlo dobra,
druga za klince eventualno tinejdžere sa možda 5 dobrih fazona u celoj sezoni,
treća negljedljiva.

Povučen nostalgijom, odglegah na Eonu i filmove, bolje da nisam, očajni su.
Drugo vreme bilo, a i mi smo bili mlađi, sada negledljivi filmovi.
Neke uspomene je bolje ne oživljavati, definitivno.

Poceo sam Equinox ali posle 2 epizode sam batalio. Deluje primaljivo ali uopste me ne drzi serija.

Ja sam nedavno odustao nakon pola prve sezone Sense8.

Wanda Vision posle prve dve mini epizode mogu reci da je zanimljiv trip.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Поздрав свима!
Да ли је неко гледао серију Prodigal Son и какви су му општи утисци?
Погледао прву епизоду и тематика обећава добру забаву али ме занима да ли је задржала тај ниво или временом опада гледљивост?
Хвала унапред!

Poslednja izmena:
12 reči, domaća. Vrlo dobra serija, čak bih rekao i odlična, međutim poslednja epizoda mi je pokvarila utisak.
Kao da su više obraćali pažnju na to kako da kraj pripreme za sezonu 2, nego kako efektno da završe ovu, prvu.
Najveći utisak u seriji je Filip Đurić, čovek je razbio, kako fizičkom transformacijom, tako i glumačkim zanatom! Neverovatan je.
Evo, skidam da pogledam film Moj jutarnji smeh, pod hitno.
Tika standardno dobar, skoro pa fotokopirano glumačko ponašanje iz Ubica. Viktor, njah, nije loš. Klinci veoma dobri.
Preporuka od mene.

Poslednja izmena:
I Know This Much Is True

Auf. Odgledao sam prve dve epizode i pokušavam da se setim kada sam poslednji put gledao nešto ovako dobro, a toliko životno mračno. Rufalo je fenomenalan, a serija je teška i crna kao tuč. Prema onome što sam čuo, cela je sjajna, tako da mirne duše preporučujem.

Zaboravio sam da napišem utiske nakon kompletiranja.

Impresivna mini serija, sigurno u top 3 od svih koje sam gledao. Stvarno savetujem svima koji vole ozbiljnije serije i filmove da pogledaju.

dodato na listu

btw
Licno uvek mesam Ruffala i D'onofria (kao da su blizanci), i Bardema sa Dean Morganom...

12 reči, domaća.
...
Tika standardno dobar, skoro pa fotokopirano glumačko ponašanje iz Ubica.
...
Preporuka od mene.

Ja sam na sedmoj epizodi četvrte sezone "Ubica" odlično za sada [emoji106]
Probaću i 12 reči, mada prvo planiram Državnog službenika, neko je napisao da ima veze sa Ubicama.

Od naših serija na rasporedu su mi još i:
- druga sezona Senki
- treća sezona Novina
- Meso
- Kosti
- Grupa
...
Ako ima još neka preporuka za domaće serije.

Poslato sa WAS-LX1A pomoću Tapatoka

Dodaj i Be$a nije loša.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Izvinite, da li i vi imate utisak da su ove nove serije uglavnom meh... Ranije neke serije gutam kontent (Breaking Bad, The wire, pa čak i pve dve sezone TWD), jedva bre čekam sledeću epizodu...

U poslednjih godinu dana od svega što sam pogledao I love robots mi je bio vau, mindunter i bad boys jaka četvorka, tiger king, černobilj, pustina i kingdoms (1 i 2 sezona) 4 ili 3,5, queens gambit 3 ili 2,5,
Better call Saul mi je možda oko 4, ali stao sam tu na oko treće sezone, i nemam volju da je gledam...

A sve ovo ostalo (Saw, Gotam, Ozark, i sl.) žali bože što sam uopšte započinjao, izguram do maksimalno do 5-6 epizode i smorim se, uopšte me ne vuče da je gledam, ikad..

Sad guram Happy, jer sam od više ljudi čuo da je sjajana i osim prve epizode koja mi je bila više u fazonu wtf kako su ovo uopšte dozvolili da se snimi, gde je nestala šugava politička korektnost :), već oko 5-6 epizode kreće te jedno, te isto ciklične iste forice...

Mislim i da mi više leži koncept kraćih serija 6-8 maksimalno 10 epizoda, ove u formatu Male neveste nemam više živaca da gledam, jer tu kvalitet neizbežno opada...

EDIT: Pišem o stranim serijama da ne bude zabune, jer domaće uglavnom izbegavam u širokom luku, jedino sam ove Pejakovićeve dve pogledao...

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno