Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Da se moze resiti problem u promobi sa SD ja bih ga uzeo odmah pa makar iz svog dzepa platio popravku. Problem je kad nesto rikne nemas ga gde odneti.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ja cu ipak sacekati da drzim telefon u rukama par dana, pa da onda dam sud.
A da se razumemo, ne ocekujem da ce me oduvati sa nogu, samo da malo poprave neke stvari sa N10+ i ja sam prezadovoljan.

E sad, ako i dalje bude problema sa signalom, dacu ga za SD verziju bez ikakvih problema. Ne zato sto moram da budem u Samsung taboru, vec zato sto sam probao i Huawei i Apple flagship odmah nakon izlaska i ne odgovaraju mi u smislu samog softvera i ekosistema. Gubim na produktivnosti i telefon mi ppstaje kamen spoticanja, a to mi ne treba.

Na Samsung sam navikao i kada sam se vratio na njega, prpgledao sam. Ali to ne menja cinjenicu da mi smeta sto je baterija 30% slabija nego na P30 Pro i sto me zeza (blaga rec) sa signalo tj mobilnim podacima. Dodaje mi stres, umesto da ga oduzima, a to mi ne treba.

I citajuci vase komentare, ispada da bi SD verzija telefona to resila sigurno, a za sada ostaje da se vidi da li ce Exy to poboljsati.
Ja ti garantujem da bi sd verzija to rešila
Da se moze resiti problem u promobi sa SD ja bih ga uzeo odmah pa makar iz svog dzepa platio popravku. Problem je kad nesto rikne nemas ga gde odneti.

Ima stvari koje mogu da poprave i zamene (rešavao sam bratu neki s9 i prijatelju s7 koji su sa američkog tržišta), ali generalno lutrija je u svakom pogledu.

^ pitanje da li mogu tipa plocu, ajde baterija, ekran ali opet sto kazes lutrija. Vidicemo ako bude SD barem sa 1god garancije.

Ja uzimam SD bez razmisljanja, samo da se pojavi kod nas :-D nmg da iscekam SS 865+

Da je nepotreban nebi ga bilo u s20 ultra,bolje ds ima nego da nema svakako.:)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
S20 Ultra ima ozbiljnih problema sa fokusom i pored TOFa bas zbog ogromnog senzora. Taj problem je sada rešio laser. Huawei zato ima i TOF i laser i nije mi jasno zašto Samsung za 1300$ ne omogućava isto.

4G se koristi za mobilni internet, 2G za pricu.

Obje stvari netačne [emoji41]

S20 Ultra ima ozbiljnih problema sa fokusom i pored TOFa bas zbog ogromnog senzora. Taj problem je sada rešio laser. Huawei zato ima i TOF i laser i nije mi jasno zašto Samsung za 1300$ ne omogućava isto.

Vjerovatno jer smatraju planiranu prodaju od 50 miliona, a senzor je dva dolara... Pa ti vidi koliko su ušteđeli.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Nece ukupno S20 seriju prodati u 50 miliona, kamoli Ultru. Tako da ušteda je mnogo manja. A nije da nisu već uštedeli na Exynosu.

Ne mislim samo na ultru već na ostatak modela koji nema TOF.
Jednostavnl kratki rezovi tamo i ovamo stvaraju ogromne uštede...

Da im se ti kratki rezovi samo ne obiju o glavu sto im ja iskreno zelim. Svima koji krenu da pilicare da ne kazem neki drugi izraz kraj je poznat. U svakom poslu je tako

Poslednja izmena:
Ja sam već preskočio S20 seriju a bogami ću i Note 20. For the record: imao sam svaki S telefon i skoro svaki Note.

To je to,i ja znam dosta ljudi koje je ucinilo isto,ja s seriju nisam ni uzimao u razmatranje a nas note cu preskociti sigurno

Hehe i ja ću preskočiti, al mesece do marta-aprila, pa ga uzeti taman kad padne cena. Verujem i većina vas, bez obzira na tvrdnje...[emoji16]

Ne mislim samo na ultru već na ostatak modela koji nema TOF.
Jednostavnl kratki rezovi tamo i ovamo stvaraju ogromne uštede...

Ma drugi modeli OK, ali ova Ultra od $1399 ne sme da ima bukvalno nikakvog kompromisa. A ima zbog tog senzora i nedostatka lasera, što su ispravili na Noteu 20.

U suštini sa ovim senzorom koji su ugradili mogu da riješe problem softverski jer je dovoljno velik.
I riješiće ga, samo ne dovoljno brzo što stvara frustraciju kod korisnika,ostavlja gorak ukus kada se plati nešto preko 1000e a ne radi...

Ali ritam koji su svi sami sebi zadali a to je godišnji ciklus, je neodrživ i Apple je to vidio odavno (mora im se odati priznanje na dalekovidosti).
U želji da budu veći katolici nego Papa Samsung se odlučio za godišnji ciklus a to sa sobom donosi, felerične displaje, loše baterije, probleme sa softverom, problemi sa kamerom..
Jednostavno inženjeri koji tako rade ne mogu da isprate dinamiku, jer Google izbaca godišnje softver a na njih se vrši pritisak da sve to radi odmah i najbolje...

Samsung to radi diversifikacijom rizika dok neko drugo /čitaj Apple i Oneplus/radi to strategijom.

Dobra je Ultra ali prevelika cena,jos Exynos.Mislim da treba juriti Snapdragon verziju ili uzeti Note 10 plus Snapdragon.

To do sada svi ovde ustanovimo [emoji847][emoji6]

Sent from my OnePlus 8 Pro

^Još samo da to isto ustanove i 90% ostalih kupaca(koji pojma nemaju šta je to procesor, soc, gpu, itd...), pa će Samsung možda i promeniti strategiju...

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

^Još samo da to isto ustanove i 90% ostalih kupaca(koji pojma nemaju šta je to procesor, soc, gpu, itd...), pa će Samsung možda i promeniti strategiju...

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka
Načekaćete se da se to desi. Pre će Samsung da napravi dobar svoj procesor nego da svuda stave Zmaja. A do tada će prosečni kupci da odvrnu osvetljenje na 100% sve da bljesti i da ih bili patka [emoji16].

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

I sta na kraju raditi? Stavio sam u korpu Ultru i 21. moze biti kod mene. Da li uzimati ili ne? Mislim koristio sam ga uzivo i nemam sta puno lose reci. 1299 EUR 256Gb 5g. Iz njega dolaze jos kao poklon 2 opcije:

1.

3 meseca game pass ult + MOGAXP5-X controller + Wireless Charger stand

2.

Galaxy Buds Live

Pametno ili ne?

Ne. Sacekas oktobar i bice 999 eura

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не. Тј ако си финансијски ок, али баш баш ок узми. Ја не видим нити један вањан разлог за куповину овог телефона. За те паре наравно.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

^ ocekivano, sigurno u realnom radu bice bolji i po bateriji, slikama....

Marques zadovoljan SD telefonom na testu, ali je fino potkacio cenu i N20:

https://youtu.be/R94ntpWVelw

Ako njemu SD Ultra izvlači 6h SOT, onda je Exy verzija mozda i gora nego na S20U. :/

Marques zadovoljan SD telefonom na testu, ali je fino potkacio cenu i N20:

https://youtu.be/R94ntpWVelw

Ako njemu SD Ultra izvlači 6h SOT, onda je Exy verzija mozda i gora nego na S20U. :/

Pa ocekivano je i da bude exy verzija slicna s20 ultra modelu ako ne i losija malo,ipak 500mah baterija manja to nije mala razlika iako note ima novu tu tehnologiju osvezavanja ekrana.

Gledajuci mkbhd review i Supersaf Camera Comparison, telefon je taman unapredio sve ono sto je bio problem na S20U i sve ono sto je (eventualno) falilo na N10+.
Kamera je bolja nego na iPhone 11 P max.

Tako da je za mene odlicna kupovina i jedva cekam da stigne i da ga malo izmaltretiram...

Nazad
Vrh Dno