Šta je novo?

AMD Ryzen™ 5000 (Zen 3)

5800X je za gejmere koji misle da 6c/12t nije dovoljno za narednih 5 godina. Ili kojima treba 16t za druge poslove. 5900X je čist workstation procesor
Dok je DirectX-a 12 biće sasvim dovoljno šest jezgara, a DX12 će sigurno potrajati. Da li pet godina? Vrlo moguće.

Poslednja izmena:
Ko ne zna engleski:

Poslednja izmena:
Kako bre ovaj lik dobija stvari na test pre bencha? I RTX 3000 je imao, a na benchu još ništa :( baš svašta.

Verovatno radi dobar posao. Ali dobio je i bench u isto vreme, samo verovatno nisu još završili recenziju ili nisu još izbacili.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Kako bre ovaj lik dobija stvari na test pre bencha? I RTX 3000 je imao, a na benchu još ništa :( baš svašta.

Bench recenzije su bas ono.. za siroke narodne mase. Nisu za entuzijaste kao sto je forum.

Bench recenzije su bas ono.. za siroke narodne mase. Nisu za entuzijaste kao sto je forum.

OK, ali i on samo provrti testove, prikaže grafikone, složi neku pričicu... ne bavi se recimo nekom tehnologijom iza toga što predstavlja... šta, kako, zašto...
A i realno, sve ove grafike, procesori, ploče... su consumer elektronika, za mase.

Dule pokidao,svaka cast na recenziji

Nije zapravo hahah jutros u 11 otisao na spavanje.

On kao iz kafane :D

Bench previse forsira mobilne telefone a zapostavlja PC, po meni. Mada je jasno da se to vise gleda.

Novi procesori su odlicni, AMD je uradio odlican posao, sad jos cekamo grafike da vidimo sta ce biti, kad istice NDA za njih, Gulf?

E za grafike ne znam kada je NDA. Ali da, vrhunski posao što se procesora tiče. Jedva čekam da ih propustim kroz šake na minusu.

OK, ali i on samo provrti testove, prikaže grafikone, složi neku pričicu... ne bavi se recimo nekom tehnologijom iza toga što predstavlja... šta, kako, zašto...
A i realno, sve ove grafike, procesori, ploče... su consumer elektronika, za mase.

Samo provrti testove? Mislis da je to samo :D
Na pocetku videa je rekao da nece da prica o tome kako i sta nego ce napraviti sa Fedjom live o arhitekturi samoj.

malo sam preletio testove dobri procesori nema sta, vjerovatno za vecinu ljudi R5 5600x i R7 5800x bice super izbor to ce ciniti vecinu prodaje, pa je moguce da vidimo i neke jeftinije modele tipa 5600 non-x ili 5700x

Na pocetku videa je rekao da nece da prica o tome kako i sta nego ce napraviti sa Fedjom live o arhitekturi samoj.
Fora je što to detaljno kod nas nema publiku. Većina hoće da dobije na tacni grafikone i ćao. To sa Fedjon obožavam da pogledam, ali taj vid entuzijazma danas nije iapraćen.

Greota ram na 3200,makar 3600,mada vec je SS na 4000 ako nije zvaka

94e 2x16gb Crucial Ballistix kit... Bila je previse dobra ponuda da bih je preskocio, a lako se OC-uje, uz malo vise tweakovanja moze i verovatno na 3800 cl18 da se izvuce.

Samo se odnosilo na onaj tvoj široke mase i entuzijasti deo, kada je većina tih prikaza ista/slična, i okrenuta ovima prvima realno. I njegovi klipovi su kao i ovi na benchu, ili većini mesta, testovi, grafikoni, neka la la la pričica i to je to. Ništa loše u tome naravno.

Osim u kutiji, koja mi ne treba :) ima li neke razlike izmedju tray i ne tray procesora? Ne bih baš da kutiju plaćam ~4K RSD (u 5800x slučaju) :)

Mislim da nema, uz tray bi trebalo i cooler da se dobija.

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Linkovi do prodavnica se smatraju reklamom izvan podforuma "Gde da kupim...". A reklamiranje je zabranjeno. Sada je post samo obrisan, bez poena.

Samo se odnosilo na onaj tvoj široke mase i entuzijasti deo, kada je većina tih prikaza ista/slična, i okrenuta ovima prvima realno. I njegovi klipovi su kao i ovi na benchu, ili većini mesta, testovi, grafikoni, neka la la la pričica i to je to. Ništa loše u tome naravno.

Recenzije za siroke narodne mase nemaju brdo testova poslovnih aplikacija, rendera itd..

Bench recenzije recimo za maticne ili graficke, nikad nisu pogledale VRM i kvalitet komponenti na PCB-u nego samo izjave neku random glupost sa landing page-a na sajtu proizvodjaca. Axe skine hladnjak sa svake graficke/maticne i isprica pricu o naponskoj.

cene u jednoj domaćoj prodavnici
na današnji datum

AMD Ryzen 5000 monitor-rs 2020-11-05.png

hvala, @gilespi, na linku

Zapravo je viši, ali opet baš i ne menja stvar.

2020-04-29-image-34.jpg

Nazad
Vrh Dno