Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Poslednja izmena:
lepa ti je majca, a tek ces da se mucis...
Znas da kazu da je drumas sprava za mucenje:d

@jaksa
Cestitke, lepo izgleda, neka te dugo i dobro sluzi :)

@ilidan
Ako ti treba mast za navoj, gde se pedala srafi za kurblu, bolje uzeti neku montaznu pastu nego mast. Mast vremenom ispere voda, kod pasti je to malko drugscije. Planiram da kupim ovu u te svrhe, iako sam i ja do sada koristio litijumsku, ali ona moze ipak da napravi problem pri odvrtanju.

https://fam.co.rs/art/313/mazive-ma...a/montazne-mazive-paste/famol-pt.html?chlan=1

@IONE
Jel si bio na Lazarevackom 200k pre neki dan? Nisam te video, doduse nisam zagledao jer sam zamalo sam zakasnio na start pa sam se brzinski spakovao. Meni na bentu do sad najteza voznja, teza od 300k Svilajnca. Za 3 u 1 se nisam uklopio zbog ostalih obaveza.

Dule, taj vikend sam obrnuo krug na Kosmaj i Avalu.
Svaka ti čast i bravo za Lazarevac, teških 200 sa ni blizu dobrim vremenskim uslovima [emoji123][emoji122][emoji122][emoji2187]

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

@jaksa hehe, u zdravlje da se navoziš, sledeće što treba da nađeš je ekipa za vožnju ;)
Elem jel popustiše malo cenu na kraju il je to bilo to?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Hvala. 10ak % + pedale. Ja relativno zadovoljan jer nije bilo realno da očekujem dalje snižavanje, s obzirom šta je u ponudi i po kojim cenama.
Onaj triban za 540e me je dotukao, a i onaj drugi sklapani via nirone bianchi skuplji od ovog. :)

Edit:
nije skup, samo ram je skuplji na ebay i kojekude.
Kome treba sa ravnim volanom: IMPULSO S-SPORT TIAGRA

Poslednja izmena:
Koje pedale si dobio?
ako su drumske i one vrede... svakako bi morao da ih kupis.

sad mozes da izaberes traku da kupis kakva ti se svidja, nosac bidona i bidon, mala pumpa i jedna rezervna unutrasnja za nedaj boze.

i cisto da ti odmah kazem...
trebace ti i krstena podno stojeca pumpa, da ne dodjes do ovog zakljucka kroz praksu... tako sto ces slomiti ventil ili nepotrebno unistiti gumu

kompresori na benz pumpama nece moci da naduvaju dovoljno ove gume.

Neke wellgo, slične kao na slici, m141

Traku sam zakrpio, svidela mi se fiziki na onom focusu. Za pumpu je jasno, koju preporučuješ?

Poslednja izmena:
Ako za pocetak neces da trosis puno, pumpa iz lidla provereno tera do 8 pa i 9 bara a kosta 1000din. Naravno ove sto je bakara predlozio su 10 klasa iznad i za svaku preporuku. Medjutim, racunaj i za pedale, sprinterice i plocice, tako da nije malo svakako...

Da košta 1000 din ali je ima jednom u dva meseca ili koliko već :D
Evo ja hoću da je nađem ali nema šanse, čak su mi iz Lidla odgovorili da ne mogu da mi pomognu i da ni oni sami nemaju evidenciju da li je negde ostala neka na stanju. Što znači da treba lično da obiđem sve Lidl prodavnice u BG što mi je neprihvatljivo, lol

Pa sve pumpe i stalke su pokupovali preprodavci s 2bike-a, diskutovano tamo na forumu, a i na berzi ih ima za +50% na cenu, ko bas ne moze da ceka...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

ne treba Lidl stvari kupovati od preprodavaca, tako se samo podstiču da nastave isto da rade... lepo su za alat ljudi shvatili i sad ima skoro sav alat da se nađe kad je akcija..
prvih par meseci su se tukli i posle valjali na najlonu :(

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ne znam kakve su te pumpe iz lidla ali vidjao sam ih da stoje nije bilo neko otimanje za njih...

Stvar je u tome sto ima da se kupi pumpa za 1000din i na drugim mestima i sve su one deklarisane na 11bara ali retko koja traje duze od par meseci ako se duva na vece pritiske.

kad nek neko potvrdi da koristi pumpu na drumasu duze od godinu dana onda je prihvatam
naravno da mora u tih godinu dana i da vozi taj bicikl :d

Poslednja izmena:
probna vožnja završena uspešno, sve radi ok.
Ovo sam ja :)
vibe.jpg

Pogrešio bih da sam uzeo manji ram, čak ni lulu ne treba da skraćujem.

Zapažanja - slik gume su... slik. Moraću da ih menjam sa nekim koje bolje "koče", možda čak i sa 28mm.

Edit - gume su fabričke, Vittoria Zaffiro Slick, 25-622

Poslednja izmena:
U pa dobro, ovako sa slike, deluje bas adekvatna velicina, sto kazes, ne diraj lulu :) Koje gume ima? 25?

@bakara Ja akam tu pumpu na drumasu od septembra prosle godine. Problem je sto sam stavljao jednom onaj umetak za loptu koji je izgleda prosirio ili ostetio gumu koja hvata ventil i sada tu pusta vazduh tako da vise ne mogu da koristim manometar vec drukam malo brze i na "osecaj" koliko su tvrde gume kada ih pritisnem prstima. Nije mi ni bitno mnogo da znam tacan pritisak, ovo mi je sasvim dovoljno :D Bitno da pumpa kao pumpa radi i dalje. Za 1000din po meni itekako vredi. E sad, nisam gledao da li ih i koliko ima da se nadju za kupovinu.

probna vožnja završena uspešno, sve radi ok.
Ovo sam ja :)
Pogledajte prilog 285715

Pogrešio bih da sam uzeo manji ram, čak ni lulu ne treba da skraćujem.

Zapažanja - slik gume su... slik. Moraću da ih menjam sa nekim koje bolje "koče", možda čak i sa 28mm.

Možda si samo izabrao loš dan za testiranje, mada svakako znaš kuda i kada voziš. Leti, duže rute (za šta bih pretpostavio da je namenjen) su slik gume sasvim ok. Ja svakako preferiram deblje sa nekakvom šarom, ne kramponjarke. 3.5 mi je uvek nekako najbolje zvučalo za grad.

Ja sam pre par dana sredio svoj matori MTB, da ne kažem da je sličan ovome. Samo delovi, istina kupio sam i nove sve gume i sedište, koštali su me skoro 6.000din a nisam uzimao ništa skupo.

To znaci 60e je skroz realna cena, za ovakav kombo bajs

Sto se pumpi tice mogu da preporucim ovu:
https://planetbike.rs/biciklizam/oprema/pumpe/pumpa-podna-gf-12-alu-1.html

Pumpa sve tri vrste ventila bez adaptera, pumpa visoke pritiske relativno lako. Bar ono sto sam probao do 8 bar, nisam probao amortizere da pumpam iako mi je prodavac rekao da ide lagano do 14-15 i da u pb servisu koriste bas takvu i da je vrlo dugotrajna.

Meni treba neka dobra za na bajs za prestu iskljucivo (mozda i schrader-presta kombo). Imam neku jeftinu giyo i sve se nadam da mi nece zatrebati usput jer sam je ranije koristio samo na mtb i pumpala je do 3-3.5 ok, preko nisam ni probao.

Poslednja izmena:
necu da preporucujem pumpe, jer ce me napasti zbog cene. nek svako kupuje sta zeli, ako je nekome dobra ta od 1000 din extra. mislim pumpa je, napumpa gumu, radi posao.

za prvu pomoc u voznji koristim ovo sa slike

Prilozi

• pump_tire_lever_multitool.jpg
    pump_tire_lever_multitool.jpg
    721.6 KB · Pregleda: 145
*mjau**mjau**mjau*, ja ovu koristim 15 godina za MTB i slične plus lopte za ceo komšiluk . Najviše sam pumpao da 50psi oko 3.5 bara. Malo je jače plaćena još davno tada. Tako da se isplati kupiti malo skuplju i kvalitetniju.
cfb4fad30e75969f8b289b0f007b834e.jpg
886f1544f4cb4b4a4daad649688e4a98.jpg

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Edit - gume su fabričke, Vittoria Zaffiro Slick, 25-622
Hoces da kazes da ti klizaju gume, ili nisi zadovoljan kocenjem?

tesko da ta guma kliza po suvom asfaltu, vise verujem da klizaju pakne, to se resava pranjem.

@ilidan
Uzeo sam i ja co2 bombice/pumpu ali nekako mi je i dalje pumpa sigurnija, kad se desi da dva puta probusim gumu u voznji itd.

I meni se čini da su pakne. Video sam na bianchi sajtu: "...With 28c tire clearance ..." tako da sigurno mogu i 28 na njega. To u budućnosti, sad sam švorc, što ne znači da ne možete da preporučite 28mm gume.

Edit: pranje npr alkoholom?

Poslednja izmena:
continental/vittoria/shcwalbe ako gledas kvalitet

Edit: pranje npr alkoholom?
oribaj dobro cele tockove (najbolje da skines ako mozes) sa deterdzentom za sudove.
nasapunjaj narocito kocione povrsine (dokle god izlazi crnilo), i paknove i posle sve dobro isperi sa cistom vodom da se to razmasti, i ostavi da se to lepo sve osusi...razlika ce biti ocigledna.

Ako neces da se zezas sa pranjem onda alkoholom dobro ocisti kocione povrsine.
ja preporucujem pranje.

Poslednja izmena:
Pa koje su te druge pumpe za 1000 dinara? Ova iz lidla očigledno ne valja čim se taj ključan gumeni deo već deformisao. Moja stara pumpa je na selu, neki alu/plastični krš, davno pre dosta godina isto bila tako nešto malo preko 1000 din ali radi isto kao i prvog dana i pumpa drumske gume bez problema.

Meni sada treba što jeftinija upotrebljiva pumpa, velika s manometrom. Ne za sebe nego za prijateljicu, za pumpanje do 5-6 bara maksimalno. Realno 4-5
Za sebe imam dobru pumpu, joe blow race koju sam ulovio na osetnom popustu za 4000 i nešto i pumpa razbija.

Nazad
Vrh Dno