Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam se cuo sa jednim sbb promoterom posto je kao isla prica da ce davati pred novu godinu za nove korisnike ili 7 ili 9 meseci po dinar u zavisnosti koji se paket uzima.Zato sto konkurencija daje 12 meseci po jedan dinar za nove korisnike.
Kaze bila je neka prica ali nema nista od toga.Samo ono standardno 6 meseci po jedan dinar za nove korisnike.Meni na kraju godine istice ugovor pa cu videti sta i kako po pitanju nekih promocija kod sbb-a ako ih uopste bude,ili preci kod drugog provajdera i uzeti sto se kaze 12 meseci po jedan dinar?

Ovo je plakat u mojoj zgradi.

Meni su ljudi iz SBB poslovnice u Nišu objasnili da su akviziteri posebna divizija , i da oni mogu da daju bolje uslove nego ljudi koji su stacionirani po kancelarijama. Ukratko "luda kuća", pravilo je da nema pravila i kada je isti grad u pitanju.

Jel ih pitao neko sta bi sa digitalizacija Niša.. Kraj godine za koji dan

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Koristim vec godinu dana, van ugovorne obaveze, Duo Gold Extra paket. Razmisljao sam da predjem na EON Full zbog manje cene, ali da zadrzim sve postojece uredjaje (D3 4682 master, EPC3208 modem). Koliko je za ocekivati da mi ne diraju opremu? Posebno jer modem koristim uz svoj asus ruter. Eon smart box me ne zanima.

Da li se cenovnik za digitalizovana podrucja odnosi na gradove u kojima je ukinuta analogna televizija, konkretno Novi Sad? Vidim da su razlicite ponude u cenovniku, odnosno daleko bolje za digitalizovana podrucja.

Ako neko moze da mi posalje mejl na koji ste slali zahteve za stare korisnike, bio bih zahvalan. Gledao u zgradi, nema reklamnog plakata da bih mogao pozvati direktno.

Alternativa je mts optika koja bi trebala kroz koji mesec da udje u zgradu, ako se ne dogovorimo.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sasvim izvesno, da ti ostave opremu koju vec imas ako im to i napomenes prilikom prelaska na novi paket. Nemaju oni interes da bilo kome menjaju d3 za eon box, njima je to samo mamac (pogodnost) za nagovaranje potpisivanja nove ugovorne obaveze. Upravu si da je digitalizovano podrucje tamo gde je vec u potpunisti ugasena analogija.

Ja bih isto presao sa starog trio gold na nizi eon lite. Znaci veliki rizik je da popijem cgnat?

Super, hvala na odgovorima.

Sto se tice CG-NAT, uvek sam na obnavljanju ugovora zahtevao da se ostavi dinamicka javna IP adresa. Za sada nije bilo problema.

Za vas koji imate problem sa netom, probajte da koristite neke druge DNS-ove a ne SBBove.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Probao sam desetak drugih DNS-ova, ali čim promenim sa SBB-ovih nemam sliku na EON app na Tizenu, a na EON boxu (Kaon) ne mogu da vraćam unazad tv programe. Na optici sam, DNS adrese menjam u Calix ruteru. Ima li neki alternativni DNS server na kojem će mi raditi EON? Iako sam na optici net zna da zaštopa i da bude kilav, sajtovi se ne otvaraju kako bi trebalo. Speed test je ok, i torenti fino rade.

Ja ne znam da li postoji lošiji rooter na ovome svetu od ovog ubee što deli SBB.. potpisao novi ugovor dobio novi rooter identičan kao stari samo ovaj novi gubi wifi signal na svakih 40ak minuta. Da li imate ideju šta da radim ? :/

Probao sam desetak drugih DNS-ova, ali čim promenim sa SBB-ovih nemam sliku na EON app na Tizenu, a na EON boxu (Kaon) ne mogu da vraćam unazad tv programe. Na optici sam, DNS adrese menjam u Calix ruteru. Ima li neki alternativni DNS server na kojem će mi raditi EON? Iako sam na optici net zna da zaštopa i da bude kilav, sajtovi se ne otvaraju kako bi trebalo. Speed test je ok, i torenti fino rade.
Promeni DNS zapamti.
Isključi napajanje na routeru.
Isto i na box-u
Uključi prvo router kada dobiješ net uključi box i probaj.

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Super, hvala na odgovorima.

Sto se tice CG-NAT, uvek sam na obnavljanju ugovora zahtevao da se ostavi dinamicka javna IP adresa. Za sada nije bilo problema.

Da li su ti to uneli u ugovor? Ja sam tražio samo tu stavku, bez ikakvog popusta na pretplatu. Nisu prihvatili, rekli mi da mogu da doplatim onih 600.
Nikada nisam bio iza CG NAT, samo sam tražio da se obavežu da će tako ostati.
Epilog: mts, 12 meseci po 1 din

Nisu naznacili stavku u ugovoru nego su dali usmeno obecanje - koje mogu, a i ne moraju da ispostuju.
Ja sam tada svakako rekao da ako me prebace na CG-NAT mogu ocekivati raskid ugovora odmah, jer mi to remeti pristup i rad mojih servisa.

Sada kako imamo zakonsku podrsku da se raskid ugovora moze raditi bez isplate svih preostalih mesecnih iznosa, osim nadoknade ostvarenih promocija, zaista nije problem raskinuti ugovor i preci kod konkurencije - ko moze naravno.

Nije mi do 600din mesecno, ali necu da placam njihovo bahacenje i bezobrazluk. Pre par godina su prodavali blokove IPv4 adresa...

Ja ne znam da li postoji lošiji rooter na ovome svetu od ovog ubee što deli SBB.. potpisao novi ugovor dobio novi rooter identičan kao stari samo ovaj novi gubi wifi signal na svakih 40ak minuta. Da li imate ideju šta da radim ? :/

Podesi razlicite SSID za 2.4 i 5G

Ako moze jedno objasnjenje, po mogucstvu iz prve ruke.
Napravio sam dil sa sbb-om pa osim sto prelazim na eon, imam mogucnost da menjam cisco ( ne secam se oznake, 31xxx, tako nesto )za ovaj spominjani Tehnicolor.
U sustini, cisco mi radi super jedino sto ne baca wifi signal bas po celom stanu ali totalno nebitno.
Ne znam da li sam sada iza nat-a ( verovatno jesam ) ali za moje potrebe, ne smeta mi.
Spominje se na temi cgnat. Ono sto me interesuje je sledece : da li cgnat pravi ili moze da pravi probleme i kakve, sa online igranjem? Uglavnom igram PES.
Captcha me ne smara, torrente ne skidam i to je to.
Ako sam dobro shvatio, sad po defaultu svi imaju cgnat a moze da se zahteva i javna adresa uz mesecnu doplatu?

Imam jednu čudnu situaciju. Naime, hteo sam da otvorim port za torent ali nisam mogao da uđem u admin panel rutera (Ubee).

Onda sam uradio factory reset, uspeo sam da uđem u admin panel i otvorio sam port.

Međutim, od tog trenutka SBB je postao puž. Veza često puca. Običan skype poyiv je prilično mučan da se završi jer posle desetak minuta veza puca. Internet stranice se jako sporo otvaraju, često se fale neki elementi na učitanoj stranici.

Speed test pokazuje da je brzina u granicama normale ali ovo je mučenje.

Da li ima neko ideju šta se pokarabusilo i da li ima neki lek?

Ako sam dobro shvatio, sad po defaultu svi imaju cgnat a moze da se zahteva i javna adresa uz mesecnu doplatu?
Nije po defaultu. Od prilike je ovako (koliko sam ja shvatio iz višemesečnog pisanja mnogih na forumu):
Uzmeš EON Light - Verovatnoća CG NAT je > 90%
EON Full - recimo veća od 60%
EON Premium - < 5% (ako je uopšte iko prijavio).
Iz nekog razloga, nas na starim paketima nisu dirali (uglavnom), pa je prelaz sa starog na EON rizičan, zavisno od izabranog EON paketa.
Zato ja nikada nisam uzeo EON (drugi je taj što nisam hteo njihov ruter koji ne može u bridge).
Za igre ne znam, ne igram, meni je važan pristup spolja.
Za one koji dobiju CG NAT, jedina opcija je doplata tih ~600 din. Izgleda da čak ni prelazak na EON Premium ne pomaže (koliko sam ja ispratio)

Nije po defaultu. Od prilike je ovako (koliko sam ja shvatio iz višemesečnog pisanja mnogih na forumu):
Uzmeš EON Light - Verovatnoća CG NAT je > 90%
EON Full - recimo veća od 60%
EON Premium - < 5% (ako je uopšte iko prijavio).
Iz nekog razloga, nas na starim paketima nisu dirali (uglavnom), pa je prelaz sa starog na EON rizičan, zavisno od izabranog EON paketa.
Zato ja nikada nisam uzeo EON (drugi je taj što nisam hteo njihov ruter koji ne može u bridge).
Za igre ne znam, ne igram, meni je važan pristup spolja.
Za one koji dobiju CG NAT, jedina opcija je doplata tih ~600 din. Izgleda da čak ni prelazak na EON Premium ne pomaže (koliko sam ja ispratio)

Hocu da predjem na EonFull zato sto mi je sadasnja pretplata ( stari paket ) 500 i nesto rsd veca od cene EFull paketa.
Kao visedecenijskog korisnika hoce da me zadrze uz neke pogodnosti (dodatni eonbox i modem za dz )
Detetu je zbog skole potreban Zoom, online igranje je takodje bitno,torrent skinem jednom godisnje, nemam potrebu za spoljnim pristupom racunaru itd.
U sustini, ja zaista nemam problema sa SBB-ovim netom. Nemam pada brzine, nemam povecanja pinga, stvarno ali stvarno mi njihov net radi odlicno. Eto, jedini razlozi su tih 500 i kusur dinara i Tehnicolor modem zbog boljeg wifi signala jer ovaj cisco "baca" iza ledja do 10m a u sobi levo uopste nema signala.:d

Ma to je sasvim ok, ako tebi zadovoljava potrebe. Meni je SBB internet konekcija bila stabilna.
Ono što mi nije odgovaralo:
- njihov ruter ne može u bridge. Ok, ovo bismo prevazišli time što bih ostao na Cisco modemu, OK je za 250mbps, koliko bi mi dali
- upload je smešno nizak, imao sam 10 mbps, i u mnogo navrata mi je to bilo usko grlo
- cg NAT ne dolazi u obzir

Promenio sam provajdera, dobio 80mbps upload, odličan kvalitet veze (već 50ak dana), ruter koji je odmah stavljen bridge, javnu dinamičku ip adresu (još nisam video da je iko prijavio cg NAT na MTS optici).
Znam da se ljudi jako žale na MTS teh. podršku, ali imam sreće da u mom kraju nemaju nikakvih problema sa internetom, pa se nadam da se nećemo družiti.

SBB-ova ponuda ima ugrađene limite koje smatram ozbiljnom uvredom, a od kojih neće da odstupe. Pri čemu uopšte ne razmatram cenu. Cena, I tretman starijih korisnika su posebna priča.

Otključao je SBB kanale za Novu godinu, HBO još uvek ne.
Prethodnih godina nisam svaki put išao na SBB sajt da aktiviram HBO, bilo je dovoljno samo prvi put, a onda se sledećih godina samo uključuje kada otključaju.

Isto, otkljucani svi sem HBOa, na sajtu mi je hbo i dalje 490d.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Pa na sajtu pise od 10og, a danas je 9i. Vrv ce od ponoci da proradi i HBO.

Ja sam kekse već pojeo a čaj sam poklonio tako da je promocija za mene završena. Eon premium paket.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Svi ce morati ponovo da aktiviraju HBO promociju bez obzira da li su to vec jednom odradili proslih godina.

Hvala na informaciji [emoji106]
Bobster pobedio, mada treba malo vremena da se skapira o čemu priča [emoji2]

Svi ce morati ponovo da aktiviraju HBO promociju bez obzira da li su to vec jednom odradili proslih godina.

Onda ce to biti prvi put. Jednom sam aktivirao i nisam morao nikad vise

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za obnovu ugovora na paket Eon Premium Duo mi nude max 10% popusta kao starom korisniku. Prakticno ni 3 mesecne pretplate po 1 din.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno