Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nOZBspc.jpg

Mislio sam ovo ali na srpskom posto ne radi link a i treba mi i na kompu kako se adb instalira

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ono na srpskom je bilo detaljnije. Bez problema sam podesio daljinac. Sad drugi nema šanse (uz ovo slovenačko uputstvo). Ne pronalazi mi adb uređaj.

Poslednja izmena:
Kad ne radite sa razumevanjem :p Nisi prvi put naučio šta je ADB i kako funkcioniše :D
Treba prvo na komp da se instalira sam ADB.exe i ADB drajver, pa da se sa "adb connect 192.168.x.x:5555" (konektuje se na lokalnu IP adresu boxa) konektuje na Eon box , na boxu iskoči zahtev da se odobri pristup i onda tek kad se ponovo izvrši "add devices" komanda može da izlista da je povezan na 1 uređaj. Onda se ide na sledeći korak "adb shell bla bla bla".

Pretpostavljam da ista stvar može da se postigne i bez aktiviranja USB debug i bez upotrebe ADB-a na kompu jer sve što adb uradi je startuje "activity" od ove "net.quber.t4hwrapperservice" aplikacije koja nije vidljiva u launcher-u (zato ne može prosto da se klikne na ikonicu i startuje). Tako da bi trebalo da može umesto korišćenja ADB na kompu da se na box instalira neka od gomile "activity launcher" / "shortcut creator" aplikacija i da se sa njom "lansira" taj app kojim se dalje menja za koji brand TV-a da radi tako kako stoji na videu.

Nek neko od vas dvojice skine ovaj apk fajl istalira na box pa nek proveri to u praksi:

https://apkpure.com/activity-manager-hidden-activity-launcher/com.andrefrsousa.tools.activitymanager

Ja nemam KAON model Eon boxa (imam SDMC Tech model, na njemu ne postoji taj app) tako da ne mogu da proverim u praksi dali to radi ni kako će se u listi aplikacija unutar Activity Manager app pojaviti ova aplikacija koja ima package id "net.quber.t4hwrapperservice".. mislim da koristi "display name" ove quber aplikacije ali ja naravno ne znam bez pristupa tom apk fajlu. Ono što provereno znam je da Activity Manager makar nudi opciju da se otvori/lansira activity pošto funkcionalnost da pravi screenshot do activity definitivno ne radi na AndroidTV launcher-u.

Suština procedure je prosta:

1) instalirati Activity Manager na Eon boxu. Startovati taj app (e sad beše AndroidTV Launcher ne prikazuje tu aplikaciju u svojoj listi aplikacija, pa treba "Sideload launcher" da se instalira sa Play Store. i onda se koristi Sideload Launcher da pokrene Activity Manager aplikaciju)
2) naći daljinac app u listi unutar Activity Manager
2) klik na naziv aplikacije otvara listu "activity"-a definisanih za tu aplikciju.
3) u toj podlisti naći "MainActivity", klik na to otvara activity (ili nudi opciju kreiraj prečicu vs startuj/otvori/lansiraj; ne znam napamet :D ) >>> pojavi se taj interfejs T4h wrapper aplikacije (koja kontroliše konfiguraciju daljinca) kao na Youtube videu i dalje pratite video?

Sad je relativno kome je šta lakše i šta manje komplikovano: budžiti ADB + drajver na komp ili na boxu instalirati par aplikacija da bi mogao Inception stil startovanja aplikacije koja vas zanima (Sideload Launcher startuje Activity Manager koji startuje "quber T4H bla bla" app ).

Možda čak i može da se samo sa Terminal Emulator app na boxu izvrši
Kod:
am start -n net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity
za startovanje aplikacije za konfigurisanje daljinca...

Moguće da ja nisam u pravu i da bez aktiviranog USB debug na boxu neće hteti da startuje taj activity ili da ADB ima privilegiju da uradi nešto što običan Android app nema pravo.

Poslednja izmena:
Da li moze da se daljinac upari sa tv-om preko nekog drugog boxa sa kojim je povazan eon daljinac? Konkretno preko mi s boxa?

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

@vuky017: Nisam siguran šta si tačno pitao? :D Na koje tačno uparivanje daljinca i TV-a si mislio? Uparivanje" infrared režima daljinca sa nekim TV-om da radiš koristeći Mi Box? Ako to pitaš ne može, jer pristup tim podešavanjima daljinca ima samo ta aplikacija koja je instalirana na Eon Box kao sistemska aplikacija... nje nemaš na Mi Boxu i ne bi ni mogao da je instaliraš na Mi Box.

Tako sam i mislio. [emoji3]

Ja sam to drvio danima i mesecima sa SBB zasto nemaju kad smo bili zakljucani i kad nam je bio zabranjen izlazak +65. Bas cu da sacekam da stigne racun, inace napravio sam sablon na mom nalogu kod banke pa sam tako placao. Sad ako su krenuli sa QR kodom super, samo ga pogleda kamera od moba i otisak prsta i placeno.

Meni banka ukrade 30 din po računu za tu uslugu :-( , preko šablona 0 din.

Poslednja izmena:
Koja banka je u pitanju? Ja u Komercijalnoj nisam primetio da skidaju 30 din (što ne znači da ne skidaju)!?
Proverih, ipak je besplatno.
74c0c22f173180a66be54e04620ec8b8.jpg

Kad ne radite sa razumevanjem [emoji14] Nisi prvi put naučio šta je ADB i kako funkcioniše :D
Treba prvo na komp da se instalira sam ADB.exe i ADB drajver, pa da se sa "adb connect 192.168.x.x:5555" (konektuje se na lokalnu IP adresu boxa) konektuje na Eon box , na boxu iskoči zahtev da se odobri pristup i onda tek kad se ponovo izvrši "add devices" komanda može da izlista da je povezan na 1 uređaj. Onda se ide na sledeći korak "adb shell bla bla bla".

Pretpostavljam da ista stvar može da se postigne i bez aktiviranja USB debug i bez upotrebe ADB-a na kompu jer sve što adb uradi je startuje "activity" od ove "net.quber.t4hwrapperservice" aplikacije koja nije vidljiva u launcher-u (zato ne može prosto da se klikne na ikonicu i startuje). Tako da bi trebalo da može umesto korišćenja ADB na kompu da se na box instalira neka od gomile "activity launcher" / "shortcut creator" aplikacija i da se sa njom "lansira" taj app kojim se dalje menja za koji brand TV-a da radi tako kako stoji na videu.

Nek neko od vas dvojice skine ovaj apk fajl istalira na box pa nek proveri to u praksi:

https://apkpure.com/activity-manager-hidden-activity-launcher/com.andrefrsousa.tools.activitymanager

Ja nemam KAON model Eon boxa (imam SDMC Tech model, na njemu ne postoji taj app) tako da ne mogu da proverim u praksi dali to radi ni kako će se u listi aplikacija unutar Activity Manager app pojaviti ova aplikacija koja ima package id "net.quber.t4hwrapperservice".. mislim da koristi "display name" ove quber aplikacije ali ja naravno ne znam bez pristupa tom apk fajlu. Ono što provereno znam je da Activity Manager makar nudi opciju da se otvori/lansira activity pošto funkcionalnost da pravi screenshot do activity definitivno ne radi na AndroidTV launcher-u.

1) instalirati Activity Manager na Eon boxu. Startovati taj app (e sad beše AndroidTV Launcher ne prikazuje tu aplikaciju u svojoj listi aplikacija, pa treba "Sideload launcher" da se instalira sa Play Store. i onda se koristi Sideload Launcher da pokrene Activity Manager aplikaciju)
2) klik na naziv aplikacije otvara listu "activity"-a definisanih za tu aplikciju.
3) u toj podlisti naći "MainActivity", klik na to otvara activity (ili nudi opciju kreiraj prečicu vs startuj/otvori/lansiraj; ne znam napamet :D ) >>> pojavi se taj interfejs T4h wrapper aplikacije (koja kontroliše konfiguraciju daljinca) kao na Youtube videu i dalje pratite video?

Sad je relativno kome je šta lakše i šta manje komplikovano: budžiti ADB + drajver na komp ili na boxu instalirati par aplikacija da bi mogao Inception stil startovanja aplikacije koja vas zanima (Sideload Launcher startuje Activity Manager koji startuje "quber T4H bla bla" app ).

Kod:

Moguće da ja nisam u pravu i da bez aktiviranog USB debug na boxu neće hteti da startuje taj activity ili da ADB ima privilegiju da uradi nešto što običan Android app nema pravo.
Nije nerazumevanje nego Slovenac nije prošao taj korak u uputstvu a na srpskom je očigledno bilo pošto sam ranije uspešno uradio proceduru.
Sad sam uspeo da povežem preko adb (po ovome što si ti napisao) ali komanda se ne izvršava. Verovatno je u međuvremenu nešto promenjeno u firmveru.
Ostaje da probam sa ovim apk načinom što si okačio, kad skupim energije...

Poslednja izmena:
Ja sam snimao tutorijal za podešavanje daljinskog, ali me je kompanija Telemach BiH upozorila i zahtjevala da se taj video ukloni ili ću snositi sankcije (njihov sam korisnik).

Tutorijal je bio detaljno snimljen na osnovu uputstva forumaša iz Slovenije.

Nakon upgrade-a firmware-a na verziju 9.0 Pie, ovo više ne funkcioniše, i trenutno ne postoji nijedna sistemska aplikacija koja vrši ovakva podešavanja, a sve sam detaljno provjerio i istestirao povlačeći sve custom made aplikacije na box-u kreirane od strane United Cloud-a i Tech4Home kompanije koja proizvodi ove Notus daljinske upravljače.

Oni su strašni. Umesto da pomognu korisnicima i olaksaju korišćenje daljinskog oni ga komplikuju i brane da se koristi na tv uredjaju

Ali, daljinski koji su ranije konfigurisani za neki TV rade? Kod mene daljinski i dalje radi sa TV-om i nakon upgrade box-a na Android 9.
Ne znam šta će se desiti ako naidje neki update za sam daljinski.
Pozdrav

Vidim kada drzim power button ima opciju za screenshot. Gde da ga nadjem posle?

Koja banka je u pitanju? Ja u Komercijalnoj nisam primetio da skidaju 30 din (što ne znači da ne skidaju)!?
Proverih, ipak je besplatno.
74c0c22f173180a66be54e04620ec8b8.jpg

Raiffeisen banka:
Naknada za plaćanje mesečnih računa korišćenjem usluge IPS QR skeniraj iznosi 30 dinara.

A preko šablona koji sam napraviš besplatno, nije mala suma ako imaš 10 računa :-(
Mi u ostalim gradovima nemamo infostan nego se svi računi plaćaju odvojeno.

Kad ne radite sa razumevanjem :p Nisi prvi put naučio šta je ADB i kako funkcioniše :D

Kod:

Ja probao i preko Activity Managera i preko ADBa i kao da ne postoji.

Kod:
C:\adb>adb devices -l
List of devices attached
192.168.107.121:5555    device product:KSTB6020 model:KSTB6020 device:KSTB6020

C:\adb>adb shell am start -n net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity
Starting: Intent { cmp=net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity }
Error type 3
Error: Activity class {net.quber.t4hwrapperservice/net.quber.t4hwrapperservice.MainActivity} does not exist.

Ima metod direktnog pristupa samom daljinskom preko Bluetooth-a i izmena putem PuTTY-ja preko SSH-a, ali to već nije jednostavno i treba znati...

Ja probao i preko Activity Managera i preko ADBa i kao da ne postoji.

Kod:
C:\adb>adb devices -l
List of devices attached
192.168.107.121:5555    device product:KSTB6020 model:KSTB6020 device:KSTB6020

C:\adb>adb shell am start -n net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity
Starting: Intent { cmp=net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity }
Error type 3
Error: Activity class {net.quber.t4hwrapperservice/net.quber.t4hwrapperservice.MainActivity} does not exist.

Nije kao da ne postoji nek ti lepo napisa error da ne postoji.
Proveri za početak da li uopšte sam taj app postoji i dalje na KAON-u nakon update na Android 9.0:

Jedan po jedan red kopiraj i izbrši komandu:
Kod:
adb shell
pm list packages | grep -i "t4h"

(ili "pm list packages | grep -i "quber" umesto ove druge komande tj možeš obe slobodno da izbršiš i uporediš vraćeni rezultat)

Ako i dalje postoji aplikacija sa package id "net.quber.t4hwrapperservice" možeš da vidiš šta od Activity-es ima definisano za taj package id, ako je ta aplikacija zamenjena nekom drugom prethodna (list packages) komanda ti je izbacila listu "paketa" koji u nazivu imaju "th4" (ili "quber") pa u komandi ispod zameniš "net.quber.t4hwrapperservice" sa package id od te druge aplikacije (ja na SDMC Tech modelu Eon boxa imam "com.ug.eon.rcu.t4h"):

Kod:
dumpsys package | grep -Eo "^[[:space:]]+[0-9a-f]+[[:space:]]+[B][COLOR="#FF0000"]net.quber.t4hwrapperservice[/COLOR][/B]/[^[:space:]]+" | grep -oE "[^[:space:]]+$"

Pa tu potvrdiš da stvarno više ne postoji "MainActivity" & vidiš šta postoji.

Na SDCM modelu daljinac (RCU = remote control unit?) ima:

com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.OADActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.SmartPairingActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.FTUPairingActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.service.SettingService

Nema više net.quber.t4hwrapperservice paketa

Jedino što od ovoga dole obećava je net.quber.eonsettingservice/.MainActivity
Kad to startujem dobijem ovaj dole ekran na boxu. Ni jedna opcija ne uradi ništa korisno.

Očigledno su nešto izmenili sa poslednjim ažuriranjem.

@shamanNS tnx za trud.

Kod:
KSTB6020:/ $ pm list packages | grep -i "t4h"
package:com.ug.eon.rcu.t4h
        com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.SmartPairingActivity
        com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.OADActivity
        com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.FTUPairingActivity
        com.ug.eon.rcu.t4h/.service.SettingService

KSTB6020:/ $ pm list packages | grep -i "quber"
package:net.quber.tvinput
        net.quber.tvinput/.cas.CasMainActivity
        net.quber.tvinput/.setup.QuberTvInputSetupActivity
        net.quber.tvinput/.cas.viaccess.ViaccessCasMainActivity
        net.quber.tvinput/.cas.conax.ConaxCasMainActivity
        net.quber.tvinput/.cas.CasMainActivity
        net.quber.tvinput/.service.QuberTvInputService
package:net.quber.eonsettingservice
        net.quber.eonsettingservice/.MainActivity
        net.quber.eonsettingservice/.StbLockActivity
        net.quber.eonsettingservice/.BootReceiver
        net.quber.eonsettingservice/.EonSettingService
package:net.quber.quantum
        net.quber.quantum/.BootReceiver
        net.quber.quantum/.DTVService
package:net.quber.rmsmanager
        net.quber.rmsmanager/.receiver.RMSBootReceiver

Prilozi

• Screenshot_20200912-225956.png
    Screenshot_20200912-225956.png
    26.2 KB · Pregleda: 194
Nema višeeee :D :D Sad ko treba da reprogramira IR režim daljinca nek juri po komšiluku čiji je KAON još na Android 8.0 :D

***, за тај њихов бокс ти треба магистратура. Кобајаги прележао дечје болести и шта сад, пубертет?
Ја се држим рисивера, даће Бог да потраје још коју годину.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Kupio preko KP eon box, sta sa njim da ga naravim upotrebljivim android boxom. Koliko sam video, nema gmail i chrome, niti sam uspeo da instaliram.
Kodi radi, ima li jos sta zanimljivo?

• Like
Reagovanja: M J
Kupio preko KP eon box, sta sa njim da ga naravim upotrebljivim android boxom. Koliko sam video, nema gmail i chrome, niti sam uspeo da instaliram.
Kodi radi, ima li jos sta zanimljivo?
Kao i sa bilo kojim Android TV Box-om / Smart TV-om, radiš sideload koje god aplikacije da ti treba.

One aplikacije koje su sakrivene u Home screen-u napraviš .apk prečice do njih sa: http://atvlauncher.trekgonewild.de/index.php

Logo aplikacija i same aplikacije (.apk) koje šalješ na Box vadiš sa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andatsoft.myapk.fwa

Ili kako ti je volja...

Poslednja izmena:
Pozdrav narode, da li mi neko moze reci koju aplikaciju koristite kao browser. Ja sam instalirao Puffina koji je do skora radio ok,ali sad trazi da se subscribujem tj. da platim. Da li ima neki normalan browser za ovaj prokleti Eon "Smart" box?

• Like
Reagovanja: M J
Pozdrav narode, da li mi neko moze reci koju aplikaciju koristite kao browser. Ja sam instalirao Puffina koji je do skora radio ok,ali sad trazi da se subscribujem tj. da platim. Da li ima neki normalan browser za ovaj prokleti Eon "Smart" box?
Chrome?

Opera?

Kakav Puffin bre? :D

I ja istu muku imao... evo nocas sredjujem po uputstvima od Strale_123-ta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno