Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ne bi bilo lose da ne pises neistine ili bar izmisljenje scenarije. Da sam napravio nov nalog, ne bih dobio welcomeback kupon. Nalog je star 4-5 godina, ako ne i vise, kartica je dodata pre 2-3 godine.

Taj welcome back kupon se dobijao ili u slučaju neaktivnosti naloga, odnosno ako neko duže vreme nije kupovao ništa.
Ili se mogao sa onih ruskih stranica preuzeti, tako da nemojte bezveze napadati čoveka.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Upravo tako Rax, dobio sam kupon zbog neaktivnosti, jer sam prestao da naručujem, dok sam pre godinu dana često naručivao neke sitnice.

Da li paketi normalno stizu ili ne?
Sad ako porucim nesta da li ce stici za 20,40 dana kao sto tamo pise,nebih da kupujem a da znam da nece biti ni poslato.

Nema sanse, racunaj minimum 2meseca.
Realno 3

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Nema pravila, ja sam 4 marta narucio tri para, naocara, kabal za Mobilni i dve silikonske fotrole za mobilni. Od toga mi pre nedelju dana stigla 2 para naocara i kabal za mobilni

Jel porucivao neko one 3d pen, kakva su iskustva?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Jesam ja za dete, ali još pre dve godine. Nije neki vrh kvalitet ali radi, nema greške. S obzirom kako Kinezi napreduju, verovatno sad ima i boljih, ja sam tada kao nešto istraživao i to je tad bilo best buy za taj novac.

#Aliexpress US $16.53 40%OFF | myriwell 3d pen 3d pens abs 1.75mm pla filament 3d printed pen 3 d pen 2017 Smart Child birthday present graffiti pen-3d model
https://a.aliexpress.com/_dTvtlA4
a263d52f465e444fa3b7b5a25190dd5b.jpg

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Upravo tako Rax, dobio sam kupon zbog neaktivnosti, jer sam prestao da naručujem, dok sam pre godinu dana često naručivao neke sitnice.

Nije sporan kupon svakako, ali AliExpress ponekad uključi bezbednosne procedure na "turbo" i onda se dese ovakve stvari. Ja sam imao identičnu poruku uz blokadu ordera pre desetak dana, što je još luđe naša banka mi je javila da je transakcija odrađena. Napravio sam nekoliko ordera za sat vremena, svaki sa po jednim kuponom od Coupon Pals igre, svi su prošli normalno osim tog poslednjeg (a inače sam ih na desetine uspešno iskoristio od februara). Odmah sam otvorio chat sa agentom (sad to ide malo bolje nego do skoro što je bilo), kaže samo da nemaju pojma o detaljima i razlozima, neki bezbednosni alarm i to je to ... Otprilike u stilu: to rade "bezbednjaci" i mi se u to ne mešamo, a bolje nemoj ni ti ...I kaže da nikakve pare nisu ni dobili. I stvarno posle 10 dana ta transakcija i dalje nije proknjižena. Nemoj da lupaš glavu zašto se desilo, teško da ćeš to ikada saznati, jednostavno prihvati da je tako kako je i teraj dalje ako misliš da ti se isplati...

Sutra je 20ti dan kako sam dobio refund jer prodavac nije uspeo da posalje displeje za telefone, a novac jos nije legao na racun. Sta raditi?

Bice, zavisi i od banke i obima posla i svega.. najduze licno da sam ja cekao je oko 15 tak dana

Uplatili su mi na devizni racun jos 23.03, nisam ni skontao. Ima li smisla sada bilo sta porucivati ili treba sacekat da ovo sve sa virusom prodje?

Posto pitate oko refunda da znate da neki refund racunaju kao uplatu sa AE, i to se vidi, a neki refund kao storno on se ne vidi na racunu (vidi se povecan iznos a ne i uplata sa AE).
Nesto sam narucio pre mesec dana i tek juce poslato (2 paketa)... A video sam da postari raznose pakete sa AE....

@NjegovaWisost

Radi , ali zbog situacije sa korona virusom isporuka posiljki je u zastoju.

Nemoj porucivati ako ti je nesto hitno.
Ako si spreman da cekas 2-3-4 meseca , onda mozes porucivati sitnice koje nadjes na popustu.

Salju kinezi, donose postari (sitne i lagane stvari, meni i srednje velike, do velicine kutije cipela, HVALA poštonoši Mići i kolegi mu sto ga menja... :D) često Kinezi sporije počinju sa slanjem paketa, otegne se kod njih dosta...

@sasa022 Da li je zastoj kod nase poste sa prijemom i isporukom na adresu ili je zastoj uopste u svetu, kod Kineza i tranzit robe, pogotovo avio saobracaja?

Moj postar i kad nije bilo vanredno stanje za sve sto je vece od koverte uredno ostavi papirce da preuzmem u posti. Nebitna tezina.
Edit: stigla mi poruka d mi je usao paket u zemlju. Narucio neku masku. Bas da vidim koliko im vremena treba da donesu :) Cenim da nece doci bar jos 2 nedelje.

Poslednja izmena:
Da li pošiljka ima tracking?
U suprotnom to "ušao u zemlju" im je nebuloza, dobijam i ja to za neregistrovane. I ja sam poručio neku masku i čekam. Ali ubedljivo najbitnija mi je mala neregistrovana pošiljka od sedmog aprila, preko Cainiao. Nadam se da će stići pre jula..

Edit: u stvari sad piše Yanwen LP00173121000984 a na artiklu je naznačeno da šalju sa Cainiao...

Poslednja izmena:
Nema tracking....znaci to je fora...jos ja reko dobih tracking za dz.

Mnostvo posiljki je stizalo kao dodatni teret na putnickim ( avio ) linijama , a sada je vecina tih linija suspendovana ili redukovana.
Redukovan je i avio kargo ( teretni ) saobracaj.

I GPC-i i lokalne poste rade u redukovanom rezimu.

Za vecinu porudzbina od 28.3 predvidjeni rok isporuke je produzen na 27.06

Sto se postara tice , to smo pomenuli mnogo puta...
Pratite i ostale teme da ne ponavljamo jedno isto 100 puta na par mesta.

Pozdrav. Jedna mala molba za pomoc. Naime imam vec izvesno vreme probl. sa AExpresom tj sa jednim prodavcem. Tri puta mi je slat mail da je posiljka poslata (sa identicnim tracking brojem). U pitanju je smesna suma (2.54 $ zbirno,sa shipingom). Proizvod je narucen 25. jan. i od tada je dva ili tri puta produzavan "buyer protection time"?! A takodje tri portala za pracenje posiljki daju razlicite informacije?!
17.track sa tim br. za pracenje daje info da je "expired" :2020-02-15 10:16Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
Parcel monitor sa tim brojem: Shipment at final delivery center
A na Global order tracking
stoji da je posiljka u tranzitu od 31. januara? Sta i kome verovati?
Otvorio sam "dispute", i prema medijaciji tj "presudi" AExpresa ,prodavac je duzan da mi refundira iznos. Medjutim, prodavac tvrdi da je opet poslao posiljku,i moli da zatvorim "dispute"? Kakav rebus,hah. Neki savet???

Ali presudio vraćanje. Čekaj pare i to je to.
Ako ti proizvod ikad stigne, budi fer, kontaktiraj prodavca i plati.

Ali presudio vraćanje. Čekaj pare i to je to.
Ako ti proizvod ikad stigne, budi fer, kontaktiraj prodavca i plati.
Problem je u tome što očigledno "dribla" prodavac, a već dva i po meseca se "proizvod" šeta gore dole. Jedino što mogu da razumem je da je negde zapelo zbog ove epidemije. Ali drugi proizvod koji sam naručio istog dana je odavno stigao?!

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Verovatno je zapelo, da ti je prodavac poslao drugi put, poslao bi ti i drugi broj za pracenje. Lako ces refundirati prodavca ako ti ipak stigne, tako da je preporuka da odbijes njegovu molbu za cekanje i automatski ce se zavrsiti spor.

@Rosuljac

Moraju i trgovci da se osiguraju.Gomila posiljki nece stici u predvidjenim rokovima...

Cesto moze da se nadje da je zastita sa 60 produzena na 78 dana.

Za gomilu sitnica je ostao free shipping , ali je tesko naci akcijske i cene sa popustom.

Jeste primetili da je shiping skočio bukvalno ko cena proizvoda je ?
Zavisi šta poručuješ i zavisi koju vrstu isporuke biraš. Ali zapravo ima smisla da se konačno vidi odvojena cena proizvoda i cena transporta.

Vrh Dno