am start -n net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity
Ja sam to drvio danima i mesecima sa SBB zasto nemaju kad smo bili zakljucani i kad nam je bio zabranjen izlazak +65. Bas cu da sacekam da stigne racun, inace napravio sam sablon na mom nalogu kod banke pa sam tako placao. Sad ako su krenuli sa QR kodom super, samo ga pogleda kamera od moba i otisak prsta i placeno.
Nije ukrala banka ništa, već nisi obavešten. Bilo je ihaha otkad da će se ta usluga naplaćivati 30 din. po transakciji.Meni banka ukrade 30 din po računu za tu uslugu :-( , preko šablona 0 din.
Nije nerazumevanje nego Slovenac nije prošao taj korak u uputstvu a na srpskom je očigledno bilo pošto sam ranije uspešno uradio proceduru.Kad ne radite sa razumevanjem [emoji14] Nisi prvi put naučio šta je ADB i kako funkcioniše
Treba prvo na komp da se instalira sam ADB.exe i ADB drajver, pa da se sa "adb connect 192.168.x.x:5555" (konektuje se na lokalnu IP adresu boxa) konektuje na Eon box , na boxu iskoči zahtev da se odobri pristup i onda tek kad se ponovo izvrši "add devices" komanda može da izlista da je povezan na 1 uređaj. Onda se ide na sledeći korak "adb shell bla bla bla".
Pretpostavljam da ista stvar može da se postigne i bez aktiviranja USB debug i bez upotrebe ADB-a na kompu jer sve što adb uradi je startuje "activity" od ove "net.quber.t4hwrapperservice" aplikacije koja nije vidljiva u launcher-u (zato ne može prosto da se klikne na ikonicu i startuje). Tako da bi trebalo da može umesto korišćenja ADB na kompu da se na box instalira neka od gomile "activity launcher" / "shortcut creator" aplikacija i da se sa njom "lansira" taj app kojim se dalje menja za koji brand TV-a da radi tako kako stoji na videu.
Nek neko od vas dvojice skine ovaj apk fajl istalira na box pa nek proveri to u praksi:
https://apkpure.com/activity-manager-hidden-activity-launcher/com.andrefrsousa.tools.activitymanager
Ja nemam KAON model Eon boxa (imam SDMC Tech model, na njemu ne postoji taj app) tako da ne mogu da proverim u praksi dali to radi ni kako će se u listi aplikacija unutar Activity Manager app pojaviti ova aplikacija koja ima package id "net.quber.t4hwrapperservice".. mislim da koristi "display name" ove quber aplikacije ali ja naravno ne znam bez pristupa tom apk fajlu. Ono što provereno znam je da Activity Manager makar nudi opciju da se otvori/lansira activity pošto funkcionalnost da pravi screenshot do activity definitivno ne radi na AndroidTV launcher-u.
Suština procedure je prosta:
1) instalirati Activity Manager na Eon boxu. Startovati taj app (e sad beše AndroidTV Launcher ne prikazuje tu aplikaciju u svojoj listi aplikacija, pa treba "Sideload launcher" da se instalira sa Play Store. i onda se koristi Sideload Launcher da pokrene Activity Manager aplikaciju)
2) naći daljinac app u listi unutar Activity Manager
2) klik na naziv aplikacije otvara listu "activity"-a definisanih za tu aplikciju.
3) u toj podlisti naći "MainActivity", klik na to otvara activity (ili nudi opciju kreiraj prečicu vs startuj/otvori/lansiraj; ne znam napamet) >>> pojavi se taj interfejs T4h wrapper aplikacije (koja kontroliše konfiguraciju daljinca) kao na Youtube videu i dalje pratite video?
Sad je relativno kome je šta lakše i šta manje komplikovano: budžiti ADB + drajver na komp ili na boxu instalirati par aplikacija da bi mogao Inception stil startovanja aplikacije koja vas zanima (Sideload Launcher startuje Activity Manager koji startuje "quber T4H bla bla" app ).
Možda čak i može da se samo sa Terminal Emulator app na boxu izvršiza startovanje aplikacije za konfigurisanje daljinca...Kod:am start -n net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity
Moguće da ja nisam u pravu i da bez aktiviranog USB debug na boxu neće hteti da startuje taj activity ili da ADB ima privilegiju da uradi nešto što običan Android app nema pravo.
Koja banka je u pitanju? Ja u Komercijalnoj nisam primetio da skidaju 30 din (što ne znači da ne skidaju)!?
Proverih, ipak je besplatno.
![]()
Raiffeisen banka:
Naknada za plaćanje mesečnih računa korišćenjem usluge IPS QR skeniraj iznosi 30 dinara.
A preko šablona koji sam napraviš besplatno, nije mala suma ako imaš 10 računa :-(
Mi u ostalim gradovima nemamo infostan nego se svi računi plaćaju odvojeno.
Nije ukrala banka ništa, već nisi obavešten. Bilo je ihaha otkad da će se ta usluga naplaćivati 30 din. po transakciji.
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Kad ne radite sa razumevanjemNisi prvi put naučio šta je ADB i kako funkcioniše
Treba prvo na komp da se instalira sam ADB.exe i ADB drajver, pa da se sa "adb connect 192.168.x.x:5555" (konektuje se na lokalnu IP adresu boxa) konektuje na Eon box , na boxu iskoči zahtev da se odobri pristup i onda tek kad se ponovo izvrši "add devices" komanda može da izlista da je povezan na 1 uređaj. Onda se ide na sledeći korak "adb shell bla bla bla".
Pretpostavljam da ista stvar može da se postigne i bez aktiviranja USB debug i bez upotrebe ADB-a na kompu jer sve što adb uradi je startuje "activity" od ove "net.quber.t4hwrapperservice" aplikacije koja nije vidljiva u launcher-u (zato ne može prosto da se klikne na ikonicu i startuje). Tako da bi trebalo da može umesto korišćenja ADB na kompu da se na box instalira neka od gomile "activity launcher" / "shortcut creator" aplikacija i da se sa njom "lansira" taj app kojim se dalje menja za koji brand TV-a da radi tako kako stoji na videu.
Nek neko od vas dvojice skine ovaj apk fajl istalira na box pa nek proveri to u praksi:
https://apkpure.com/activity-manager-hidden-activity-launcher/com.andrefrsousa.tools.activitymanager
Ja nemam KAON model Eon boxa (imam SDMC Tech model, na njemu ne postoji taj app) tako da ne mogu da proverim u praksi dali to radi ni kako će se u listi aplikacija unutar Activity Manager app pojaviti ova aplikacija koja ima package id "net.quber.t4hwrapperservice".. mislim da koristi "display name" ove quber aplikacije ali ja naravno ne znam bez pristupa tom apk fajlu. Ono što provereno znam je da Activity Manager makar nudi opciju da se otvori/lansira activity pošto funkcionalnost da pravi screenshot do activity definitivno ne radi na AndroidTV launcher-u.
Suština procedure je prosta:
1) instalirati Activity Manager na Eon boxu. Startovati taj app (e sad beše AndroidTV Launcher ne prikazuje tu aplikaciju u svojoj listi aplikacija, pa treba "Sideload launcher" da se instalira sa Play Store. i onda se koristi Sideload Launcher da pokrene Activity Manager aplikaciju)
2) naći daljinac app u listi unutar Activity Manager
2) klik na naziv aplikacije otvara listu "activity"-a definisanih za tu aplikciju.
3) u toj podlisti naći "MainActivity", klik na to otvara activity (ili nudi opciju kreiraj prečicu vs startuj/otvori/lansiraj; ne znam napamet) >>> pojavi se taj interfejs T4h wrapper aplikacije (koja kontroliše konfiguraciju daljinca) kao na Youtube videu i dalje pratite video?
Sad je relativno kome je šta lakše i šta manje komplikovano: budžiti ADB + drajver na komp ili na boxu instalirati par aplikacija da bi mogao Inception stil startovanja aplikacije koja vas zanima (Sideload Launcher startuje Activity Manager koji startuje "quber T4H bla bla" app ).
Možda čak i može da se samo sa Terminal Emulator app na boxu izvršiza startovanje aplikacije za konfigurisanje daljinca...Kod:am start -n net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity
Moguće da ja nisam u pravu i da bez aktiviranog USB debug na boxu neće hteti da startuje taj activity ili da ADB ima privilegiju da uradi nešto što običan Android app nema pravo.
C:\adb>adb devices -l
List of devices attached
192.168.107.121:5555 device product:KSTB6020 model:KSTB6020 device:KSTB6020
C:\adb>adb shell am start -n net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity
Starting: Intent { cmp=net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity }
Error type 3
Error: Activity class {net.quber.t4hwrapperservice/net.quber.t4hwrapperservice.MainActivity} does not exist.
Ja probao i preko Activity Managera i preko ADBa i kao da ne postoji.
Kod:C:\adb>adb devices -l List of devices attached 192.168.107.121:5555 device product:KSTB6020 model:KSTB6020 device:KSTB6020 C:\adb>adb shell am start -n net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity Starting: Intent { cmp=net.quber.t4hwrapperservice/.MainActivity } Error type 3 Error: Activity class {net.quber.t4hwrapperservice/net.quber.t4hwrapperservice.MainActivity} does not exist.
adb shell
pm list packages | grep -i "t4h"
(ili "pm list packages | grep -i "quber" umesto ove druge komande tj možeš obe slobodno da izbršiš i uporediš vraćeni rezultat)
dumpsys package | grep -Eo "^[[:space:]]+[0-9a-f]+[[:space:]]+[B][COLOR="#FF0000"]net.quber.t4hwrapperservice[/COLOR][/B]/[^[:space:]]+" | grep -oE "[^[:space:]]+$"
com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.OADActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.SmartPairingActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.FTUPairingActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.service.SettingService
KSTB6020:/ $ pm list packages | grep -i "t4h"
package:com.ug.eon.rcu.t4h
com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.SmartPairingActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.OADActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.ui.FTUPairingActivity
com.ug.eon.rcu.t4h/.service.SettingService
KSTB6020:/ $ pm list packages | grep -i "quber"
package:net.quber.tvinput
net.quber.tvinput/.cas.CasMainActivity
net.quber.tvinput/.setup.QuberTvInputSetupActivity
net.quber.tvinput/.cas.viaccess.ViaccessCasMainActivity
net.quber.tvinput/.cas.conax.ConaxCasMainActivity
net.quber.tvinput/.cas.CasMainActivity
net.quber.tvinput/.service.QuberTvInputService
package:net.quber.eonsettingservice
net.quber.eonsettingservice/.MainActivity
net.quber.eonsettingservice/.StbLockActivity
net.quber.eonsettingservice/.BootReceiver
net.quber.eonsettingservice/.EonSettingService
package:net.quber.quantum
net.quber.quantum/.BootReceiver
net.quber.quantum/.DTVService
package:net.quber.rmsmanager
net.quber.rmsmanager/.receiver.RMSBootReceiver
Kao i sa bilo kojim Android TV Box-om / Smart TV-om, radiš sideload koje god aplikacije da ti treba.Kupio preko KP eon box, sta sa njim da ga naravim upotrebljivim android boxom. Koliko sam video, nema gmail i chrome, niti sam uspeo da instaliram.
Kodi radi, ima li jos sta zanimljivo?
Chrome?Pozdrav narode, da li mi neko moze reci koju aplikaciju koristite kao browser. Ja sam instalirao Puffina koji je do skora radio ok,ali sad trazi da se subscribujem tj. da platim. Da li ima neki normalan browser za ovaj prokleti Eon "Smart" box?
Pozdrav narode, da li mi neko moze reci koju aplikaciju koristite kao browser. Ja sam instalirao Puffina koji je do skora radio ok,ali sad trazi da se subscribujem tj. da platim. Da li ima neki normalan browser za ovaj prokleti Eon "Smart" box?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari