Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da to možda neće da nam reše problem javnih IP adresa sa IPv6 ???

Sent from my LEX720 using Tapatalk

IPV6 je jedino resenje za to zapravo. Firmware mi je azuriran oko 04:26AM, tad je Tecnicolor primio komandu docsDevResetNow od strane SBB-a.

Probajte restart, pa mozda pokupi novu verziju

Ponuda u Nisu.
da98ecc7a1aff2d2ffcb8b087a07120e.jpg

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Druže iz ličnog iskustva znam da lažu ovo za 150Mbps LIGHT... Te cifre iz promocije se nikad ne uvrste decidno u ugovor, svuda stoji odrednica "do", npr. u ovom slučaju "do 150Mbps", što znači da u praksi mogu da ti isporuče 122, 75, 94Mbps ili bilo koju random cifru.

Kad ih pozoveš i reklamiraš da ti ne isporučuju ugovorenu brzinu, prave se ludi...

Doduše kod mene nije drastično, pa i nije tako strašno, međutim to je lutrija, verovatno nekom i radi na toj brzini, možda čak i brže. :)

EDIT: Kad već rejdžujem, da napišem i ovo... Cenu mogu da koriguju-menjaju jednostrano, što nekad i čine ukoliko se ne pobuniš... Kad sam ja uzimao bila promocija 6 meseci, ali niko ti ne objasni da je to 6 kalendarskih meseci, a ne 6 meseci od kada ti zaključiš ugovor, što npr. znači da ukoliko ugovor zaključiš 15.10. na 7 meseci, u aprilu 2021. godine ti ispostavljaju račun...

Poslednja izmena od urednika:
Pa to je uvek bilo, na svakom ugovoru kod svakog operatera

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Da li je neko iz Nisa dobio postom flajer iz SBB-a da ce od 05.-08.10. biti zavrsena digitalizacija ?
Potreban mi je shot istog, ako ga je neko sacuvao..

@kure1982
Za garantovanu brzinu imas biz pakete uz SLA

Može da se isključi wifi na TC-u.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Јел овде мислиш на свој локални WiFi или Unifi? Мене занима да ли постоји Сбб-ов рутер на коме може да се угаси овај њихов Unifi Hotspot без пребацивања у bridge мод?

Mislim da je bilo nekad dovoljno da samo iskljucis sebi opciju unifi i tako si onemogucio i na svom modemu.. u sustini nedas drugima da koriste pa ti ni Sbb ne da da ga ti koristis.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Можда нисам упућен у детаље, али да ли и због чега Унифи омета проток до корисника? Ја имам утисак да не омета осим евентуално онима којима је декларисана рзина близу максималне коју модем/рутер може да омогући.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Unify ne moze da se iskljuci manuelno, samo zvanje SBB-a uz trazenje da se ta usluga onemoguci, Unify ne bi smeo da smeta kucnom wifi-ju jer je odvojen, tj ne zauzima bendvit kucnog interneta.

Kucni wifi naravno uvek moze da se iskljuci.

Unifi se emituje na istim kanalima na 2.4GHz i 5GHz kroz iste antene rutera kao i tvoj SSID. Naravno da ometa tj slabi wifi signal.

Poslednja izmena:
Jel SBB-ova giga mreža optika ili kablovska? Koliki je ping sbb giga mreže naspram mts optike?

Glupo pitanje - kako se koristi unifi, na onaj "komšijin" mislim?

Loguješ se sa username / password kombinacijom od svog naloga sa sajta.

@jaksa: potraži na SBB sajtu uputstvo za povezivanje na Unifi, jer je malo komplikovanije od uobičajenog unosa samo passworda za WiFi.
Pozdrav

Od pre nekih mesec dana sam korisnik SBB-a, i sto se tice interneta, nije bas kao sto sam ocekivao. Najcudnija stvar je throttlovanje YouTube-a. U vecini slucajeva, YT radi na samo 2 mb/s ili nize, pa ako hocu da pogledam nesto u rezoluciji vecoj od 720p, moram da koristim VPN. Sa VPN-om nema nikakvih problema, sto znaci da SBB ogranicava saobracaj ka sajtu. Jel to poznat problem, ili sam samo ja u pitanju?

Prilozi

• Screenshot 2020-10-15 220233.png
    Screenshot 2020-10-15 220233.png
    10 KB · Pregleda: 205
Ja se, polako, rastajem od SBB-a, ali nikada nisam imao ni najmanje probleme sa protokom.
Kad pustiš isti YT na mobilnom (bez VPN), imaš isti problem?

Unifi se emituje na istim kanalima na 2.4GHz i 5GHz kroz iste antene rutera kao i tvoj SSID. Naravno da ometa tj slabi wifi signal.

Nisi me razumeo, naravno da zagusuje ali zagusuje sve i komsijski wifi kao i komsijski unify, to su stvari na koje ne moze da se utice, izmonitorises mrezu vidis koji kanali se manje koriste ... barem ono sto svako moze.

Poenta je bila da bendvit unify-ja ne ulazi u bendvit kucnog neta, uostalom kome smeta nek trazi da mu iskljuce tu mogucnost, nece mu smetati ali nece ni moci da koristi tu uslugu pa kako kome volja.

Јел овде мислиш на свој локални WiFi или Unifi? Мене занима да ли постоји Сбб-ов рутер на коме може да се угаси овај њихов Unifi Hotspot без пребацивања у bridge мод?
Na samom ruteru se gasi lokalni WiFi. Unifi se može isključiti preko SBB portala, možda i preko SBB aplikacije.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Da li je neko imao problema sa D3 mini i "mesanjem" daljinskih? Desava mi se da kada hocu da menjam kanale na D3 daljinskom, TV uhvati komandu. Npr. pritisnem 4, D3 mini prebaci na taj kanal, ali i TV prebaci na antenski ulaz. Ili jos gori primer: pritisnem 8 na D3 daljinskom, D3 prebaci na taj kanal, ali se i TV ugasi. TV je LG 43LH510V.

Hvala

To je poznata boljka za LG, za koju nemaju resenje. Osim za zamenis d3 za karticu, naravno.

Ako ne koristiš ni jedan drugi ulaz na TV i ako D3 može da Palin i gasi tv preko hdmi cec onda prelepi izolirom ir prijem na TVu.

Ili elegantnije uzmi karticu kao što kolega reče.

Meni ta opcija ne radi, kliknem da isključim, kada uđem ponovo na portal ono i dalje uključeno :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno