Šta je novo?

TUL(PowerColor) 9800Pro All-in-wonder?

pa kupi splitter za antenski kabl pa mozesh da gledash i na tv-u i na kompu. ovaj scart->svhs, bar ovaj koji ja imam, ima prekidach na sebi tako da moze da bude i in i out. poenta tv tunera je da ti ne treba tv da bi gledao tv na kompu i da je po meni malo bolja slika ako korishtish tuner a ne video ulaz.

Goth_Reborn je napisao(la):
Znaci kabl od kablovske koji je sad prikacen za tv dreba da sklonim i zakacim direktno za karticu? ali onda ne mogu gledati kablovsku na tv-u, ili mogu? Kad kupim taj scart-svhs hoce li to biti ulaz ili izlaz i zasta ce sluziti? Koja je onda prednost tunera ako i sa vivo mogu gledati tv ka kompu?

da li ja malo pomognem...

uzmes razdelnik za 2 TV-a i na ulaz stavish kablovsku, a na izlaze TV i comp...

u principu, ako je tv blizu nije neophodna AIW varijanta, vec samo VIVO...
ipak, mislim da je je elegantnije sa AIW, pogotovu sto mozes gledati nezavisno kanale na TV-u i kompu...

poz

EDIT: minut razlike... :smoke:

Poslednja izmena:
Hvala vam, gotovo da sam shvatio ;) Samo jos da pitam da li je ovo (av2 in - video i audio) dovoljno da posaljem sliku sa kompa na tv ili mi treba taj scart->svhs.

Pazite ovako ja kada sam uzeo mog 9700Pro AiW pre godinu dana popeo sam se sa DX7 (GeForce2 MX400 32Mb) na DX9 - sa magarca na divljeg pastuva, tako da se nisam dvoumio. Po meni prelazak sa 8500 na 6000 3Dmarksa03, 3200 na 2500 3DMarks05 i sa Shader Modela 3.0 na 2.0a se ne isplati.
Jednom ce te pozeleti da uzmete brzu 3D karticu ali necete zeleti da se rastanete od odlicnog TV Tunera i funkcija koje dolaze uz njega, i to je najgori problem. Ako ocete TV Tuner sto onda ne uzmete Saphire-ov Theatrix, pored toga sto ima sve (i bolje) kao i taj 9800Pro AiW, ima i FM radio. A cena mu nije prevelika oko 65 evra sa PDV-om. Kada budem uzimao brzu graficku definitivno ce biti VGA(nVidia) + Theatrix.

BTW, koliko stvarno kosta taj 9800Pro AiW, da nije 170 evra?

Poslednja izmena:
@Goth_Reborn ne znam kako ti izgleda taj "av2 in" connector. pretpostavljam da su to chinchevi. ako jesu onda ti treba svhs->chinch convertor (mada mozesh i preko obichnog chinch kabla(rca cable) da direktno spojish sa grafichke)
pogledaj na google-images "rca connector" i " svhs connector" pa vizuelno utvrdi koji ti imash.

@mLaki a takodje je to prelazak sa 128-bitne mem magistrale na 256-bitnu. ovih 8500 3dmark03 poena verovatno mislish na konkretan sluchaj Ivicine 6200@6600dragonzord :D . to je krajnje shto se iz te karte moze izvuci. a sa 9800 bi sve bilo opushtenije. plus shto je i cena prilichno povoljna za jednu aiw kartu. cena je oko 8% manja od one shto si ti naveo uostalom imash je hot hw.

gde ima da se kupi taj Giant III?

ili da se bar stave hladnjaci na memorije?
mogli bi coolermaster-ovi, u Imtelovoj prodavnici 3.90?

poz

Giant ima u MB Softu, cena 10€ ;)

Nema sheme da je samo 10 evra, napolju je 30... ;)

p.s. Mrzi me da proveravam.

Jeste 10e je...kupio ja,Ivica,AnimaN,Nitro i jos neki sa threada o klokovanju 6200.

Poslednja izmena:
stvarno, vidim malopre u njihovom cenovniku...

ko ce od Tul-ovaca biti prvi, pa ugraditi? ;)

Poslednja izmena:
Kupujte ljudi, ako fercera, to je jaaako dobra cena! :banana:

Pa za 830 dina mislim..Giant 3-ka e bre, za 830 dina!!!

Nego ja vec imam Ginata ali nema Mihaila da ga pitam za TuL-a. ako moze Giant da se motira i na to a ja mislim da moze..jer je jedan lik sa stranog forum namontirao na 9700pro a layout-i su slichni ako ne i isti..onda bi trebalo da moze.

Mislim oko moze onda ode 6200 po nabavnoj ceni, samo chekam Mihaila da mi javi ima li je josh!

Cuvajte samo original kuler zbog garancije...

Delija je napisao(la):
Cuvajte samo original kuler zbog garancije...

To obavezno. Ja sam moj od Ledteka stavio odmah u njegovu kutiju..
Ala sam se nacimao dok sam ga namestio...definitivno bi trebale neke podloshle u idu cevchica da se podbace ispod onih dugih shrafova da se oni odstojnici ne bi krivili..kad Gianta popritegnesh jer je razmak izmedju rupa negde oko 8cm-a kod ovog Leadteka. Za manji razmak se ne bi toliko krivili sigurno...ma stvara se efekat poluge pa zato se i krivi. Ma vazno je da drzi...dobro.

Jade Tul-ashi ..kako radi kartica. Josh utisaka radili onaj ATi-jev sapun za sneg.:D i ostale zezancije? Kako je sa novim softwerom i ostalo. Ima li poboljshanja slike?
Nego ako ga nabacim ima shveca da mi zavidi na boljoj TV slici od njenog Leadteka Xp2000...tv kartica.

155 evra za takvu karticu je super povoljno i isplativo, to priznajem. No na drugi pogled....

Kako mozete reci da je prelazak na 256 sa 128 bita dobar, i da ce onda sve biti opusteno a da pri tom gubite SM3.0 i 8500 3DMarksa? Da je to stvarno istina onda mozemo reci da je 9800Pro daleko brza i bolja kartica od 6600GT, a da ne pricamo o full modovanoj i OverC 6200. A da je tako svi bi kupovali polovne i nove 9800Pro dok 6600GT ne bi ni pogledali. Provrtite testove na jednoj i drugoj pri istom opterecenju i videce te da je 6200 Mod/OverC superiorniji od bilo kog 9800Pro. 3DMark je benchmark program koji izuzetno zavisi od celokupne snage graficke kartice i kako on kaze tako ce biti u 99% slucajeva u real game testovima. Ocigledno je da 9800Pro ima 1.67 puta veci protok memorije ali rezultati u game testovima kazu da 6200 Mod/OverC ima vise od 2.5 puta vise snage od 9800Pro (mislim na GPU) - FarCry ce uvek biti brzi na 6200 Mod/OverC u poredjenju sa 9800Pro, a da ne spominjem Doom3.

Ovakva kupovina se jednostavno ne isplati na duge staze.

Ovo vam je odprilike kao da menjate Pezoa nabudzenog i spremnog za reli Pariz - Dakar za Juga koji ima neki super zvucni sistem od 2000W.

pa jeste ali da li ce svaki 6200 raditi kao ivicin? da li ce svako uraditi vmod? a chak i kad se to sve odradi onda ta karta radi na krajnjem maximumu. naravno da to nije sluchaj sa 6600gt. uvek ce biti po neki zalutali primerak(kao shto ivica ima) ali ne mozesh ochekivati da ce svaki raditi tako dobro. i josh neshto o isplativsti. r9800 aiw ce(po mojoj proceni) vishe vredeti za 5-6 meseci nego nabudzeni 6200(mislim vishe vredeti=vishe para)

i ovo je pre kao da menjash novog juga, super nabudzenog sa boljim izduvom, skracenim oprugama, shirim gumama za porshea recimo 2000. god. , jer 6200 je low-end karta (i nikad nece biti porshe :D )

@mLaki
Postoji jos jedna stvarcica, a to je subjektivni utisak koji ne moze da se iskaze ciframa.

Trust me, 9800-tka je opasno dobra karta! ;)

Što kaže Delija, odlična cena, ja ga u Ponedeljak kupujem. Pročitao sam 10-ak opisa i 100% je bolji od CM ViVa-e koja je btw 17.5€.
Možda samo nije od Zalmana ali njega i ovako nema u SCG i duplo je skuplji. ;)

Vi što panirate "upgrade" sa GF 6600 na R9800, ja to ne bih radio. Kupio bih nekog Leadtek-a, polovnog, može jako povoljno da se nađe...
:wave:

Poslednja izmena:
Jedino je problem sto mu je onaj mali blower jako bucan (pishti)...

Doduse, moze da se iskljuci uz slabo osetan pad efikasnosti hladjenja.

Moze i blower da se uspori...to je Ivica i uradio..i tako se dobije stvarno ok hladjenje.

hajde ako nekoga ne mrzi da izmeri koliko je rastojanje izmedju pcb-a grafike i giant-a posto imam dosta visoke hladnjake za memoriju a ne bi da ih skidam posto su lepljeni mesavinom super lepka i termalne paste. :)

Ja znam koliko je 9800Pro dobra karta a pogotovo ako je jos i AiW + daljinac jer posedujem 9700Pro AiW koji je samo neznatno sporiji od 9800Pro. Ja sam sa mojom karticom prezadovoljan, pogotovo sto sam je pre 1 god. platio 220 evra - 170 evra ispod cene.

Ali ja sam hteo da ukazem onima koji "VEC" imaju proveren model 6200-tke ili jacu kartu od 9800Pro, da je izuzetno losa investicija kupovina sporije, tehnicki inferiornije kartice (ne mesam TV tuner i ostalo jer su to dodatni featureovi). Onim ljudima koji bi zamenili neki 9550, 5200 (i tu negde) za 9800Pro AiW - mogu reci samo navalite.

Poslednja izmena:
...kad bolje razmislim, za iste pare moze da se pazari 6200-ka + tuner koji moze i prilikom kasnijeg upgrade-a da ostane u masini...

p.s. Jos samo da moze da se nadje Terratec... :(

SuperStarr je napisao(la):
Što kaže Delija, odlična cena, ja ga u Ponedeljak kupujem. Pročitao sam 10-ak opisa i 100% je bolji od CM ViVa-e koja je btw 17.5€.
Možda samo nije od Zalmana ali njega i ovako nema u SCG i duplo je skuplji. ;)
Je l' si nasao negde uporedni test, narocito neki koji meri buku?

BTW CoolViva je 1150 dinara, Imtel.

Evo ja sam razmishljao i o varijanti nekog 9550+Theatrix 550 pro Sapphire u zamenu ..tj da dam ovaj 6200 i mozda da mi i ostane neka kinta. Mozda i vredi te zrtve...ali chuo sam da ova 550 pro pati od dechijih bolesti i mora Win MCE 2005..Ko ce ga znati.

Ipak Rage Theatre 550 pro ima i MPEG2 Hw enkoding/dekoding...a RT200 to nema. Imam neku shemu da prebacujem svadbe i ostalo na DVD pa zato!! Ne znam shta da radim. Mada bih ja mogao da od shvece izvuchem Leadtek xp2000 bez Fm-a da se zezam ali nije to to? Nema to bash tako dobru sliku!! Ipak je to BT878 krsh!

Zrtva bi vredela...ionako slabo se igram u zadnje vreme!!

Mada ipak tipujem prvo na AIW pa onda na ovo drugo...? Shta vi mislite?

Vojkan je napisao(la):
Je l' si nasao negde uporedni test, narocito neki koji meri buku?

BTW CoolViva je 1150 dinara, Imtel.

Ovde ima finih review-ova, jedino bez CoolViva-e, koja je definitivno tiho, al' resenje koje vrlo slabo hladi i za 9800-tku npr. nije dovoljan taj mali i spori 6cm kuler koji ide u paketu.

To potvrdjuju i temperature koje ostvaruje Inno kartica koja se isporucuje sa istim, a koje su i bukvalno 15-20C vece od nVidia stock hladjenja.

http://www.techpowerup.com/reviews
http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/Giant3/
http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/Giant3/2

Blower dosta poboljsava performanse, al' se vrti na citavih 9000rpm, pa samo zamisli kako to vristi! :) Nisam mogo kod drugara da izdrzim vise od 5 minuta, dok mu nisam nasilno iskljucio isti! :d

p.s. Malo su mi sumnjive temperature, koje po njihovim testovima daju Silencer, Zalman i ekipa, al' potvrdjuju ono sto sam vec negde napisao, a to je da max oc. ne zavisi samo od izmerene temperature, posto se ona ne meri objektivno, vec subjektivno. Tako da sam sa CoolViva-om i 3 dodatna fana snizio temperaturu 5-6C (mereno ugradjenom sondom 9800XT) ispod one koja se dobija Silencer-om, ali je oc. bio osetno slabiji.

Poslednja izmena:
a mozda bi moglo na giant-u da se izbusi vise rupa kao za blower pa da se ugrade jos recimo dva 40mm ventilatora pored njega. verujem da tri 40mm ventilatora hlade bolje nego jedan blower

Sigurno da Giant III ne može da se poredi sa Zalman-ima od 40-50€ ali imajte u vidu njegovu cenu od samo 10€!!! Cool ViVa košta više a sigurno je lošije rešenje. A što se blower-a tiče, na "stranim" review-ima kažu da neznatno povećava temperaturu (i smanjuje OC mogućnosti, radi se o ~3Mhz) kada ne radi.
Imam jednu ASUS 9550, bio sm u mogućnosti da isprobam više komada sve dok nisam ubo ovu u AGP slot na mojoj ploči. Kada sam to uradio rešio sam da je više na vadim. Postižem fantastičan OC (za moje uslove) sa smešnim stock kulerom na ovoj kartici. Kada imam ovakve rezultate sa njim, šta će biti tek sa nekim extremnijim hlađenjem? - Videće mo sutra! :d
Imao sam "pick" na ViVu ali ipak sam odlučio da je ne uzmem, u NS je mogao da se nađe Zalman ZM80A-HP koji je bio ne znatno skuplji a po mom mišljenju znatno ozbiljniji. U isto vreme, video sam da je Ivica kupio TT-a i posmatrao šta će on uraditi sa njim, kakvi će rezultati biti na njegovoj GF6200. Pošto sam video, odlučio sam da uzmem istog.
BTW, Ivice, ja sam u sličnoj situaciji kao ti. Žao mi je da prodam ovu moju karticu po konkurentnoj ceni a onoliko koliko ja mislim da vredi, najverovatnije da ne mogu da dobijem. Svako (veelika veećina) će da kupi novu ili (ne) znatno jeftiniju karticu u žrtvu za manje OC mogućnosti. Pre nekoliko godina, kada sam ja "došao" na ovaj forum, smejao sam se Boki-jevim (Simpson H) izjavama da su OC mogućnosti različite od primerka do primerka kartice istog modela & proizvođača. Ja sam tada imao ("siromašno") iskustvo samo sa Gainward GS karticama koje su bile vanserijski proizvodi. Što sam duže boravio ovde, sve sam više počeo da sumnjam u sebe i na kraju (vrhunac je bio sa ovim 9550-icama) sam shvatio da čoveku mogu samo da pružim ruku. Znajući sve to, 99% sam siguran da oavakvog overklokera ne mogu imati u narednih 10 komada, a boljeg 100%. Jednostavno se pogodilo. Zato mi je i žao da je prodam. Sada mi je cilj da joj obezbedim bolje hlađenje a u isto vreme i tiše. Blower mi sigurno neće raditi a čak razmšljam i o onom fan-u sa strane... (počeo sam da davim, odjavljujem se :D)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno