@Gavrela vidi, ljudi se sa pravom bune. Da me je kostao 300 + ugovor, ne bi mu rec rekao. Ali, objektivno gledano ima problema. Greje se bezveze, kad nista ne radi. Nocu zna da svuce 15% baterije, mnogo je. FP nekad radi odlicno, par minuta kasnije moram pin da unosim(promenio sam pin na 4 ista broja da bi brze uneo kad odluci da ne prepozna otisak). Kod mene je kamera ocaj ali nadam se da je do loseg primerka, videcu.
Znaci, nije telefon los, ali, kad kupis Daciju, svesno si prihvatio neke mane za extra cenu i nemas prava da se zalis sto je u kabini bucno ali kad kupis Mercedes, hoces da je sve kako treba za taj novac.
Naravno da uredjaj nije savrsen, kao nijedan drugi. Odlicno si naveo primer za otisak prsta, poslednji telefon koji sam imao sa otiskom je iphone 7 i na tom modelu je 10x bolji otisak nego na Ultri npr. to stoji svakako.
Prepoznavanje lica radi odlicno dok nije mrak, i tu je ajfon 10x bolji. Za grejanje, kao sto sam rekao vec, ja te probleme nemam niti sam doziveo da mi se telefon greje. Kamera na Ultri ubija, bilo je problema sa fokusom i to je sredjeno updateovima.
Meni je ovo prvi samsung ikada i nema razloga da ga ja branim i slicno, ali zaista se preteruje sa tim buntom i kukanjem.
Naravno da je ovo i do ukusa, a to je subjektivna stvar, sta ko vise voli i sta trazi, ali valja malo i objektivnosti.
Ne postoji telefon koji je i estetki lep, kvalitetno izradjen, sa operativnim sistemom koji tebi najvise odgovara, da ima najbolji displej, da ima mega bateriju, da ima kameru najbolju i da tako bude svima, *mjau**mjau**mjau**mjau*ga.
Meni je bilo sigurica da idem na 11 pro max i jos sam IOS korisnik 8 godina, i opet sam prelomio da promenim ekosistem. Svestan sam da zrtvujem bateriju, pouzdanost Apple-a i jos par sitnica da bih dobio ovamo displej, kameru, android i ostale stvari.
Cene su bezobrazne najblaze receno i tu mozemo svi da se slozimo. Ali da je telefon krs, smece, najgora serija ikada bla bla, tu ne mogu.
Male su razlike izmedju tih najskupljih modela i tu najvise znaci tvoj izbor i sta se tebi najvise svidja pa prema tome i treba svako da se vodi.
Likovi sto placu jer je neki procesor brzi 0.1 sec i sto ima 3 fps-a vise, ili kad zumiras 25x pa su 3 pixela malo bolja, ili sto kukaju omg ovaj ortak moze da bulji u telefon 9h i 30 min, a ja mogu samo 8h omgomg!, treba da malo preispitaju sebe pre svega.