Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Da li je moguce da je u mojoj ulici "mts optika" stigla do broja 1(jedan), a da kod mene koji sam u broju 2 (dva) nema tehnickih mogucnosti za optiku.
Danas sam merio. Od bandere gde je opticki kabl, pa do moje kuce, tj dvorista ima tacno 5.5m.
Kabal koji je na banderi je namotan u veliki kotur, ja sam siguran kada bi se razmotao da bi bilo dovoljno dva puta da mi se obavije kuca kablom
Strasno

Sent from my SM-A515FN using Tapatalk

ne znam da li je neko postavljao vec pitanje ....ima li iko da zna otprilike kada ce poceti optika priboj,prijepolje..
Jugoistocna Srbija..

ne znam da li je neko postavljao vec pitanje ....ima li iko da zna otprilike kada ce poceti optika priboj,prijepolje..
Jugoistocna Srbija..

gnjavi ove iz telekoma preko maila, twittera (na twitteru su aktivni i brzo odgovaraju, čak i pomažu ako imaju ovlašćenja).. Ako ih budemo gnjavili malo više i ako ovde zaluta neko od odgovornih iz telekoma i pročita ovo, možda će konačno shvatiti da je optika zaista budućnost na kojoj se može profitirati pa će i ubrzati postavljanje po Srbiji. U Nemačkoj ne moraš da ih teraš, kako usvoje koju tehnologiju, naprave plan, ljudi izađu na teren i rade. Kod nas sve mora da traje 1000 godina. POnekad se zapitam kako sam uopšte i vdsl dobio! :(

btw, pronašao sam objašnjenje za usb2/usb3 status kod kvalitetnijih ac1200 i jačih usb wifi adaptera.. naravno linuxaši znaju bolje (na njihovom forumu sam našao).. naime ovaj tplink što sam kupio zaista ima smart switching koji radi tako što koristi usb2 konekciju za transfer kad je konektovan na 2.4ghz wifi mreže i usb3 konekciju kad je konektovan na 5ghz mreže.. automatski menja tip konekcije u zavisnosti koju wifi mrežu/signal odabereš. Mogli su to lepo da objasne u FAQ sekciji a ne ovako... :)

Po svemu sudeci, bezim sa SuperNova koaksialnog pristupa na MTS optiku... bolji izbor za sada ne postoji...

Da li znate koje su "specijalne" akcije za prelazak aktuelne... Zvanicno daju 6 meseci po i RSD u boxu. Off the record zavisi kako koji agent prodaje. Moze se isposlovati i do 12 meseci...
Ako je neko rad da sheruje info, moze i na Private message.

Hvala!

Jugoistocna Srbija..
Brate moj jos u Nišu nema, a da ne pričamo za ostale delove ove nase "veelike" drzave.
Mada za Niš me i ne čudi "što južnoje-to tužnije"

Sent from my SM-A515FN using Tapatalk

Pedalao malo po gradu radi nabavke za kuću.
Vuku optiku po celom centru kroz one njihove kanale ili kako se već zovu. Nisam primetio nešto mnogo kopanja, strateški iskop tu i tamo.
Razumeo sam da se pokriva od Tamiša, između mosta i prevodnice (Moše Pijade i Prvomajska), pa ide prema Svetog Save-Cara Dušana. Bar tako kažu fizičari na radovima, plan je ceo grad, ovo je kao prva etapa.
Taman da isplaniram optiku iduće godine u ovo vreme pošto sam na prvoj liniji provlačenja :)

Da li je neko uspeo da namesti port forwarding na hg8245q2?
Negde grešim

@shamanNS

Nije bio problem u port forwardingu, ali se tako manifestovao.
Iza hg8245q2 imam mikrotik switch sa koga dalje ide i net, ali i iptv. Tako da lan1 i lan2 sa q2 idu na mikrotik, ali se portovi koji su za stb na mikrotiku moraju izolovati (port isolation).

Natuje li mts optika i koje su negativne strane neta preko mts optike?

Ja nemam ni jednu negativnu stranu. U mom slucaju nisam ni iza nat-a, adresa skoro uvek ista.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene se menja adresa cesto ali nikad nisam iza nata

Problemi su vam retki, a kad se dese kako brzo ih otklanjaju?
Da li podrska radi nocu, vikendima, praznicima, kako brzo dolaze terenci, kako brzo menjaju pokvaren uredjaj?
Njihov ruter se moze prebaciti u bridge mod i onda nesmetano koristiti svoj ruter?

Ja koristim svoj ruter ali telekomov nije u bridge modu (ne moze). Od kada su poceli sa uslugom optike nisam imao ni jedan problem tako da ne znam kakvi su u domenu podrske.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Klasican bridge ne moze, ali internet koncekcija moze da se bridgeuje, tako da mozes da koristis svoj ruter kompletno za internet, lan i wifi. IPTV ipak mora iz Q2.
Zapravo, i IPTV moze da se posalje u drugi ruter jer on je vec u bridge modu, ali samo ako taj ruter podrzava Vlan i verovatno bi morao malo da se setuje ozbiljnije.

Poslednja izmena:
Pedalao malo po gradu radi nabavke za kuću.
Vuku optiku po celom centru kroz one njihove kanale ili kako se već zovu. Nisam primetio nešto mnogo kopanja, strateški iskop tu i tamo.
Razumeo sam da se pokriva od Tamiša, između mosta i prevodnice (Moše Pijade i Prvomajska), pa ide prema Svetog Save-Cara Dušana. Bar tako kažu fizičari na radovima, plan je ceo grad, ovo je kao prva etapa.
Taman da isplaniram optiku iduće godine u ovo vreme pošto sam na prvoj liniji provlačenja :)
Sutra i prekosutra provlace optiku kod mene u zgradi. Vracam se veceras sa posla i vidim obavestenje. Tesla.

Tesla?
Sta Tesla?

On Tesla ja Sodara a u profilima nam piše odakle smo.
Pančevo inače nema optiku, bila su potpisivanja saglasnosti prošlo leto, radovi planirani za prošli novembar...
Kod mene po ulazima još ništa.

Kod mene je sve zavrseno u zgradi davno, još prošle godine, i dalje ništa od optike. Sutra cu da ih zovem da vidim gde je zapelo.

Naselje Tesla u Pancevu. Nisu se danas pojavili...tj ja ne videh nikakve radove u zgradi :(

Pozz forumasima. Bio bih zahvalan za savet oko sledeceg: kako povezati HG8245Q2 sa drugim ruterom, konkretno Mercusys AC12G? Nemam izlaz na Lan1 i Lan4 portu tj. konektovan je, svetli Wan lampica na Mercusys-u ali nema neta. Mercusys sam bez problema i bilo kakvih podesavanja povezao na Sbb-ov EPC3928s.
Sta treba podesiti na Huawei-u, sa administratorskim pristupom?

Takođe
23a010c8a343aa58426a71048015a52f.jpg

Juce zvali iz Telekoma. Nude pakete. 6 meseci po 1 rsd a posle 2900 rsd. Cale moj je pricao sa njima, ja nisam bio tu. Nesto mu spominjali i 150 rsd za 2gi tv. On ima preko 70god i nema pojma sta mu pricaju :) Reko im da se jave sutra popodne pa da pricaju samnom :)
Ima li neko broj akvizitera za Pancevo ili da zovem Telekom?
Hteo bih da vidim onu ponudu od 8 meseci za 1 rsd ako moze da se sredi i da otkacim SBB :)

Mene su u cetvrtak zvali da mi ponude da predjem sa Box2 paketa na neki unapredjeni paket, nude mi prikljucak za dva tv-a, onda da ce mi promenuti brzinu neta sa sadasnjih 50/8 da cu da imam 100/40, onda da cu u fiksnoj telefoniji imati idalje besplatne pozive u mrezi i da cu imati besplatne pozive ka mobilnoj mrezi u okviru mts mreze, 3 meseca po 1 dinar, i sve to kao ce me izaci skuplje 300-400 dinara.

Ali kao pozvace me njihove kolege da se dogovore jos oko svega.

Nazad
Vrh Dno