Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Upali game mod pa probaj!
Ne dozvoljava game mod [emoji848]
0736e38522ace5dedd82f1cdc0763fb7.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

55A7500F i EON aplikacija do sada sam primetio 2 problema
Prvi problem je da dolazi do nekog krcanja zvuka u trenutku kada recimo krenu reklame za vreme utakmice npr. tajm aut, prebacim na drugi kanal i vratim sve bude ok do sledece reklame. Prvo sam pomislio da je problem u zvuku same reklame ali ako se ne promeni kanal onda se takav zvuk nastavi i na utakmici.
Drugi problem je da se javlja kao neko treperenje crvene boje dok traje utakmica kada je krupan kadar, pa se po ivicama javlja kao neki fliker. To mi je palo u oko na NFL utakmici gde ima dve crvene trake na plavom dresu a unutra bela traka (slika u prilogu). Napomena da se fliker javlja samo na crvenoj boji, za sada na drugim bojama nisam primetio.
Ako neko ima neki savet oko stelovanja boja, mozda tu nesto moze da se dotera
5d749996eda3b8fa2cc771e4eb3cc0d3.jpg

Taj crveni fliker sam imao i ja kada sam koristio eon na mi boxu, tv je HD 1080p. Gde gledas eon? Preko smart tv ili preko nekog boxa? Ja sam kada su sportski prenosi menjao rezoluciju display mode (posesavanja miboxa) sa 1080p60Hz na 1080p50Hz. I sta znam nekako mi je bilo prirodnije kretanje igraca npr na fudbalskoj utakmici, nije bilo povremenog seckanja i trzanja slike (to je bilo neprimetno ali se ipak desavalo)

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Taj crveni fliker sam imao i ja kada sam koristio eon na mi boxu, tv je HD 1080p. Gde gledas eon? Preko smart tv ili preko nekog boxa? Ja sam kada su sportski prenosi menjao rezoluciju display mode (posesavanja miboxa) sa 1080p60Hz na 1080p50Hz. I sta znam nekako mi je bilo prirodnije kretanje igraca npr na fudbalskoj utakmici, nije bilo povremenog seckanja i trzanja slike (to je bilo neprimetno ali se ipak desavalo)

EON aplikacija na Hisense 55A7500F
I fliker se javlja samo po ivicama i u krupnom kadru

EON aplikacija na Hisense 55A7500F
I fliker se javlja samo po ivicama i u krupnom kadru

Da upravo tako. Posto sam i ja imao taj problem, ti nemas problem sa tvojim tv-om, problem je do same eon aplikacije, tj eon-a jer se eto taj problem sa flikerom javlja i na miboxu.

Da upravo tako. Posto sam i ja imao taj problem, ti nemas problem sa tvojim tv-om, problem je do same eon aplikacije, tj eon-a jer se eto taj problem sa flikerom javlja i na miboxu.

Da, ovo se javlja samo na EON za sada, na kablovskoj Arena radi odlicno, nema tih problema

@Envoy, iam Android modela i kdo nas, FHD i HD Ready.

@veselinv , prelistaj od kraja, ima i link ka firmware-u.

Hvala, nasao sam, ali ne kaze se jasno korak po korak kako se radi, da li je u rootu USB-a zip file ili ne, da li se prvo sve brise ili ne, da li se mora gasiti, itd.... I zasto ne dize sam najnoviji firmware, online?

U pocetku bio odusevljen, vremenom se polako kajem, ili su moja ocekivanja bila prevelika ili ovaj moj tv ima neku falinku, uglavnom slika uopste nije bistra, jasna, mozes naci malo unazad, moje postove o konkretnom problemu, vezano za trke F1, eto su neki moji utisci

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Hvala ti na odgovoru

Hvala, nasao sam, ali ne kaze se jasno korak po korak kako se radi, da li je u rootu USB-a zip file ili ne, da li se prvo sve brise ili ne, da li se mora gasiti, itd.... I zasto ne dize sam najnoviji firmware, online?
Stavis na root usb-a raspakovan zip fajl, bocnes u tv, udjes u azuriranje sa usb i sve se zavrsi automatski. Nista gasenje ili ostale zezalice. Ako si na regionu Srbija sa .901 fw pojavice se eon

Da li se još nekome dešava da kada izađe iz YouTube nema prevoda na kablovskim programima? Naime kada se to desi jedino rešenje je da ugasim tv i da ga isključim iz struje pa da ga ponovo uključim. Da li postoji još neko rešenje sem ovoga koje sam naveo.
Model je H50B7100.

Ja imam problem sa kablovskim prevodima povremeno, ali nisam to povezao sa YT, jer mi se dešava i na starom 32" dumb panasonicu koji se nalazi u spavaćoj sobi i takođe dobija signal kroz dvb-c (CAM modul).

Malopre sam izašao iz YT i rade prevodi, ali nekad uopšte ne rade, ni gašenje ne pomaže. (h55u7b). Isto je bilo i na h40b5600. Mislim da je to do provajdera (sbb kod mene). Da li ti se svaki put to dešava kad izađeš iz YT?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi ! Imam pitanje vezano za ova dva televizora. Koji uzeti ? 55U8B ili 55U7QF
U8B je proslogodisnji model a U7QF ovogodisnji. Da li ima neke velike razlike generalno izmedju ta dva televizora i da li je neko imao prilike da ih uporedi?

Pozdrav ljudi ! Imam pitanje vezano za ova dva televizora. Koji uzeti ? 55U8B ili 55U7QF
U8B je proslogodisnji model a U7QF ovogodisnji. Da li ima neke velike razlike generalno izmedju ta dva televizora i da li je neko imao prilike da ih uporedi?

Evo ti ovde poređenje - Hisense H55U8B vs Hisense 55U7QF

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/43c812aefb

A imaš i ovde: https://rs.hisense.com/product-compare?p1=20002886&p2=20001217

Poslednja izmena:
u prodavnicama tesko. kupujemprodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno