Šta je novo?

iPhone 12

CNET recenzija lijepo objasnila razliku između 12 i 12 Pro.
Sim free verzija 12 sa 128GB je čak 780$.
Ukoliko se neko odluči za za 64GB, pitanje je da li mnogo veća cijena (čak 300€) u odnosu na iPhone 11 zaista vrijedi, a jedina velika promjena je oled ekran.
Ako neko baš ne želi da pređe preko LCD ekrana na 11, trebalo bi razmisliti i o 11 Pro, koji će biti jeftiniji još par mjeseci u odnosu na 12, sve dok im se cijena ne izjednači nekad na ljeto.

Meni je najveća razlika dizajn... šta znam to mi vredi nekog novca, e sad svako zna prema svom novčaniku i ukusu koliko to vredi.

Nije mi najjasnije zasto je ovako istaknuta 5g antena. Deluje kao separatni deo koji moze da se izvuce iz kucista. Pri tome je i drugacije boje pa se i vidi i remeti sklad. Kako su svi ovi androidi imali skrivenu tu antenu , a ovde mora da strci?

Tvoj ajfon to neće imati. To je samo za americko tržište

Da li neko mozda ima predstavu kako bi kod nas mogla da se krece cena 12-ice?

Da li mislite da je bolje sacekati da se kod nas pojavi iPhone 12 ili uzeti iPhone 11 Pro kojem je cena malo pala?

Pretpostavljam da ce biti u istom cenovnom rangu a mozda 11 Pro bude i malo jeftiniji ili gresim :)

Da li mislite da je bolje sacekati da se kod nas pojavi iPhone 12 ili uzeti iPhone 11 Pro kojem je cena malo pala?

Pretpostavljam da ce biti u istom cenovnom rangu a mozda 11 Pro bude i malo jeftiniji ili gresim :)
Ja bih sačekao još malo i kupio 11 pro. Po meni 12/Pro će biti tek na proleće dobra kupovina.

1790ab71f4160882f88ae58d994dcee4.jpg

https://www.rprna.com/electronics/p...than-the-iphone-11-pro-maxs-3969-mah-battery/

Sent from my iPhone using Tapatalk

12-ica ce u startu na KP biti preko 900e sigurno. Dok 11 pro vec sada ima da se nadje za ~770e. Za 2-3 meseca ce cena biti ~730

Jel bolje uzeti 11pro ili 12icu obicnu?

Poslato sa CLT-L09 pomoću Tapatoka

Da, bas sam na KP video da 11 Pro moze da se nadje i za ~760e, a posto sam planirao da do kraja godine uzmem novi telefon, mogu sacekati jos mesec, dva :)

Cini mi se da je 11 Pro bolja kupovina od 12-ice...? :)

IPhone 12 vraća najbolji dizajn Apple-a i to mu je najveći adut.
Vidim da će uskoro biti dostupni kod proverenih trgovaca na KP, po boljim cenama nego na apple. ie.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Naravno da je bolje uzeti 11pro, naspram obicne 12ice. Nisu ista kategorija uopste.

Poslednja izmena:
Naravno da je bolje uzeti 11pro, naspram obicne 12ice. Nisu ista kategorija uopste.

Obrazloži molim te. Novi procesor, malo bolja kamera, veći ekran, magsafe, 5g. 11 Pro može da privuče eventualno nekoga kome se više sviđa stari dizajn i znači mu telephoto i 10% jača baterija.

Poslednja izmena:
Jaca kamera? Pa u startu nema toliko kamera koliko ima 11 pro.

Edit: sad vidim da si sam obrazlozio.

Poslednja izmena:
Jaca kamera? Pa u startu nema toliko kamera koliko ima 11 pro.

Edit: sad vidim da si sam obrazlozio.

Da, osnovna i ultrawide su bolje. Osnovna ne toliko, ali ultrawide i prednja recimo sada podržavaju night mode za razliku od 11 pro.

edit: Šta sam obrazložio? Da telephoto kamera pravi razliku u klasi, iako je sve ostalo lošije?

Poslednja izmena:
Obrazloži molim te. Novi procesor, malo bolja kamera, veći ekran, magsafe, 5g. 11 Pro može da privuče eventualno nekoga kome se više sviđa stari dizajn i znači mu telephoto i 10% jača baterija.

Ja bih takođe uzeo 11 Pro pre 12. Ipak je premijum izrada... čelični ram i Samsung oled. 5G neće biti šire rasprostanjen u narednih godinu - dve dana i smatram da je nepotreban trenutno. Magsafe glupost. Jedino veći ekran kao prednost.

Uvek uzmem novi iPhone otkad sam prešao na isti ali ovaj put me baš ništa ne privlači kod 12 Pro. Da su bar stavili neku lepu boju...

Meni su vazni kompaktnosti i baterija. Nameracio sam se na 12 Mini pre svega zbog velicine i dizajna. Kamere mi uopste nisu vazne.
Medjutim ako se utvrdi da je baterija kod 12 Mini "mucak" pre cu da kupim 11 Pro zbog baterije zrtvujuci udobnost koriscenja. Znam da nije za poredjenje ali sadasnji SE koji koristim me ubi kako brzo ode baterija a jos sam na verziji 12.0.1 Samo sto jos pored kljuceva ne nosim i externu bateriju ili kabl sa punjacem.
A sto rece @FloydSRB bar da su neke boje. Kod 11 Pro mi je do dzadza ona tamna zelena.
Kod 12 Mini crvena kao da je isprana(narandzasta verzija). Plava Navy jos i moze nekako da prodje.

Poslednja izmena:
Ako je kamera na iP12 mini bolja od one na iP7 onda mi nista bolje ne treba.

Ja bih takođe uzeo 11 Pro pre 12. Ipak je premijum izrada... čelični ram i Samsung oled. 5G neće biti šire rasprostanjen u narednih godinu - dve dana i smatram da je nepotreban trenutno. Magsafe glupost. Jedino veći ekran kao prednost.

Uvek uzmem novi iPhone otkad sam prešao na isti ali ovaj put me baš ništa ne privlači kod 12 Pro. Da su bar stavili neku lepu boju...

A 12 nije premium izrada? :D Stvarno misliš da će se primećivati razlika između ekrana 12 i 11 pro, zato što novi ne pravi Samsung? 5g jeste nebitan TRENUTNO, ali kao što i sam reče, za godinu dve... Razumem da neko kupi 11 pro jer mu se više sviđa, ali da je bolja kupovina (ako je cena slična) - jednostavno nije. Ali ko već ima 11 pro, ne treba ni da razmišlja o novim modelima, osim eventualno o pro max i to ako mu je kamera baš bitan faktor.

12 ima alu ram a za BOE ekran ne znam ni sam šta da mislim... možda grešim ali više verujem Samsungu.

S druge strane, istina je da je razlika između običnog i pro nikad manja ali su se i cenom dosta približili (računam cenu 128gb 12ice).

Ovde u Švajcarskoj 5G radi više od godinu dana, uz jeftinije pakete se korišćenje istog doplaćuje ali problem je što je pokrivenost i dalje skromna plus ne radi to još uvek kako treba. Testirao sam sa prijateljima koji imaju Samsung 5G i brzina je nekad malo veća nego na LTE+ a nekad čak i manja.

Poslednja izmena:
A 12 nije premium izrada? :D Stvarno misliš da će se primećivati razlika između ekrana 12 i 11 pro, zato što novi ne pravi Samsung? 5g jeste nebitan TRENUTNO, ali kao što i sam reče, za godinu dve... Razumem da neko kupi 11 pro jer mu se više sviđa, ali da je bolja kupovina (ako je cena slična) - jednostavno nije. Ali ko već ima 11 pro, ne treba ni da razmišlja o novim modelima, osim eventualno o pro max i to ako mu je kamera baš bitan faktor.

Ne moze biti slicna cena nikako izmedju 12 i 11pro ko sad hoce da kupuje jedan od ta dva. Cena obicne 12-ice ima dugo da pada na sadasnju cenu 11pro, koja je na KP trenutno ~760e. A za mesec,dva bice jos niza, dok ce 12 ici preko 900e u startu na KP.

Rezervacije od 30.10.

Ne moze biti slicna cena nikako izmedju 12 i 11pro ko sad hoce da kupuje jedan od ta dva. Cena obicne 12-ice ima dugo da pada na sadasnju cenu 11pro, koja je na KP trenutno ~760e. A za mesec,dva bice jos niza, dok ce 12 ici preko 900e u startu na KP.

Čim se pojavi kod operatera biće im cena vrlo slična.

iStyle
Objavili su pre par minuta
Verovatno će i operateri uskoro

Suludo je prelaziti sa 11 pro na obicnu 12. Bolje skupiti jos kesa i uzeti 12 pro. Bas me zanimaju cijene kod nasih operatera u RS (kad izadje 12 pro max). Prosle godine je bila 1100 eura na pretplati od 17 eura.
A istyle, Atstore i Mekline (bih) bas deru sa cijenama...

Vrh Dno