Šta je novo?

iPhone 12

Meni je presudna bez obzira sto ne visim na telefonu. Za razliku od kamere koja me uopste ne interesuje.

Koliko se secam kod nas je preorder poceo 23.10. i traje do 06.11 a u EU i ostalim zemljama Severne Amerike 16.10. a prodaja je pocela 23.10. Tako da mi se ceni, da ce ipak biti kod nas preorder 13.11. a prodaja oko 27.11. :)

Poslednja izmena:
Ne bih da mračim ali:

https://9to5mac.com/2020/11/05/iphone-12-pro-orders-slip-into-december-due-to-component-shortages/

9ba7cd66b8a96c3bf9edf21e22b6b1ef.jpg

https://www.macrumors.com/2020/11/05/ipad-parts-used-in-iphone-12-to-combat-shortages/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Čekajte, jel 12 stvarno toliko ispod 11 po bateriji? Meni 11 posle godinu dana drži glat 8 sati SOT na wifi, a ako malo prištedim ide i do 9h. Valjda na 12 nije lošija za više od 10 posto?

Valjda ce od sutra moci negde i da se vide 12 i 12pro...?

Huawei P30

Izvlacio sam i ja na Sony XZP pre tri godine 10h ali to je bilo na SD835 ;) Baterija bas losija, mada mozda jos A14 nije optimizovan pa mozda to isprave.

Poslednja izmena:
na ovom snimku se vidi da ce 12 mini biti takav pun pogodak , da ni sami niste svesni :D ...prava prica za ruku , dzep , aktivnosti itd itd...

Ljudima je dosta vise budzastih telefona. :)

Očekivano kidanje u performansama kao i uvek. Ali 1300 dolara cena, majko mila gde su otišli sa cenama... šta bi sa povoljnijim androidima?

Sent from my iPad using Tapatalk

Stiže mi ponedeljak, utorak, danas treba da ga pokupe kuriri, pa ćemo videti kakva je baterija.

12-ka 128gb.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Odlično, bas me interesuje kako će se tebi pokazati. Pa da prelomim.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Stigao 12 Pro 256
Pošto mi je ovo prvi iPhone posle iPhone 6s koji sam veoma kratko koristio, izneću utiske što se tiče kamere i baterije, za ostalo i nisam mjerodavan.
Prvi utisak je da je izgled fenomenalan, grip savršen, ekran savršeno ravan, oštre ivice, odlično leži u ruci, idealna veličina (mada mogao bi biti i malo veći), prava šteta da se stavi u maskicu...

Prilozi

• 20201106_125653.jpg
    20201106_125653.jpg
    266.5 KB · Pregleda: 250
  • 20201106_125756.jpg
    20201106_125756.jpg
    224.1 KB · Pregleda: 245
  • 20201106_125730.jpg
    20201106_125730.jpg
    242.8 KB · Pregleda: 243
Javi za bateriju obavezno. Koji si iphone imao ranije?

Jel se zezaš ili si ozbiljan? Naravno da će biti identičan kao 12, osim manjeg ekrana (i baterije). Što se baterije tiče, ona korisnicima mini modela nikako ne bi trebalo da bude presudna, jer ako neko provodi više od 5-6h dnevno na telefonu, svakako bi trebalo da razmotri uređaj sa većim ekranom.

Mini ima slabije bezicno punjenje od ostatka ergele iz 12 serije:)
Da budem precizniji on na magsafe bezicno puni na 13w dok ostatak ide na 15:)
Eh sada,kolika je ta razlika od 2w pojma nemam:)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ako baš hoćemo da budemo precizni iPhone 12 mini na MagSafe punjaču radi na 12 W a ne na 13 W. [emoji12]

Skupio lovu za SE2,sada ću morati na 12 mini.... jedino me otključavanje malko brine,više volim na otisak prsta

Sent from iPhone using Tapatalk

Mislim da ko jednom proba FaceID tesko da bi se vratio na TouchID.

Toliko drame oko 3W razlike a niko ne uzina u obzir koliko je baterija manja zapravo, tj da ce mu trebati manje vise isto vremena da se napuni kao i veci modeli. Ili ja nesto propustam?

Mislim da ko jednom proba FaceID tesko da bi se vratio na TouchID.

Bilo nekad. Sada kada su maske obavezne svuda, možeš kući samo tako da otključavaš. Moraju da nađu drugo rešenje, povratak na stari dobar otisak prsta. Mene izđuđuje titranje kodova po ekranu u prodavnici , na poslu ili bilo gde gde imam masku da otključam. Trenutno su telefoni sa otiskom prsta po u prednosti.

Proci ce i maske, nista nije vjecno.

Imam tu i N20 Ultru pa sam uradio uporedne testove pri slabom osvetljenju i za ivice.
Auto mode, ništa se nije diralo.
iphone1.jpg

iphone2.jpg

iphone3.jpg

iphone4.jpg

Toliko drame oko 3W razlike a niko ne uzina u obzir koliko je baterija manja zapravo, tj da ce mu trebati manje vise isto vremena da se napuni kao i veci modeli. Ili ja nesto propustam?

Upravo. Ne znam zašto su usporavali punjenje (ne verujem da ta 3w mogu da utiču na vek baterije), ali svakako se ta razlika neće osetiti zbog manje baterije.

@vladix:

Prve tri su mi lepše slike koje pravi iphone, poslednja mi je bolja Samsungova.

Poslednja izmena:
Na 2. je iphone top odradio posao.

Bilo nekad. Sada kada su maske obavezne svuda, možeš kući samo tako da otključavaš. Moraju da nađu drugo rešenje, povratak na stari dobar otisak prsta. Mene izđuđuje titranje kodova po ekranu u prodavnici , na poslu ili bilo gde gde imam masku da otključam. Trenutno su telefoni sa otiskom prsta po u prednosti.

Slažem se, touch ID na power tasteru bi bio dobro rešenje. Do tada, namesti alternate appearance na Face ID tako da ti maska ne pokriva nos, pa je dovoljno da masku svučeš samo malo da bi te prepoznao.

Evo malo baterije na 12 pro
Jutros u 5 ga skinuo s punjaca,jeste da sam cijelo vrijeme na wifi rasi izolacije,ali opet meni je sasvim ok baterija za moj nacin koristenja:)
c1cf42cb2cb4a244240e4da8f2f46a82.png

9b1f9150cbffb4ebba03936e18de1995.png

Upravo. Ne znam zašto su usporavali punjenje (ne verujem da ta 3w mogu da utiču na vek baterije), ali svakako se ta razlika neće osetiti zbog manje baterije.

Meni jedino pada na pamet dosta manje kućište pa bi se više grejalo prilikom punjenja.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno