serbishe
Poštovan
- Učlanjen(a)
 - 21.12.2017

- Poena
 - 80

Moja oprema  

- CPU & Cooler
 - Ryzen 5700x i Arctic eSports 34 Duo

- Matična ploča
 - Gigabyte x570 Aorus Elite

- RAM
 - DDR4 Patriot Viper Steel 3600mhz, 2x8gb c17

- GPU
 - Sapphire Nitro+ RX5700XT

- Storage
 - Kingston A2000 1tb i HDD WD Ezex 1tb

- Zvuk
 - Asus Xonar DX, Logitech Z4 2.1 i Cooler Master MH751

- PSU
 - SeaSonic Focus GX-650w

- Kućište
 - Cooler Master MasterBox5

- Monitor
 - AOC 24G2U

- Miš & tastatura
 - Logitech G402 Hyperion Fury i Logitech G213 Prodigy

- Ostale periferije
 - Logicetch G27

- Mobilni telefon
 - Samsung Galaxy S21FE

- Pametni uređaji
 - Samsung Galaxy Watch 5 Pro i Samsung Galaxy Watch 46mm.

- Pristup internetu
 - ADSL

Treba mi jedna pomoc oko Toshibe C50-B-13E modela. Pre par godina, nakon sto je izasao iz garancije, sam uradio update bios-a po proceduri, ali se pojavio jedan problem. Nece da se podigne win7, vec se samo pojavi crni ekran na kom pise nesto tipa "select proper boot device" i sta god kliknes te recenice se ispisuju. Onda sam usao u bios i umesto UEFI opcije sam odabrao CSM i win7 se normalno podigao i tako radi par godina bez problema.
E sad, posto treba da mi stigne novi ssd, da ga zamenim sa hdd, interesuje me da li ce biti nekih problema prilikom instalacije win10 na novi ssd i kako da resim uopste taj problem? I da li treba da se bakcem sa tim, ako ce sve raditi? Da li mogu da odradim ponovo update bios-a, posto ima neka nova verzija, moja je 1.40. Inace, ovaj lap top nema klasicnu bateriju na maticnoj, pa clear cmos ne moze da se odradi. Hvala.

E sad, posto treba da mi stigne novi ssd, da ga zamenim sa hdd, interesuje me da li ce biti nekih problema prilikom instalacije win10 na novi ssd i kako da resim uopste taj problem? I da li treba da se bakcem sa tim, ako ce sve raditi? Da li mogu da odradim ponovo update bios-a, posto ima neka nova verzija, moja je 1.40. Inace, ovaj lap top nema klasicnu bateriju na maticnoj, pa clear cmos ne moze da se odradi. Hvala.

Poslednja izmena: