Sve si lepo napisao. Stvarno. A da l' se pogledas u ogledalo i zapitas da li je to sto radis kradja?! Kao sto rekoh, da mene jednom zeznu, vise ne bih narucivao od kineza. Batali kineze, predji na ebay (ali nemoj od kineza da kupujes) i nema problema. Al' jok, tebi se ovo izgleda osladilo pa pokusavas da nadjes neko opravdanje u stilu oni su krivi zbog mog uzimanja robe a neplacanja iliti po srpskom - kradje.
Znas, mozda ti imas neki iskrivljen pogled na postenje, i to je u redu, ali svuda u svetu uzimanje robe a neplacanje za istu se naziva kradja a onaj ko to radi - lopov. Da li si ti robu ukrao u prodavnici, preko neta...nebitno, kradja je kradja a lopov je lopov.
Mozda TI imas iskrivljen pogled na postenje? Ili ne umes da citas? Ili oba? Moram da ti odgovorim na svaku recenicu pojedinacno a to necu raditi jer sam ti vec argumentovano napisao sve, a ti odgovaras na ovaj nacin.
Ovako važne predmete, uzmi kod nas. Ili plati DHL šiping.
Nemoj da se ćeraš sa tim neogovornim Kinezima.
Pa ni jedna stvar nema kod nas da se kupi. Membrana od 125gpd nema, uzeo sam zamensku od 100, 600% skuplje. Nije mi problem da platim shipping, ali hoce li mi neko reci ako ja placam tj. doplacujem shipping, sto bi placao 40 kad mogu 3 (tj free shipping koji je ukljucen u cenu ali i dalje ga ja placam) na isto mi se svodi? Sto bi placao DHL ako ce da stoji na trackingu 18 dana "Sellers warehouse"? Sta ako necu DHL nego onaj jedan ispod od 20-30 dolara, je l' imam pravo da zahtevam uslugu tj. navedene rokove isporuke koju placam ili ne? Prema postenjacinama koje sam naveo iznad i ispod, ocigledno ne...
"Zaboravio" si da imaš opciju i da ne preuzmes paket i vratiće se kinezu.
Pare si vratio, paket nisi.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Otkud ti znas da ja imam opciju da ne preuzmem paket, i otkud znas ako ja to uradim, da ce prodavac dobiti taj paket nazad, tj. da ce se problem anulirati tako sto ja odbijem da preuzmem, pod pretpostavkom da je to moguce in the first place?
Što da ne preuzme kad je dobio refund? Pa nek stoji u fioci, ko zna, mož' da se nađe.
Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
Dao sam primer sa razlogom i napisao sa razlogom koje opcije imam sa stvarima koje su mi stigle, i ni u jednoj od te tri opcije nije ukljucen scenario da moze da se desi da ce mi ti delovi u buducnosti zatrebati. Jer to je i cela poenta. Gore je lik napisao da mi se osladilo.. da da, bas mi se osladilo, kad sam video da je stiglo tj. sta je stiglo, smucio mi se zivot malo u tom trenutku...
Sad ti meni reci cemu post bez argumenata, pritom na tvoj post je fakticki odgovoreno u proslosti, tj. u postu koji si procitao pa napisao ovo sto si napisao, si vec osporen, tako da ne znam cemu post? Da se napravis pametan, ispadnes bezobrazan? Hoces da ti posaljem grupu delova za CNC, sigurno ta kombinacija i odredjeni delovi ce nekome zatrebati (da budem jasan, posto si bot, ovo je sarkazam), pa ti lepo pokloni, a ako to uspes da uradis ja dam i tebi i prodavcu po 100e, lepo se rukujemo i ja priznam da nisam u pravu i promenim ponasanje. Ili je tvoj maksimum da lupis beskoristan post bez ijednog argumenta sa ciljem da kontriras i iritiras random lika na forumu?
Edit: Sta uopste znas o CNC masinama? Bas me zanima odakle ti ideja kako to tacno funkcionise, da "moz da se nadje", tj. da ja to mogu da iskoristim jednog dana, makar da kazemo i za 10 godina. U pitanju su vrlo specificni delovi i ili ce morati ista takva da se pravi prema ovim delovima (pritom delovi su ispod 20 dolara a masina je preko 1500), ili eventualno zatreba nekome na KP ali 1/8 delova, pritom ko jos ima/pravi CNC u doba korone i koje je trziste toga. Ja to da platim liku pa svoje pare da vracam 200 po 200 dinara i da saljem pojedinacno narednih nekoliko meseci/godina... wtf?
Čovek se raspisao da nam objasni da mu je paket stigao kada mu više nije potreban jer se snašao na drugi način...
Ali je ipak uzeo paket i ako mu "ne treba" [emoji57]
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Vidim ti si popunio moju pricu do kraja, odlucio kako je bilo i kako ja razmisljam, znas bolje od mene :vomit:. Preach...
Niko do sada nije rekao nisi u pravu zbog toga i toga... ali srpskog postenja nikad na odmet...