Šta je novo?

OnePlus 7 / Pro

Izgleda fino

OnePlus Launcher 4.4 brings updated app switcher to OnePlus phones (APK Download)

https://www.androidpolice.com/2020/...-app-switcher-to-oneplus-phones-apk-download/

Sent from my GM1910 using Tapatalk
Da, ovo je došlo sa poslednjim 10.0.9 updateom, to sam prvo primetio.
Sto se tice podrske, ljudi su stvarno postali čudni, kontam da zastareli sec.patch ima uticaj na 0,001% korisnika i to možda. Ljudi lude na community-ju od Indijaca koii kukaju kako nema update i kako se bas njihov uređaj greje i time je ceo OP krš.
Od decembra, kad sam uzeo telefon, bilo je 3 update, koji su ispravljali bagove prijavljene od strane korisnika, plus beta verzija. Meni dosta. Ljudi su postali previse razmazeni.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Da, ovo je došlo sa poslednjim 10.0.9 updateom, to sam prvo primetio.
Sto se tice podrske, ljudi su stvarno postali čudni, kontam da zastareli sec.patch ima uticaj na 0,001% korisnika i to možda. Ljudi lude na community-ju od Indijaca koii kukaju kako nema update i kako se bas njihov uređaj greje i time je ceo OP krš.
Od decembra, kad sam uzeo telefon, bilo je 3 update, koji su ispravljali bagove prijavljene od strane korisnika, plus beta verzija. Meni dosta. Ljudi su postali previse razmazeni.

Sent from my HD1903 using Tapatalk
Nije ovo došlo sa update-om sistema, nego launchera...
Piše u tekstu, što smatram da je kul, da dosta stvari sada(kao i ova) može da se apdejtuje preko običnog apdejta na gplay-u, da ne moraš da čekaš update sistema za tako neke stvari..

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xjiop.oxygenaodmod

Ja sam sada našao ovu app, ne znam da li znate za nju, ali kul je što možeš sa ambiend display-a(ili kako se već zove ovaj crni kad klikneš jednom na ekran dok je zaključan ekran) možeš da double tapom dođeš na lock screen.. Ove opcije neke sa notifications nisam probao..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Instalirao sam novi launcher preko apk mirrora, ova promena u recent he bas dobra, olakšava prelistavanje app...
Pitanje za sve op korisnike: Da li koristite nav. dugmice ili gestures I swipe?

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Samo svajp, kad se jednom navikne čovek navbar izgleda jako zastarelo :D

Navbar nikada više posle ovog FSG [emoji16] Dok sam bio na Miui-ju, FSG je uvek seckao i bio sam primoran na nav bar... Dok je ovde spas stvarno [emoji16].

Sent from my Oneplus 7 using Tapatalk

Swipe bez ičega. Nema ni one linije.. Prvo što mi je lakše, lepše a drugo što ne volim ništa nepotrebno na ekranu.. Baš mi je onako clean kad samo ima sadržaj bez ičega.. I kad sam bio pre primoran na nav bar (samo na jednom fonu sam ga imao) bio je smanjen koliko može..

Koristio sam 'pilulicu' na 9-i, i kad sam prešao na 10 probao sam gestures jer je ukinuta ta varijanta. Trebalo mi je otprilike pola dana da se naviknem da ne koristim nav bar.

Navbar nikada više posle ovog FSG [emoji16] Dok sam bio na Miui-ju, FSG je uvek seckao i bio sam primoran na nav bar... Dok je ovde spas stvarno [emoji16].

Ne znam koji si Xiaomi i koji rom imao, meni na Mi 8 radi perfektno na A10. Na A9 je imalo povremenog pada frejmova na Global romu.
Ko se jednom navikne na FSG ne vraća se na nav bar.
Kad stiže update za AOD da se prikazuje uvek?

9T i Pro, drugar koristi i na Mi 8, i ima rezova sa vremena na vreme, pogotovo kada se ide na aplikacije u memoriji, tu je bilo u 90% slučajeva, ništa strašno, dosta ljudi ni ne primeti, ali je meni smetalo. Isto tako ljudima leti S10/+ Exynos verzija a svaki put kada ga uzmem u ruku i otvorim meni, secne i padnu frejnovi na animaciji i to nikome ne smeta niti ljudi provaljuju. Burazer koji radi u maloprodaji mob. telefona kaže da je testirao S20U i da je ista situacija [emoji23]

Swipe bez ičega. Nema ni one linije.. Prvo što mi je lakše, lepše a drugo što ne volim ništa nepotrebno na ekranu.. Baš mi je onako clean kad samo ima sadržaj bez ičega.. I kad sam bio pre primoran na nav bar (samo na jednom fonu sam ga imao) bio je smanjen koliko može..

Swipe takodje, pre ovoga sam imao seckanje na miui (mi9t) pa mi se nije dopalo kako to izgleda, ali ovde radi savršeno... Sad kad uzmem tudj telefon ne znam da koristim sa nav sve vreme hoću swipe :)

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

9T i Pro, drugar koristi i na Mi 8, i ima rezova sa vremena na vreme, pogotovo kada se ide na aplikacije u memoriji, tu je bilo u 90% slučajeva, ništa strašno, dosta ljudi ni ne primeti, ali je meni smetalo. Isto tako ljudima leti S10/+ Exynos verzija a svaki put kada ga uzmem u ruku i otvorim meni, secne i padnu frejnovi na animaciji i to nikome ne smeta niti ljudi provaljuju. Burazer koji radi u maloprodaji mob. telefona kaže da je testirao S20U i da je ista situacija [emoji23]

Bukvalno nisam video Samsung koji ne zalaguje kad ideš u meni...

Ne znam stvarno, ja sam na xeu i desi mi se par puta da ima pad frejmova, ali ništa osetno. Mada meni je animacija na 0.5x, možda zato i ne primetim. Ne koristim Global rom na Xiaomi telefonima, uvek neki problem imaju. :d
Za S20 sam video da radi ok fsg, ali da je primetno opadanje frejmova kad je dosta stvari otvoreno i kad je telefon malo zagrejan.

Da li neko ima problem sa notifikacijama za Gmail? Nema ih,samo za Gmail.

Poslednja izmena:
Ne, sve radi super..

Samo ne nervira Google koji kad mu se ćefne se vrati na light mode [emoji35]

Kod mene na OP6 sa Androidom 10 nema zvuka za Gmail mejlove, iako sam podesio da se čuje notifikacija. Samo led lampica zasvetli, ali se ništa ne čuje kad stigne mejl.

Ja sam to imao na pocetku, pa sam presao na Outlook ( uostalom i zbog drugih naloga). To je bilo pre 4-5 meseci.
Probao sam pre nekih par nedelja Gmail i dodao poslovni nalog, radilo je sve ok.
Bilo je dosta tema na OP Community u vezi ovoga.

Radi sve normalno, privatni gmail i hotmail, i jos jedan poslovni outlook mail. Svi dodati u gmail app i sve notifikacije stizu. Nista posebno nije podesavano, tako reci po default-u.

Probaj instaliraj ponovo gmail ako vec nisi probao, uz ona standardna resenja brisanje data i istorije

Gmail je sistemska app, mrzi me da rutujem sad. Proradilo je, ne znam sta sam uradio,valjda će potrajati.
Otkrio sam, problem je u adaptive battery, mora na off.
Edit :vratio adaptive battery na on, u recent app zakljucao Gmail i sad radi.

Poslednja izmena:
Ko ima 7T, 7T PRO pa cak i 7 PRO ova nova osmica je totalni promasaj pogotovo sto se tice kamera. I zasto punchole OnePlus, zasto? Pored onako dobrog iskustva gde ti je sve ekran i onda izleti kamera, oni kopiraju S10...8 PRO je mozda telefon koji vredi pogledati, pod uslovom da bi dao tolike pare. Ali ni kod njega nema nekog ozbiljnijeg abgrejda. Ok, SD 865, 120HZ...ucitavace za nijansu brze sve, a kolika je realna razlika izmedju 90 i 120Hz, cini mi se da je zanemarljivo. Jedino me zanima kakva ce kamera na 8 PRO da bude i tek naravno kad naprave GCam za nju. Nista, ceka se 8T Pro..ako se tako bude zvao uopste :)

Slazem se u potpunosti. Ovaj 7T ce hladno da izgura dvije godine bez problema, 855+ sa ovom kolicinom rama nece praviti problem sigurno. Jos kad se twrp i rom podrska razradi uz GCam, do "8T" ne zanima me trziste telefona uopste :D

Je li neko uspio aktivirati EIS+OIS u 60fps full hd ili 4k?

Super steady video je drama stabilan, ali detalja nigdje, cak slabo i za full hd snimak kad uporedim sa obicnim 1080p modom.

4K 60fps je odlican ali stabilizacija nula bodova. Ima li neki app da moze ovo popeglati uz EIS?

Sent from my OnePlus 7T using Tapatalk

Koristi u 4K 30FPS, mislim EIS+OIS, a kod 4K 60FPS radi samo OIS, i ne izgleda bas da pomaze toliko.

Koristi u 4K 30FPS, mislim EIS+OIS, a kod 4K 60FPS radi samo OIS, i ne izgleda bas da pomaze toliko.

Nažalost, mislim da će i ostati tako. Preko roota u Gcamu mogu da se omoguće sve kamere tj svi senzori, ali stabilizacija ostaje kakva jeste :/

Bukvalno ne vidim ni jedan razlog za 8/8pro pored mog 7t pro haha
Rupa me je baš razočarala..

Jel mogu da se koriste duple aplikacije na ovom modelu?

može viber, what's up, Facebook i još par.
ab3280745d63889b1f514d55571f3515.jpg

Znači u pricnipu mogu, mislim to su sve što mi trebaju
Hvala puno
Inače kad sam već pitao da se nadovežem, kakav je telefon? Ne sumnjam u fluidnost rada i to nego kamere...

Ne znam oko kamere da ti kažem nešto više, meni je manje više sve to isto. Za moje potrebe, naravno.

Nazad
Vrh Dno