Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SBB ne omogućava stavljanje njihovih rutera u bridge mod, tako da dupli NAT ne možeš da izbegneš.
Možeš da probaš da tražiš bridge mod ili noviji modem, da ih gnjaviš i da im dosadjuješ, pa ako uspeš - super; ako ne, makar si probao.
Ili da se pomiriš sa manjom brzinom u korist kombinacije modem+tvoj ruter i teraš dok ti odgovara.
Da budem iskren, osim tokom backup-a celog interneta, razlika izmedju 350 i 500 se ne primeti puno. Sa druge strane gledano, dobijaš skoro 30% manje od dogovorenog/plaćenog. Idealnog rešenja još nema (verovatno ga neće ni biti), na tebi je da odrediš koji kompromis ti više odgovara (ili manje smeta).
Pozdrav

Hvala. Mozes li mi reci onda sta je bolje od ovih ponudjenih rutera UBEE32C i Techicolor cga2121? Bitno mi je (da ne objasnjvam sada zasto) da mogu da disable-ujem WIFI.

Probleml je sto je deklarisana brzina 500/50 mbps, a meni je PREKO KABLA, 350/45(48).
Pisao sam, slična situacija, Ubee gateway, 1 Gbps LAN. Monter reče da iz njegovog iskustva niko ne dostiže punih 500Mbps.
Deluje da je problem u njihovoj infrastrukturi za te brzine.

Rano ujutru i vikendom postižem punu brzinu, dakle nije do opreme, i to je bolji rezultat prema Telenor i drugim serverima ne prema SBB.
200915 speed_Telenor.png200915 speed_Unlimited.png

Telenor i MTS BG serveri daju bolje brzine od SBB

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Radi potpunije informacije, merio sam kada je uvedeno pre 2 meseca.
Istine radi, sada sam ponovo premerio i popravili su dosta...
201013 speed_SBB.png

Monter reče da cimanje nekada pomaže da podese parametre i kod tebe a i kod tvog čvora.

Radi potpunije informacije, merio sam kada je uvedeno pre 2 meseca.
Istine radi, sada sam ponovo premerio i popravili su dosta...
Pogledajte prilog 291035

Monter reče da cimanje nekada pomaže da podese parametre i kod tebe a i kod tvog čvora.
Najbolje preko Twitter-a
Kada shvate da pišu sa nekim ko se razume odmah je druga priča i odmah napišu hitan nalog

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Ja preko lan-a redovno dobijam 500…odnosno zanemarivo manje.
Ali preko WiFi retko kada dostignem tu brzinu...obično je oko 400, bez obzira koliko daleko sam od rutera ... a podesio sam i kanal na kome nema nikoga u blizini.
U pitanju je TC 2121

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

@ZorMi: tvoja i BadHabit-ovs situacija nisu ni iz bliza iste. On ima modem koji na cable strani (po proizvodjačkoj specifikaciji, u praksi i manje, oko 350) ne može da izgura više od 440Mbps. Da mreža radi savršeno i bez ikakvog zagušenja, opet ne bi prebacio tu brzinu.
Ako hoće više od toga, mora da traži drugi uredjaj. Problem je što bi on želeo modem, a SBB ih više ne daje, samo rutere.
Pozdrav

Meni je bitno da kroz cp mogu da ISKLJUČIM wifi. Jel može to? Ja ću svakako nastaviti da koristim svoj ruter.

Može da se isključi wifi na TC-u.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Technicolor CGA2121 CP je odličan.

Ja sam pre neki dan bio da raskinem saradnju. Samo me je šalteruša pitala bukvalno " a što". Ništa nisu nudili niti bih pristao. Čekam sad da istekne ovih mesec dana i odoh na optiku 12 meseci po dinar...

Послато са MI 8 помоћу Тапатока

Optika malo sutra. Za par dana ce te zvati da ti se ulaguju. Video si da nude plus ful paket za staru cenu 3999.

Dobro i?

Čovek je lepo, glasno i jasno rekao da on ode na (mts) optiku uz 12 meseci po dinar...

Povećana je brzina jer je Kg postao giga grad!!!

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

SBB je pustio novi firmware za Technicolor CGA 2121, Nova verzija fw-a je: CGA2121E-5_39_0-ES-13-E113C5-c7410r5714-200716 .

Da nisu možda vratili bridge mod, koji su ukinuli jednim od prethodnih ažuriranja.

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

:)
Nikada nisam razumeo zašto su bridge mod ukinuli? Šta imaju od toga?

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno