Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Te jeftine kineske TWS bubice su ugavnom njanjavog kvaliteta zvuka, ali nekome je to opet sasvim ok pa je teško doći do prave informacije da li zaista valjaju, ili valjaju samo nezahtevnom korisniku.
Jedne te neke nemam pojma koje od 12-13€ sa Ali-ja, meni su bile veoma loše kada sam ih probao. Sony žičane koje se inače prodaju za 5-10€ i koje ponekad idu u paketu sa osnovnim Sony telefonima se čuju daleko bolje.
Ali opet vlasnik tih od 11€ što mi je dao na probu, jako je zadovoljan. Praktičnost upotrebe mu je daleko ispred kvaliteta zvuka, a BTW, osnovni žanr koji sluša je dum-dum-tuc-tuc pa se i te spomenute njemu čuju dobro.

Imamo veoma dobre savete o slušalicama ovde kojekuda na forumu, sa mnogo osvrta i na pristupečne TWS varijante. Ali je razbacano kojekude, treba se malo zadubiti u teme:
https://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?12-Audio-karte-zvučnici-i-obrada-zvuka-na-računarima

Ne znam koliko si ti onda zahtevan korisnik ali ja imam bubice sennheiser cx500 na kabl i imam te bežične, mogu ti reći da bezične imaju sasvim pristojan zvuk, bas im je lepo izražen i dovoljno su glasne. Ne znam šta slušaš kada si toliko zahtevan po pitanju zvuka?
df1a5e711b295e8e40ae88728614841a.jpg
1d9dcbab329edf39ef5e2947a5e9ef88.jpg

Poslato sa Nova 5t

Te jeftine kineske TWS bubice su ugavnom njanjavog kvaliteta zvuka, ali nekome je to opet sasvim ok pa je teško doći do prave informacije da li zaista valjaju, ili valjaju samo nezahtevnom korisniku.
Jedne te neke nemam pojma koje od 12-13€ sa Ali-ja, meni su bile veoma loše kada sam ih probao. Sony žičane koje se inače prodaju za 5-10€ i koje ponekad idu u paketu sa osnovnim Sony telefonima se čuju daleko bolje.
Ali opet vlasnik tih od 11€ što mi je dao na probu, jako je zadovoljan. Praktičnost upotrebe mu je daleko ispred kvaliteta zvuka, a BTW, osnovni žanr koji sluša je dum-dum-tuc-tuc pa se i te spomenute njemu čuju dobro.

Imamo veoma dobre savete o slušalicama ovde kojekuda na forumu, sa mnogo osvrta i na pristupečne TWS varijante. Ali je razbacano kojekude, treba se malo zadubiti u teme:
https://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?12-Audio-karte-zvučnici-i-obrada-zvuka-na-računarima

Postoji sansa da je do slusalica, da, ali kao sto kolega iznad kaze, veoma zadovoljavajuceg kvaliteta su. Imas one 1:1 sa apple sluskama od 200e, i zvuk je takav. Na kom uredjaju si ih probao? DAC chip mobilnog telefona je veoma bitan faktor, a mozda i BT verzija (not sure).

Ako šalju onda super

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

dac telefona (ili drugog bilo kojeg izvora) je nebitan,jer ne radi ništa,bt je čista digitalna veza i kompresija se radi na digitalnom signalu.

bt verzija je donekle bitna ne za kvalitet zvuka više stabilnost ili domet,a kodek (algoritam kompresije) je bitan ali samo kod opreme koja može da isporuči razliku (što ova jeftinoza nije).u prevodu takve slušalice radile bi isto i na sbc i na najnamunjenijem sony ldac-u.

:zgran:

Sta onda pravi osetnu razliku u kvalitetu zvuka na npr LG G4 i par Huawei telefona (od pre 2 god aj da kazemo) VS iPhone 5c, X i Samsung S10? Prva grupa = unbearable, druga grupa skoro kao Sansa+Sennheiser.

Chipset koji daje zvuk, meni je na Redmi Note 6 Pro Snapdragon davao odlican zvuk na slusalicama, cini mi se da je malo tanji na Mediateku na Redmi Note 9 koji sad imam ali je i on ok.

Otišli ste vi u ofčinu samo tako...priča se o kvalitetu slušalica i ako sam uporedjivao sennheiser žične sa kineskim bt onda je uporedjivano na istom uređaju a ne na različitim uređajima.

Poslato sa Nova 5t

Pitanje je bilo sta pravi razliku u zvuku, tebi ako se ne cita, nemoj.

I mene zanima ova tema, tj. odgovor na ovo pitanje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Čovek ti je kulturno odgovorio i veoma pametno rekao.
Ako uzmeš audiofilske slušalice od hiljadu evra i neke kineske, a pustiš zvuk od 64kbps reći ćeš da su iste iako je razlika nebo i zemlja.

Shodno tome, ako telefon ima lošu zvučnu, kvalitet zvuka se ne može promeniti kvalitetnijim slušalicama.

Čovek ti je kulturno odgovorio i veoma pametno rekao.
Ako uzmeš audiofilske slušalice od hiljadu evra i neke kineske, a pustiš zvuk od 64kbps reći ćeš da su iste iako je razlika nebo i zemlja.

Shodno tome, ako telefon ima lošu zvučnu, kvalitet zvuka se ne može promeniti kvalitetnijim slušalicama.
Pa sigurno necu koristiti sluske od 1k evra na poslu da slusam muziku preko fona dok radim ili ne znam sta. Ja ako hocu da slusam izuzetan zvuk onda sigurno necu da se mlatim sa bt sluskama sa AE za 10e i necu slusati uopste preko fona, zato ti trebaju igracke malo ozbiljnije i koje nisu za poneti. Za svojih 50 godina zivota imam 20 godina radnog staza kao Dj, tonski tehnicar na radiju i tv i naslusao sam je ja jako dobrog zvuka kakvog "možda" vi ne mozete ni zamisliti. Sa ovim postom cu zavrsiti raspravu na ovu temu. Hvala lepo i prijatan dan.

Poslato sa Nova 5t

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@Gilgamesh
O pa gde si kolega dzedaju, bejah i ja nekad padawan na kasetama pa dzedaj na CD-u i posle racunaru ;)
Pitao je covek zasto je zvuk bolji na odredjenim modelima telefona sa istim slusalicama pa sam mu to objasnio. Snapdragon ima odlican izlaz za slusalice zato sto ima solidno predpojacanje, tu naravno mislim na kabl, ne BT bezicne.

@Gilgamesh
O pa gde si kolega dzedaju, bejah i ja nekad padawan na kasetama pa dzedaj na CD-u i posle racunaru ;)
Pitao je covek zasto je zvuk bolji na odredjenim modelima telefona sa istim slusalicama pa sam mu to objasnio. Snapdragon ima odlican izlaz za slusalice zato sto ima solidno predpojacanje, tu naravno mislim na kabl, ne BT bezicne.
Sve te faze sam i ja prosao [emoji23]

Poslato sa Nova 5t

Treba mi neki jeftini usb 3.0 hub, 2 porta su dovoljna, 3 = extra, ne mora ništa fensi bitno je da je jeftino jer ću ga svakako rasturiti da bi ugradio delove gde meni odgovara :)

:zgran:

Sta onda pravi osetnu razliku u kvalitetu zvuka na npr LG G4 i par Huawei telefona (od pre 2 god aj da kazemo) VS iPhone 5c, X i Samsung S10? Prva grupa = unbearable, druga grupa skoro kao Sansa+Sennheiser.

govorih za bluetooth,tu telefon ne radi nista sem salje i to kompresovane nule i jedinice koje posle slusalice (ili receiver) prevodi u analogni signal i pojacava do nivoa za koji proizvodjac smatra da je adekvatan za taj region sveta i da je u skladu sa regulativima.

telefon sa najboljim DAC-om na svetu (mislim da je v20 i dalje sampion u svetu telefona ali ne pratim neko vreme) i dalje salje iste nule i jedinice kao i bilo koji drugi ako je bt verzija ista i kodek isti.

ako kacimo zicane na telefon onda logicno ceo posao radi lanac unutar samog telefona,kao sto djalf je opisao npr na tim snapdragon telefonima kompletan lanac je integrisan (dakle DAC - pojacanje za slusalice na 3,5mm izlazu) u samom cipsetu,a bas npr v20 ako se secam dobro ima svoj zaseban poprilicno ozbiljan lanac i zato ima 'bolji' zvuk.

Preporuka za neki novcanik za dokumenta i novac,manjih dimenzija i dobrog kvaiteta?
Uzimao sam nekad kinesku futrolu za telefon Hanman,i dan danas u dobrom stanju i ja sam prezadovoljan.

https://www.kupujemprodajem.com/tor...-dokumenta/oglas/33258294?filter_id=684930767

https://www.kupujemprodajem.com/tor...anik-za-kartice-i-pare-gaucho/oglas/107566916

Kakvi su ovi magnetni drzaci nozeva?

https://www.kupujemprodajem.com//ur...ve-50x5cm/oglas/91978898?filter_id=1006077386

Neko?

Usput,jel se pojvaio neki malo bolji usb kabal musko-muski do 1m?

Neko?

Usput,jel se pojvaio neki malo bolji usb kabal musko-muski do 1m?

ne znam da li je to to sto trazis, ali ja vec par godina koristim tajvek novcanik. to je tip papira koji ne moze da se pocepa. Vrlo su tanki, ima neograniceno printova na njima. Ovaj standardni sto jakoristim ima dve pregrade za novac i dve za kartice i dokumenta. Apsolutno sve staje.

Savet za punjac za punjive Ni Mh AA i AAA baterije?
Bilo bi dobro da ima led indikator napunjenosti.

Lidl?
mislim da je oko 1500 rsd.
Ako ti se ne svidja vratis ga :)

Da li je neko kojim slučajem kupovao sa Aliexpress USB C docking hubove tj ekstendere sa hdmi portovima

Послато са Mi 10 Pro уз помоћ Тапатока

@ darkonda

Imas par tema na forumu bas o baterijama i punjacima....

@ vlad1982

Ako i nadjes na AE , postarina za dostavu u Srbiju je verovatno 20-40$.

Pitanje je bilo sta pravi razliku u zvuku, tebi ako se ne cita, nemoj.
Svi audiofili osete bitne razlike u reproduciji kod svakog pojedinačnog uređaja, ko to ne oseti džaba mu priče.
Verovatno treba i posebna tema koji mobilni uređaj daje najsočniji zvuk, jer ako se prave poređenja za fotografije videa ovaj segment je zapostavljen.
A svi redovno koristimo
Poslato sa ART-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
pa sad ti je vrlo jednostavno jer od aktuelnih modela nemas nista van generickog i prica se svodi na qualcomm vs mediatek.poredjao sam ih po kvalitetu,ostalo su softverska sminkanja koja mogu da se simuliraju svakako sa prvim pristojnim ekvilajzerom sa stora...

V20 je poslednji imao ozbiljan DAC i pojacalo za slusalice van cipseta i to je kraj te price,verovatno zauvek.

Nazad
Vrh Dno