Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Raspitivao sam se malo za Nespresso aparate i gledao recnzije, covek koji radi sa tim uredjajima mi je rekao da je po njemu za kucnu upotrebu Citiz sa dodatkom za mleko best buy. Jel ga ima neko, kakva su iskustva?

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Arabika i Cremoso od Vergnano, caffe borbona nisam probao poslali mi pogresne

Inace svaka je u pakovanju u mini pakovanju

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
a697508d50ce5db3cab041864858dc65.jpg

Poslednja izmena:
Raspitivao sam se malo za Nespresso aparate i gledao recnzije, covek koji radi sa tim uredjajima mi je rekao da je po njemu za kucnu upotrebu Citiz sa dodatkom za mleko best buy. Jel ga ima neko, kakva su iskustva?

Ja imam Pixie i prezadovoljan sam, cenim da je i Citiz odlican

Posle duge potrage za pravim aparatom sa kapsulama, koji bi mi odgovarao i sa cenom i kvalitetom narucio sam Nespresso aparat citiz&milk:

96fba4c10701d88e1f11f43ee0cbd192.jpg

Da li neko ima iskustva sa kapsulama? Narucio sam 50ak raznih uz aparat, ali svaka preporuka je dobrodošla. Takodje, da li neko koristi neke druge kapsule na ovim aparatima ili mora isključivo koristiti nespresso kapsule?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posle duge potrage za pravim aparatom sa kapsulama, koji bi mi odgovarao i sa cenom i kvalitetom narucio sam Nespresso aparat citiz&milk:

96fba4c10701d88e1f11f43ee0cbd192.jpg

Da li neko ima iskustva sa kapsulama? Narucio sam 50ak raznih uz aparat, ali svaka preporuka je dobrodošla. Takodje, da li neko koristi neke druge kapsule na ovim aparatima ili mora isključivo koristiti nespresso kapsule?

Ima dosta o Nespresso aparatima i kapsulama u ovoj temi. Ja koristim Nespresso skoro 8 godina. Što se tiče originalnih kapsula, sve je stvar ukusa. Lično volim jake kratke kafe (intenziteta 12 i 13). Kazaar ti je 12 recimo. Od kompatibilnih, probao sam sve i svašta. Gledaj da budu u aluminijumskoj kapsuli. Budu nekad i ove iz plastične ok, ali uglavnom nisu. L'or recimo ima sasvim solidnu kafu. Srećno sa aparatom [emoji6]

Od Nespresso kapsula, ok su mi Venezia,Napoli, Nicaragua i Colombia, a od Starbucks-a su mi ok sve kapsule.

NShappy koji aparat preporucujete? :)

Ako pitaš za DG sistem, svi aparati rade isto, jer imaju istu pumpu. Razlikuju se po dizajnu, dimenzijama, po veličini rezervoara za vodu, i poneki imaju automatsko zaustavljanje nakon definsane "dužine" napitka.

Za Nespresso ne poznajem aparate. Ali slična je priča, osnovna pumpa tj. napitak je kod svih isti. Razlikuju se po dodatim funkcijama, dizajnu i veličini.

Za DG, preporučio bih MiniMe, jer zauzima malo mesta, i ima auto stop.
Onaj najmanji, Picollo, deli se ponekad džabe na akcijama, kada se kupi nešto tipa 18 kutija kapsula.

Kod nas se za DG prodaju samo Krups aparati. I DeLonghi ima svoje modele, ali ti se ne prodaju kod nas. Ali mislim da i oni imaju pumpu i grejač istih karakteristika, pa ne bi trebalo da ima razlike u radu.

Poslednja izmena:
^ I sada dele neki noviji model. Akcija je počela pre par dana, ako se ne varam. Uz 15 kutija, aparat gratis.

Super, hvala za info.

E sad, glupo pitanje ali sta cu, kako da znam koja mi kafa odgovara, tj. morao bih sve da ih probam ali..posto sam ja neko ko je odrastao na selu uz klasicnu belu kafu, koju i danas volim da popijem (turska kafa i domace mleko), i sada uglavnom pijem neskafu iz konzerve u koju takodje dolivam mleko, u gradu uglavnom produzeni sa mlekom, sta mi vi preporucujete? Znaci neka srednja jacina, nista preterano, i posto ne umem da pravim nikakve pene i cuda, ocigledno je da volim kafu sa mlekom, ali mozda bih naterao sebe da se odviknem. Probao sam one kafe sa aparata i filterom, nekako mi je ukusa bez. Verujem da je to neka stara tehnologija. :D

Kao neko ko voli klasičnu kafu, preferiram Lungo. Ako voliš sa mlekom, onda Caffe Au Lait. Oba su Dolce Gusto.

Jel zna neko gde mogu da se uzmu one delhaize nespresso kapsule, obišao sam par maxija i nigde ih nema.

Vidim da je par korisnika ovde pazarilo Sage (Breville) Barista Express. Nanisanio sam taj model, pa me zanimaju generalni utisci? Da li je odrzavanje lagano, ima li kod nas sredstava (tableta ili stagod) za odrzavanje?
I ako nije problem na PP, kontakt od nekog ko bi mogao to da...ovaj, dofura :D pregledao sam KP i prodaju se samo jaci modeli.

Hvala!

E sad, glupo pitanje ali sta cu, kako da znam koja mi kafa odgovara, tj. morao bih sve da ih probam ali..posto sam ja neko ko je odrastao na selu uz klasicnu belu kafu, koju i danas volim da popijem (turska kafa i domace mleko), i sada uglavnom pijem neskafu iz konzerve u koju takodje dolivam mleko, u gradu uglavnom produzeni sa mlekom, sta mi vi preporucujete? Znaci neka srednja jacina, nista preterano, i posto ne umem da pravim nikakve pene i cuda, ocigledno je da volim kafu sa mlekom, ali mozda bih naterao sebe da se odviknem. Probao sam one kafe sa aparata i filterom, nekako mi je ukusa bez. Verujem da je to neka stara tehnologija. :D

...Ako voliš sa mlekom, onda Caffe Au Lait. Oba su Dolce Gusto.

DG-ova Caffe Au Lait, kao i onaj njihov Cortado su, khm, fake kafe. U toj kapsuli je praktično isto ono što stavljaju u one 2u1 kesice. Dakle, instant kafa plus mleko u prahu, plus dodaci da to liči na nešto. Pritisak iz aparata ga lepo zapeni, pa deluje bolje od kesice. One druge kapsule gde kombinuješ dve za jedan napitak u jednoj je prava kafa, a u drugoj mleko (opisah u ovom postu), ali je cena tada preterana za jedan napitak.

Za tvoje potrebe, pa teško je reći, jer piješ praktično, belu kafu, tj. mleko sa kafom (što kod pravih ljubitelja i kafe freak-ova u ovoj temi, izaziva podrugljivi osmeh... :p :D )

Možda je najbolje da uzmeš nešto tipa aeroccino (ovi nespresso su skupi, ali ima jeftinijih kopija), i neki sistem kapsula. Prvo umutiš mleko kako ti odgovara, pa u njega saspeš neku jaču kapsulu.

Poslednja izmena:
Pa citajuci na sajtu, vidim da je mleku u prahu i da ima konzervanasa. Zato je onda bolje cista kafa.. Sta bi se desilo ako bih na to dolio pravo mleko, da li bi uticalo na ukus?

Pa znam da ce biti osmeha, ali iskren sam, ne stidim se. :D :p Sta cu kad u porodici niko ne obraca paznju, imam aparat za kafu ustar 20 godina, jos glanc u kutiji, ono nekada cuvalo se za snaju, a sad snaja hoce nesto moderno hahaha.. :D

To za mucenje jedino zenu da cimam, lakse ce mi biti da popijem bez mleka nego da se bakcem sa mucenjem. :D

Pa citajuci na sajtu, vidim da je mleku u prahu i da ima konzervanasa. Zato je onda bolje cista kafa.. Sta bi se desilo ako bih na to dolio pravo mleko, da li bi uticalo na ukus?

Pa znam da ce biti osmeha, ali iskren sam, ne stidim se. :D [emoji14] Sta cu kad u porodici niko ne obraca paznju, imam aparat za kafu ustar 20 godina, jos glanc u kutiji, ono nekada cuvalo se za snaju, a sad snaja hoce nesto moderno hahaha.. :D

To za mucenje jedino zenu da cimam, lakse ce mi biti da popijem bez mleka nego da se bakcem sa mucenjem. :D
Upravo sam kupio Citiz sa dodatkom za mlekom koji pravi penu, bas zbog toga o cemu pises. Dodam sam mleko koje hocu ili neku zamenu tipa sojino, bademovo i sl.

Poslednja izmena:
Vidi se zelja, mozda je organizam poceo da trazi pravi espresso [emoji1][emoji41]

Za jednostavan i lagan prelaz preporocujem Nespresso aparat i kapsule Zeka iz Kafeterije idealno idu sa mlekom.
Jako kvalitetna kafa, kapsule su radjene u Italiji i retko koja ima kiselost il gorcinu.

Od Nespresso kapsula Voluto on je blag i lep isto ide super sa mlekom.

Cak mislim da bi ti najvise legle kapsule iz Coffe Dreama (premium) jer daju neku punocu ukusu kad pomesas sa mlekom.

Za labella.

Nema na cemu. [emoji1]

Imate lor lungo i jednu vrstu Illy i neki Best espresso (gazda mi ga nahvali preko tel)
Za nespresso aparate

Inace bas jeftin taj bestespresso ako je neko probao nek javi
www.espressokapsule.rs

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde mogu da se uzmu one delhaize nespresso kapsule, obišao sam par maxija i nigde ih nema.

Vec nekoliko meseci trazim te kapsule u tempo i maxi prodavnicama, ali bezuspesno. I ovde je pitanje gde ih kupuju pojedini clanovi koji su kacili slike ostalo bez odgovora.
Juce u Lidlu kupim njihove Bellarom kapsule (imaju tri vrste za sada - classico, modena lungo i ristreto). Probali smo classico za kratki espresso i modenu produzeni i odusevili se - inace ne volimo kisele kafe, a ove to nisu, tako da su nam bas legle! Zaista mnogo lep ukus kafe, pise da je 100% arabika, a cena je izuzetno povoljna 189din/10 kapsula sto je povoljnije od maxijevih, a, bar za moj ukus, neuporedivo bolje!

Da, Lidl ima odlican Espresso Nespresso, a cena je odlicna.

Imaju li i za. DG?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ne koliko znam, bar ne u DE. U DE Aldi ima.

Nije mi jasno ko to kupuje. Ako su original kapsule recimo 55 din, zasto bih uzimao kopije za 20% manje novca od nekog levog proizvodjaca. Ajde da je usteda 40-50 posto i da razumem. Ali za ovako malu razliku, ne vidim poentu.

Meni se recimo ne svidjaju uopste nespresso kapsule.

Cena me ne zanima uopste samo trazim alternative.

Vrh Dno