Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Meni je kabal bio poceo da rdja od motora do risivera i bas mi je 16e fulao. Kad sam zamijenio kabal proradilo je sve...

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Kabl do offset antene jeste stari i možda bi i imalo smisla menjanje, ali kabl do 1,8m antene nije star, a i ne primećujem nikakav pad signala na bilo kom drugom satelitu. Bukvalno sve radi onako kako je radilo i pre x godina...

U svakom slučaju mi je vrlo čudno da sa obe antene imam isti problem i samo na ovom satelitu.

Probaj za pocetak softverski, image i satellites. Xml?

Evo ja sam danas malo isprobavao kineske linije, i ustanovio da total radi delimično samo na kod prodavaca koji imaju egygoldnet server ali je i to negledljivo.
Kod ostalih ili nikako, ili tek ponekad malo krene ali u svakom slučaju beznačajno, recimo egygoldco od iste firme nema total karticu.

Probao sam i liniju od nekog marokanca nešto oblika eurosky24, ali i tu je total radio slabo, jedva malo bolje od ovog kineza.

Ako neko nađe nešto bolje neka javi...

Probaj za pocetak softverski, image i satellites. Xml?

Probao sateliites.xml i ništa. Ne verujem da je do OpenPLi problem, ali ću danas da promenim kabl do ofset antene. To mi je lako, na terasi je pa mogu lako da vidim da li će biti promene. Parabola svakako treba da se usmeri jer je nekada davno optimizovana za 28,2E a kiša je prekinula dalje precizno postavljanje na pravilnu putanju. Pošto je samo SkyUK bio bitan u tom trenutku, nisam se dalje ni bavio time. Svakako znam da je 16E bez problema radio do kodiranja MaxTV što i nije bilo baš mnogo davno... Rešiću ga nekako, ne može da bude ništa prekomplikovano svakako.

Jos ne posla onu pomoc obecanu? :)

A to je neka ironija i to? :) kul si

Rešen problem signala. Promenio tri elektrolita na ploči i signal otišao u nebo. Čak i sa male ofset antene rezerve ima koliko hoćeš. Max mi radi, a i hrvatski kanali iz totala. Za domaći tot trenutno nemam liniju.

A ti si Burmann tako kul, u ponedeljak ću da se hvalim u školi da sam te upoznao.

Pazi ovako, dugo sam u IPTV i SAT vodama.
Vremenom sam ponesto i naucio.
Bio sam strpljiv, "snimao" o cemu "znalci" govore !
Pokusao da ukapiram sta to oni rade, i sa cim !
Pitao sve i svasta, googlao nocima !
I verovao ili ne, niko mi nije dao nista "sto se ne daje" !
Retko ko mi je pomogao znanjem, ponekom informacijom da, da bih sklapao mozaik sam !
Ukapirao sam jedno, a to je, da je skoro nebitno,
ili je prevazidjeno ono sto se deli, ili ti neko da !
Tako da sam naucio i sta se "sme" traziti, da ne ispadnem alav i glup !
Moras biti vispren i snalaziti se sa informacijama, koje su vrlo bitne !
I, na kraju, toliko malo znam, da se stidim toga ! ;)

Ima ljudi koji bi se j..... a da im ne uđe. Covek me pita koliko je linija da se gledaju kanali na ttv i ko je davaoc...zamisli pitanja...pa to ti dodje isto kao da si otkucao ortaka da bi spasao svoje dupe a on zaglavio na robiju. Kazem coveku, ja ne placam i ne znam ko je davaoc ali mislim da ide cifra oko 15e za ful ttv, max i ostalo sto ima kod svih ostalih i on kaze mnogo mu je a vec ima ttv. Pa sta si ocekivao da ce ti neko pokloniti ili dati jeftinije sve to nego sto ti placas samo ttv, kako da ne.

Poslato sa Huawei P10 lite

Ma jok, dacu ti adresu davaoca majstore i jos cu ti uplatiti za godinu dana da se ti hvalis u skoli. [emoji23]

Poslednja izmena:
Rešen problem signala. Promenio tri elektrolita na ploči i signal otišao u nebo. Čak i sa male ofset antene rezerve ima koliko hoćeš. Max mi radi, a i hrvatski kanali iz totala. Za domaći tot trenutno nemam liniju.

A ti si Burmann tako kul, u ponedeljak ću da se hvalim u školi da sam te upoznao.
Super kad si rijesio problem!

kada neko kaze, gledam ovo, imam ono, to i nije tako lose, jer te upucuje na nesto (verovatno taj covek nesto i zna) ;)

Promašili ste ceo fudbal. Nemojte da se hvalite onim što ne želite da objasnite i sve ok.
Pa sta da ti objasnim, zivota ti?! Ono sto se moze reci to i kazem. Jednostavno, imam to sto imam, gledam za dz i niti nudim niti trazim. Ovde sam pomogao ljudima oko linija dok sam imao dobre kineske linije, bio je jedan od boljih davaoca i to pojedinci ovde znaju. Te stvari su veoma skakljive i ne vidim ja problem ako kazem da gledam ttv i ostalo a ne dam ti info.

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi objasni, kako da dodjem (dzabaka) do c linije, koja otvara "sve" i koja traje godinama ?

Auh [emoji849][emoji848][emoji41]

@burmann jesu te banovali sa svih drugih foruma pa si dosao ovde ili?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh Dno