Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Jel rade aplikacije banaka, ili moraju da se instaliraju ponovo?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Rade bez ikakvih problema, koristim Intesa mobi i BiB
Planiram normalno instaliranje tog update-a, preko hicare-a ili kako vec bude, ne zuri mi se, ali ako mora reset telefona, onda mora, mada gledam da ga izbegnem uvek, mrzi me posle podesiti sve, pa sto gigabajta slika treba skinuti pa posle vratiti nesto... Bas mi je petljancija...

Ne mora reset, nikad ni jedan nisam uradio od 9.1 i sve radi kao podmazano, ne bih mogao da praznim 100+ gb svačega pa kad vratim a ono sve pomešano, no no.
Otkada to vazi za Huawei? Znam za Apple ali za Huawei nisam znao. Kupljen u Srbiji naravno ali pitam onako. To mu dodje nekako kao za Iphone?
Važi u pro mobi servisu, a ako postoji neki problem ili neće da uvaže, obratiti se Huawei podršci.

P30 Pro

Ne mora reset, nikad ni jedan nisam uradio od 9.1 i sve radi kao podmazano, ne bih mogao da praznim 100+ gb svačega pa kad vratim a ono sve pomešano, no no.

P30 Pro

E upravo to, vidim ljudi ovde caskom reše, op, reset, obrišu sve, nema sanse tako, to je za mene procedura, koja se retko radi...

Cak i ako nemas nikakav papir a telefon je kupljen u Srbiji onda se garancija vazi

Sent from my P30 using Tapatalk
Pa moze da bude kupljen u Subotici uvezen iz Mađarske ili neko doneo iz Nemacke i prodaje u Srbiji, a takvih ima mali milion. Ja sam misljenja da bez fiskalnog racuna izdatog u Srbiji, nece priznati garanciju. Cak i sa fiskalnim racunom u nekoj radnjici, a recimo telefon uvezen sumnjivim putem sa nekom global kineskom verzijom ili recimo Midle East garancija u Huawei servisu nece vaziti, a kod tog prodavca ostaje znak pitanja dal ce prihvatiti telefon. Fiskalni racun i EU verzija znaci da je telefon uvezen legalno, placena carina i Pdv i na takve uredjaje garancija vazi.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Pa moze da bude kupljen u Subotici uvezen iz Mađarske ili neko doneo iz Nemacke i prodaje u Srbiji, a takvih ima mali milion. Ja sam misljenja da bez fiskalnog racuna izdatog u Srbiji, nece priznati garanciju. Cak i sa fiskalnim racunom u nekoj radnjici, a recimo telefon uvezen sumnjivim putem sa nekom global kineskom verzijom ili recimo Midle East garancija u Huawei servisu nece vaziti, a kod tog prodavca ostaje znak pitanja dal ce prihvatiti telefon. Fiskalni racun i EU verzija znaci da je telefon uvezen legalno, placena carina i Pdv i na takve uredjaje garancija vazi.

Ako je zvanicno uvezen (uzet kod operatora, ili u nekoj zvanicnoj radnji sa fiskalnim racunom i garancijom od 24 meseca), garanciju ce priznati i bez papira. Meni su.pre par godina u comtrade servisu i za Sony z5 uradili servis ekrana u garanciji, a da nisu ni gledali papire. Imali su ga u bazi po IMEI.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Само воља сервисера, а може да каже ма столи ме бојко дај фискални и писану гаранцију.

Само воља сервисера, а може да каже ма столи ме бојко дај фискални и писану гаранцију.
Tacno i u 99% ce tražiti papire. Kakvi Imei, to u radnjicama kod nas i ne znaju sta je [emoji23][emoji23][emoji23]. Telefon samo uzeti od operatera ili vecih shopova da ih sad ne reklamiramo, ili od fizickih lica koji sve to imaju plus uz original kutiju.

Izvinjavam se što upadam u temu, ali meni su u Promobi servisu servisirali par puta telefone uzete preko operatera bez ikakve dokumentacije, dakle samo po IMEI broju...

Pa imaju evodenciju, tako bi trebalo da je svuda i stalno.

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Naravno da jesu, kao što sam i napisao par postova iznad, prihvata se bez problema ako je region Srbija ali izgleda da ljudi ne veruju.

P30 Pro

Da li je neko iskoristio opciju besplatna zamenom ekrana u prvih godinu dana za p30 pro? Bila je pre akcija.

Da li je neko iskoristio opciju besplatna zamenom ekrana u prvih godinu dana za p30 pro? Bila je pre akcija.

To ko ima ostecene? Ja na p30 imam i ovako garanciju na ekran na godinu dana. Istice sad jula.
Screenshot_20200624_191127_com.huawei.phoneservice.jpg

To je bila kratkoročna akcija.

Sta znaci dload i format. Ovako sam imao Sot kad sam kupio telefon.
Preko 5h sota na vise od 50%.
Glat ce terati do 8, 9h sota.
Screenshot_20200624_192320_com.huawei.systemmanager.jpgScreenshot_20200624_192547_com.android.settings.jpg

Ali nije to tačno, nekad prvih 10% traje večnost a nekad poslednjih 20%, znači sot je relevantan negde kad je baterija ispod 5%

P30 Pro

Ali nije to tačno, nekad prvih 10% traje večnost a nekad poslednjih 20%, znači sot je relevantan negde kad je baterija ispod 5%

P30 Pro
Slazem se sa ovim, ali delimično. Drugi deo priče je da SoT nije toliko merodavan jer meri samo jedan parametar opterećenja baterije. Nije isto opterećenje viber i CoD:Mobile. Kad izvučem 4 i kusur sata CoD vikendom - to je baterija. Mada nekima to ne treba već su pretežno na društ. mrežama...
Mislim da je ključna stvar energetska efikasnost procesora - i da štedi i potera kola uzbrdo kad treba.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ja samo poredim u odnosu na moje neko uobicajeno koriscenje. Na ovim nekim poslednjim aziriranjima nisam prelazio 4h sota pogotovo posle one cudne sistemske zakrpe. Tako da je ovo za mene sada uhuu. Naravno da necu telefon prazniti ispod 10%.

Bilo nekad 10h SoT, doduše samo YT, društ. mreže na 4G sve vreme... Ako bude opet ovako biće dobro, sada nije.Screenshot_20200414_234321_com.huawei.systemmanager.jpg

Slazem se sa ovim, ali delimično. Drugi deo priče je da SoT nije toliko merodavan jer meri samo jedan parametar opterećenja baterije. Nije isto opterećenje viber i CoD:Mobile. Kad izvučem 4 i kusur sata CoD vikendom - to je baterija. Mada nekima to ne treba već su pretežno na društ. mrežama...
Mislim da je ključna stvar energetska efikasnost procesora - i da štedi i potera kola uzbrdo kad treba.

Sve si lepo rekao samo se moj post odnosio na njegov sot i sa njegovim navikama korišćenja jer je on poredio pre i posle reseta. Naravno da je različito korišćenje svih nas, ti igraš igrice, ja ne, neko je stalno na 4g i napolju i sl.

P30 Pro

^ @Spanjeli govorio si o Sot-u i merenju tek ispod 5% preostale baterije, mislio sam da govoriš generalno o tome, mada - važi za svaki primer ponaosob. Manje-više, svi ovde razmišljamo isto...
Samo bih voleo da dužina upotrebe sa jednim punjenjem ne padne preterano vremenom.
Kad vidim kako se žale na S20 seriju u njihovoj temi, naježim se. Daš soma eura za flegšip i samo par ljudi u temi kaže: e, kod mene je sve ok, dok svi ostali kukaju.
Da opet biram - izabrao bih isto!

Poslednja izmena:
Za kolege koje su isforsirale 10.1 update pitanje.
Da li ima novina u twin app, pre svega da nisu kojim cudom dozvolili dual viber ?:)

@Webb I mene to interesuje. Sve ostale opcije koje bi doneo 10.1 mi nisu bitne. Ali mislim da od toga nema ništa.

Da li ima novina u twin app, pre svega da nisu kojim cudom dozvolili dual viber ?:)
A kakvi, čisto sumnjam... Ja sam davno digao ruke od toga. A na p40 Pro je li ista situacija?

^ @Spanjeli govorio si o Sot-u i merenju tek ispod 5% preostale baterije, mislio sam da govoriš generalno o tome, mada - važi za svaki primer ponaosob. Manje-više, svi ovde razmišljamo isto...
Samo bih voleo da dužina upotrebe sa jednim punjenjem ne padne preterano vremenom.
Kad vidim kako se žale na S20 seriju u njihovoj temi, naježim se. Daš soma eura za flegšip i samo par ljudi u temi kaže: e, kod mene je sve ok, dok svi ostali kukaju.
Da opet biram - izabrao bih isto!

Ja sad ne mogu da zamislim da imam telefon koji mi daje manje od 5h sot-a ili da treba da ga punim 2h svakog dana, jednostavno p30 pro me razmazio što se toga tiče :)
@Webb I mene to interesuje. Sve ostale opcije koje bi doneo 10.1 mi nisu bitne. Ali mislim da od toga nema ništa.

A kakvi, čisto sumnjam... Ja sam davno digao ruke od toga. A na p40 Pro je li ista situacija?

Nema dual vibera na 10.1 a ni na p40 seriji Screenshot_20200624_234605_com.android.settings.jpg

P30 Pro

I evo ga, 10h sota. To bi bilo to. Bolje nego kad sam ga uzeo. Softver je cudo. [emoji23][emoji6]Screenshot_20200625_003251_com.huawei.systemmanager.jpg

Jel to sa koriscenim AOD preko dana ili bez?

To sto vam je bolji Sot na 10.1 nema veze sa format. 10.1 donosi velika poboljsanja. Mnogo je fluidniji 10.1! Zbog toga je Sot mnogo bolji.

Vrh Dno