Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Razmisljam o kupovini jeftinijeg aparata , gledam nekoliko tema unazad ali ne mogu da zakljucim da li da idem na DG ili Nespresso?
Ranije sam pio razne DG kafe i svideli su mi se, aparat bi kupio za kucnu upotrebu ne treba mi nista specijalno. Molim Vas za savet :)

DG ako hoces da pijes jeftinije, a opet skroz kvalitetnu kafu.

Sta je kod DG jeftinije od Lidl Nespresso kapsula koje su 20din/komad, a na akciji 10din?

Sta je kod DG jeftinije od Lidl Nespresso kapsula koje su 20din/komad, a na akciji 10din?
ja te koristim u dg sa adapterom sto je neko okacio sa aliexpressa jedino vodu rucno moram dozirati ali radi bez problema.Slika je sa neta ali je isti adapter.
8d49e573eaad76d58330d5d54bbb0931.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

U kafeterija u Nisu akcija za kapsule.
Pakovanje 80 kom 2450din
54a8ef91fa4f6b889da7e801ec5000f6.jpg
6c1efabb1e2b7208fa5aded9260073ec.jpg
1613a4b2b0ff24bccd8be7b53efb05c3.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

@Webb

Svraticu posle da uzmem, od njihovih sam probao Lenjivca, Vuka, Crnog Medu i Pevca. Pevac mi se jedini ne svidja, Vuk sa malo mleka mi je dobar, Crni Meda je ok, Lenjivac je top :)

ja te koristim u dg sa adapterom sto je neko okacio sa aliexpressa jedino vodu rucno moram dozirati ali radi bez problema. Slika je sa neta ali je isti adapter.

8d49e573eaad76d58330d5d54bbb0931.jpg

Može li neki detalj šta je ovo?!?
Na Ali-ju pronalazim samo one punjive kapsule. :trust:

Poslednja izmena:
Videh da ima slika, al nema Infinissime na slici

Koja je razlika između one tri boje što prodaju? Pitam za ove adapter sa DG na Nesspreso

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Razlika je sta hoces da kupis, adapter + punjivu metalnu kapsulu , adapter + punjivu plasticnu kapsulu ili samo adapter.
Adapter sa postarinom izadje oko 17 eu i ja se ozbiljno razmisljam da ga uzmem jer su se po meni DG kapsule generalno jako iskvarile sto se tice kvaliteta i ukusa.

Ovakve aparate sam vidjao na Aliju, nisam znao da su i kod nas stigli.
https://www.tri-o.rs/sogo-aparat-za-kafu-caf-ss-5675-bela/crna-1450-w-0-6-l

Ja ti odgovorio jos pre mesec dana :
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?268694-Aparati-za-kafu-i-kafa&p=6253304#post6253304

Da li uzeti iz Lidla nov Silvercrest Semm 1470 a2 ili servisiranu Delonghi Magnificu rapid cappuccino?

Ja BiH novo sa garancijom ipak :)

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Odradio sam dekalcifikaciju Nespresso Inissia sa sredstvom iz DM-a koje je ~80din za dve doze, sve je super proslo i voda je bila fino mutna kad je izasla.

2 meseca sam ga koristio sa cesmovacom, od skoro sipam vodu iz Akvafor bokala.

Glavna razlika izmedju sredstva i DM-a i zvanicnog je to sto zvanicno koristi lakticnu kiselinu, a ovo iz DM-a citricnu, ali su ga preterali sa cenom, sa postarinom dve doze izadju 1600dinara, 20 puta skuplji od sredstva iz DM-a. Druga razlika je sto zvanicno dolazi u tecnom obliku pa se lakse promesa, to je manje-vise nebitno.

Poslednja izmena:
Imaš i u DM-u tečno sredstvo, u pakovanjima od 250ml. Žuta plastična bočica...
Pozdrav

Hvala. Nisam video to, slep sam, uzeo sam kesice :D

Imam za jos 3 dekalcifikacije, znaci tamo na jesen ce doci na red tecnost.

@Ostoja
Kako kažu naši stari: "Dve slike govore više od hiljadu reči" :)
Pozdrav

Ma dobro, nije greska ni sa onim u kesici nego je vise drndanja potrebno dok se pripremi. A vec je bila slika ovoga negde mnogo ranije u temi, naknadno nasao.

Zašto plaćate toliko kad možete da koristite najobičniji limuntus. To je isto čista limunska kiselina u prahu. Provereno radi. Ko ima električni bokal neka sipa dve kesice limuntusa na litar vode. Kamenac posle dva sata stajanja nestaje kao magija.

Zbog kamenca. Rosu koristim uglavnom samo za to. Česmovaču za piće.

Ovaj, sinak... mineralna voda se zove mineralna jer ima veću koncentraciju minerala u sebi od obične, a samim time i više kamenca pravi.

Inače za čišćenje, ocatno sirće u odnosu 1:5 sa vodom.. radi posao najlakše.

Hteo si da kažeš "sirćetno sirće"? Jer, ocat znači sirće...
Alkoholno sirće jeste najefikasnije sredstvo za skidanje kamenca, ali smrdi i ostavlja miris, pa se nakon čišćenja predmet mora dobro oprati da se miris ukloni. Zato ja za predmete za pripremu hrane preporučujem limuntus, koji ne ostavlja neprijatan miris. Mana mu je što je manje efikasan od sirćeta.
Pozdrav

Ovaj, sinak... mineralna voda se zove mineralna jer ima veću koncentraciju minerala u sebi od obične, a samim time i više kamenca pravi.

Ovaj, ćale... u Rosi kalcijuma ima 9.6mg/l. U česmovači u BG ima oko 80-100 mg/l.

Nikako sirce ukoliko ne zelis da ti sledecih 100 kafa bude sircetno.. :d

A Rosa jeste preporuka za aparate jer ima malo suve materije u odnosu na cesmovacu i ostale vode.

Nazad
Vrh Dno