Vidim pišu se tehnikalije i baca vudu magija ne bi li se igra poćerala u milion fps, da li neko uopšte igra, ili se samo nešto hardverski/softverski čačne, uđe u igru da se izmeri fps, i ajd napolje iz igre na doradu setingsa ne bi li se izvuklo pola FPS više...
Elem, kratko sam još sinoć igrao, bukvalno šetam razgledam, "upijam" atmosferu...
Primedbe:
NPC PEŠACI
- svi pešaci se kreću ujednačenom brzinom (bar u kvartu u kom sam ja bio-šetao),
- animacija kretanja pešaka je loše odrađena, tj njihov kontakt sa podlogom, pa svi kao da klize,
- glavni lik se kreće 1000% brže od svih, čak i od automobila kad potrči (takav je utisak),
- interakcija sa pešacima prilikom mimoilaženja je nepostojeća i kvari doživljaj, jer nijedan pešak koji ti dolazi u susret ne reaguje prirodno kada se ti kao sivonja zaletiš da prođeš kroz njega (a prirodna reakcija bi bila da se izmakne i .ebe ti mamu, kao u W3, ili da dođe do sholder bumpa ako već ne stigne da se izmakne), ali ne ti bukvalno prođeš kroz njega uz onaj iritantanu "watch out" skriptovanu liniju dijaloga, a kad se okreneš u istoj sekundi (u fazonu "šta je bilo") NPC ide svojim putem kao da se ništa nije desilo. Ovo je bolje urađeno bukvalno pre 15god u AC1.
VOZILA
- slična priča i sa NPC vozilima, kreću se skriptovano (nije problem skriptovano, već glupo skriptovano) po nekim zamišljenim linijama i čim neko vozilo "iskoči" iz zamišljene putanje sva vozila stanu,
- vozilo kojim upravljaš se pretara u kamion sa dve prikolice i motorom fiće čim sedneš za volan, i upravljanje njime je baš mučno,
- period zaustavljanja je kao kod tamića bez kočnica na ledenoj podlozi, i bukvalno moraš da planiraš tri i više sekundi u napred da kreneš da koćiš, i da moliš svevišnji cyber entitet da ćeš se posle 35 metara zaustaviti, a da se ne iskarambolišeš u vozila ispred sebe...
Sve ovo se bukvalno moglo rešiti sa par linija koda... Ali CPR je poznat da osluškuje primedbe korisnika i ispravljanedostatke (ne kao Larian koji je di beste u ovom pogledu), a ako oni zakažu, moderi ima ovo da odrade dok si rekao piksla...
Imam primedbe i na konzolški meni i funkcije (hakovanje, odabir odgovora kod dijalog) koje su rudimentalne kao u igrama pre postojanja miša, na nemogućnost promene funkcije tastera (npr. interakcija koja je po defaultu na slovu F, ne može se promeniti na MOUSE4 dugme npr., tj. može, ali nema nikakav efekat), ali to sam već znao i video tako da mogu samo da čekam neki mod...
Ostalo još nisam detaljno istestirao...
EDIT: Sad u videu iznad vidim da se NPC pešak uredno sklonio sa puta glavnom liku, ali imam utisak kao da je glavni lik zastao pa mu je dao vremena da reaguje. Mada kad razmislim i moje "jurišanje" na pešake...