Može li mi neko reći da li je imao slično iskustvo sa ovim neverovatnim dvostrukim standardom?
Pre 2 nedelje monter doneo ruter i samo jedan stb i da trenutno nema utp kabla. Rekoh ok, dešava se nije hitno. Danas dolazi drugi monter i donosi samo drugi stb, a kaže da ja kupim utp kod kineza, tim rečima. Kaže kako mts daje samo 2 metra utp kabla. Nisam hteo da potpišem to, tako da smo se rastali. Zovem mts korisnički servis, i gospođa koja se javila, nakon konsultacija mi kaže mts pokriva do 3m kabla, a preko toga plaća korisnik. Znači bukvalno da bude 3m od jednog do drugog tva, što je faktički ista soba.
Neverovatno mi je ovo, jer lično znam ljude i rodbinu koji su uzeli box pakete mesec dana pre mene, gde su monteri instalirali i razvlačili stbove po 30 i više metara, a meni traže da kupujem svoje kablove. Ovo bi bilo razumljivo da nije u pitanju selo, gde svi imaju kuće i veću kvadraturu.
Jeste li vi plaćali kablove?
Ako je kum "u mreži" Eon korisnik (= koristi SBB kablovsku, ima coax kablove po stanu.. ) onda ne bi "imao sve" tj sa Telekom internetom ne bi mogao da gledaš SportKlub, N1, Nova S, Nova Sport...
Može li mi neko reći da li je imao slično iskustvo sa ovim neverovatnim dvostrukim standardom?
Pre 2 nedelje monter doneo ruter i samo jedan stb i da trenutno nema utp kabla. Rekoh ok, dešava se nije hitno. Danas dolazi drugi monter i donosi samo drugi stb, a kaže da ja kupim utp kod kineza, tim rečima. Kaže kako mts daje samo 2 metra utp kabla. Nisam hteo da potpišem to, tako da smo se rastali. Zovem mts korisnički servis, i gospođa koja se javila, nakon konsultacija mi kaže mts pokriva do 3m kabla, a preko toga plaća korisnik. Znači bukvalno da bude 3m od jednog do drugog tva, što je faktički ista soba.
Neverovatno mi je ovo, jer lično znam ljude i rodbinu koji su uzeli box pakete mesec dana pre mene, gde su monteri instalirali i razvlačili stbove po 30 i više metara, a meni traže da kupujem svoje kablove. Ovo bi bilo razumljivo da nije u pitanju selo, gde svi imaju kuće i veću kvadraturu.
Jeste li vi plaćali kablove?
ADSL tj VDSL ili mts IPTV imam od samih pocetaka (makar na jednoj od tri lokacije na kojima cirkulisem) i za ovih 12,13 godina nisam dobio apsolutno nista van standardnih paketa, niti mi je nudjeno. Na stranu to sto mi je ostalo dosta ovih kratkih telefonskih i LAN kablova i splitera.
Trenutno sam na mts vdsl. Razmisljam o optici. Zanima me da je moja mrezna kartica Qualcomm/Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller (L1e) sposobna za vise od 100Mbps? HWiNFO tako kaze. Trazio na netu samo na jednom mestu video da je sposobna. Ali sumnje i dalje postoje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari