Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Bliži se crni petak i svakako gledam da izaberem drugi tv koji će prvenstveno služiti za drugi "monitor" u man cave-u, dakle konzola i sadržaji koje ću na njemu puštati preko kompa filmovi, eon (dakle eon preko kompa da ne bude zabune), i tako...

Da li neko ima pouzdanu informaciju iz prve ruke (dakle lično) koja bi mi pomogla da rešim dilemu da li je meni lično bolje uzeti 58A7100F ili 50A7500F...

Naime zanima me da li su paneli na ova dva TVa isti, kao i da li 7100 ima MEMC ili ne (i koliko je to uopšte bitno).

Znam da A7500F u odnosu na A7100F ma sledeće prednosti:

- kontarast 5000:1 naprema 4000:1;
- osvetljenje 350 nita naspram 300 nita;
- procesorske algoritme za sliku (MEMC);
- Dolby,
- VIDAA 4 u odnosu na VIDAA 3, i
- lepši dizajn (pre svega postolja).

Što se tiče prve i druge stavke u bench opisu su nativni kontrast na 58a7100f izmerili dobrano preko deklarisanih 4000:1 (konkretno 6392:1, nebitno da je prosek i 5000:1), a osvetljenje umesto deklarisanih 300 na 368 nita, pa čak i da su i na A7500 rezultati bolji od deklarisanih (a sigurno jesu), ovi rezultati 7100 su mi više nego prihvatljivi.

Dolby me ne zanima jer imam soundbar.

VIDAA me ne zanima (nebitno da li će u martu biti upgrade za 7100 na 4.0) jer će tv biti povezan sa računarom i maltene neću ni koristiti njegove smart opcije.

Dizajn me ne zanima u smislu da su i jedan i drugi od metala sa zadnje strane, a ne igra mi neku ulogu da li je prednja lasna aluminijum siva ili brušeno crna, a fakat lepše postolje 7500 neće dolaziti do izražaja jer će TV svakako biti na nosaču.

Sa druge strane za isto novca dobija se 8 inča veća dijagonala, što svakako nije zanemarljivo.

Zato me i interesuje, ako je panel isti, i ako ovaj nedostatak MEMC nije neki problem u praksi (jer vidim da se na većini opisa RTINGS, i sl, preporučuje da se na ovim budžet modelima MEMC isključi, jer nije dobro odrađen i više "šteti" nego koristi), pa trenutno ne vidim niti jedan argument zašto da ne idem na slabiji model i veću dijagonalu.

Zanima me šta Vi mislite?
Ja sam sa 55A7500F prezadovoljan za sada sto se tice slike i kvalitetom. Probao sam da kastujem sadrzaj sa racunara i generalno nisam zadovoljan slikom, doduse nisam probao preko HDMI kabla

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

MEMC isključuješ kad tv koristiš kao monitor, jer je lag itekako primetan. Tj. game mode stavljaš na ON.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Kure druze pitas, a sve ti je jasno, 7100 vs 7500 nema sanse ni u cemu , losiji je tv u svakom aspektu, e sad on je zato i jeftiniji i ako gledas budzet on je ok televizor za kupovinu.
Za tu kolicinu novca dobiies pristojnu velicinu panela sa solidnom slikom, game mod on nema u tome i jeste caka, mada sam po sebi serija f ima manji input lag ako pozelis da se igras.
meni licno na b7500 game mod znaci mnogo, pisao sam o tome, u slucaju kad imam dobru verziju neklog napucanog HDR filma kao sto je LOTR od 100gb, ne zelim da mi MEMC drnda po slici , jer nema potrebe, na zalost ta kontrola radi samo, ako je izvor signala preko HDMI i u zadnje vreme posle nekih novijih FW u slucaju kad gledam EON preko browsera mogu kontrolisati game mode!
Dloby podrska sigurno znaci, ima kanala sa dolbijem+kad zakacis HDD plejer pusta sve bez problema i HDR i Dolby.
Panel je bolji na 7500.

Poslednja izmena:
Posto razmisljam da kupim HISENSE Televizor 43A7500F SMART, interesuje me da li je to pravi izbor, jer bih izmedju ostalog koristio i "EON" aplikaciju, a interesuju me i utisci onih koji imaju ovaj model. Interesuje me da li neko ko ima ovaj model moze da mi kaze koliko je siroko "postolje" tv-a jer bi zasada bio postavljen na policu, a kasnije okacen na zid.
Unapred hvala

Postoji ozbiljan problem kod Hisense vezano za panele i velicinu, veci paneli 50 incha imaju i bolje osvetljenje i MEMC, dok recimo 43ke to nemaju, msm svi brendovi brljaju sa panelima vezano za velicinu, ima brendova gde je panel u jednoj velicini VA, a u drugoj IPS, a nose istu oznaku, znaci kupovinom tog modela NE DOBIJAS isto sto i kupovinom veceg!

Moze li neko da mi kaze dal se mogu preskociti reklame kad se gleda youtube preko aplikacije na televizorima kao sto moze na kompu uz adblocker?
Pitam jer nemam smart tv pa ne znam sta da ocekujem, a vrebam kupovinu a youtube mi je bitan

Poslednja izmena:
Postoji ozbiljan problem kod Hisense vezano za panele i velicinu, veci paneli 50 incha imaju i bolje osvetljenje i MEMC, dok recimo 43ke to nemaju, msm svi brendovi brljaju sa panelima vezano za velicinu, ima brendova gde je panel u jednoj velicini VA, a u drugoj IPS, a nose istu oznaku, znaci kupovinom tog modela NE DOBIJAS isto sto i kupovinom veceg!

Hvala na prvom i ovom odgovoru...

Ako imaš info iz prve ruke da li možeš da mi daš izvor informacije:

1) gde si našao informaciju da se panel na 7100 i 7500 razlikuju (pitam jer ja taj podatak nisam našao, a našao sam na par mesta da je panel isti, a razlike su one pobrojane u mom postu, ali ne i u panelu)?
2) "veći paneli imaju bolje osvetljenje i MEMC" ---------> Zar to nije razlog više za kupovinu 58A7100f vs 50A7300f?

Vidim da smo se razumeli, zanima me samo panel 7100 vs 7500 ove ostale nesumnjive prednosti 7500 meni ne igraju nikakvu ulogu, iz razloga koje sam pobrojao.

Hvala unapred.

S obzirom da po specifikacijama imaju isto osvetljenje i lag, vrlo je moguće da su isti paneli. Ali ne verujem da ti to ovde neko može reći sa sigurnošću. Najbolje da ih nađeš negde u radnji i uporediš.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Znam da A7500F u odnosu na A7100F ma sledeće prednosti:

- kontarast 5000:1 naprema 4000:1;
- osvetljenje 350 nita naspram 300 nita;
- procesorske algoritme za sliku (MEMC);
- Dolby,
- VIDAA 4 u odnosu na VIDAA 3, i
- lepši dizajn (pre svega postolja).
prema zvaničnim podacima, https://rs.hisense.com/proizvodi/televizori/uhd-tv/58a7100f/20002890#spec i https://rs.hisense.com/proizvodi/televizori/uhd-tv/50a7500f/20002868#spec, A7500F ima veći raspon boja, pa bih prema tome zaključio da A7100F ima lošiji panel. ovo Dolby se ne odnosi na zvuk već na HDR (Dolby Vision)

2) "veći paneli imaju bolje osvetljenje i MEMC" ---------> Zar to nije razlog više za kupovinu 58A7100f vs 50A7300f?
mislio je na A7500F, koji, kao i "preci", ima MEMC od 50+"

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, nije mi baš problem da čitam svih 233 strana, ali me zanima koja je zapravo razlika između 50A7500F i 50AE7000F? Prepotstavljam generacije? Prvi imam za cca 340 a ovaj pretpostavljam stariji za 280.

Moze li neko da mi kaze dal se mogu preskociti reklame kad se gleda youtube preko aplikacije na televizorima kao sto moze na kompu uz adblocker?
Pitam jer nemam smart tv pa ne znam sta da ocekujem, a vrebam kupovinu a youtube mi je bitan

Na Android TV moze, na drugim sistemima ne moze. Najvise od svega na TV gledam youtube tako da znam o cemu pricam. Naravno ne moze na nativnoj aplikaciji niti postoje adblokeri za Android TV ali zato postoji 3rd party aplikacija koja je bolja od nativne i gde nema reklama.

Poslednja izmena:
Da sad ne bi listao 200 strana zamolio bih nekog ako zna, ukratko da mi napise utiske Hisense 43A7300F Modelu
Hvala unapred
U pocetku bio odusevljen, vremenom se polako kajem, ili su moja ocekivanja bila prevelika ili ovaj moj tv ima neku falinku, uglavnom slika uopste nije bistra, jasna, mozes naci malo unazad, moje postove o konkretnom problemu, vezano za trke F1, eto su neki moji utisci

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

postoji pretraga u okviru teme, ukucati model ili samo seriju)

Da li H50U7B ima upscaling? Ukoliko ima kako se to uključuju ili radi automatski? Da li to može da funkcioniše na kablovskoj?
svi digitalni televizori (4K i FHD pa i HD Ready) rade upscaling za sadrzaj ispod nativne (realno, jedine) rezolucije. samo je pitanje koliko dobro rade. proćitaj ranije utiske

postoji pretraga u okviru teme, ukucati model ili samo seriju)

svi digitalni televizori (4K i FHD pa i HD Ready) rade upscaling za sadrzaj ispod nativne (realno, jedine) rezolucije. samo je pitanje koliko dobro rade. proćitaj ranije utiske
Samo me je zanimalo da li se to uključuje kao opcija ili televizori rade automatski?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

@razor81, da automatski se radi upscale ako je sadržaj ispod nativne rezolucije televizora

Znaci na hisense vidaa ne moze? Posto nije android tv

Trenutno ne moze, dok neko ne napravi aplikaciju za VIDAA OS koja zaobilazi reklame. Hisense to svakako nece uraditi jer nece da se zameraju Guglu. Takve aplikacije su zabranjene i na Play Store nego moras da instaliras apk na televizor. Konkretno aplikacije koje to omogucavaju na Android TV su dve od ukrajinskog nezavisnog programera koji to pravi bez neke velike racunice i portovi sa Androida Vanced i NewPipe. Vanced Youtube ne radi nikako na TV (moze da se pokrene ali se ne moze upravljati preko daljinskog) dok NewPipe ne radi bas sjajno. NewPipe pravi ekipa koja je protiv pracenja ljudi, zato su i napravili youtube klijent koji ne koristi gugl nalog. Takve programere (polu)zatvoreni sistemi poput VIDAA OS, WebOS, Tizen ne zanimaju i nije za ocekivati da ce iko ikada napraviti slicnu aplikaciju za te sisteme. WebOS i Tizen imaju open source bazu ali ti sistemi tapkaju u mestu. Utegnuti su ali se nista bitno ne unapredjuje vec godinama. LG WebOS je danas maltene isti kao sto je bio 2015. godine a Android TV ce sa sledecom verzijom u potpunosti izmeniti kompletan interfejs. WebOS, Tizen i VIDAA su vise kao stari dumb sistemi, sto dobijes sa TV ti je otprilike to. Proizvodjac pusti neki apdejt, omoguci neku funkciju i promeni nesto sitno ali nema tu ekosistema, nema zajednice, nema 3rd party aplikacija kao na Android TV OS.

Hisense takodje prodaje televizore sa Androidom ali ne znam da li ima tih modela na nasem trzistu. Modeli koji su popularni kod nas svi koriste njihov VIDAA OS.

Poslednja izmena:
Ovo je mis sa usb adapterom.

Treba uzeti bluetooth mis a ne wifi i sve ce biti u redu.
95a1193a9c78ed933b905106f61b5b3e.jpg

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Pa i wifi (RF) misevi koje sam probao imaju "USB adapter", otuda moje pitanje na sta si tacno mislio.
Nisam probao ni jedan bluetooth jer ih nemam, pozajmicu od nekoga da probam i javljam utiske.
Hvala.

Poslednja izmena:
WebOS, Tizen i VIDAA su vise kao stari dumb sistemi, sto dobijes sa TV ti je otprilike to. Proizvodjac pusti neki apdejt, omoguci neku funkciju i promeni nesto sitno ali nema tu ekosistema, nema zajednice, nema 3rd party aplikacija kao na Android TV OS.

LG Content Store sadrži veliki broj aplikacija. S obzirom da je uz Tizen najpopularniji OS za televizore, "gomila" firmi radi aplikacije za webOS, tako da su tu i Netflix, Amazon Prime, EON, HBO GO, Twitch... Svakodnevno se pojavljuju nove aplikacije koje nemaju nikakve veze sa LG-jem...

55A7500F i EON aplikacija do sada sam primetio 2 problema
Prvi problem je da dolazi do nekog krcanja zvuka u trenutku kada recimo krenu reklame za vreme utakmice npr. tajm aut, prebacim na drugi kanal i vratim sve bude ok do sledece reklame. Prvo sam pomislio da je problem u zvuku same reklame ali ako se ne promeni kanal onda se takav zvuk nastavi i na utakmici.
Drugi problem je da se javlja kao neko treperenje crvene boje dok traje utakmica kada je krupan kadar, pa se po ivicama javlja kao neki fliker. To mi je palo u oko na NFL utakmici gde ima dve crvene trake na plavom dresu a unutra bela traka (slika u prilogu). Napomena da se fliker javlja samo na crvenoj boji, za sada na drugim bojama nisam primetio.
Ako neko ima neki savet oko stelovanja boja, mozda tu nesto moze da se dotera
5d749996eda3b8fa2cc771e4eb3cc0d3.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno