Šta je novo?

Samsung Galaxy A71

Za sada posle ovog zadnjeg ažuriranja otisak prsta radi odlično.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Ko voli Samsung , posle ovog ažuriranja A71 je za oko 300€ (nov) ubedljivo najbolja kupovina.

Послато са SM-N9860 помоћу Тапатока

meni je to apsolutno nebitno, imam postotak, pa vidim dokle je. bitnije mi je što su ubacili haptic feedback za tastaturu.

kako sam više od godinu i po koristio poco f1, evo nekih stvari koje su lošije na a71 (za one bolje svi manje/više znaju):

- lošiji zvuk u slušalici i zvučnicu
- slabija prednja kamera u uslovima slabije svetlosti
- nekad mi se čini da se slabije kači wifi kod udaljenijih rutera
- otključavanje otiskom prsta (možda i najveća zamerka)

Imam smart uticnicu pa je "navijem" kada da se ugasi da ga ne przi punjac celu noc.

ja ću ovih dana uraditi factory reset posle ovog one ui 2.5 ažuriranja. otisak prsta mi je i dalje loš. čak mi se čini bolji kod supruge na a50.

ali šta me baš iznenadilo je zvuk u slušalici tokom razgovora, jer imam iskustva sa samsung mobitelima. supruga već 5 godina koristi isključivo samsung i kod svih modela koje je imala je zvuk u slušalici bio ok.

ne kažem sad da je loš na a71, ali lošiji je od xiaomija, kao i J serije koju je supruga koristila ranijih godina. ipak za ovu cenu je to moralo biti mnogo bolje, kao i otisak prsta.

Poslednja izmena:
da se nije zapušio zvučnik? ja imam a70 i odličan je zvuk u slušalici, ne bi trebalo da je i kod ovog lošiji...

Nakon najnovijeg ažuriranja na prvu loptu sam primetio :
edge panel je poboljšan, samsungova tastatura je sad daleko lakša i brža za korišćenje, ispravili su neke bagove na istoj, fingerprint deluje da bolje i brže očitava, samsung kalendar su sredili i sad mi je funkcionalniji nego gugleov.

Poslednja izmena:
Ja sam za sada izuzetno zadovoljan uređajem. Poredim baš sa N10+ i jedan na jedan radi sa njim. Bez štucanja, bez laga, zvuk u slušalici daleko bolji nego na N10+, spikerfon dobar, preporuka za kupovinu.

Edit: Opa bato. Instalirao sam sada Samsung Phone Info, otišao na Refurbishment Check kad ono...nije genuine. Invalid Samsung serial number. Aparat je sa Telenora inače. Odem na CPU monitor kad ono temperatura -274000...

Poslednja izmena:
Isto piše i kod mene.

Ista poruka uzet u vip-u znaci nasi operateri uvaljuju telefone vracene u servise po zapadu ili cak sumnjivog porekla

Po onom sto sam nasao na netu znaci da je telefon prodat pa zbog kvara vracen u servis popravljen sredjen i vracen u prodaju ali naglaseno da je refurbishment i obicno je dosta jeftiniji nego potpuno nov u radnji. Znaci radio je ,koriscen, nije nov

Upravo tako. Kako ce da me cuje Telenor, nisu svesni sta ih ceka u poslovnici.

El ovo?
e4d54404e0f1da06931ba520b6eb1d5a.jpg

E upravo to.

Ovo je izgleda sistemski problem nasih operatera, to se radi i na zapadu ali se uvek naglasi da telefon nije nov i zato je dosta jeftiniji Doduse i za takve telefone samsung daje garanciju jer prolaze kontrolu u servisima. Jedini ozbiljan problem je baterija jer je moj telefon prvi put ukljucen u januaru i baterika ne moze da traje kao nova

Po pravilu na refabrikovane modele ide manja cena i garancija. Znači ako je standardno 2 godine, na refabrikovan ide manje.

Da li si ti vlasnik ugovora za taj A71?

Послато са M2007J20CG уз помоћ Тапатока

@chronograph Na Note10+ uredno prijavljuje da je uređaj original. Na drugom Samsung telefonu takođe.
@marinko98 Da, da, na moje je ime, ja sam nosilac.

Malo je čudno da ume na drugim serijama a na A seriji ne.

Ovo je stvarno zanimljivo. I meni pokazuje da je refabrikovan. Zvao sam Samsung podršku i devojka koja se javila ne zna ni šta znači refabrikovan uređaj, naravno ne zna nikakav drugi način da to proverim. Ranije je moglo da se kuca ##786# u dialler.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

I meni pokazuje, ja sam mislio to je neka official app. Ispada da je svaki a71 u Srbiji refubrished [emoji16]

Kazem, S i Note serija uredno citaju. Stvarno mi idu na zivce.

Probao drugu aplikaciju koja navodno sa imei brojem proverava samsung zvanicni sistem i meni je pokazao sve podatke, da je proizveden u vijetnamu, serijski broj za see trziste, da je prodat u Srbiji sa dve godine garancije i proizveden 20.7.2020. godine, ima sest ciklusa punjenja baterije. Nigde se ne pominje nesto drugo tako da je moguce da samsung phone info ne pokazuje prave podatke za a71

Vojkane, pre nego što odeš u poslovnicu, proveri telefon i na imei check sajtovima(ima ih nekoliko). A proveri i sa aplikacijom koju batakole spominje...

@batakole, napiši ovde ime te aplikacije.

Послато са M2007J20CG уз помоћ Тапатока

^ Pa i da ode do poslovnice, šta će im reći? Da je proverio telefon nekom random aplikacijom koja mu daje informaciju da je telefon refabrikovan? Nema od tog posla ništa.

Pisao sam mail Telenoru, videcemo sta ce reci. A provericu i sa drugom apk. Proverio sam na imei.info sajtu sada. Pise da je aktiviran 29.9.2020 jer mu je kraj garancije od 2 godine istog datuma 2022.godine. Proizveden 30.7.2020. Ja sam ga u Telenoru uzeo 07.10.2020.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno