Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

"Sto se tice brzine i fluodnosti telefon ubija bas na 120hz", kažem da na high refresh rate lepo radi i 2 puta jeftiniji Xiaomi Mi10t Pro :). Svi na na velikom osvežavanju rade brzo i podmazano ali opet nemam taj Ultra doživljaj. Možda je do glave, možda do toga što znam da moram da štedim bateriju a samim tim i uređaj i što mi treba po minut da uhvatim dobar fokus i to ako ga uhvatim :).

Pa realno nema Ultra mega giga dozivljaja jer smo presli sa N10+ koji je brutalan telefon, nije za zamenu, ali eto, boles' ne bira [emoji23]

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Amen to that, ali lepo si rekao :). Mada, zna i znatiželja da povuče ponekad da se proba novo, što je sasvim normalno.

Bas zato sam ostao na note 10+ probao 20 nisam se odusevio...da nisam vezan za olovku probao bih nesto drugo...stvarno volim note seriju koristim je dugo i pored olovke jedino mi je kamera bitna ne opterecujem se baterijom i sl. zato sto je ovo premium telefon nema tu neke greske ali me nervira da mi cesto GCAM da bolje slike nego stock kamera nije realno

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Meni poslednja dva dana na januarskom ažuriranju baš dobro radi.

Sa vrlo slabim 4g dometom fino gura, mogu vam reći.
44c43c7425b2dc2de14d1f35a037d4f2.jpg

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Ja sam se iskreno pokajao što sam zamenio N10+ za N20Ultra jer mi ništa koliko sam očekivao nije doneo. I ako je N10+ bio star svega pola godine sa njim sam mogao da guram dan bez problema, ovde više neću ni da trošim reči o bateriji i onome što je ispod haube, ali mi se čini da će iću na oglase u skorije vreme.
Mozda je stvar u tome ste previse ocekujete od novog telefona, a oni(ne bitno na brend) realno na kasicicu daju poboljsanja, tako da izostane nema onoj wow efekat.

Послато са SM-A715F уз помоћ Тапатока

Mozda je stvar u tome ste previse ocekujete od novog telefona, a oni(ne bitno na brend) realno na kasicicu daju poboljsanja, tako da izostane nema onoj wow efekat.

Послато са SM-A715F уз помоћ Тапатока
Upravo tako,jos mi ovde sa foruma sto menjamo svaki flagship.A kad bi sa note 8 il note 9 uzeli n20 ultra to bi bila druga prica.:)

Drustvo jeste provalili da u live messages odziv olovke uopste nije kao u notes-u na primer.Isto potpuno radi kao na n10+.

Meni poslednja dva dana na januarskom ažuriranju baš dobro radi.

Sa vrlo slabim 4g dometom fino gura, mogu vam reći.
44c43c7425b2dc2de14d1f35a037d4f2.jpg

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Kod samsunga je tako...sto vise koristis telefon daje bolje rezultate samo da nije u mirovanju...ume desetka da napravi cesto odlicne rezultate
8537c22ffcd89b14b9207d2b8561177c.jpg

IMG-339911217955130fffae98798e8fbf13-V.jpg
20210108_202234.jpg

Night mode N20 Ultra vs P30 Pro.

Nemam pojma zasto je okrece, ne mogu drugacije da je upload-ujem.

Poslednja izmena:
Prva Huawei, druga Note.

Svetlija na huaveju malo,al boje kolko.vidim dosta bolje na notu,to sam znao i ranije.:)

Sad bih da probam P40 Pro da vidim kakav je sa Ultrom.

Nisi nesto dobro...
Meni je P30 pro pravio savrsene slike nocu sa night modom..
Problem je sto sam sve slike prebacio na komp na brzinu kad sam ga prodao ali iskopacu neku pa cu okaciti..
Isti uslovi, ista jelka.. Note 20 totalno razocarenje...

Ajde probacu opet posle sa jos mirnijom rukom.

Nisi nesto dobro...
Meni je P30 pro pravio savrsene slike nocu sa night modom..
Problem je sto sam sve slike prebacio na komp na brzinu kad sam ga prodao ali iskopacu neku pa cu okaciti..
Isti uslovi, ista jelka.. Note 20 totalno razocarenje...
Ti si nasao jednu scenu,to jest primer.Generalno huavej ima preagresivan night mode,prikaz boja nema veze sa realnoscu.Ja sam sa drigarom testirao gde je svaka slika na n10+ bila bolja u night modu,s tim sto je huavej bio malo ostriji.Slike su bile klasicno night slikanje ne neki uslovi koje neces slikati 2 slike u celom albumu.

E pa nece da moze da je note 10 plus imao bolje fotke u night mode-u u odnosu na p30 pro. Imao sam oba

P30 pro.jpg

P30 pro

Note 20.jpg

Note 20 Ultra

Druga slika je sve, samo nije Ultra u odnosu na prvu...

Poslednja izmena:
Argentto, potpuno isti slucaj je samnom.
Imao sam donedavno oba telefona.
Uzeo sam Note 20 ultra snapdragon, koji je zaista odlican telefon, ali mi je isto ostao gorak ukus sto se tice kamere..
Kamera na P30 pro je nesto ostrija u dnevnim i dosta bolja u nocnim slikama..

Ispade da Darko zna nesto sto mi svi ostali izgleda ne znamo :d

Postujem ja svacije misljenje.. pa i Darkovo da mu Note pravi lepse slike.
Lepota je oku posmatraca, svakome se svidja nesto.
Ocigledno je mnogo vise nas koji mislimo drugacije, sto je opet ok..

Opet kazem, meni licno, P30 pro pravi bolje slike u svim uslovima..
Drugar ima P30 pro, pa kad uhvatimo vremena napravicu uporedni test nekoliko slika..

Ali cak da prave i podjednako dobre, bio bih razocaran jer je n20ultra duplo skuplji i 2 godine noviji telefon..Svakako sam ocekivao bolju kameru i to je taj gorak ukus koji ostavlja...

Poslednja izmena:
Ne znate vi to da slikate, ja samo Darku verujem :D

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Ispade da Darko zna nesto sto mi svi ostali izgleda ne znamo :d

Postujem ja svacije misljenje.. pa i Darkovo da mu Note pravi lepse slike.
Lepota je oku posmatraca, svakome se svidja nesto.
Ocigledno je mnogo vise nas koji mislimo drugacije, sto je opet ok..

Opet kazem, meni licno, P30 pro pravi bolje slike u svim uslovima..
Drugar ima P30 pro, pa kad uhvatimo vremena napravicu uporedni test nekoliko slika..
Ja samo pricam ono sto sam licno tsstirao telefin pored telefona,jedino i gde je huavej bolji je taj night mode u nekim apspektima,a to je da je ostriji i da vidi vise to pricam za scene gde je bas tamno.A da su ostrije slike preko dana i slicno ja ne znam sta ste vi poredili,pa note 9 je bio ostriji od njega u dnevnom fotkanju .Bila je tu pre rasprava kad su me svi napadali, a drugar sto radio test profesionalni fotograf pa je pisao ovde dugacak post bas u usporedbi n10+ i p30 pro.

Kako god.. ako kupim prakticno najskuplji telefon na trzistu, koji u nazivu nosi rec Ultra.. ocekujem da sve na njemu bude Ultra..
Kakve god mi bajke pricali, ovde nije sve Ultra..

Ovo je kao da ti neko da ultimativnu Porse Kareru, sa rezervoarom od 10 litara..
Pa onda imas vrhunsku voznu masinu, ali moras da pazis kako je vozis i stedis gorivo, da ne bi ostao na putu.. Onda imas auto koji ide 300 a ti ga vozis 90 jel manje trosi..
Tako i ovde.. imas vrhunski ekran, koji drzis na 40% osvetljenja u nadi da ces izgurati dan sa autonomije..
Imas ultra brz procesor koji drzis pod battery savingom na 70%.. recimo ko drzi..

To je sve ono o cemu pricamo, imas vrhunsku masinu, ali si stalno pod nekim pritiskom Bog autonomije + kamerna za nas koji smo ocekivali vise..
Niko ne spori da je N20u odlican telefon, ali te stvari koje sam naveo gore su nekako potisnule sve ono u cemu note briljira..
Bar je kod mene tako..
Prvo sto uradim kad se upali ekran pogledam u procenat baterije..

Videcemo kad izadje 21 Ultra, mislim da ce N20u vec prvi dan na oglase :)

Ne verujem da ce ista s21 ultra doneti naspram nota,eventualno exy bolji na 4g i to sto vec svi ocekuju.

Ja samo pricam ono sto sam licno tsstirao telefin pored telefona,jedino i gde je huavej bolji je taj night mode u nekim apspektima,a to je da je ostriji i da vidi vise to pricam za scene gde je bas tamno.A da su ostrije slike preko dana i slicno ja ne znam sta ste vi poredili,pa note 9 je bio ostriji od njega u dnevnom fotkanju .Bila je tu pre rasprava kad su me svi napadali, a drugar sto radio test profesionalni fotograf pa je pisao ovde dugacak post bas u usporedbi n10+ i p30 pro.

Ja sam isto poredio oba telefona jedan pored drugog. I crop slike po danu P30 pro, je primetno ostriji od cropa ultre. Jedino u cemu Samsung blago dominira su jace boje.
Slike na P30pro u nocnim uslovima su mi bile odlicne cak i bez nocnog moda,sto sa Ultrom ne mogu ni da zamislim...
Daleko od toga da Ultra ima losu kameru, ali mislim da je Samsung a i svi drugi proizvodjaci jos uvek dosta ispod Huawei-a po tom pitanju...
E sad sto Huawei ima druge probleme,zbog kojih nisam rad da placam skupo njihove telefone,to je druga prica...

Samsung ima srece sto je Huawei softverski u problemu inace bi zglajznuli pre godinu dana. Poslednji tel koji mi je ostavio vau efekat je bio mate 20 pro (koji je po meni i dan danas najbolja kupovina) sto se ne moze reci ni za jedan samsung u poslednje 4 generacije.
A sto se tice slika u mraku note 10 plus ne moze ni prici p30 pro,potpisujem

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno