Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Ali ne morate jurnuti odmah na novi update, mozete sacekati videti stanje i u krajnjem slucaju ako odradite update vratite se nazad. To je bar na androidu lako.
Управо тако и радим. Не журим са ажурирањем док не изчитам искуства и препоруке да ли вреди или не. Мада људи углавном уче из својих грешака (тако сам и сам научио да не треба јурити за најновијим софтвером или уређајем, пошто најновији не значи и најбољи), али мислим да највећи број људи оставља аутоматско ажурирање, а тада телефон не пропушта прилику, нарочито што је скоро свима подешено да се то ради ноћу док корисник спава, и гле чуда, ујутру друга верзија софтвера и гомила багова. Може све то да се врати, али је смарање, а највећи број корисника то не зна или се плаши да уради сам па дигну руке и купују ново после неког времена, управо такви су произвођачима главна циљна група.

Mi 9T Tapatalk

Citam vase postove, dopada mi se jako telefon, presao bi na njega ( Mi9t) . Gledam neki polovan da je manje vremena koriscen. Uglavnom, u ovom brdu raznih telefona izgleda da Saomi daje najvise. Bilo je raznih opcija, od Samsunga odustajem. Ostao je Huawei ili Saomi pa mi nekako novcano pase mi9t. U opciji je i p40lite ali tu su napljuvali kameru izgleda. A i taj Google mada je i to resivo. P20 je malko mator a P30 skup. Redmi note 8 pro je slab cipset mada je baterija odlicna. Kako ste zadovoljni telefon generalno?

Sent from my SM-N935F using Tapatalk
Nećeš pogrešiti. Odličan uređaj, lepo zaokružen za taj novac. Ja sam mogao da uzmem i neki noviji (skoro sam kupio mob) kao što je mi note 10 Lite, mi 10 Lite itd ali sam se ipak odlučio za ovaj model (ekran bez prekida i bolje kamere (po testovima).

Instaliraj Gcam za fotke (burial b10 i alderon xml) za još bolje fotke i to je to.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nećeš pogrešiti. Odličan uređaj, lepo zaokružen za taj novac. Ja sam mogao da uzmem i neki noviji (skoro sam kupio mob) kao što je mi note 10 Lite, mi 10 Lite itd ali sam se ipak odlučio za ovaj model (ekran bez prekida i bolje kamere (po testovima).

Instaliraj Gcam za fotke (burial b10 i alderon xml) za još bolje fotke i to je to.

Слажем се. Телефон је одлично заокружен и има сјајан однос добијено уложено. Ниједног тренутка се нисам покајао што сам га одабрао.

Mi 9T Tapatalk

Ispravite me ako grešim, Mi 9t pro ima jači procesor i grafiku, ali nije MIUI već ima Google dialer i poruke?
I a li još razlika?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Glavna kamera, laserski auto fokus i mislim brzina ram memorije

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Kamere su iste na 9t i pro koliko znam..To što pričaš je za 10t i pro.
9T Pro ima bolji procesor, grafiku, malo bržu memoriju i 27w punjenje.

Sent from my Mi10T using Tapatalk

Nisu iste, Pro ima IMX586 a običan IMX582. No mala je razlika(4k60fps).

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Da da, senzor je drugačiji. Ali po specifikacije su iste, znači samo 4k 60fps video u korist pro modela. Ja sam imao običan.

Sent from my Mi10T using Tapatalk

Meni lično je od najvećeg uticaja MIUI vs GOOGLE.

Zbog toga sam na Mi 9t. Malopre me jedan poznanik pokoleba, pa rekoh da pitam.
Onda ne menjam ništa dok ne dodje 11-ica.

Na pro su Google-ove aplikacije . Fabrički rom

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Moram ovo da podelim sa vama:

Samo što smo pisali o MIUImi Google dialer-u, meni iskoči vest sa slike.
Obratite pažnju na vreme i datum u vrhu screenshot-a.

Slučajnost ili me Google prati....

Samo nek je korisno :)

(šala mala, nije paranoja)

0de515733548fead4ca34ede7f14e205.jpg

Zato jer je izašao par meseci pre Pro modela a između toga je Xiaomi doneo odluku da će ubuduće svi Global i EEA romovi ići sa Google app umesto sa Xiaomi(privacy, GDPR itd).

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Xiaomi.eu MIUI 11 Stable ili MIUI 12 Stable na Mi 9T?

Citam vase postove, dopada mi se jako telefon, presao bi na njega ( Mi9t) . Gledam neki polovan da je manje vremena koriscen. Uglavnom, u ovom brdu raznih telefona izgleda da Saomi daje najvise. Bilo je raznih opcija, od Samsunga odustajem. Ostao je Huawei ili Saomi pa mi nekako novcano pase mi9t. U opciji je i p40lite ali tu su napljuvali kameru izgleda. A i taj Google mada je i to resivo. P20 je malko mator a P30 skup. Redmi note 8 pro je slab cipset mada je baterija odlicna. Kako ste zadovoljni telefon generalno?

Ja imam obican mi9t, zena 8t pro. Prvo ne bih se slozio da je cipset na 8t pro slab, pre ce biti da je podrska za MTK slabija. Mi9t ima mali milion ROM-ova. Ako ti je kamera bitna definitivno mi9t, sa gcam-om ovaj fon sije neke znatno skuplje telefone ili je u ravni sa njima. Nemas izrez na ekranu i imas amoled ekran ako to volis u odnosu na IPS na 8t pro.
Sto se tice realnog rada, nesto malo je fluidniji moj u odnosu na zenin, oba imaju punjace na 18W, a kvalitet izrade je slican, meni je mi9t malo lepsi jer je malo tanji i kompaktniji plus su ledja atraktivnija sa onim prelivanjem boja. Ako imas novca za 9t,bwz razmisljanja po meni...

Ako te interesuje nesto specificno slobodno pitaj, posto imam oba fona u kuci.

Weekly beta, izuva MiUI 12.5 :)Koristim Xiaomi.eu betu na 10T Pro, MiUI 12.5 Android 11, najbolji MiUI do sada definitivno, koristim od 9-ke.
Čekam onda official update pa ću ga najverovatnije update-ovati...

Zna ponekad da mi zabode miui 11 iz čista mira... Ništa strašno ali desi se.

Čitao sam da miui 12 radi fluidnije od 11-ice na nekim modelima pa pretpostavljam da će i na našem mi 9t da fercera

Veljkoka, zena ima redmi note 8t, meni je ok telefon, brz je ali nema amoled. To me odbija. Inace kamera na 8t odlicna uz gcam

Weekly beta, izuva MiUI 12.5 :)

Hvala, ali neću da se zalećem. Nije mi bitno da budem na poslednjoj verziji, već da sve dobro radi i da je baterija u redu. Imao sam problema sa baterijom na Mi 9T kada je stigao MIUI 12, ali zbog raznih bitnih podataka nisam mogao tek tako da uradim fabrički reset. Stavio sam MIUI 12 XEU ROM, pa ću videti kako će služiti.

Hvala ti svakako na preporuci, Ivane.

Baterija je kriminalna, ovo je bruka sta su uradili i zasto ovo vise ne popravljaju kroz neki abdejt, kao da imam bateriju od 3000 mAh a ne 4000..
Ako sam te dobro razumeo kao fabricki reset bi trebao da popravi stanje sa baterijom ?

Predjite na neki AOSP, imacete odlicnu bateriju, to je resenje.

Imam xeu 21.1.6 i instalirao sam ga na čisto posle factory reset.Od tada mi ne radi magisk.Probao razne varijante,prvo instaliram onaj magisk11,pa onda ovaj koji je na slici.Problem je ramdisk-no.Kako to rešiti,ako je neko imao sličnih problema neka javi.
2b5106cf8e45a4d2dbf0f7eab20f7b7b.jpg

Baterija je kriminalna, ovo je bruka sta su uradili i zasto ovo vise ne popravljaju kroz neki abdejt, kao da imam bateriju od 3000 mAh a ne 4000..
Ako sam te dobro razumeo kao fabricki reset bi trebao da popravi stanje sa baterijom ?

Navodno. Tako su rekli ovde u temi. Meni je autonomija baterije skraćena jedno 30% čim je stigao update na MIUI12.

Predjite na neki AOSP, imacete odlicnu bateriju, to je resenje.

Ma kakvi. Radije bih se vratio na MIUI 11.

Ma nista ne govori, legnem da spavam, baterija na 45%, probudim se posle 6-7 sati ono na 33%, secam se dobro pre ovako isto sam belezio i baterija padne za nekih najvise 5%, u radu isto prekriminalna bas leti kao luda.. najgore od svega sto ovi iz Saomija znaju za problem i bas ih briga ne resavaju nista..

Procesi koji rade u pozadini. Pogotovo ako su vezani za net. Morate to ogranicavati. Zenin Note 8t izdrzi dva dana sada kad sam ogranicio procese a kad smo pazarili malo vise od jednog dana. Morate se malo potruditi:) proucite procese. Verovatno su zeznuli oko te optimizacije

Koristi neko AOSPExtended od marco03? Fenomenalan rom.

Ma nista ne govori, legnem da spavam, baterija na 45%, probudim se posle 6-7 sati ono na 33%, secam se dobro pre ovako isto sam belezio i baterija padne za nekih najvise 5%, u radu isto prekriminalna bas leti kao luda.. najgore od svega sto ovi iz Saomija znaju za problem i bas ih briga ne resavaju nista..

Znam. Isti problem sam imao, pa sam prešao na Mi 10T. Nažalost, povećanje u dimenzijama mi ne odgovara (ne staje u kontroler za dron) i vraćam se na Mi 9T.

Stavio sam xiaomi.eu_multi_HMK20MI9T_V12.0.6.0.QFJCNXM_v12-10 i za sada mi se čini da je baterija dobra. Čim Mi 9T ponovo postane daily driver, testiraću ga više ovih dana.

Nazad
Vrh Dno