Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kingdom S1&S2 u danu :d . Lepo uradjeno.
Messiah S01 i The man in the high castle S04 odlicne :smoke: .
Danas da ispostujem Babylon Berlin S04 , prethodne su :D .
Absentia S01 pokusao prvu epizodu do kraja ali nije islo :whip: ...nekako mi ne leze ove tipa Castle i slicno :p

Kingdom S1&S2 u danu :d . Lepo uradjeno.
Messiah S01 i The man in the high castle S04 odlicne :smoke: .
Danas da ispostujem Babylon Berlin S04 , prethodne su :D .
Absentia S01 pokusao prvu epizodu do kraja ali nije islo :whip: ...nekako mi ne leze ove tipa Castle i slicno :p
Kakav babylon 4 sezona? Po hbo ima 2 sezone po sky-u su to 3 sezone.

Another life s01.
Pogledao samo zbog Kate Sackhoff, Starbak iz nove Galaktike.
Moje mišljenje, sledeći put ću ispoštovati ocenu sa IMDBa. Ovo je očajno.

Послато са "Samsung Galaxy Note 8", помоћу Тапатока

Teehage serije.
Generalno ne gledam ali dao sam šansu ovim Netflix serijama samo zato što sam u ovoj izolaciji.

Nova serija "I am not OK with this" komedija, simpatična, preporuka.

"The end of the fuc***g world" crna komedija, nisam mogao ni celu drugu epizodu da pogledam.

"13 reasons why" drama, prvu sezonu sam pogledao, originalno, pohvalno za temu koju obrađuju ali drugu sezonu više nisam mogao da gledam.

Послато са "Samsung Galaxy Note 8", помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Odlicna serija koju su po meni malo vise iskomplikovali nego što je trebalo :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk
Negde sam na polovini prve sezone, serija je bolesno kvalitetna. Slazem se da je prilicno zamršena i komplikovana.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Zavrsio Future Man S3

Slabija s1 ali je bolja od s2 - koju cini mi se tretiraju kao da se i nije desila, tako da je s3 tehnicki S2.
Vredi odgledati, ima dobrih momenta, najvise i zbog kraja gde je mislim stavljena tacka na seriju.

gledam Agents of S.H.I.E.L.D., tj. epizode koje nisam ranije gledao (ne pratim seriju otpočetka, moguće da sam krenuo tek od 3. sezone). u S1E06., koja se dešava u Južnoj Osetiji, postoji zanimljiv detalj: crni Yugo :D

agents of SHIELD S1E06 Yugo.jpg agents of SHIELD S1E06 Yugo blize.jpg

Poslednja izmena:
The Morning Show: odgledao 7 epizoda... od 5. recimo razmišljam da li da batalim. Odgledaću komplet sezonu ali posle toga doviđenja.

Kakva trećerazredna melodrama... strašno. Baš je dizajnirana za "woke Twitter" publiku.

Ako je ovo zaslužilo ocenu 8.4 / 10 onda The Hour zaslužuje 12 / 10 a The Newsroom minimum 18 / 10.
Šta puše ljudi koji ocenjuju serije i filmove napravljene u zadnjih 5 godina...

Poslednja izmena:
Iskoristio ovaj višak vremena i odgledao neke serije koje nisam stigo:

The Night Of - baš mi se svidela ova mini serija 9/10

Fargo sezona 3 - u odnosu na prve dve sezone ova treća mi je bar za klasu slabija, dosadnjikava, a i finale mi je bilo onako prosečno. I svi likovi, tj većina, nezanimljiva. Ocena za sezonu 6/10

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока

The Morning Show: odgledao 7 epizoda... od 5. recimo razmišljam da li da batalim. Odgledaću komplet sezonu ali posle toga doviđenja.

Kakva trećerazredna melodrama... strašno. Baš je dizajnirana za "woke Twitter" publiku.

Ako je ovo zaslužilo ocenu 8.4 / 10 onda The Hour zaslužuje 12 / 10 a The Newsroom minimum 18 / 10.
Šta puše ljudi koji ocenjuju serije i filmove napravljene u zadnjih 5 godina...
To si brate u pravu....
To sa ocenama.....stvarno nerazumem

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

Negde sam na polovini prve sezone, serija je bolesno kvalitetna. Slazem se da je prilicno zamršena i komplikovana.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
@Dark

Meni je na pocetku trebalo da prodje nekoliko epizoda da pohvatam ta nemacka imena, pa povezem ko je ko, tj ko je iz koje porodice, ciji su roditelji, brat, sestra i sl. I taman kad naucis clanove svih porodica, u drugoj sezoni krece jos veci mindf*ck sa tim time travelingom:D Odlicna serija.

Poslednja izmena:
Odgledah prvu sezonu Les Revenants (The Returned), francuska serija, misterija/sci-fi

Šta znam, nije loša, ima taj neki "Sabirni centar" vajb... :D

Danas krećem sa drugom sezonom pa da vidimo...

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

@Dark

Meni je na pocetku trebalo da prodje nekoliko epizoda da pohvatam ta nemacka imena, pa povezem ko je ko, tj ko je iz koje porodice, ciji su roditelji, brat, sestra i sl. I taman kad naucis clanove svih porodica, u drugoj sezoni krece jos veci mindf*ck sa tim time travelingom:D Odlicna serija.
Jel gotov vise taj Dark da ga odgledam ko covek, a ne kao ovaj westworld prve dve epizode ne mogu da se setim sta sam gledao prosle godine. Pa onda juri one recapove na YT.

Nije nista cudno to sa imdb, kompanije i timovi zaduženi za marketing placaju ocene i rivjuove, o tome se šuška vec duze vreme. Isto kao sto muzičari rade sa pregledima. Kao sto i proizvođači raznih stvari rade sa velikim youtube kanalima. Takvo je vreme došlo.
Kao sto se promenio nacin slusanja muzike, tako je i gledanje filmova i serija, ocena na imdb je danas jako bitna za uspeh nekog filma te se ulaze novac i u to. Rotten Tomatoes isto to radi. Ocena na imdb dosta utice na generalni utisak o filmu kod gledalaca i kompanije su jako svesne toga. Tuzno ali tako je.
Pa vratite film i setite se u zadnje vreme koliko ste odgledali krs naslova sa dobrim i neralnim ocenama. Mogu odmah 10 da navedem bez da razmisljam. Pre je bilo cudnih ocena ali ne ovoliko.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Da kada vidim Marvel filmove sa ocjenom preko 8 tuga me uhvati.
Nije više imdb mjerodavan.

Nije i to 5 plus godina ima kako nije merodavan, ali navika je čudo.

barem 10 godina.... do pre neku godinu se držao RT (barem što se filmova tiče)
al' da se vratimo na temu

Tajkun (2020) - domaća serija, prva (jedina?) sezona je u toku. nije loša serija, al' kao da je celu vuče Bjela (glavna uloga)

Poslednja izmena:
Jel gotov vise taj Dark da ga odgledam ko covek, a ne kao ovaj westworld prve dve epizode ne mogu da se setim sta sam gledao prosle godine. Pa onda juri one recapove na YT.
Slaže se, Dark je mnogo teže nastaviti nego Westworld. Zato ja nisam ni započinjao drugu sezonu Dark jer je prva i kod gledanja konfuzna a kamoli da nastavim tako nešto nakon tolike pauze, a onda opet da čekam naredne sezone.
Baš ovih dana sam pogledao Westworld S02, i tu sam skoro sve zaboravio iz prve sezone ali nekako je moglo, nisam se naprezao već sam odlučio da ide kako ide. Mada i tu na kraju opet ostane upitnika. Danas planiram početi treću sezonu.

Da kada vidim Marvel filmove sa ocjenom preko 8 tuga me uhvati.
Nije više imdb mjerodavan.
Generalizujes. Ima i tu (Marvel) kvalitetnih filmova, dok njihove serije ne gledam pa ne znam. Ali jeste u pravu da ocene nisu merodavne vec neko vreme.

@emaremare
Money Heist
Podleg'o sam pritiscima i pogledao sam dve epizode. Nije ovo za mene.. Verovatno postoji puno ljudi kojima se svidja, ali meni nikako. Previse naivno..
Kao svojevremeno Prison Break, po meni najprecenjenija serija ikada (uz Vikinge naravno).

Moguce da se radi o trenutnom utisku, koji je kod mene vrlo jak, pa iako nije za uporedjivanje, recicu da je Better Call Saul prevazisao starijeg brata. U mom slucaju, vise mi je zaokupirao paznju od Breaking Bada, tehnicki se ne moze postideti ni u cemu. Sve je u utisku.
Vrlo upecatljiva uloga Sola, rekao bih i potcenjena.
Zna li se je li sesta sezona kraj?

Apropo ocena,
Ocene se daju prema zanru i uporedjuju isto tako. Osmica nekog Marvela (nekad vrlo zasluzena) nema veze sa osmicama dramskih serija/filmova. Ne prave se sve serije/filmove sa istom konacnom namerom i za istu publiku.

6. Sezona kraj sigurno, taman sve lepo da zavrse bez suvisnih filera.

Ne slažem se sa tom konstatacijom da se ocena skalira u okviru žanra. Zna se šta je za 10 (koje sve elemente treba da zadovolji) koji žanrovi nikad neće zaslužiti preko 8. Naročito filmovi/serije koji se striktno drže žanrovskih šablona.
To i jeste glavni problem, taj stav "Najbolji film đubre žanra u poslednjih 2 godine = ocena 9.5".
A drugi po redu je problem da se "vrhunska produkcija + smešan scenario + žalosni glumački performans" nekom magijom zaokruženu u ocenu 8.4 ili više.

Apropo ocena,
Ocene se daju prema zanru i uporedjuju isto tako. Osmica nekog Marvela (nekad vrlo zasluzena) nema veze sa osmicama dramskih serija/filmova. Ne prave se sve serije/filmove sa istom konacnom namerom i za istu publiku.

Originalno razmišljanje, po meni sasvim logično i prihvatljivo.
Čuvari galaksije su veoma duhovito urađeni, npr, baš po mom ukusu i u tom žanru zabavnog Sci-fija zaslužuju najvišu ocenu.
Sa druge strane Stalker npr, gađa neke dijametralno suprotne intelektualne i čulne centre kod gledalaca i svakako zaslužuje isto tako najveće ocene.

Kvalitet ova dva filma je neuporediv, lajt popkorn zabava i komplikovan filozofski narativ, ali oba zaslužuju visoke ocene u okviru očekivanja konkretnog žanra.

Poslato sa WAS-LX1A pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
I beni je Better Call Saul bolji od Breaking Bad.
Sada serije pratim kada je već pri kraju.
Najviše sam se nervirao zbog Game of Thrones, počeo sam da gledam od treće sezone.
Svi u kafani su pričali o tome, još se neki hvale da su kupili knjige da čitaju a nisu u školi nikada čitali.
Prestao sam gledati Vikings posle 3 sezone, Suits posleb 7 sezone, House of Carda posle 5,
Po meni Homeland drži dobro svih 8 sezona, možda je malo lošija 4 i 5 sezona.

Odgledao Pacific. Dobra je ali je meni Braca po oruzju bolja serija.

Mene je recimo WW sludeo u prve 2 sezone, a ova sad mi je odlicna. Jedino sto strepim potajno da ce da je unakaze do kraja sezone. Inace, premisa odlicna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Better Call Saul - samo da pitam...

Posto je toliko hvalite da je bolja i od BB-a, jel to znaci da je stavljate rame uz rame sa The Sopranos, Rome, Wire, Deadwood, Twin Peaks, House of Cards, WW s1... Da ne nabrajam dalje... Serije koju su unele revoluciju i postavile standarde u svom zanru, serije koje spadaju u kultne klasike?!

If so da odmah dodam da se skida i bindzujem za vikend... Pitam mrtav ozbiljan u suprotnom ode kredibilitet (koji kredibilitet?!) u bunar nekim clanovima - u fazonu "This is Sparta!", licno i personalno...
Kao onomad nekima za "Arrow/Flash pokid'o..."

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno