Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

ne, nisam ni video upitnik

Cena od 8 eur im je nenormalna

Koliko bi u servisu okvirno naplatili da mi upakuju biciklu za slanje/prodaju?

p.s ne mogu sad da proverim kasno je a u hajpu sam :d

pa ako si u hajpu i nije toliko bitno :)

koliko sam shvatio kupio si bicikl u nekom servisu i sad zelis da ti ga posalju kurirskom sluzbom na tvoju adresu?
pa zavisi od servisa i njihove politike, zavisi koja je kurirska sluzba, koja je tezina bicikla i koliko si ti siguran da zelis da kupis bicikl na slepo (da ga ne probas)

jesam li dobro razumeo?

edit: e da, 8eur za strava sub je puno, 4-5 max bi bilo ok

^ ne, nego ja da saljem - prodam :) pih 1000 din maloogo

~ znam da je postarina do 1800 din max. Mislio sam "zapakivanje" bicikle za slanje u nekom servisu.

ne znam da neko radi takvu uslugu. zar ne mozes sam da zapakujes bicikl?

Daj im 1000din i verovatno ce pristati...
ne znam stvarno koliko si zamislio da im das ako ti je to mnogo.
pa zapakuj ga sam....to je prvo sto bi ja pomislio na tako glupu ideju.

Bukvalno daj :) videcu nesto vec hvala

Nekako sam uspeo da razvalim pedalu, odnosno kurblu. Kad sam krenuo da vozim juče osetim da mi šeta nekako pedala, stanem da pogledam šta je i bukvalno je izvučem iz kurble. Navoj na pedali je dobar. Šta da radim, nova kurbla (leva je u pitanju) ili se menja par, ili komplet pogon?

Oprostite ako se loše izražavam, nov sam u temi :)
6f434771328f09d763db2e86d45d64c4.jpg
28111768c75413e85503b5af750dc167.jpg

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Ako je četvrtka, nova kurbla je 250-600 dinara, samo je bitno da je odgovarajuće dužine. Treba ti i radapciger da je skineš.

@cisco

Možeš li malo da pojasniš? Šta znači četvrtka? Nemam alat za ovo svakako pa ću nositi bajs u neki servis, preporuka za servis na Novom Beogradu? Čuo sam za neki u Vojvođanskoj, malo mi je dalje ali nije problem da odem. Ako ima negde u blizini opštine idealno...

Znači da je osovina na koju ide kurbla četvrtasta, vidi levu rupu ovde:
https://www.probike.rs/proizvod/kurbla-leva-crna-celik-170mm-kur-001/#iLightbox[]/0
Obrati pažnju na dužinu, od centra rupe za pedalu do centra rupe za osovinu treba da bude 170, 172 ili 175mm (ovo su najčešće, ima i 165 ali retko). Ako možeš, ponesi staru kad kupuješ novu. Ili ostavi majstoru da on kupi odgovarajuću.
Čelične su jeftinije od alu. Ko ima skuplji pogon, postoji varijanta da se ubaci čaura za taj navoj. Neki kažu da se time oslabi kurbla, ali eto, čisto imaj u vidu.

Hvala na pojašnjenju, svakako idem kod majstora ali me obradova da čujem da nije preterano skupo.

Poslednja izmena:
Hvala, ovo poručivanje mi ne odgovara očigledno, ako ne nađem iste, mogu li da kupim druge, zamenske? Nije poenta (toliko) u parama, al bih da vozim bajs u međuvremenu.

Moram da podelim jednu situaciju od malopre sa raskrsnice, ja sam prosto ostao zadivljen odgovorom i posle se pitamo kako se desavaju udesi.

Prilazim raskrsnici, ja sam na putu prvenstva, skrećem desno. Lik sa kolima sto dolazi iz suprotnog smera, skrece gse i ja, znaci njegovo levo. I ulecemo on i ja zajedno i ja mu kazem:
-pogledaj znak sledeći put
-molim
-pogledsj znak ko ima prvenstvo prolaza
-pa ja
-baki, ja skrecem desno, a ti levo
-ne bih rekao
-ne bi rekao?
-gde ti je biciklisticka staza?
-aj ne izmisljaj i krenem da se smejem kakav lik.

A u kolima neki malo preko 20 godina, sa devojcicom. Nit je on gledao da li ima nekog kada skreće, to sam primetio.
Ja nosim vristece zelenu majicu, rukavicr isto i plus sam visok, kada sednem na bajk ko pojava sam neka ali dzaba sve to kada izmisljam pravila u saobracaju

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

-gde ti je biciklisticka staza?

Povodom ovoga, meni je lik pre nekoliko meseci u ulici Vojvode Stepe u Beogradu ladno rekao da ne smem da vozim biciklu ulicom, zato što nema biciklističke staze.
Inače po slobodnoj proceni, tek je položio vozački (18-19 god) i trubio mi je da se sklonim sa puta na mestu gde nije mogao da me pretekne zbog ostrva za stanicu.
Kada me je konačno pretekao, bukvalno samo što me nije izgurao sa puta, jer mi je prošao na manje od 5cm retrovizorom. Vozio sam 30+ Km/h...
Na prvom sledećem semaforu smo imali manju raspravu, ali vidim da dečko uopšte ne kapira da me je potencijalno ugrozio zato što mi je tako blizu prošao, niti da bajs može da se vozi putem ako nema biciklističke staze.

Prekjuče sam takođe imao situaciju gde je lik nervozno legao na sirenu iako je imao sasvim dovoljno mesta da me pretekne, a pritom sam vozio 40-ak Km/h.

Vozim bajs preko 20 godina, ali mi nekako deluje da se u poslednje vreme osećam ugroženije i da vozači sve manje strpljenja i poštovanja prema biciklistima imaju.

Poslednja izmena:
Булевар Европе у Новом Саду са све бициклистичком стазом одвојеном од пешачке стазе, али бициклисти сматрају да имају право да возе коловозом!
d5fcd68621f3f67f8c8b8c29a21c8730.jpg

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Ko ovde ugrožava saobraćaj, ti koji koristiš telefon dok voziš ili oni što idu svojim putem? :)

tako i treba. vecina vozaca automobila vozi kao da su sami na putu... ja sve cesce kad idem putem vozim skoro po sredini trake, drugacije ne moze. ako si blizu ivice prolaze na 20cm od tebe.

recimo idem preko varadinskog mosta, u gradic 30km/h ogranicenje, idem biciklom 30 i obilaze me autima.... jednom mi je ludaca svirala do tunela, pa sam isao posred tunela 20, prolazi pored mene spusta prozor jos bi da se raspravlja

Samo tako nastavi, bravo. Ne daj sebi šansu da te promaše.
Isto ko ovi današnji motoristi. Gledam ih, većina stanu na semaforu po sred trake, još izbace iz brzine da ne zamaraju šaku na kvačilu.
Kad ih bude sastavio neko otpozadi, isto kao i tebe, biće...
Drugi pasus, ovaj sa 30 i 20kmh, ne bih ni da komentarišem.
Shvati da si na kolovozu gost (računaj da si i na trotoaru ali tu nisi u opasnosti) i računaj da si nevidljiv za vozače.
(Možda sam malo ostrašćenije napisao ali proradila mi je alergija)

Poslednja izmena:
nisam gost vec ravnopravan clan u saobracaju.

btw vozim auto, i to dosta (posao) i uvek obilazim bicikliste kao bilo koje drugo vozilo u saobracaju, jos mi se nikad nije desilo da ne vidim bicikl i da dodjem u situaciju da ga udarim otpozadi. ako ti tako vozis, *mjau**mjau**mjau*a udaraj ih oni i tako nemaju sta da traze tu, po tebi

Poslednja izmena:
Dobro, kad si ravnopravan ti furaj svoj fazon. Nadam se da ces jeftino da platis skolu.

A sto bih ja nekog udarao? Gde se iz mog posta vidi da sam bahat ili bezobrazan vozac (ili bicikista).
Sa druge strane, iz tvog prvog posta odise (bicu veoma blag), najmanje prepotentnost.
Mos' misliti, smeta ti da te auto prestigne sa 30kmh pa ga ti namerno jos spustis na 20!? Voznju bicikla sredinom trake ili uz levu ivicu kao ona dvojica sa slike gore, ponovo, bez komentara.

Poslednja izmena:
ne znam, tako "odise" iz tvog posta. smetaju ti motoristi, smetaju ti biciklisti (kamiondzije sigurno ne, jer su jaci)
izvini ako te nisam dobro razumeo.

da, prepotentnost vozaca automobila i njihov odnos prema drugim ucesnicima u saobracaju

Kod mene u kragujevcu bici staze nema nigde, a deckic mi traži da vozim stazom :D

Najveći problem je taj sto ne kapiraju da smo mi isto ucesnici u saobracaju kao vozaci motornih vozila, samo sto smo mi dosta slabiji i umesto ds se vodi malo vise računa o biciklistima, to se nazalost ne vodi.

Isto prekljuce, idem glavnim putem i kreće jedan da ulece sa sporednog i stane, samo sam mu pokazao rukom zasto to radis? I onda mi se nabi do mene paralelno iako je imao drugu traku skroz slobodnu i krene u preticanje vozila ispres.

Previse me odusevljeva, dve trake u istom smeru, vozim do desne ivice i auto dolazi meni sa ledja, ako bi slučajno prešao malo u drugu traku da me zaobiđe , mislim da bi mu auto eksplodirao. Milion puta se to desava,verujem i vama

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

ne znam, tako "odise" iz tvog posta. smetaju ti motoristi, smetaju ti biciklisti (kamiondzije sigurno ne, jer su jaci)
izvini ako te nisam dobro razumeo.

da, prepotentnost vozaca automobila i njihov odnos prema drugim ucesnicima u saobracaju

Da, nisi me dobro razumeo. Procitaj pazljivo, gde sam rekao da mi smetaju motoristi? Gde sam rekao da mi smetaju biciklisti? Pa ja vozim bicikl i to sibam po kolovozu zato sto mi je sporo po kombinovanoj stazi. Ali ne zaludjujem se time da sam "ravnopravan", ne vozim po sredini. Vozim uz desnu ivicu ili uz rizlu ako je ima. Isto kao i kad kola vozim ne usporavam druge i sklanjam se onome ko je brzi ...i jos imam onu alergiju (na .ur.enje). Ebg.
Ako ne znas sta je to, e pa ovo je npr jedna od definicija (i ono tvoje sa 20...)
Screenshot_339.png
ali dobro, kao sto rekoh, furaj svoj fazon.

Poslednja izmena:
Definitivno najveći problem bar u ns-u je uslovno zeleno. Bukvalno te vozači zgaze, na silu idu. I naravno većina vozača se priključuju iz sporedne ulice tako što preleti pesacki i biciklistički prelaz i stane da se uključuje. Genijalno nema šta. Drugo kada moram da vozim putem uvek vozim naravno uz ivicu ali kada moram da predjem raskrsnicu bez semafora moram da stanem kao kola i ako ne stanem na sred trake ali svi do jednog vozača te izguraju, prave se da te nevide

Poslednja izmena:
Ko ovde ugrožava saobraćaj, ti koji koristiš telefon dok voziš ili oni što idu svojim putem? :)
Не бих да коментаришем ово твоје, јер у оба случаја ниси у праву. Ја сам на Булевару баш успорио ауто, чак је задњи момак то и приметио. Иде слика у прилог како је реаговао. Нисам им ни свирнуо, ни било шта рекао. Ајд сматрам, опустили се момци. Нема баш пуно гужве, али то што су урадили, није баш паметно.
@illidan такав начин вожње ти није баш безбедан. Поготово код тунела. Ту воле мало момци са добрим колима да дају по гасу. Једном ћеш погрешити, као и минери. Памет у главу, чувај се.

Нови Сад је пун стаза и лепо је покривено. Нажалост возе дрипци 650 кубика моторе туда, па бешумне тротинете и електричне бицикле, па никако људи да науче којом страном Булевара се вози бицикло, их, има тога још. ПСП је енигма за многе.

Ја возим онај мој бицикли, где му шкриши средњи амортизер. Мечу ми да сређујем. Чују ме људи, па се окрену да виде какав је то звук. Више и не користим трубу.
a9b2408f53cf61096b5c981a2d3c4dbb.jpg

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Na tom istom bulevaru bas tu negde gde si slikao je proleteo sa nekom enduro krosericom lik pored mene na biciistickoj stazi, da mi se majca digla koliko je brzo išao. Puteva ima svuda, biciklistickih staza ne. Tu kada se skrece u branka bajica ima samo sa jedne strane dvosmerna staza, gde desna strana ka sajmu nije upotrebljiva jer se na njoj nalaze haube nasih divnih vozaca koji parkiraju tako da tockove oslone na bankinu. Tako je isto i na prvom delu bulevara gde samo sa telepske strane ima dvosmerna staza gde svi setaju, i gde kola zauzimaju 50 posto staze svojim gepecima i haubama

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno