Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

...

Lopovska drzava

Sent from my IN2013 using Tapatalk

A preprodavci, pošteni.. ;)

Screenshot_2020-07-29-01-33-13.pngScreenshot_2020-07-29-01-27-19.pngScreenshot_2020-07-29-01-23-32.png

Sigurno da je nešto nestajalo i u tranzitu, ali npr.. kada meni ovde, član foruma uvali slušalice "kao nove", a u stvari budženog kabla od nekih levih, pa lepljenih super lepkom i do kraja se pravi blesav, mogu samo da zamislim koliko takav može puta da otvori dispute kinezu.
Pa kada pogledam koliko samo na KP ima preprodavaca robe sa alli-ja, dugo je i trajalo.

Poslednja izmena:
Kao nismo na crnoj listi a njihov (Aliexpress) standard shipping za nas i jos neke zemlje naplacuje najskuplju tarifu, za neke druge malo manju, za trece jos manju a za velike zemlje je besplatno.

Ja samo mislim da ti nas zekis malo, jel da?
AE stadndard shipping trenutno NE postoji za nas tako da ne naplacuju nama standard shipping najskuplju tarifu.
Postoji AE premium shipping i on je skuplji od standard(dok je radio za nas) koji je bio od free do par € najvise do 10 za standard a ono sto sam ja gledao/kupovao bila je ili free ili par €.
AE premium je nesto drugo i to ide kuririma dal DHL ili UPS ili EMS itd to je do AE koji tada radi logistiku i bira sam kompaniju koja ce ti najbrzim putem dostaviti trazeni paket, zato je i skuplje, opravdano i kad pogledas nije ni skupo s obzirom da stigne za 7-10 dana.
Ja sam davno narucio u neko zlatno doba i tada je premium kostao kao i sad nekih 30€ i stiglo mi za 7 dana EMS-om.
Tako da bih rekao ili da ne znas razliku izmedju standard i premium shippinga ili nas zekis malo.

U pravu si. Nisam gledao pažljivo. Jeste premijum u pitanju a Albanija i Hrvatska imaju standard shipping. Pa kaka onda nismo na crnoj listi? Vidim i Bosna deli našu sudbinu po tom pitanju.

Najbolje rešenje (protiv krađe) je da se uvede sistem kao u BiH. Kad pristigne neregistrovana pošiljka iz Kine, ti platiš određenu taksu i dobijaš trackimg broj u Srbiji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bilo je tako nesto slicno ali sa reg posiljkama kad idu na carinu dobiju nas TN ali za dzabe, tada su nam tako pravili problem jer vise u sistemu nisi imao izvorni vec novi nas RS broj koji nisi mogao da pratis jer ga ne znas.
Tek kad pozoves postu oni ti kazu da ima novi broj a to je dan-dva do urucenja.
Tako ja jednom zvao jer se nije mrdnuo od carine kad ona rece ima novi broj ja gu upisem kad posle pola sata postar mi donosi taj paket a 2 dana nisam znao sta je sa njim tako da to nije bilo od pomoci ni njima ni nama i to su koliko znam izbacili bar meni posle toga nikad nisu menjali internacionalni broj za nas sa RS na kraju.
Ovo sto ti pises je drugacije i za neregistrovane i to nije lose zaista ali bi ta taksa trebala biti simbolicna jer ako ces ti da platis 300 din u principu toliko i kosta(u vecini slucajeva ili je bar kostala pre pandemije) da doplatis za registrovanu posiljku.
Tu ima raznih varijacija ali to je neki standard za registrovanu posiljku oko 3€ a bude i free ili manje od 3€ a nekad malo vise od 3€ zavisi od poste isporucioca.

U pravu si. Nisam gledao pažljivo. Jeste premijum u pitanju a Albanija i Hrvatska imaju standard shipping. Pa kaka onda nismo na crnoj listi? Vidim i Bosna deli našu sudbinu po tom pitanju.
Sama kompanija prevoznik bira gde ce i koje letove smanjiti/ugasiti onda obavestava u ovom slucaju AE partnera u poslu s kojim ima ugovor jer im rade standard shipping oni bar za nasu zemlju, oni kazu da zbog kovida i pandemije smanjise letove ili ti ukinuse ka nasoj zemlji(to im je zvanicni stav kompanije) imas na njihovom sajtu i oni onemoguce(AE) u sistemu standard shipping za nasu zemlju jer kompanija(SG post) koja im je radila standard ne leti vise ka nama.
Nije nas AE banovao aman vise.

Srbija, Crna Gora, Bosna... Sev. Makedonija i Hrvatska imaju standard shipping. Ovo smrdi na neku politiku što nas opet vraća na pitanje crne liste. Kako to roba stigne u Makedonije bez problema a ne može do Srbije?

Na primer, ratom razorena i podeljena Ukrajina nema problem. Tamo je shipping free. Kao i za Belorusiju. Sto je verovatno zasluga dila izmedju Kineza i Rusa.

Samo Sijeva bratska Srbija i okolne zemlje gde ima Srba da žive su skinute sa spiska. Druga velika braća koji imaju specijalan tretman na Aliju nam kao i obično nisu od pomoći.

Ispade Korona u ovom momentu samo ometa avio saobraćaj u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori. Kod ostalih evropljani stanje redovno.

Srbija, Crna Gora, Bosna... Sev. Makedonija i Hrvatska imaju standard shipping. Ovo smrdi na neku politiku što nas opet vraća na pitanje crne liste. Kako to roba stigne u Makedonije bez problema a ne može do Srbije?

Na primer, ratom razorena i podeljena Ukrajina nema problem. Tamo je shipping free. Kao i za Belorusiju. Sto je verovatno zasluga dila izmedju Kineza i Rusa.

Samo Sijeva bratska Srbija i okolne zemlje gde ima Srba da žive su skinute sa spiska. Druga velika braća koji imaju specijalan tretman na Aliju nam kao i obično nisu od pomoći.

Ispade Korona u ovom momentu samo ometa avio saobraćaj u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori. Kod ostalih evropljani stanje redovno.

A da li si primetio da su se na tom spisku nalazile i Franuska i Italija npr?!?
A sada se više ne nalaze.

A od danas (Last update: 29 Jul 2020 12:17:12), na tom spisku je opet i Hrvatska koja pre nije bila, kao i Bosna i Crna Gora: https://www.singpost.com/covid-19-updates/international-post-parcel-services-updates
Crna Gora nije bila na prvom spisku.

Spisak se menja često i brzo, i zapravo zavisi od zakazanih letova prema globalnim poštanskim hub-ovima, i od potvrde hub-a da će uspeti da hendluje pristigle pošiljke, i preusmeri prema konačnim destinacijama.

A možda zavisi i od bratimljenja Sija i lokalnog predsednika. Možda se Kolinda juče posvađaja sa Sijom... :p

Zamolio bih da se smanje paranoične, a rekla-kazala i slične izjave. Imate face za takve stvari.

Poslednja izmena:

Ti brt ne shvatas da sama AVIO kompanija bira gde ce da leti, *mjau**mjau**mjau* nas su otkacili nije nas AE otkacio i batali politiku, ni u ovo se ne razumes a bacas se na polje koje tek ne razumes a i zabranjeno je na ovom forumu.
Dakle, lepo ti kazem ljudski SG je vrsila standard shipping za nasu zemlju oni su nas(dakle oni ne AE) sto mozes sam da vidis na njihovom sajtu ukoliko iole znas engleski da vidis, ako ne znas nije ni to problem rado cu ti svaku rec prevesti za tu informaciju sta sama kompanija SG post kaze povodom nas i jos nekih zemalja.
Ajd evo kako da ti AE da standard shipping kad mu kompanija s kojom ima ugovor o tome ne leti za tu zemlju?
Drugo, ne vrsi samo SG post standard shipping za sve zemlje sveta to zavisi mozda u MKD, HR itd dobijaju standard shipping preko drugih avio kompanija tj mozda sama SG post i dalje leti ka tim destinacijama i normalno moze da radi standard shipping.
Sta ti tu brt nejasno?
SG post leti ima standard shipping, SG post ne leti NEMA standard, to bre prosto da shvati dete od 3 godine.
A zasto ne lete, zbog kovida(zvanicno tako stoji objasnjenje od SG posta) dal ce biti standarda bice cim sama kompanija opet bude letela ka BG, prosto.
Dakle svi grese, ne treba se napadati i pisati AE vec samoj SG posti tj avio kompaniji Singapura tad kad ih bude neko pitao sto ne lete ka nama iako je pusten let iznad nase zemlje a odluka o prekidu letova je dosla kad smo zabranili letove, ostaje mi samo nada da neko kontaktira SG post tj njihovu avio kompaniju i da im kaze da su letovi omoguceni i da krenu sa letovima kao nekada i tad cemo imati standard opet za nasu zemlju jer ce zvanicno SG post da se obrati AE i kaze im da ponovo lete ka nama i AE ce aktivirati tu mogucnost za nasu zemlju. Njima 2 klika misem, najmanji problem.
Dakle problem je u avio kompaniji Singapura jer verovatno da nemaju info da su letovi ponovo dozvoljeni.
Evo ovi koji su kontaktirali AE predlazem da isti kontaktiraju i SIngapursku avio kompaniju i da ih isto pitaju sto ne lete vise za Srbiju i kad planiraju.

Ajde da kažemo da si 100% u pravu a ja 100% u krivu. To što pišeš važi samo za standard shipping koji je nekad bio jeftiniji nego sad ako se ne varam.

Ostaje pitanje šta se desilo sa letovima koji su išli preko China Post?

Ne slažem se za to oko cimanja singapurske avio kompanije. Čini mi se da je taj SG post u Hong Kong a ne u Singapur u tako da veze nema sa letovima iz Singapura. Svejedno nema smisla cimati ni SG post kao što ne cimas kurira što nema robe nego prodavnicu koja ima ugovor sa tim kurirom. Mi kupujemo preko Aliexpress aplikacije, šta nas briga za njihovo interni poslovanje i sa kim sarađuju. Ako njihov partner ne šalje za SRB onda je to isto kao da su nas namerno blokirali jer neće da pronađu način da ponude stare uslove slanja. Nisu nas blokirali zvanično ali otkacili jesu i svi odgovori što nude su u tom stilu.

Ono oko čega se sporim ovde je što neki misle da će se vratiti na staro a ja sam siguran da neće. Da su vraćali ikad na staro bili bi bolji uslovi kupovine kao pre 4-5 godina.

Poslednja izmena:
Ajde da kažemo da si 100% u pravu a ja 100% u krivu. To što pišeš važi samo za standard shipping koji je nekad bio jeftiniji nego sad ako se ne varam.

Ostaje pitanje šta se desilo sa letovima koji su išli preko China Post?

Ne slažem se za to oko cimanja singapurske avio kompanije. Čini mi se da je taj SG post u Hong Kong a ne u Singapur u tako da veze nema sa letovima iz Singapura. Svejedno nema smisla cimati ni SG post kao što ne cimas kurira što nema robe nego prodavnicu koja ima ugovor sa tim kurirom. Mi kupujemo preko Aliexpress aplikacije, šta nas briga za njihovo interni poslovanje i sa kim sarađuju. Ako njihov partner ne šalje za SRB onda je to isto kao da su nas namerno blokirali jer neće da pronađu način da ponude stare uslove slanja. Nisu nas blokirali zvanično ali otkacili jesu i svi odgovori što nude su u tom stilu.

Ono oko čega se sporim ovde je što neki misle da će se vratiti na staro a ja sam siguran da neće. Da su vraćali ikad na staro bili bi bolji uslovi kupovine kao pre 4-5 godina.

Aman jel ti zezas ili namerno flejmujes.
Vec sam te to pitao i ti i dalje isto. Osnove ne znas. Standard vise NEMA, nema ne da je bio nekad jeftininiji nego ga nema. Dakle varas se.
Hehe, SG post u HK, ti si kralj majke mi, a HK post u Singapuru, jel?
Aj mi reci molim te koliko je tvoje iskustvu u online narucivanju i koliko si porucio robe u brojkama ne u parama vec broj predmeta?
SG leti iz Singapura a HK iz Honkonga, tacka.
Ne da ih cima bilo ko vec da pitas sta je problem osim kovida zasto ne lete ka Srbiji kad su letovi dozvoljeni, dal im se ne isplati, smanjili broj letova a mi nismo atraktivni jer svaka kompanija je smanjila broj letova jer se ljudi globalno manje krecu iz zemlje u zemlju neke pootpustale brdo radnika neke smanjile plate itd.
Letovi preko CN post, jos uvek su bili traljavi i dugacki zbog njihove carine, jedno vreme su bili brzi kad su isli za Prag pa BG

On-Time Delivery
Full refund if product isn’t received in guaranteed delivery time

How can I protect myself from late deliveries?
Always check the seller's On-time Delivery guarantee time and make sure your desired delivery date falls within this time-frame.

What can I do if my order doesn't arrive within the seller's guaranteed delivery time?
You can submit refund requests up to 15 days after your order has been completed. You can do this by opening a dispute in the order details page. Please note that you can only open one dispute per order.

Vi koji uplacujete kinezima kad vam stigne posiljka posle 5 meseci, pare su vase da radite sa njima sta god pozelite (za sad, dok predsednik ne kaze drugacije), ali nemojte se tripovati da ste iznad nekih "lopova" i nazivati ljude lopovima jer to ne rade. Uslovi kupoprodaje su jasni.

Mozda ima smisla iz ugla nekog ko narucuje maske za telefone svake nedelje jer ne zna sta ce sa sobom, pa mu i stizu svake nedelje, i ne zavisi od njih, pa je odlucio da racionalizuje da ce platiti sve sto mu stigne, to je ok.

Sta cemo sa filterom za vodu (osmotska membrana, cena 9 dolara), narucenom u decembru (rok 60 dana isticao pre nego sto je korona i pocela) koji su poslali tek 18 dana nakon mog narucivanja (?!), stigao u maju (?!), u martu kupljen slabiji filter na KP za 4500 din, plus 800din odgovarajuci slabiji pressure valve, plus slanje i otkupnina. Jer se od mene ocekuje da ja to platim?

Delovi za CNC masinu (neki skup malih delova, al nista bez njih), naruceno u januaru, naruceno ponovo 16. marta (!), to sto je naruceno 16. marta stiglo 21. aprila, a ovo prvo stiglo posle mesec dana u maju. Niti mogu da prodam, niti su rezervni delovi jer nije potrosna roba u pitanju. Imam 3 opcije, da dodam jos 100 puta toliko para i napravim jos jednu cnc masinu, ili da mi zauzima mesto u fioci iako znam da mi nikada nece zatrebati, ili da bacim.

Da li mislite da ljudi iz Evrope (Svica, Belgija, Norveska) posle 100-150 dana trce da uplate pun iznos Kinezu uprkos pravilima na aliju? Ne lozite se, Srbi to mozda i najvise rade.

Vi koji uplacujete kinezima kad vam stigne posiljka posle 5 meseci, pare su vase da radite sa njima sta god pozelite,,,

A vi koji kradete, bukvalno, time ne pravite stetu samo prodavcima, vec i svim postenim ljudima koji nesto naruce odande. He, pa meni da se jednom desilo i da nisam bio zadovoljan, ne bih vise kupovao od njih. Tebi, kol'ko vidim, se to desilo nekoliko puta al' ti ne odustajes, narucujes i dalje...kraduckas...boli zub kombinacija. ;)

I sto je najgore, nije te sramota da pises o tome.

Evo da se javim da su si stigle se varalice za pecanje koje cekam od marta meseca.
Ukupno sve 5 paketica.

A vi koji kradete, bukvalno, time ne pravite stetu samo prodavcima, vec i svim postenim ljudima koji nesto naruce odande. He, pa meni da se jednom desilo i da nisam bio zadovoljan, ne bih vise kupovao od njih. Tebi, kol'ko vidim, se to desilo nekoliko puta al' ti ne odustajes, narucujes i dalje...kraduckas...boli zub kombinacija. ;)

I sto je najgore, nije te sramota da pises o tome.

Good bait, uzivaj u reportu. Ti si verovatno taj prosecni maskica-man pa si se nasao direktno prozvanim, nije ni cudo sto nemas kapaciteta da rezonujes 5 redova prostog sadrzaja, ili ne zelis? Nemam pametnija posla nego da kradem nesto sto kad mi stigne za 5 meseci nece imati vrednost ni meni ni nikome drugome na KP????????

Kad otvorim te iste dispute-ove pa dobijem poruku "is in transit my friend" proposal: refund 0$, ko je onda lopov?

Zapravo kradja bi bila da ja platim pun iznos a dobijem pola usluge, tj. samo predmet koji sam narucio, ali ne i do kada treba da stigne. Cena je za kompletnu uslugu a ne samo predmet. Kad narucujem iz srpske online radnje i platim web cenu, ocekujem isporuku u periodu koji pise ispod cene, a ne 250-400% duzi. Kao sto me ne interesuje sto Emmi salje Daily Expressom pa probija rokove, ne interesuje me ni sa cime oni salju, to je njihov problem. Moje je da pogledam opcije slanja i izaberem sta mi najvise odgovara odnos cena-rokovi, a njihovo je da to ispostuju. A narucio sam tako jer su mi ti rokovi i cena odgovarali, da mi je bilo hitno narucio bih drugom sluzbom i doplatio ali onda se postavlja pitanje cemu ako cu da izigravam budalu i cekam predmet zauvek i platim ga kad stigne?

A sta se desava ako ti neko ukrade paket u Srbiji, je l' i onda radis refund liku? Tvojim rezonom trebao bi, nije on kriv. Da te pitam, u kapitalizmu, pod strogo uredjenim pravilima (zakon) i uslovima prodaje (ponuda kupca), ko snosi rizik, kupac ili prodavac?

Neregistrovane posiljke vise uopste ni ne gledam jer 8/8 posiljaka skalpela i pinceta nisu stigle. Zaista me ne zanima da li je neko deknuo kod nas ili kinezi nisu ni poslali.

Poslednja izmena:
Isto tako i meni stoji za paket za koji je isteklo 90 dana od porucivanja. Nesto ne verujem u te podatke da je 2,5 meseca cekao, a onda bas pred istek 90 dana odjednom poslat. Sve je jedno opste ludilo ocigledno.

Huawei P30
Znas kako, ako mi svi stignu iz tog perioda a Ali vratio pare, to ce stvarno biti ludilo. Imam 10 - tak paketa.

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Meni nisu vratili pare nit su poslali... Drze dispute otvoren i ne menja se nista

Huawei P30

Sta da radim,Da li da otvorim dispute?
Paket jos nije posla nema ga na track vec 10 dana

Sta preporucijete kao alternativa aliju dok ne prodje ovo ludilo?
Konkretno me zanima da kupim matorom onaj haylou solar smartwatch. Videh na gearbest-u sa pracenim slanjem izadje oko 33-34$. Kakva su iskustva sa gearbestom i sa ostalim portalima trenutno?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pa imaš to na ebay.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

I Ebay kinezi malo po malo izbacuju Srbiju sa liste slanja.

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

.................

Sve si lepo napisao. Stvarno. A da l' se pogledas u ogledalo i zapitas da li je to sto radis kradja?! Kao sto rekoh, da mene jednom zeznu, vise ne bih narucivao od kineza. Batali kineze, predji na ebay (ali nemoj od kineza da kupujes) i nema problema. Al' jok, tebi se ovo izgleda osladilo pa pokusavas da nadjes neko opravdanje u stilu oni su krivi zbog mog uzimanja robe a neplacanja iliti po srpskom - kradje.

Znas, mozda ti imas neki iskrivljen pogled na postenje, i to je u redu, ali svuda u svetu uzimanje robe a neplacanje za istu se naziva kradja a onaj ko to radi - lopov. Da li si ti robu ukrao u prodavnici, preko neta...nebitno, kradja je kradja a lopov je lopov.

Sta cemo sa filterom za vodu (osmotska membrana, cena 9 dolara), narucenom u decembru (rok 60 dana isticao pre nego sto je korona i pocela) koji su poslali tek 18 dana nakon mog narucivanja (?!), stigao u maju (?!), u martu kupljen slabiji filter na KP za 4500 din, plus 800din odgovarajuci slabiji pressure valve, plus slanje i otkupnina. Jer se od mene ocekuje da ja to platim?

Delovi za CNC masinu (neki skup malih delova, al nista bez njih), naruceno u januaru, naruceno ponovo 16. marta (!), to sto je naruceno 16. marta stiglo 21. aprila, a ovo prvo stiglo posle mesec dana u maju. Niti mogu da prodam, niti su rezervni delovi jer nije potrosna roba u pitanju. Imam 3 opcije, da dodam jos 100 puta toliko para i napravim jos jednu cnc masinu, ili da mi zauzima mesto u fioci iako znam da mi nikada nece zatrebati, ili da bacim.

Ovako važne predmete, uzmi kod nas. Ili plati DHL šiping.
Nemoj da se ćeraš sa tim neogovornim Kinezima.

:p

Imam 3 opcije, da dodam jos 100 puta toliko para i napravim jos jednu cnc masinu, ili da mi zauzima mesto u fioci iako znam da mi nikada nece zatrebati, ili da bacim.
.
"Zaboravio" si da imaš opciju i da ne preuzmes paket i vratiće se kinezu.

Pare si vratio, paket nisi.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Čovek se raspisao da nam objasni da mu je paket stigao kada mu više nije potreban jer se snašao na drugi način...
Ali je ipak uzeo paket i ako mu "ne treba" [emoji57]

Sve si lepo napisao. Stvarno. A da l' se pogledas u ogledalo i zapitas da li je to sto radis kradja?! Kao sto rekoh, da mene jednom zeznu, vise ne bih narucivao od kineza. Batali kineze, predji na ebay (ali nemoj od kineza da kupujes) i nema problema. Al' jok, tebi se ovo izgleda osladilo pa pokusavas da nadjes neko opravdanje u stilu oni su krivi zbog mog uzimanja robe a neplacanja iliti po srpskom - kradje.

Znas, mozda ti imas neki iskrivljen pogled na postenje, i to je u redu, ali svuda u svetu uzimanje robe a neplacanje za istu se naziva kradja a onaj ko to radi - lopov. Da li si ti robu ukrao u prodavnici, preko neta...nebitno, kradja je kradja a lopov je lopov.

Mozda TI imas iskrivljen pogled na postenje? Ili ne umes da citas? Ili oba? Moram da ti odgovorim na svaku recenicu pojedinacno a to necu raditi jer sam ti vec argumentovano napisao sve, a ti odgovaras na ovaj nacin.

Ovako važne predmete, uzmi kod nas. Ili plati DHL šiping.
Nemoj da se ćeraš sa tim neogovornim Kinezima.

:p

Pa ni jedna stvar nema kod nas da se kupi. Membrana od 125gpd nema, uzeo sam zamensku od 100, 600% skuplje. Nije mi problem da platim shipping, ali hoce li mi neko reci ako ja placam tj. doplacujem shipping, sto bi placao 40 kad mogu 3 (tj free shipping koji je ukljucen u cenu ali i dalje ga ja placam) na isto mi se svodi? Sto bi placao DHL ako ce da stoji na trackingu 18 dana "Sellers warehouse"? Sta ako necu DHL nego onaj jedan ispod od 20-30 dolara, je l' imam pravo da zahtevam uslugu tj. navedene rokove isporuke koju placam ili ne? Prema postenjacinama koje sam naveo iznad i ispod, ocigledno ne...

Otkud ti znas da ja imam opciju da ne preuzmem paket, i otkud znas ako ja to uradim, da ce prodavac dobiti taj paket nazad, tj. da ce se problem anulirati tako sto ja odbijem da preuzmem, pod pretpostavkom da je to moguce in the first place?

Što da ne preuzme kad je dobio refund? Pa nek stoji u fioci, ko zna, mož' da se nađe.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Dao sam primer sa razlogom i napisao sa razlogom koje opcije imam sa stvarima koje su mi stigle, i ni u jednoj od te tri opcije nije ukljucen scenario da moze da se desi da ce mi ti delovi u buducnosti zatrebati. Jer to je i cela poenta. Gore je lik napisao da mi se osladilo.. da da, bas mi se osladilo, kad sam video da je stiglo tj. sta je stiglo, smucio mi se zivot malo u tom trenutku...

Sad ti meni reci cemu post bez argumenata, pritom na tvoj post je fakticki odgovoreno u proslosti, tj. u postu koji si procitao pa napisao ovo sto si napisao, si vec osporen, tako da ne znam cemu post? Da se napravis pametan, ispadnes bezobrazan? Hoces da ti posaljem grupu delova za CNC, sigurno ta kombinacija i odredjeni delovi ce nekome zatrebati (da budem jasan, posto si bot, ovo je sarkazam), pa ti lepo pokloni, a ako to uspes da uradis ja dam i tebi i prodavcu po 100e, lepo se rukujemo i ja priznam da nisam u pravu i promenim ponasanje. Ili je tvoj maksimum da lupis beskoristan post bez ijednog argumenta sa ciljem da kontriras i iritiras random lika na forumu?

Edit: Sta uopste znas o CNC masinama? Bas me zanima odakle ti ideja kako to tacno funkcionise, da "moz da se nadje", tj. da ja to mogu da iskoristim jednog dana, makar da kazemo i za 10 godina. U pitanju su vrlo specificni delovi i ili ce morati ista takva da se pravi prema ovim delovima (pritom delovi su ispod 20 dolara a masina je preko 1500), ili eventualno zatreba nekome na KP ali 1/8 delova, pritom ko jos ima/pravi CNC u doba korone i koje je trziste toga. Ja to da platim liku pa svoje pare da vracam 200 po 200 dinara i da saljem pojedinacno narednih nekoliko meseci/godina... wtf?

Čovek se raspisao da nam objasni da mu je paket stigao kada mu više nije potreban jer se snašao na drugi način...
Ali je ipak uzeo paket i ako mu "ne treba" [emoji57]

Vidim ti si popunio moju pricu do kraja, odlucio kako je bilo i kako ja razmisljam, znas bolje od mene :vomit:. Preach...

Niko do sada nije rekao nisi u pravu zbog toga i toga... ali srpskog postenja nikad na odmet...

Poslednja izmena:

Jel to provereno? Zar ne idu takvi paketi medju neisporucene pa se posle prodaju na javnim aukcijama?

A da li si primetio da su se na tom spisku nalazile i Franuska i Italija npr?!?
A sada se više ne nalaze.

A od danas (Last update: 29 Jul 2020 12:17:12), na tom spisku je opet i Hrvatska koja pre nije bila, kao i Bosna i Crna Gora: https://www.singpost.com/covid-19-updates/international-post-parcel-services-updates
Crna Gora nije bila na prvom spisku.

Spisak se menja često i brzo, i zapravo zavisi od zakazanih letova prema globalnim poštanskim hub-ovima, i od potvrde hub-a da će uspeti da hendluje pristigle pošiljke, i preusmeri prema konačnim destinacijama.

A možda zavisi i od bratimljenja Sija i lokalnog predsednika. Možda se Kolinda juče posvađaja sa Sijom... :p

Zamolio bih da se smanje paranoične, a rekla-kazala i slične izjave. Imate face za takve stvari.

Hrvati jos uvek imaju Aliexpress Standard shipping opciju, kod mnogih je free. Mi nemamo u ovom momentu. Mozda ih sutra maknu a mozda ne. Mozda se ne vrti sve oko tog singapura za koji ste se svi uhvatili kao da je to jedini prevoznik/posta koji saradjuje sa Aliexpressom.

Danas stigao litvanac cainao preko Francuske Asendia, tri nalepnice na koverti. Pa ti rastumaci gde je taj paket putovao. Nije ni dugo putovao. To su neke kombinacije nama nepoznate pa tako ne znaci da ako je Hrvatska na blokadi Singapura da po automatizmu gube standard shipping. Mi smo ga izgubili za sada.

Meni je covek poslao neku elektroniku poslednji moment pre isteka vremena tj. stigla je na Aliju potvrda da je poslao. Da li stvarno poslao sad ili pre par dana, ne znam jer ne poznajem sistem koji koriste ali nikada ranije mi se nista slicno nije desilo. Ili posalju za dan, dva ili ne posalju pa se otkaze porudzbina. Kao da se stite kupujuci jos malo vremena kroz to odlaganja ako je ikako moguce.

Uostalom Hrvatska je EU a za njih vaze drugacija pravila.

Nazad
Vrh Dno