Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Gradska Pržionica je više orijentisana ka velikim kupcima, firmama i kafićima. Njima je cilj da naprave što više ugovora o redovnom snabdevanju kafom. Mi smo sitna boranija za njih ali meni uvek donesu kući i po manje od pola kg i još ih smaram da mi prže po određenom profilu. Dobro si rekao, besplatna je dostava u BG kad si im u relativnoj blizini redovne rute.

Malo strpljenja nije na odmet, ipak nikome od pržioničara mi mali kupci nismo prioritet. Za nas male je Kafeterija i slični koji prodaju ustajalu kafu na 200g.

Eto nama u Espresso Direktu je upravo cilj da se posvetimo pojedinačnim ljubiteljima kafa. Mi želimo da vam približimo naše kafe gde god da se nalazite u Srbiji... I nemamo lager, tako da su kafe uvek sveže. Idealan period za konzumaciju za espresso je između 15 i 45 dana od datuma pečenja. :)

Cena show.
ecaeff8913d98dc50b667eae2ad7e8cc.jpg

Brazil arabika 100%. Mild 5

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja ove jedva mogu da nađem, a super su. Ima ih jednom u 2 meseca u mom maxiju i to 5 kutija. Ja kupim sve. Samo naručuju onaj raspali barcaffe koji je meni mnogo lošiji

@xalexas

Pazi, to iz tvoje perspektive moze biti sasvim OK jer ti placas 1.800 taj Orange koji je na njihovom sajtu 2.132rsd, donose ti na noge, biras profile przenja i ostalo. I sam bih bio presrecan. Specijalne cene, specijalni uslovi, divota...

Ja sam napisao sta obican covek koji preko sajta naruci moze da ocekuje. To su vece cene i *******cija. Ko voli, neka izvoli.

[mention]bmibmc [/mention] Pravo da ti kažem uopšte nisam siguran za cenu. Mislim da sam poslednji put Orange blend platio 760din 400g. E sad, ja već dugo kupujem od njih. Nije to neka razlika u ceni.

[mention]jaygee [/mention] ja sam shvatio da Vi šaljete samo 1kg i uzorke od 70g. U Gradskoj pržionici šalju uzorke od 200g a može i koliko god hoćeš po dogovoru. Naravno telefonom, ne preko sajta. Oni nude i single origin a vi samo blendove a moguće je poručiti i sopstveni blend.

Eto nama u Espresso Direktu je upravo cilj da se posvetimo pojedinačnim ljubiteljima kafa. Mi želimo da vam približimo naše kafe gde god da se nalazite u Srbiji... I nemamo lager, tako da su kafe uvek sveže. Idealan period za konzumaciju za espresso je između 15 i 45 dana od datuma pečenja. :)

A ne pakujete manje od 1kg? Ako je idealan period za konzumaciju 30 dana, a od 1kg kafe se napravi 140 kafa znači da treba da pije skoro 5 kafa dnevno da bi je popio za 30 dana.
šta je problem za pakovanje manje količine kafe, svakako kupac plaća dostavu?

Julius Meinl je meni odlična kafa. Samo nisam nigde kod nas video da ima da se kupi. Do sada sam je nabavljao kad neko ode u Beč (to inače Bečka kafa) pa ga zamolim da mi donese. Kako stvari stoje ne verujem da ću skoro moći da je naručim. Ako znaš gde ima kod nas da se kupi (po iole normalnoj ceni) javi.
Imas dm

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

A ne pakujete manje od 1kg? Ako je idealan period za konzumaciju 30 dana, a od 1kg kafe se napravi 140 kafa znači da treba da pije skoro 5 kafa dnevno da bi je popio za 30 dana.
Nisam bas siguran u tu računicu :)
Kasvetnu kafu napravim sa oko 17g, to je uz odbitak par kafa dok podesim mlin, oko 55 kafa. Ako pijem 3 kafe dnevno (što je uglavnom neki prosek) ne istera mi ni 20 dana taj kilogram :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Da li ove kapsule mogu u Essenza Mini aparat?

Znam da vam je ovo smesno, ali uzasno sam zbunjen sto u samoj prodavnici iznad ovog aparata stoje Nespresso dolce gusto kapsule. Ja sam mislio da su nespresso i DG neka 2 odovjena sistema?

Da li ove kapsule mogu u Essenza Mini aparat?

Znam da vam je ovo smesno, ali uzasno sam zbunjen sto u samoj prodavnici iznad ovog aparata stoje Nespresso dolce gusto kapsule. Ja sam mislio da su nespresso i DG neka 2 odovjena sistema?

I jesu. Oba su Nestle-ovi brendovi, ali kao što si rekao, dva potpuno različita sistema.

To znaci da ove kapsule sa slike gore ne mogu u ovaj aparat sto sam linkovao, jel tako?

Hm... Cini mi se da gde god sam video kapsule, pisalo je DG na njima. Kao da je ponuda veca za DG sistem.

Samo krenuli da pretrazujes. Iznenadices se koliko vrsta kapsula i proizvodjaca postoji za nespresso.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bio sada, na buvljaku, na Nbg.
Illy je 430, Starbucks je 450, a Jacobs (od 20 komada) je 580 dinara.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

To znaci da ove kapsule sa slike gore ne mogu u ovaj aparat sto sam linkovao, jel tako?

Hm... Cini mi se da gde god sam video kapsule, pisalo je DG na njima. Kao da je ponuda veca za DG sistem.

Daleko veća ponuda je za Nespresso. Posebno u inostranstvu. Nemoj da gledaš u Maxiju i Idei [emoji846]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sto se tice mene, ponuda je odlicna.
Sam nespresso ima dosta ukusa, zatim Jacobs, Illy, L'or, Lavazza, Kimbo...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ako moze pomoc od korisnika Dedica aparata .. kada hocu da spremim mleko, stisnem desno dugme, sacekam, uronim crevo u mleko i okrenem ventilcic. Onda duva 10ak sekundi i kao da se zagusi pa stane. Onda opet cackam dugmice i ne znam sta vec radim i tek tada kad okrenem ventilcic, para ide i ne zaustavlja se dok sam ne zavrnem ventilcic, a tako bi valjda od starta trebalo da bude.

I Starbucks Nespresso kompatibilne kapsule su Nestle-ove, kao deo aranžmana u okviru kojeg im je Nestle platio oko 7 milijardi evra, samo da bi prodavao kafe pod brendom Starbucks.

Sad idem iz tempa, 15 kutija DG i ide aparat. Ni jedna, slovina ni jedna, Nespresso kapsula [emoji16][emoji16][emoji16]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ne razumem

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kod nas ubih mnogo je veća zastupljenost DG kapsula. Nespresso je raritet ako se nađe na nekoj polici supermarketa i tada je izbor 1 ili 2 vrste max

U evropskim lancima supermarketa je 80-20%, ako ne i više, u korist Nespressa

Nespresso je kod nas tek krenuo. Do nedavno se nije uopšte prodavao na našem tržištu. To što je bilo ranije, dolazilo je nezvaničnim kanalima, mimo Nesstle-a.

[mention]jaygee [/mention] ja sam shvatio da Vi šaljete samo 1kg i uzorke od 70g. U Gradskoj pržionici šalju uzorke od 200g a može i koliko god hoćeš po dogovoru. Naravno telefonom, ne preko sajta. Oni nude i single origin a vi samo blendove a moguće je poručiti i sopstveni blend.

Koncept u proizvodnji je takav da mi imamo blendove koji su naši primarni proizvodi. Ne možemo baš da se dogovaramo pojedinačno sa svima i zaista u savremenom svetu nije moguće ispuniti svačije želje, jer onda bismo zaista radili za džabe. Pokušali smo to, ali se mnogo zloupotrebljava.

Singlove nudimo isključivo kupcima koji su na pretplati, pa i u varijantama po 200 gr. Nasi blendovi su razvijani više od 6 godina i sadrže izmedju 8 i 13 sorti kafa što je standard za italijanski espresso. I osmišljeni su upravo da bi od 5 blendova neko teško našao da mu se nijedan ne dopadne. :) Singlovi/blendovi su kao solo instrument protiv simfonijskog orkestra, citiram našeg šefa proizvodnje i jedinog SCA professional roaster-a u Srbiji - Ivana Abrama.

Mi pakujemo i manje od 1 kg, ali je problem u tome što je Sizifov posao da se svakome ugodi. Danas se desi da jedan kupac želi 85gr, sutra drugi 125gr i sl. Zato je osmišljen koncept Starter box-a gde je 70gr za početak sasvim dovoljno da se kupac upozna sa blendovima. Malo je teže za ljude koji imaju superautomatske aparate jer nema doziranja u tim mlinovima, ali za manuelnu priču to bude sasvim dovoljno da se otkrije šta se kome svidja. Naravno, potrebno je imati i neka osnovna znanja oko podešavanja granulacije i sl. E tu već možemo da nastupimo pojedinačno prema svakome, za savet i podršku u tom smislu smo uvek tu.

Što se tiče Startera, pakujemo kada nam stigne dovoljno porudžbina. To je obično jednom u 2 nedelje.

Hehe, nemojte mi zameriti, ali 5 kafa dnevno i nije neka količina za ljubitelje kafe... :) Supruga i ja trošimo 2 kg mesečno u svojoj kući.

Pitajte bilo šta, tu smo da odgovorimo. Marija i ja kao malo-iznadprosečni poznavaoci i ljubitelji kafe, a Ivan kao profesionalac i konsultant. Pozdrav svima.

Nisam bas siguran u tu računicu :)
Kasvetnu kafu napravim sa oko 17g, to je uz odbitak par kafa dok podesim mlin, oko 55 kafa. Ako pijem 3 kafe dnevno (što je uglavnom neki prosek) ne istera mi ni 20 dana taj kilogram :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nije mi baš najjasnija tvoja računica. Ako dve kafe pravim za 14g kafe, ok neka bude 16g od 1kg imaš 125 kafa, neka 5 od na podešavanje mlina to je 120 kafa. Sa tvojim prosekom od 3 kafe je 40 dana.
Ako neko pije espresso doppio ne može to računati kao jednu kafu koju pravi sa 16g kafe :)
Ili ja nešto ne računam dobro?

Uglavnom poenta je bila u tome da želiš da tvoji kupci piju uvek dobru kafu u idelnom vremenu od prženja ali si ih ograničio na minimalnu količinu 1kg. Po meni nema logike.

Edit:
@jaygee
Ne treba da ugađaš svakom kupcu. Dovoljno je da staviš u ponudu i pakovanja od 250g i 500g, svako će proceniti šta mu odgovara.
Starter paket je ok da izaberem koju kafu ću da pijem. Ali kada je izaberem želim da kupim npr 250g te kafe, da bi uvek pio svežu. A ne želim da se pretplatim.

Poslednja izmena:
Na vase predloge od skoro planiram da uzmem Nespresso CitiZ&milk, zanima me par stvari da me uputite..

Za pocetak gde da narucim, koju kafu da isprobam, vidim da ima na sajtu za 50-60din da se uzme kapsula pa da se proba. U ranijim postovima ste mi predlozili neke, koje idu uz mleko. Ne bi bilo lose da mi daju free neku kolicinu.

Takodje gde mogu da uzmem neke lepe case/solje, 20e za casu mi je malo nerealno. :D

Nije mi baš najjasnija tvoja računica. Ako dve kafe pravim za 14g kafe, ok neka bude 16g od 1kg imaš 125 kafa, neka 5 od na podešavanje mlina to je 120 kafa. Sa tvojim prosekom od 3 kafe je 40 dana.
Ako neko pije espresso doppio ne može to računati kao jednu kafu koju pravi sa 16g kafe :)
Ili ja nešto ne računam dobro?

Uglavnom poenta je bila u tome da želiš da tvoji kupci piju uvek dobru kafu u idelnom vremenu od prženja ali si ih ograničio na minimalnu količinu 1kg. Po meni nema logike.

Edit:
@jaygee
Ne treba da ugađaš svakom kupcu. Dovoljno je da staviš u ponudu i pakovanja od 250g i 500g, svako će proceniti šta mu odgovara.
Starter paket je ok da izaberem koju kafu ću da pijem. Ali kada je izaberem želim da kupim npr 250g te kafe, da bi uvek pio svežu. A ne želim da se pretplatim.

Slažem se da treba imati manja pakovanja, u planu su. Tri puta nedeljno se peče, tako da nema lagera i često izađe iz pržionice i pre roka za odležavanje. :) U realnosti, manja pakovanja ispadnu skuplja, pa treba i o tome voditi računa.

Evo i par saveta kako čuvati kafu na pravilan način, ako niste znali: https://espressodirekt.rs/da-li-kafi-moze-da-istekne-rok/

Nazad
Vrh Dno