Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Da vam se pozalim, uspeo sam da softbrick-ujem svoj p30 pro, naime hteo sam da pozurim sa 10.1 i greskom (krivim umor) sam ubacio firmware za P30 umesto p30 pro, posledice su da je telefon izgubio imei i resetuje se svakog minuta, nisam uspeo da ga ozivim sa dload, jer mi ostavlja poruku "software install failed incompatibility with current version". Vec sam poceo da razmisljam o servisi, samo je pitanje koji servis? :S:
Imas servisni dload za vog 123 tu na xda. Probaj to. Ako nece pravac servis. Mislim ja kada nesto hocu da fleshujem 20 puta procitam i proverim. Jos neko je bio zeznuo isto, ali opet meni nije jasno kako si uspeo da skrolujes skroz dole gde je p30 i kako nisi procitao mislim prvu recenicu da se ne pomesa Ele i Vog.... Probaj servisni 123 Silviuo ga je postavio. Nadam se da znas ksko se to koristi.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da mi neko objasni, zasto žurite sa tim stvarima? Koja je poenta, za par dana dobićemo ga svi, pa nece telefon postati p40 pro prelaskom na 10.1...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ja recimo to radim jer sam zavisnik od toga [emoji16]. Moram da probam novu metodu barem ga briknuo. Do duse nikad nisam ni jedan huawei telefon briknuo jer sam uvek pažljivo čitaoo. Uvek mora da postoji rezervna backup varijanta "sta ako" . Nikad ne radim nešto, a da ne znam kako da se vratim na full stock.

Da se ja nesto pitam kao sto se i ne pitam, svaki telefon bi imao samo opcije za poziv, sms, mail klijent, viber, whatsapp, pretrazivac interneta i prednju i zadnju kameru i toliko.I to sve predinstalirano. Pa da vidim da li bi neko vodio racuna o kojoj verziji softvera se radi i da li bi nadogradnhe i postojale uopste.Telefon je telefon, uredjaj za komunikaciju a ne 1001 srvar od kojih 990 ne radi kako treba.

Imas servisni dload za vog 123 tu na xda. Probaj to. Ako nece pravac servis. Mislim ja kada nesto hocu da fleshujem 20 puta procitam i proverim. Jos neko je bio zeznuo isto, ali opet meni nije jasno kako si uspeo da skrolujes skroz dole gde je p30 i kako nisi procitao mislim prvu recenicu da se ne pomesa Ele i Vog.... Probaj servisni 123 Silviuo ga je postavio. Nadam se da znas ksko se to koristi.

Da pojasnim situaciju Recovery mode i Fastboot rade normalno, problem je u tome kada hocu da ubacim servisni 123 preko OTG varijante prikaze mi poruku "software install failed incompatibility with current version", postoji mogucnost da je to zbog toga sto je ista verzija trenutno u njemu samo od p30. :smoke:

Zašto ne probaš preko hisuite proxy pa na recovery OS ili rollback OS? Upišeš sve što treba za p30 pro i to je to?

P30 Pro

I jel dobio neko regularno Emui 10.1 u Srbiji ili preko HiCare? Kraj juna je...

Telefon uzet za keš sim free, a koristim telenor kartica

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
To je onda Imei ili za Madjare ili Nemce zato ti i stiglo. Jel ima neko da je dobio sa telefonom iz Telenora, Mts ill Vip sa uredjajima koji su uvezeni za Srbiju?

Dload je uzgred najsigurnija metoda u nedostatku Ota, ujedno i formatira posto ima ljudi koji i ovako praktikuju reset nakod vecih axuriranja.

Imas dload, to ti je najsigurnije. Mozda I bolje od Ota jer i formatira sve ujedno.

Ako nije objavljen dload link i upustvo u prethodnim postovima pošalji mi porukom.
Inače, telefon je uzet u mts-u, mađarski imei verovatno jer je prvi put pokrenut sa mađarskim jezikom...
Ako ota update stigne regularno (pre nego izgubim strpljenje i ručno ažuriram) javiću u temi.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Moj telefon je iz Telenora i još uvek nisam dobio nadgradnju...

Poslato sa Huawei P30 Pro

Kaki ti se čini 10.1 posle nekog vremena?

Sent from my P30 using Tapatalk

Nemam nikakvih zamerki. Sve radi super,za divno cudo [emoji6]

Jel rade aplikacije banaka, ili moraju da se instaliraju ponovo?

Pa obzirom da ide format, brise sve kao i reset ako pitas za dload. Meni nije problem recimo Intesa ili Mobi banka uvek mogu da se aktiviraju online. Za druge banke ne znam, mozda ima cimanja da moras do njih za aktivacioni kod. Za intesu i telenor banku aktivacioni kljuc sam mozes da generises na online za fizicka lica.

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Upravo sam uradio dload ns svom telefonu. Ne zaboravite svoj google nalog i pass inace nema pokretanja telefona zbog FRP [emoji6].Sad evo ide restore sa Hisuite podstaka. Sve ukupno se gubi recimo sat vremena. Za backup, instaliranje i restore podataka kasnije.

Planiram normalno instaliranje tog update-a, preko hicare-a ili kako vec bude, ne zuri mi se, ali ako mora reset telefona, onda mora, mada gledam da ga izbegnem uvek, mrzi me posle podesiti sve, pa sto gigabajta slika treba skinuti pa posle vratiti nesto... Bas mi je petljancija...

Neko da mi objasni kako se zna za koje trziste je telefon? Meni kada odem u garanciju, preko HiCare, pa na zemlja/region, ispise, "Srbija, Austrija, Belgija, Bugarska, Svajcarska, Kipar, Ceska, Nemacka, Danska, Estonija, Spanija, Finska, Francuska, UK, Grcka, Hrvatska". Da li ovo znaci da je telefon za region Srbije ili ne? I kako proveriti ciji je imei, za koju zemlju? Inace pri pokretanju jezik je bio Engleski.

Neko da mi objasni kako se zna za koje trziste je telefon? Meni kada odem u garanciju, preko HiCare, pa na zemlja/region, ispise, "Srbija, Austrija, Belgija, Bugarska, Svajcarska, Kipar, Ceska, Nemacka, Danska, Estonija, Spanija, Finska, Francuska, UK, Grcka, Hrvatska". Da li ovo znaci da je telefon za region Srbije ili ne? I kako proveriti ciji je imei, za koju zemlju? Inace pri pokretanju jezik je bio Engleski.
To ti je C431 EU region. Pise ti i u build number. Ali ta garancija koja pise u telefonu a bez papirića tj fiskslnog da si kupio u radnji kod nas ne znaci ti nista.

Ne ne, imam sve moguce papire. Telefon je kupljen legalno samo me interesovalo na koji nacin se proverava taj Imei za koju je zemlju ili regiju.Za koju zemlju je proizveden telefon. Inace, ne razumem se u to pa sam zato pitao vidim da gore po necemu znate za koju zemlju je telefon po imei.

Cak i ako nemas nikakav papir a telefon je kupljen u Srbiji onda se garancija vazi

Sent from my P30 using Tapatalk

Otkada to vazi za Huawei? Znam za Apple ali za Huawei nisam znao. Kupljen u Srbiji naravno ali pitam onako. To mu dodje nekako kao za Iphone?

Vrh Dno