Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Danas resili problem sa fiksnim. Bio problem u parici. Zamenili paricu. Ponadao se da ce upload biti bolji iako sam svestan da sam udaljen od centrale. Ali nista od toga. Samo imam neverovatno poboljsanje u pingu. Ping je 0 ms. Merio nekoliko puta, menjao servere.
b8ca20e9a3d2e95358251a81259e0b98.jpg

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Konacno je doslo vreme krajem meseca da se rastajem sa SBBom. Da li su i dalje aktuelne ponude, 8 meseci po 1 rsd? Ako slucajno neko zna?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Može li mi neko reći da li je imao slično iskustvo sa ovim neverovatnim dvostrukim standardom?

Pre 2 nedelje monter doneo ruter i samo jedan stb i da trenutno nema utp kabla. Rekoh ok, dešava se nije hitno. Danas dolazi drugi monter i donosi samo drugi stb, a kaže da ja kupim utp kod kineza, tim rečima. Kaže kako mts daje samo 2 metra utp kabla. Nisam hteo da potpišem to, tako da smo se rastali. Zovem mts korisnički servis, i gospođa koja se javila, nakon konsultacija mi kaže mts pokriva do 3m kabla, a preko toga plaća korisnik. Znači bukvalno da bude 3m od jednog do drugog tva, što je faktički ista soba.

Neverovatno mi je ovo, jer lično znam ljude i rodbinu koji su uzeli box pakete mesec dana pre mene, gde su monteri instalirali i razvlačili stbove po 30 i više metara, a meni traže da kupujem svoje kablove. Ovo bi bilo razumljivo da nije u pitanju selo, gde svi imaju kuće i veću kvadraturu.

Jeste li vi plaćali kablove?

Ja nisam placao, nije bilo nikakvih problema. Pitali su me koliko mi kabla treba i dali su mi oko 10m kabla, ali to je bilo pre vise od godinu dana, mozda su sad promenili pravila.

Može li mi neko reći da li je imao slično iskustvo sa ovim neverovatnim dvostrukim standardom?

Pre 2 nedelje monter doneo ruter i samo jedan stb i da trenutno nema utp kabla. Rekoh ok, dešava se nije hitno. Danas dolazi drugi monter i donosi samo drugi stb, a kaže da ja kupim utp kod kineza, tim rečima. Kaže kako mts daje samo 2 metra utp kabla. Nisam hteo da potpišem to, tako da smo se rastali. Zovem mts korisnički servis, i gospođa koja se javila, nakon konsultacija mi kaže mts pokriva do 3m kabla, a preko toga plaća korisnik. Znači bukvalno da bude 3m od jednog do drugog tva, što je faktički ista soba.

Neverovatno mi je ovo, jer lično znam ljude i rodbinu koji su uzeli box pakete mesec dana pre mene, gde su monteri instalirali i razvlačili stbove po 30 i više metara, a meni traže da kupujem svoje kablove. Ovo bi bilo razumljivo da nije u pitanju selo, gde svi imaju kuće i veću kvadraturu.

Ni ja nisam placao kablove,a i meni razvodili kablove za 2 televizora,duzina je bila oko 10 metara.Ima skoro mesec dana kako sam uveo BOX 3 paket (fiksni+internet+televizija).

Poslednja izmena:
Ni ja nisam plaćao ništa

Znači izgleda da su samo mene rešili da zaj***vaju. @renne koliko je kod tebe bilo metara?

Nisam ni ja plaćao kablove početkom godine kada sam uzeo box4. Tri tv-a, oko 35 metra kabla.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pozdrav, da li jos neko ima problem sa upload brzinom? Naime, navikao sam da download brzina varira od 20-200mbps iako sam na optici, ali je upload bio konstantno 75mbps. A sad je vec danima bednih 0.5mpbs. Ja sam mislio da je optika dosta stabilnija sto se ovih padova u brzini tice, a ispade jos gora. Na sbb-u nikad nisam imao takve probleme.
Brzine su izmere preko lan kabla.

Tu nešto debelo nije u redu
Zovi podršku da vide šta se dešava

Bolje im pisi na chat-u preko mts.rs,meni tu najbrze rese problem....

U velikoj sam dilemi, pa dajte neki savet. Istice mi ugovor sa sbb i nude mi 8 meseci besplatno na telekomu uz optiku. Sbb je u principu bio ok, ali je umeo ponekad net da zeza. Kakva je prica sa telekomovim netom, cak mi je i ovaj prodavac bio u fazonu mozda 1-2 puta mesecno zabaguje pa moras da restartujes ruter samo. Koristio bih uz to kumov nalog za EON na tv-u, pa bih imao sve. Najvise me privlaci to 8 meseci za dinar, jer bih tu uglavio i zenin mobilni. Do sad sam arene i slicno gledao preko onog piratskog iptv za 7 evra mesecno. Cuo sam dosta losih iskustava sa telekomom, mada ni za sbb nije nesto specijalno bolje. A sad citam i u jednom postu gore da varira download na optici od 20-200, to mi je bas neverovatno. Kakva im je to mreza

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Pitaj nekog u komšiluku ko koristi mts net kako radi. Veruj mi to ti je najpouzdanije, jer negde postoje problemi i pisano je x puta.

Recimo kod mene net radi ok, bez greške. U nekoliko godina, recimo 4, nisam imao net jedno veče (2 sata). Puklo je nešto na globalu pre par godina u celoj Srbiji. Pričam o vdsl, optika leti ali bukvalno.

Eon, ako ti kum ima eon van mreže radiće sve. Ako ne, sbb blokira to i nećeš imati n1, sk...

Ako je kum "u mreži" Eon korisnik (= koristi SBB kablovsku, ima coax kablove po stanu.. ) onda ne bi "imao sve" tj sa Telekom internetom ne bi mogao da gledaš SportKlub, N1, Nova S, Nova Sport...

To mi je onda problem. Jer su mi SK kanali i potrebni, ovo ostalo me i ne zanima. A on je u mrezi sbb-a.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Onda ne menjaj nista, jer taj nalog ti nece raditi. Mozes da uzmes samo sportski paket kod sbb-a van mreze. Ali da sam na tvom mestu nastavio bih da koristim sbb.

Ako je kum "u mreži" Eon korisnik (= koristi SBB kablovsku, ima coax kablove po stanu.. ) onda ne bi "imao sve" tj sa Telekom internetom ne bi mogao da gledaš SportKlub, N1, Nova S, Nova Sport...

Može da gleda Sk4 :)

Jel? Zaboravili su da ga ture na geoblock listu :p Mislim da je tako jedno vreme bilo i sa Top/Nova S ili kojim već od kanala koji su kasnije dodati. Kao što im većina kanala kad ih dodaju nema dodatu pravu primarnu kategoriju nego bude "Svi" a kanal je filmski ili dokumentarni ili muzički...

Nisam siguran. Ja sam sam razvukao svoju mrežu za CAT 6e kablom. Otišlo mi je oko 100 metra, na 3 kompa i 2 televizora :) , tako da mi garant ne bi dali :-devil-:

Da, toliko nisam ni očekivao da daju džabe, čak mi treba i manje nego drugima koje znam lično da su uzeli box pakete. Pričati da daju samo 3m mi je apsurdno, jer znam da je laž, plus ispada da 2 tva/stb-a mogu da budu na razmaku od 2 i po metra.

ADSL tj VDSL ili mts IPTV imam od samih pocetaka (makar na jednoj od tri lokacije na kojima cirkulisem) i za ovih 12,13 godina nisam dobio apsolutno nista van standardnih paketa, niti mi je nudjeno. Na stranu to sto mi je ostalo dosta ovih kratkih telefonskih i LAN kablova i splitera.

Trenutno sam na mts vdsl. Razmisljam o optici. Zanima me da je moja mrezna kartica Qualcomm/Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller (L1e) sposobna za vise od 100Mbps? HWiNFO tako kaze. Trazio na netu samo na jednom mestu video da je sposobna. Ali sumnje i dalje postoje.

ADSL tj VDSL ili mts IPTV imam od samih pocetaka (makar na jednoj od tri lokacije na kojima cirkulisem) i za ovih 12,13 godina nisam dobio apsolutno nista van standardnih paketa, niti mi je nudjeno. Na stranu to sto mi je ostalo dosta ovih kratkih telefonskih i LAN kablova i splitera.

Ja za box 3 (tel, Vdsl, mobilni) na svake dve godine dobijem barem po 6 meseci za dinar ili samo cenu pretplate za mobilni.

Trenutno sam na mts vdsl. Razmisljam o optici. Zanima me da je moja mrezna kartica Qualcomm/Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller (L1e) sposobna za vise od 100Mbps? HWiNFO tako kaze. Trazio na netu samo na jednom mestu video da je sposobna. Ali sumnje i dalje postoje.

Matora je to kartica. Gledaj da je zameniš nekom novijom. Nisam našao specifikacije o brziji.

Nazad
Vrh Dno