Bas sam se ponadao kad sam cuo da gree ima eurovent.. Odmah se bacio u neka poredjenja cisto eto da budem pametniji prilikom kupovine sledece klime.. Na kraju skontam isto to sto i vi... Fujitsu modeli sa sertifikatom su isti modeli koji se prodaju i kod nas.. Dakle sto bi se narodski reklo to je to nema lazi , nema prevare.. kako pise , tako je... Ali za gree modele sertifikat imaju modeli koji su pravljeni za ko zna koje trziste :trust:
Mada i to je pomalo zabrinjavajuce jer ispadne da gree amber 12 ima tek nesto sitno zanemarljivo bolju efikasnost (na -7c) ali zato kapacitet grejanja debelo manji od fujitsu luca 12 a tu je naravno i razlika u ceni od 20k din koja ide na stetu Gree-a
Pa lepo ja govorim, kupite Vivax za 30k i kad pročitate specifikacije iz tehničke dokumentacije shvatićete da vam ne treba bolja klima... pa bar do prve zime![]()
Ako ne moraš bolje nemoj na terasu, kod mene tako stoji, terasa neupotrebljiva, baš kad najviše treba, ako možeš postavi tako da ventilator izbacuje napolje, a ne u drugi zid terase, kako je kod mene jedino moglo.
Ako ne moraš bolje nemoj na terasu, kod mene tako stoji, terasa neupotrebljiva, baš kad najviše treba, ako možeš postavi tako da ventilator izbacuje napolje, a ne u drugi zid terase, kako je kod mene jedino moglo.
Može bez problema. Evo kako je kod mene, preseljena pre neki dan.![]()
- za dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju 12-ica bi bila vise nego dovoljna, ali ne znam da li ce sveziji vazduh dopreti do soba. Da li mozda ici na 18-icu?
- da li se isplati davati vise novaca za premium modele?
- Da li je neko imao iskustva sa ugradnjom spoljasnje jedinice na unutrasnjoj strani terase? Ako je ikako moguce, gledao bih da ne ruzim fasadu spolja, ako ne mora, vec da ostane relativno skriveno.
Ima sasvim dovoljno prostora za ono što treba, bila je još više nabijena u ćoše na drugoj terasi, bitno da ne duva direktno na terasu. Evo za Panasonic, 10 cm je ok.![]()
Uopste se nisam zbunio nego sam samo prokomentarisao (mozda se nisam izrazio najjasnije) kako je nemoguce praviti usporedbu na euroventu izmedju dva modela koji se po specifikaciji i ceni totalno razlikuju od modela koji se prodaju na nazem trzistu...Pa vidis da covek govori prvo da nisu iste klime kao kod nas, a onda prica o nasim cenama klime koja ne postoji tamo, kao da se o toj klimi i ovde radi...malcice se zabunio
Gree Ambar je u Francuskoj 730e, a Fujitsu Luca 1000e.
To naravno nije isti Amber kao kod nas, vec taj testirani na euroventu, neuporedivo slabiji model.
Nasa ima 11kg tezu spoljasnju i 2.5kg tezu unutrasnju, 7.2kW grejanje umesto 3.8kW max...da objasnim uprosto, posto je na forumu izgleda ostalo jako malo ljudi koji ce da razumeju ili cene razliku izmedju single i twin ili dual rotary kompresora, jednostrukog i trostrukog izmenjivaca, vec se sve svelo na "ova je bolja jer ima jednu od 3 cifre koje razumem vecu"...
Muse ima oko 15% jacu max brzinu, a i ima 7 nivoa, sto znaci bolju kontrolu.Ljudi, pustite spoljnu jedinicu[emoji1]ajte meni prokomentarišite kako stoji Midea mission II u odnosu na Gree Muse, ako bi gledali grejanje. Ili nešto treće u toj nekoj ceni.
Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk
Kačio si uputstvo za multisplit model, pojma nemam zbog čega su definisali razmake, i u kakvim uslovima važe oni minimumi. Panasonic uputstvo imam i proveravam ga kad hoću da pogledam neke detalje. Vazduh struji tamo gde može, ako nema mesta iznad doći će ispod i sa strane, prosta fizika, da je zatvorena ispred, ili ispod morao bi da ostane prostor iznad, ovako ne.Naravno da si preporucio, kada si okacio sliku.
Da, zato je potrebno metar kod Panasonica.
A ti stavi ruku gore i javi da li i tuda struji vazduh.
I ovako je na terasi ogranicen protok vazduha, jos si je nabio na 2 strane dosta vise od minimuma.
Dakle, taj Samsung nije tvoj model, ali je Panasonic tvoj model Samsung klime?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari