Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neću ni gledati Tenet nakon svih ovih loših kritika.

Neki filmovi moraju u bioskopu da se pogledaju.. Nolan, Tarantino, Cameron.. Njihovi filmovi imaju skroz drugi dojam u bioskopu..
Nije to drama neka pa da je nebitno..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ne moze njemu da pomogne ni najvece platno. Sama ideja je overkill, nit svrhe, nit poente, nit objasnjenja koje pije vodu... nemoguc zadatak, u stvari prava rec je pretenciozan...

Poslednja izmena:
posle 9og gledanja je odlican [emoji1787] salim se... cekam bolji snimak da ga overim

@Boris

Istina je da je bolji doživljaj kada se gleda u bioskopu ili kući ukoliko imaš projektor, platno, AVR, 7.2.4... ali sama priča i oprema na kojoj se gleda su dve različite stvari. Ako napravimo poređenje sa igricama, mnogi su odustali od RDR2 ne završivši je do kraja iako je možda najbolja što se tiče kvaliteta prikaza, sve je "naslikano" super, od reke, drveća, konja, ptica, ribolova... ali sama priča je nekome vau i igra godinu dana dok neki u koje i sebe ubrajam nisu mogli duže od 15h da izdrže. Tako je i sa filmovima, nekima je ovaj film legao, drugima/mnogima nije. Meni je Inception jedan od najboljih filmova koje sam ikada odgledao (a nisam gledao u bioskopu) i kada sam čuo da je Tenet radio Nolan očekivao sam mnogo više jer volim njegove filmove (Batman i dr.).

Ja kad sam u septembru rekao da je film los, kacili me na krst i drugari i ovde i svugde. :D Evo sad se ljudi mogu uveriti. Iako gotivim Nolana, Tenet je komplikovan bezveze. Samo neko nerealan ce film gledati kao 'masterpiece' ili ti remek delo. Kako sto vise smoriti i zbuniti publiku. To je moj opis.

Evo ja cu reci da tenet nije los film ali su ga toliko zamrsili da se izgubila svaka poenta, zamalo da bude dobar, ovako je samo los:d

Enemy sa Giletom je bolestan ali daleko da je los film... ne mora sve ni da se skapira[emoji6] a kome takvi filmovi ne leze prosto ih zaobilazi

Ja sam posle enemy filma gledao i citao po internetu sta je njegova sustina. Mnogo vise vremena sam proveo istrazujuci nego sto film traje :)
Ali slazem se da onome kome ne leze takvi filmovi, neka ih zaobilazi. Tenet jos uvek nisam gledao, ali svakako planiram.

Mene je ona poslednja scena oduvala...ne mogu da je uklopim u film nikako.
Iako se ta tema provlači od samog početka kroz film

Podešavam drugaru box i dok sam testirao Kodi, u trendingu mi izađe Tenet. Pogledam ponovo prvih par minuta... more klišea kako Perica zamišlja teroristički napad na pozorište i policijsku akciju... Naravno sve po ugledu na pravi napad na Dubrovku.
Svaka sekunda u tih par minuta je atak na razum (ne govorim o vraćanju vremena već o napadu), kao da je smišljao trinaestogodišnjak.

Meni je Tenet bio prolazan, može da se pogleda a i ne mora. Zanimljiv koncept ali što neko reče nedovoljno iskorišćen.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

The Man from U.N.C.L.E. -8/10

Flyboys - 8/10

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podešavam drugaru box i dok sam testirao Kodi, u trendingu mi izađe Tenet. Pogledam ponovo prvih par minuta... more klišea kako Perica zamišlja teroristički napad na pozorište i policijsku akciju... Naravno sve po ugledu na pravi napad na Dubrovku.
Svaka sekunda u tih par minuta je atak na razum (ne govorim o vraćanju vremena već o napadu), kao da je smišljao trinaestogodišnjak.
Ma daj, ne preteruj. Ovamo kazes odradjeno po ugledu na pravi teroristicki napad, a u sledecoj recenici kako vredja zdrav razum. Imao si dobru poentu u prethodnim postovima, kad si pisao u spojleru (mada bi i za to imao da kazem koju, al ok), a sada ga preterujes.
U vremenu remastera, rimejkova, hiperprodukcije, propadanja Holivuda i generalno NEkreativnosti u filmskoj industriji vama ovo ne valja. Nolan je covek koji generalno snima ono sto niko nece, eksperimentise sa svim i svacim pri kreiranju svojih filmova i zato je poseban. Isto tako i Tarantino.. kao sto ih je neko ranije izjednacio i prozvao ih da su propali.
Ljudi ne kapiraju da ne moze svaki film da bude Pulp Fiction i Inception.. ocekivati da svaki bude na tom nivou nije normalno.
Vise nas je pohvalilo film.. ne da je neko remek delo, ali da je sasvim ok film sto u sustini i jeste. Medjutim jos jednom se pokazuje da je u ovoj temi hejt "u modi" i galamdzije ucute svakog ko i malo pokusa da protivreci, kao Boris iznad npr.

Po ugledu na stvarni događaj, napad policije
gasom za uspavljivanje. Sve ostalo je uvreda za mozak,
pojavljivanje specijalaca u roku od odmah, sa spremnim bocama gasa, spremnim planom, uvežbanom akcijom, stigli su čak pre obične policije, ne obraćaju pažnju na kombi pun naoružanih ljudi ispred samog ulaza u pozorište!?
Ovi imaju tačne uniforme ali ne znaju koji bedž, kao da sve jedinice imaju iste uniforme!?
Ima ih jedno 106.000 (policajaca) koliko sam izbrojao, mrtvi ladni došli do ulaza u salu, sipaju gas, publika pada ko pokošena, teroristi se tek onda dobacuju maskama ali na njih gas ne deluje... to ti je sve u prvih 3 minuta a glupost do gluposti.
Ovakva akcija bi zahtevala ne sate nego dane pripreme,
a nije ovo baš Betmen nego film koji pretenduje da ti oduševi ganglije...

Čovek koji je perfektno uradio Dunkirk, nije trebao da uradi ovakvu glupost.
Film koji može da vam se svidi ili ne ali koji nema nijednu logičku grešku (bar se ne sećam da je imao), onako isečen vremenski tok koji se na kraju sklopi ko Mađarska kocka, ne mogu da verujem da ga je isti čovek radio kao i ovo.

Poslednja izmena:
Za sve to sto si nabrojao postoji objasnjenje i to u samom filmu. Da si ga malo bolje gledao, a ne trazio sitna crevca mozda bi i skapirao.

A verujem da zbog ljudi koji nisu gledali moze malo i spoiler da se iskoristi... Nije da si sad ne znam sta otkrio, ali opet pricas o konkretnim desavanjima u filmu.

Prva tri minuta filma spojler (na stranu sto ima u trejleru)!? Ok stavicu ako nije kasno

DeLarge, vidis da sam te sitne gluposti zapazio tek na drugo gledanje (verovatno naostren da ga jos vise napljujem). Na ona gore pitanja iz spojlera ne moze da postoji logican odgovor koji ne bi odmah izazvao jos tri kontrapitanja... nego ajde objasni u sceni
sa zidom i mecima, gde ona snajka na njegovo pitanje odakle joj meci, odgovara dosli su sa zidom(!?). Pa sa zidom su mogla zrna da dodju ali barut i caure ne (ako cemo iskreno ne mogu ni zrna, da je panj pa uredu)...
. Nema tu trun logike. Kao da sam gledao Our man Flint iz '66, sa modernim efektima naravno.

Poslednja izmena:
Mene je ona poslednja scena oduvala...ne mogu da je uklopim u film nikako.
Iako se ta tema provlači od samog početka kroz film
brak mrak deca obaveze...

Iako se ne mogu porediti meni je Rundskop tj. Bullhead posle gledanja bio kao ok film sta je sad tu specijalno, da bi me sutra ujutru ispucali fleševi, tacnije slegao se film i bio mi je duplo bolji... a neke prosto ne skontam, Enemy na primer sam guglao

volim prosto takve filmove

Poslednja izmena:
@milkobgd
Da, rekoh odmah da se sa vecinom onoga sto si pisao u prethodnim postovima u spojleru mogu sloziti.

Danas odgledao Mulan na disney+,odavno nisam gledao tako lep film.Prelepa slika, boje, muzička podloga,pun emocija, kostimi. Svaka čast disney. Kapiram da su niske ocene na političkoj bazi ili sta već jer ako ovo ima ocenu 5 onda šta reći . Animiranih delova se sećam kroz maglu, ali ovo je jedan od boljih diznijevih ostvarenja. Od mene 9/10
Definitivno cu ga obrnuti ponovo.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tenet

Zbunjujuć film. Nisam ga baš skapirao. Mogao sam i kvalitetnije da provedem dva i po sata.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno