Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Društvo kakva je situacija sa Tesla klimama? Sada su na tržištu već nekoliko godina. Treba mi isključivo za jeftino hlađenje. Da li je i dalje isto da ih radi Chigo? Kakva je situacija što se tiče rezervnih delova i održavanja? Model mi nije bitan. Imam neku kombinaciju sa čovekom koji ih postavlja za 12ku, pa bi mogao da mi odradi prilično brzo i ne bih čekao dugo po ovim vrućinama.
Hvala unapred

Za hladjenje je dobra svaka,ako Teslu 12-ku mozes dobiti ispod 33000 i 5 godina garancije onda ok,
ako ne onda je bolja Vox za 33000 i 5 godina bezuslovne garancije.

Pozdrav, interesuje me da li je moguce da posto se postavi smer krilca u zeljeni polozaj, u mom slucaju to je skroz dole, ona zadrze isti polozaj posle automatskog prestanka duvanja. U pitanju je Fujitsu ASYG12LMCE klima.

U principu bilo koji odmascivac ali konkretno za taj sto si pitao mislim da je Pulirapid. Bas ima sa limunom, lepo mirise. Koristio sam i Ajax i Axel... Nisam siguran od kojeg ali jedan mi je izazivao mucninu, smetala mi je neka hemija unutra. Doduse taj je bio i najefikasniji koliko se secam.

Tapatalk from Poco loco

Da li je to ovaj Pulirapid?

Pogledajte prilog 287208

Troškovi života u Njujorku, Beogradu i Surdulici nikad neće biti isti.
ja ne vidim razliku u cenama, čak je puno stvari povoljnije, hrana je ista i tamo i ovamo, porezi skoro isti, jedino je veći rashod po većim gradovima za gorivo.... a to što je neko navikao da priušti sebi ne znam ni ja šta sve, pa mu sve malo, nisu krivi oni što hoće da im se ugradi klima uređaj....

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока

Ako uporedim cene iz arandjelovacke fortune i one iz lokalnog maksija i ideje definitivno se ne slažem sa tobom.

druže ja živim i radim u Bg nemoj da mi pričaš bar to... većinu stvari koje kupujem dovlačim iz Bg dole jer je skuplje....

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока

Ja se snabdevam u Fortuni.

Može admin da obrise ovo, odosmo u off.

Danas testirana LU, ne gasi turbinu kao sto i ne bi trebalo, setovana na 30C, unutra 27C, radila pola sata. Sutra ce da slika nalepnicu da vidimo tacno koja je serija, znam da je iz 2015-te, moze da se desi da su menjali softver ili elektroniku pa se zato razlikuje nacin rada. Isto radi i moje LGC kuci, LLCA ne koristim za hladjenje.

Meni gasi, nastavi da duvka 30ak sekundi, kako je vec receno i onda ugasi.

Primetio sam da posle nekog vremena krene lagano da duvka, jedva hladnjikavo i tada iz klime smrdi, pa opet ugasi...koja sizofrena klima, strasno.

Malo se teze vidi, ali se vidi iza resetke da stoji turbina.
03d033f2f72ec23db30237690a24ab1c.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Eto, kod mene 2 kom. LU, i na obe gasi turbinu kao i kod Xeroj87. Kod svih nas su one iz 2015...:D
djalf, jel klima radi u Cool ili Auto modu?

Jel vi to trenutno hvalite ili kudite fujitsu LU; nije mi baš najjasnije? Preporučujete je zbog njene izvrsne "(ne)kulture rada"? Ipak je reč o, skoro, premium modelu?

Ono o čemu se ovde malo piše jeste pristupacnost određenih elemenata klime za čišćenje. Ovaj LG je morao do krajnjih granica da iskomplikuje pristup unutrašnjem izmenjivacu. Moram da skinem kompletnu masku koja se sastoji iz dva dela da bih samo isprskao asepsolom izmenjivac.

Da, tako se inace i peru klime. Skinu se sve plastike, turbina i ostane samo izmenjivac.

Tapatalk from Poco loco

I kod mene i LU i LM gase turbinu. I na auto i na fiksno podešenoj brzini ventilatora.

Ono o čemu se ovde malo piše jeste pristupacnost određenih elemenata klime za čišćenje. Ovaj LG je morao do krajnjih granica da iskomplikuje pristup unutrašnjem izmenjivacu. Moram da skinem kompletnu masku koja se sastoji iz dva dela da bih samo isprskao asepsolom izmenjivac.

Zato je GREE sa G-Tech modelom napravio totalni (pozitivan) lom kada je sklapanje/rasklapanje/pristupacnost u pitanju. Mislim da od ovga jednostavno nema dalje, nema kud. Cak i jednom prosecnom korisniku ne bi trebalo vise od 5 minuta da je kompletno rastavi, i natenane temeljno ocisti. Sve lepo opisano u user manualu, sto ce reci omoguceno svakome ko to zeli, da moze sam i da odradi, i to bez ikakve muke. Ja sam prosto fasciniran ovim uredjajem, u svakom pogledu.

Poslednja izmena:
Društvo kakva je situacija sa Tesla klimama? Sada su na tržištu već nekoliko godina. Treba mi isključivo za jeftino hlađenje. Da li je i dalje isto da ih radi Chigo? Kakva je situacija što se tiče rezervnih delova i održavanja? Model mi nije bitan.
Imam dve inverter tesle.. za hlađenje, bez mane. Tihe, lepo moduliraju, sve do ispod 200W
Mogu i da greju :D al' ni blizu te kulture rada ( bar ova jedna koja je grejala majstore ) gasila se na preko 400W i jednom je zaglupela, pa je "čupana" iz struje.. tu im ne bih verovao.

Jel vi to trenutno hvalite ili kudite fujitsu LU; nije mi baš najjasnije? Preporučujete je zbog njene izvrsne "(ne)kulture rada"? Ipak je reč o, skoro, premium modelu?
Kudimo za hladjenje, jer se usmrdi.
Meni bili momci iz acs, rasklopili sve, oprali kao novo...upalim na hladjenje, sutradan smrad, to sam pricao jos prve godine kada sam je uzeo.
Meni klima radi maltene 24h, pa je lako primetiti kada krene da se oseca na vlagu i budj.

I moja je 2015. godiste, tada su ih izgleda uveli brdo, a nije da su bile pristupacne, pa se prodavale na kilo. Moja je bila 89k dinara 2018., posle je malo padala cena, pa se opet vracala...

Sve u svemu, treba je preskociti, ima sasa i Fujitsu novijih modela i siru ponudu, a ima i drugih brendova.
Ipak su ovo deceniju stari modeli, prevazidjeni su.

Poslednja izmena:
Pozdrav,moze li mi neko napisati tacan model model midea mission12 koji se pokazao kao pouzdan pri grejanju...

Meni gasi, nastavi da duvka 30ak sekundi, kako je vec receno i onda ugasi.

Primetio sam da posle nekog vremena krene lagano da duvka, jedva hladnjikavo i tada iz klime smrdi, pa opet ugasi...koja sizofrena klima, strasno.

Malo se teze vidi, ali se vidi iza resetke da stoji turbina.
03d033f2f72ec23db30237690a24ab1c.jpg

Ja sa drugarom kad smo prali 2017 nisam ni vracao tu resetku da mogu turbinu da operem bez skidanja.
Sto se tice smrada moja nema sanse da smrdi jer je u frizerskom salonu i ona hemija ubija budj samo tako :D
Probaj da isprkas Coil Disifektant ili Ekocid 5 dok ne radi pa ostavi 10-15 minuta pa je ukljuci na Quiet brzinu da hladi i onda isprskaj izmenjivac da uvuce u sebe, mozes odozgore iza panela da pridjes posto napred na LU ne mozes dok radi zbog panela. Naravno otvaraj prozor i begaj napolje na pola sata bar da se to ispere kondezatom.

Eto, kod mene 2 kom. LU, i na obe gasi turbinu kao i kod Xeroj87. Kod svih nas su one iz 2015...:D
djalf, jel klima radi u Cool ili Auto modu?

Cool, fixna brzina, bez Eco moda. Ni meni nije nista jasno.

@vasko
MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW

Poslednja izmena:
To je stari model nema vise u ponudi.

I šta je konačno rešenje za smrad iz klime?
Zalivati obilno hemijom i terati ukućane u izgnanstvo dok dejstvo iste ne prođe?
Kupiti novu klimu?
Odseliti se na daleki sever?

Smrad iz mašine za pranje sudova koji se povremeno javlja uspeo sam da rešim isključivo alkoholnim sirćetom. Sva druga namenska hemija nije uspela da ga neutrališe.
Da li bi bilo dobro rešenje 70 % alkohol poprskati po isparivaču obilno i nasuti u kadicu za kondenz?

Ali opet mi ostaje turbina koja je nedostupna za čišćenje jer je poprilično uvučena i nedostupna, a njeno vađenje bi zahtevalo totalnu demontažu na šta lično nisam spreman da se upustim, bar na mom modelu.

@maxy
Alkohol je slab za to a sirce je mozda abrazivno, ne bi trebalo to po izmenjivacu, ne znam.
Na hladjenju ja klime leti dezinfikujem opisanom metodom gore jednom mesecno, ove LGC kuci koje rade skoro non stop. LU u lokalu nema svrhe zbog silne hemije (lakovi za kosu, hidrogeni i ostalo), samo mora da se opere od te hemije jer lak za kosu je lepljiv pa hoce da ostaje na plastici a posle dve sezone nam bilo i zapusilo crevo za letnji kondezat.

I šta je konačno rešenje za smrad iz klime?
Zalivati obilno hemijom i terati ukućane u izgnanstvo dok dejstvo iste ne prođe?
Kupiti novu klimu?

Da li bi bilo dobro rešenje 70 % alkohol poprskati po isparivaču obilno i nasuti u kadicu za kondenz?

Ali opet mi ostaje turbina koja je nedostupna za čišćenje jer je poprilično uvučena i nedostupna, a njeno vađenje bi zahtevalo totalnu demontažu na šta lično nisam spreman da se upustim, bar na mom modelu.

Ja sam sve nedoumice oko ovih pitanja resio kupovinom novih klima, koje imaju mogucnost laganog-a-totalnog rasklapanja u vlastitoj reziji (predvidjeno da to korisnik moze sam da odradi, objasnjeno u user manualu) plus imaju i Auto Clean mod koji odlicno obavlja posao i bez "potezanja" totalnog rasklapanja. Sa ovakvim klimama serviser u kuci (bar po pitanju "dubinskog" ciscenja) vise nije potreban.

Poslednja izmena:
Kupovina novih trenutno nije opcija, jer im još i garantni rok od 2 godine nije istekao :D
Auto Clean imaju sve moje klime, ali to čišćenje nije baš toliko efektivno jer se radi samo o "ispiranju" isparivača. I dalje ostaje turbina i kadica kao nešto što mora fizički i ručno da se opere.

Kako to mislis samo ispiranje isparivaca? Mozes li opisati kako radi AutoClean mod kod tebe, i koliko vremenski traje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno