Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Misli na xiaomi.eu custom rom, ne na EU stock verziju.

Ok, kapiram. Znaci sada su odradili i eu rom koji ima opciju snimanja razgovora

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

On je uvek imao.

Zna li neko postoji li ikakav način da se očiste kontakti konektora za displej od korozije? Telefon je upao u neku tečnost i uhvatila se korozija na zlatnim kontaktima.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Pre par dana sam uzeo Xiaomi Readme 8T, i imam nekoliko problema 🙁
1. nakon nekog vremena aplikaciju prestanu da rade, samo splash screen se vidi, nakon reboot-a sve proradi ali kako nesto pocne da se koristi opet pocne da bug-uje, nekada je to cak i nakon par minuta rada
2. kada odem na reboot telefon se samo iskljuci, kao da sam uradio turn off, bez da se sam ponovo pokrene

Da li je neko imao slicne probleme ili ima resenje?

Deluje da je telefon neispravan, ja bih to reklamirao.

Hakeru, zlato ne rdja, mozes da probas sa WD40, ali je nezgodno sto baterija ne moze da se (lako) vadi, bilo bi bolje da se radi na suvo i da se dobro osusi sve bez napona.

Ja sam imao prblem sto su mi se neke apk gasile posle odredjenog vremena i za to je ovo resenje.
Ostsle navedene probleme nisam imao, osim sto ne reaguje bas kako treba na dodir u donjem desnom uglu, a kod nekih i u donjem levom uglu.
db95f9550c0cddd4039336854885c288.jpg
e57b3da9acefc273fc207131ba897f88.jpg
a726107711678ab7c9b61ce92c870cba.jpg

Deluje da je telefon neispravan, ja bih to reklamirao.

Hakeru, zlato ne rdja, mozes da probas sa WD40, ali je nezgodno sto baterija ne moze da se (lako) vadi, bilo bi bolje da se radi na suvo i da se dobro osusi sve bez napona.
Zlato ne rđa, ali pozlaćeni kontakti rđaju itekako jer je to veoma tanak sloj zlata.
Baterija se lako vadi jer ima pull tabove. Probao sam sa alkoholom ali slabo reaguje. Pokušaću sa WD, hvala.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nikad mi nece biti jasno sto miui stock launcher ovoliko baguje [emoji1] reko da uzmem da promenim malo iz dosade, instaliram poco launcher, kolika razlika da ne poveruje covek [emoji1]

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nikad mi nece biti jasno sto miui stock launcher ovoliko baguje [emoji1] reko da uzmem da promenim malo iz dosade, instaliram poco launcher, kolika razlika da ne poveruje covek [emoji1]

Ja koristim Poco launcher samo zato što stock nema opciju Dvostruki dodir za zaključavanje ekrana. Jedno vreme sam koristio stock i ovaj widget, ali sam se vratio na Poco.

Ja nikad ne koristim default launcher. Vec godinama koristim Nova launcher pro

Nova je zgodna zbog double tap to sleep, u kombinaciji sa fabrickim double tap to wake, jer majstori nisu uspeli da ubace jedan budjavi LED u kuciste za 8T koje je vece od 8...

Nova je odlična. Samo bi bilo dobro da se ikonice mogu još samo malo uvećati, recimo da budu kao na stock launcheru.
Takođe je i Lawnchair 2 dosta dosta dobar.
Jedina dva launchera koja mi se sviđaju.

Meni Lawnchair ne moze da se pokrene, gasi se na startu - a naprotiv volim male ikone, i na minimalnoj velicini su mi, stvar ukusa.

Imao sam problem sa "nicim izazvanim" i stalnim gasenjem GCAM, mislio sam da je izazvan gasenjem nepotrebnih servisa, konkretno samo Google Lens je imalo logike da zeza, ali se nakon vracanja Lens nije sredilo stanje, pa sam ponovo ucitao config file i sad radi opet OK.

Poslednja izmena:
Postoji li mogucnost da se na novi i lawnchairu koristi stock vidzet za sat i vreme?

Nisam našao tu opciju ali imam neki sličan widget na aplikaciji za vreme koju sam instalirao

Na RN8P imam instaliranu GCam ver. Wyroczen 7.3.020 2.0 i nemogu nikako na selfi kameri da isključim efekat ogladala.
Ima li kakve pomoći?

Na RN8P imam instaliranu GCam ver. Wyroczen 7.3.020 2.0 i nemogu nikako na selfi kameri da isključim efekat ogladala.
Ima li kakve pomoći?
Može
0e133e812ebcff1b7ffa0e7e65e63a86.jpg

Probao, neće...
edit: hoće ali natpisi ostaju naopako

Poslednja izmena:
Kako resavate problem gde je najveci potrosac baterije Google play services? Preko 44%... A posle njega neki Facebook services. Ekran tek na trecem mestu. Generalno, telefon izdrzi 2 radna dana, sa nekih 6-7 h sot-a, 50% vremena na 4g, sto je meni ok u principu, iako sam ocekivao i vise citajuci testove. U pitanju je redmi note 8t.

Ne verujem da je bag. Imam isti telefon. Koristim ga isto kao the_radosh (mozda nemamo iste aplikacije) i imam iste rezultate kao on. 4g takodje ukljucen 50% vremena mozda i vise. 4g jednostavno jede bateriju. Gps i bluetooth nikad ne ukljucujem. Telefon izdrzi 2 dana, ali sot nikad vise od 7h, uglavnom oko 6h.
@the_radosh Nemoj da koristis 4g dva dana i videces da su rezultati mnogo bolji.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Taj drain ne moze biti normalan, evo kod mene je samo 1,57% potrosnje otislo na Play Services. 8h SOT (jos 15% baterije), ubacio sam privremeno jos 1 SIM pa je malo veca potrosnja (cell standby 21%). GPS stalno ukljucen, BT samo u kolima zbog muzike, njihova potrosnja se ne oseca.
Sav bloatware sam pogasio, ali mislim da nije nimalo uticalo na performanse.

Poslednja izmena:
Jesam, restartujem telefon otprilike dva puta nedeljno. Ne zbog potrebe, nego više zbog navike, ne verujem da mu škodi, štaviše.
U principu, imam maksimum 1h sota dok sam na poslu, tada i jeste na 4g, znaci 8 sati, ostatak dana na wifi. Nisu mi uključeni ni gps ni bt.
Upravo tako kao kod @mwsavko, u 95% slučajeva 6h sot za 2 dana, s tim da je meni Google play services uvek na vrhu, i to u poslednjih par nedelja.
Kad budem imao vremena, svakako ću istražiti.

Ja uopste ne gasim bt jer mi se tel u autu konektuje na multimediju zbog poziva.

Koliki je potrosac bt ukoliko je sve vreme ukljucen?

Bluetooth-ovi su poslednji na listi po pitanju potrošnje 🙂. Neka te ne brine potrošnja zbog njega 🙂.

Nazad
Vrh Dno