Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Jos samo da vidimo i koji ce mu stici Patch02 ili 05 nakon osnovnog 123.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Redovan update, otisao na podrsku i azurirao.
A patch je 02

Redovan update, otisao na podrsku i azurirao.
A patch je 02
Šta tačno znači preko HiCare?
Ušli ste a aplikaciju Podrška i u njenoj opciji ažuriranje našli update?
Ako ste tako našli, zašto se to razlikuje od standardnog Podešavanja > Sistem i azuriranja > Ažuriranje softvera (pod uslovom da je telefon sa prijavljenim huawei nalogom).

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Šta tačno znači preko HiCare?
Ušli ste a aplikaciju Podrška i u njenoj opciji ažuriranje našli update?
Ako ste tako našli, zašto se to razlikuje od standardnog Podešavanja > Sistem i azuriranja > Ažuriranje softvera (pod uslovom da je telefon sa prijavljenim huawei nalogom).

Imam ja klip od pre godinu i kusur kako to izgleda. Razlika je sto kad ide preko Hicare to znaci da nije jos uvek sigurno da bi se pustilo sirim narodnim masama i da moguce da postoje bugovi. A ako u medjuvremenu nema mnogo prigovora onda pyste regularan Ota, u suprotnom guraju patceve kao sad patch02 dok ne dobiju prihvatljivu verziju. Nije beta verzija, ali nije ni regularna u punom smislu.
https://youtu.be/TsgYlFGspQQ

Je l postoji način da se isključi nerealno osvetljenje kod fotografisanja na p30p, bar u auto režimu?

Je l postoji način da mi na zaključanom ekranu prikazuje samo slike koje ja hoću, sad kad izvrti te moje slike krene i neke huawei. Tamo u podešavanjima gde se dodaju slike isključio sam sve one dole ponuđene

Ja punim evo vec 6-7 meseci i nikakvih problema nemam. Kada hocu sporije na isti punjac stavim neki manje kvalitetan usb i on pusti sporo punjnje...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ja punim evo vec 6-7 meseci i nikakvih problema nemam. Kada hocu sporije na isti punjac stavim neki manje kvalitetan usb i on pusti sporo punjnje...

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ja na poslu danas dopunjavao na Samsung punjaču od 18w i zagrejao se više nego na svom od 40w.. Moguće da je zato što je trebalo duže da stoji na tom nego na svom

Je l puni neko sa org 40w, je l ima problema?

Kakve probleme da očekujemo? Slabljenje baterije ili nešto drugo?
Jedna od retkih prednosti ovog telefona u odnosu na konkurenciju je dugo trajanje baterije i ultra brzo punjenje. Neću toga da se odreknem :)
Koristim ga malo više od 6 meseci, punim 1-2 put dnevno po 15-20 minuta, ponekad ostane duže, a ponekad i preskočim jedan ili čak dva dana.

Baterija tesko da ce oslabeti za jos godinu i po. Veci je problem taj sto ce softverski da je unazade. Meni vec sad nakon emui 10 build 195 slabije drzi na p30. Bila je oko 8h do 8.5h Sot na 9.1, a sad oko 6,5h max 7h sot. Govorim u odnosu na moje koriscenje. Nesto govore da je na 10.1 jos gora baterija nego na 10.0. Videcemo. Ali sve dok drzi preko 6h sota ne bunim se.

Da li su P30 pro iz MTS-a zakljucani na njihovu mrezu? Uzeo bih zeni uz BOX, ali ona ima VIP karticu..

Kolko znam kod nas opetateri nemaju zakljucane za njihove mreze. Eventualno moze biti neka verzija softvera za njih umesto globalna C431 za EU, al to ne znaci da ne moze druga kartica od drugog operatera.

Poslednja izmena:
Ne verujem da su zaključani, meni je p30 pro iz telenora, a koristim mts karticu.

Svi telefoni iz mts-a, osim Iphone, nisu zakljucani. Jedno pitanje, verovatno glupo za vas ali ja neznam, koliko je pametno puniti telefon na lap topu, verovatno puni sporije nisam probao jos uvek, koliko je to za bateriju dobro i koliko bi produzilo vek baterije?

Nemoj da puniš bateriju na laptopu, trebaće ti večnost da je napuniš a nećeš joj produžiti radni vek, možeš samo da ga skratiš. Najbolje je puniti originalnim punjačem. Ne puniti do kraja i ne prazniti bateriju do kraja i ne držati telefon cele noći na punjaču jer stvarno nema potrebe za tim. Što reče kolega PJ jedna od najvećih prednosti ovog telefona su brzo punjenje i dugo trajanje baterije.

Baterija tesko da ce oslabeti za jos godinu i po. Veci je problem taj sto ce softverski da je unazade. Meni vec sad nakon emui 10 build 195 slabije drzi na p30. Bila je oko 8h do 8.5h Sot na 9.1, a sad oko 6,5h max 7h sot. Govorim u odnosu na moje koriscenje. Nesto govore da je na 10.1 jos gora baterija nego na 10.0. Videcemo. Ali sve dok drzi preko 6h sota ne bunim se.

Pa nije to da je softver unazadi nego polako slabi kapacitet vremenom i zato ljudi stiču utisak da je to povezano sa update-ovima.

Inače, od samog starta punim isključivo brzim punjačem ali ne svako veče već kad stignem, uglavnom na dan i po i stvarno ne vidim nikakav problem, jedino se držim toga da ga nikad ne praznim ispod 20%

P30 Pro

Evo sada pre sat vremena stavio na lap to i od 50% napunjenosti dopunjena baterija do 75%.Mislio sam da bateriji vise odgovara klasicno punjenje od brzog sto se tice radnog veka.Brzo punjenje kako i sami proizvodjaci kazu unistava bateriju ali nisam znao da i sporo punjenje moze da osteti bateriju.Ne ne punim barteriju preko cele noci dopunim pre spavanja i toliko.Znam da ne valja da stoji na punjacu cele noci.

Pa nije to da je softver unazadi nego polako slabi kapacitet vremenom i zato ljudi stiču utisak da je to povezano sa update-ovima.

Inače, od samog starta punim isključivo brzim punjačem ali ne svako veče već kad stignem, uglavnom na dan i po i stvarno ne vidim nikakav problem, jedino se držim toga da ga nikad ne praznim ispod 20%

P30 Pro
Imam p10 lite koji je tako sa 7h dogurao na 4h posle 2 god. Flesnuo prvi fabricki i gle posle 3 god baterija i dalje 6h sot. Isto i sa 10 plys. Ma imam iskustva, kakav kapacitet ovo nov telefon. Moj nema ni 6 meseci. Kad krene da slabi baterija brzo propadne. Ja jos nisam doziveo da mi baterija crkne na Huawei, do duse nekima je crkavala, i smislu kad padne na 20%, telefon se ugasi i tt. Al to bas od tih sporih punjenja, losih kablova, neoriginalnih punjaca i da predje 3, 4god koriscenja. I da, punjenjwe samo do 90% ko moze da to isprati. Nema potrebe do 100%.

Svojevremeno mi se jedan drugar žali kako mu na svakom telefonu brzo strada baterija. Bilo mi je malo čudno, jer se između ostalog radilo i o flagship uređajima (Samsung S, i LG G serija). A onda sam u jednom trenutku ukapirao da on puni bateriju telefona samo i isključivo na laptopu. Skrenuo sam mu pažnju da to više ne radi. Sada fura već oko godinu dana Redmi Note 7 i prezadovoljan baterijom.

I kad igrate igrice zimi izađite napolje da bi se telefon dosta manje grejao i tako produžili vek još više #ništaličnosamokažem

Potpuno se slažem sa tobom, meni je jedan od top karakteristika trajanje baterije.
Na telefonu sam primetio razliku u SoT-u sa prelaskom sa EMUI 9.1 na EMUI 10, osobito na build 195.

Mislim da svi degradiraju karakteristike starijih modela novim ažuriranjima (sa različitim opravdanjima) kako bi bili manje konkurentni novim modelima iste klase.

Vrh Dno