Šta je novo?

Arena Cloud MTS pay OTT TV platforma

Na Google Home app imaš opciju da "built in" Chromecast prebaci na 50 Hz: Display > Use 50 Hz HDMI Mode

Pa testiraj da li uopšte radi i ako radi da li rešava "trzanje"... ako je problem refresh rate a ne nešto drugo (tipa deinterlace... ako Arena Cloud stream je uopšte interlaced).
Ta opcija nema za ugrađeni chromecast, jer on nije povezan preko HDMI.

Koji je protok i kvalitet strema na Arena Claudu .Meni deluje na velikom ekranu da bi slika mogla da bude bolja .

Послато са SM-G610F помоћу Тапатока

@leopulp: Kod mene za Eon Smart Box-ov Chromecast ima:

Screenshot_2020-12-10-20-23-08-032_com.google.android.apps.chromecast.app.jpg

Koji doduše tehnički jeste povezan na TV preko HDMI :D :D Pošto je box uređaj.

Jel tebi TV onda postavljena na 50 Hz?

Poslednja izmena:
Ovako meni izgleda.
A na tv- u, nemam tu opciju.Screenshot_20201210_202641.jpg

Poslednja izmena:
Treba da odvrnu to na 7, 8, 9, 10. Nadam se da će sa tv aplikacijom to i uraditi.

Mora slika da bude bolja. Na mts-u slika je par puta bolja, mislim na box Q11.

3-4 Mb/s je sada. Toliko sam merio na mikrotiku. Koliko ga placamo slika je odlicna! :)
Pa ok .Valjda ce posle biti bolji kada bude i manje korisnika i kada se bude placalo .Koliko se secam RTS HD na EON u je 5m/s tako da ovo za početak i nije loše

Ma[emoji2400 je napisao(la):
e;6262978]Treba da odvrnu to na 7, 8, 9, 10. Nadam se da će sa tv aplikacijom to i uraditi.

Mora slika da bude bolja. Na mts-u slika je par puta bolja, mislim na box Q11.
Ja gledam na tv Arena Claud .Kako mogu da izmerim protok ?

I večeras problemi preko cromecast na EON, i večeras je aplikacija blokirala u nekoliko navrata.
Prebacio se da odgledam utakmicu do kraja na RTS preko samog EON-a

Sent from my iPhone using Tapatalk

I večeras problemi preko cromecast na EON, i večeras je aplikacija blokirala u nekoliko navrata.
Prebacio se da odgledam utakmicu do kraja na RTS preko samog EON-a

Ja odgledao bez problema isto preko Casta na EON, sve islo super! Pohvala za Arenu! Sto se tice RTS, smara me komentator na RTS, veze covek nema!

Ovo je smart tv apk za Amazon Fire stick.
Da li moze neko da proba na boxu da li radi i kako se ulogovati?

https://drive.google.com/file/d/12G7EQ6tnw1sEYW1GF8mh7PUZ4gri5Cs6/view?usp=drivesdk

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Radi na eon boxu. Mora novi broj, znači ne može sa podacima koji su već korišćeni za telefon, jednostavno izbacuje odmah.

I sledeći korak je aktivacija preko Apple TV-a. Onda se sa tim podacima log na aplikacij i radi. Hvala čoveku koji mi je aktivirao na Apple tv.

Kako vam radi na apple tv-u? Mislim na direktno iz aplikacije.

Meni usporeno nekako.

Lepo izgleda app i mora da se protok odvrne još malo, radi ok, ali jednostavno mora da se odvrne :D

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    1,013.5 KB · Pregleda: 156
  • 3.jpg
    3.jpg
    1 MB · Pregleda: 150
  • arena.jpg
    arena.jpg
    1,023.3 KB · Pregleda: 156
e;6263429]Lepo izgleda app i mora da se protok odvrne još malo, radi ok, ali jednostavno mora da se odvrne :D
podseca dosta na njihovu app mtel tv za dijasporu.Slika je sa njihovog playstore za tu app.
bed702edc468abd30aa79874e1ad499b.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Isti je interfejs za mtel tv i Arena cloud, samo je razlika u boji.
Nije losa app ali EON ima daleko bolji interfejs.

Trebali bi da odvrnu protok i birate .Na velikim ekranima slika bi na Arenama HD trebala da bude bolja preko app a .

I sa ovim bitrate im se serveri raspadaju dok se emituju malo popularniji prenosi...

I sa ovim bitrate im se serveri raspadaju dok se emituju malo popularniji prenosi...
Verovatno i testiraju sto i jeste valjda cilj ove promocije .Od marta ocekujem da ostane 30% korisnika koji ce da placaju .Analogijom bi kvalitet slike i usluge koja neće biti besplatna kao sada biti bolji .Valjda [emoji16]

e;6263395]Radi na eon boxu. Mora novi broj, znači ne može sa podacima koji su već korišćeni za telefon, jednostavno izbacuje odmah.

I sledeći korak je aktivacija preko Apple TV-a. Onda se sa tim podacima log na aplikacij i radi. Hvala čoveku koji mi je aktivirao na Apple tv.

Znači moram da nađem nekoga sa Apple tv, da mi aktivira. I onda sa tim podacima da se ulugujem na mom Android tv - u.

Znači moram da nađem nekoga sa Apple tv, da mi aktivira. I onda sa tim podacima da se ulugujem na mom Android tv - u.

Da, trenutno je tako, bar se nadam da je trenutno, jer na samoj tv app nema mogucnost da se aktivira, tj doda nov korisnik. Na Apple ima. Broj od mobilne verzije ne prolazi.

Meni je čovek ovde sa foruma aktivirao i radi.

Da li moze neko ko ima apple tv da se javi da nam aktivira smart tv aplikaciju?

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Ja sam danas instalirao ArenaCloud.apk fajl na EON box ( verzija za Android TV), sama instalacija je prošla glatko, ali je aplikacija neupotrebljiva, takođe ne prolazi log preko broja telefona i onog koda iz sms-a.

Jedno pitanje? Pošto je aplikacija na EON-u instalirana “ručno” pretpostavljam da za nju neće biti moguć update?

Vodim se logikom da sama aplikacija nije omogućena kroz Google Play store na EON-u.

Nema aplikacije ni za webOS ali i ni za Tizen ....imam i Tv Samsung (2017 Tizen) i Tv LG (webOS 2018), nema još uvek Arena Cloud aplikacije .... šta se dešava ne znam, nadam se uskoro .. na obe platforme ....

Ja sam danas instalirao ArenaCloud.apk fajl na EON box ( verzija za Android TV), sama instalacija je prošla glatko, ali je aplikacija neupotrebljiva, takođe ne prolazi log preko broja telefona i onog koda iz sms-a.

isto i za xiaomi box. ne vidim razlog zašto ne bi radilo za sve android tv uređaje, ali razumem da je tek proradilo skoro kako treba i da treba i vremena.

Nema aplikacije ni za webOS ali i ni za Tizen ....imam i Tv Samsung (2017 Tizen) i Tv LG (webOS 2018), nema još uvek Arena Cloud aplikacije .... šta se dešava ne znam, nadam se uskoro .. na obe platforme ....
Ima na Samsungu ru serije 2019 ja gledam .Koji jos ima to ne znam ali vecina ima

Zato što se još zvanicno nije pojavila u prodavnici. Ovo sto mi budzimo i sto nemamo strpljenja je druga prica.

Na eon boxu radi, ali mora da se aktivira na apple tv. Ne moze broj koji je aktiviran za mobilnu aplikaciju. Znaci mora novi broj i prva aktivacija na apple tv. Sa tim podacima posle prolazi prijava na eon boxu.

Nazad
Vrh Dno