Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kakvi novčići, kakvi kuponi...?
Vi ne radite nista drugo sem sto kupujete na Aliju kad imate tog i u tolikim kolicinama, ja nemam pojma gde se to nalazi (stoji ili se nabavlja) ni kako, a vala ni kako koristiti...

Nahvatao neke kupone saonog ruskog sajta, snizio cenu sa 65 na 56e za neki uredjaj sve proslo i posle 5 dana mi javlja kinez da otkazem porudzbinu kao nemoze nikako da mi posalje jos me ubedjuje da navedem drugi razlog. Sta ciniti?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Nahvatao neke kupone saonog ruskog sajta, snizio cenu sa 65 na 56e za neki uredjaj sve proslo i posle 5 dana mi javlja kinez da otkazem porudzbinu kao nemoze nikako da mi posalje jos me ubedjuje da navedem drugi razlog. Sta ciniti?

Ja bih mu rekao da će mi propasti kupon od 10 dolara i da mi to nadoknadi. Pa da vidim šta bi odgovorio. Ako je neki veći prodavac, neka ti dan kupon u vrednosti od 10 dolara ili evra.

Ja nemam tako puno kupovina na Aliju, ali kad god sam imao kupone ili je bilo neko veće sniženje prodavci nisu poslali robu. Uz neki izgovor. Mada, kažem to je bilo čini mi se tri slučaja.
Zbog toga, a i zbog stvari koje čitam ovde, imam utisak da su to obične navlakuše.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

@owim

Nemam pojma :p
Za sitne licne porudzbine je veoma tesko sve to iskoristiti.
Ali ko ima i velike porudzbine , moze da ustedi.
Desilo se da u danu uzmemo i iskoristimo tri ( 3000 coin-a ) crvena 69-10$ kupona.
Na akcijsku cenu od oko 220$ usteda je bila dodatnih 30$.

Posebna su prica preprodavci - oni mogu da iskoriste.

@acep
@ko to tamo peva

Pre kreiranja narudzbine pitajte trgovca da li hoce da posalje ako iskoristite kupon.

Ako moze jos jedno pitanjce mozda je polu off :D . Da li moze da mi refundira novac na moju inteza internet karticu(devizni racun ) ili mora preko paypal-a?

Da li sada porudžbine sa Alija stižu normalno u Srbiju? Poručih juče nešto i odabrah Singapursku poštu, pa da znam šta da očekujem.

Da li sada porudžbine sa Alija stižu normalno u Srbiju? Poručih juče nešto i odabrah Singapursku poštu, pa da znam šta da očekujem.

Singapurskom poštom mi je stigao paket pre nedelju dana, od kupovine do isporuke prošlo 12 dana.

@acep

Novac ti se vraca na racun sa kog si izvrsio placanje.

Povracaj kupona neces dobiti.

@Corvus Corax

Distributeri koji nisu u blokadi normalno salju porudzbine i stizu prilicno brzo.

I LV u Srbiju stizu za 15-20 dana ( samo je pitanje koliko ih nasa posta zadrzi )

Evo meni jedan RB...SG poleteo pre 7 dana, a još uvek nije stigao u SRB. Počinjem da se brinem... [emoji23]
Prošli za 4 dana stigao u SRB.

Poslednja izmena:
Batalio Ali do daljneg, 4 posiljke jos uvek na processing order, tj nisu ni odnete u postu, jedna od polovine janura, jos 3 iz razlicitih radnji od pre 20 dana, nijedna ne mrda.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Meni u nedelju dve pošiljke poslate isto veče. Ako su uopšte poslate. Jedna ima broj za praćenje, Singapurska pošta.
A jedna porudžbina stoji već desetak dana i verovatno i neće biti poslata.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Jel RB.. SG singapurska pošta?
Prodavac mi dao broj, tvrdi da je poslao, ali već nekoliko dana se broj ne pojavljuje na tracking servisima.

Tako je, Singapurska pošta. Moguće da ti je dao lažan broj?

SG pošta statusi oće da kasne, ali ne baš par dana. 17track nije baš ažuran što se toga tiče, jesi pogledao šta kaže https://postal.ninja/en ?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Probao Ninja i prikazuje slično kao na Ali, samo sa više statusa, a ostali tracking servisi, uključujući i onaj na sajtu singapurske pošte, kažu da broj ne postoji.

Moguce je sa se ne pojavljuje zbog haosa oko COVID-19 virusa.
Meni je jedan RB...SG pre 8 dana napustio kinu.

Poslednja izmena:
Kada se prati singapurska pošta prvo se prati preko 4PX koji su kurir za singapursku poštu u Kini. Preko 4PX-a ćete imati statuse tokom kretanja pošiljke po Kini, kada pošiljka pristigne iz Kine u Singapur onda praćenje ide preko Singapurske pošte.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

4px pokazuje vreman poslednja 3 statusa od onih koje vidim na Ninja. Samo se razlikuje opis tj prevod opisa. Verovatno je sve OK, samo je Kinez malo otegao slanje.
Kupovao sam i ranije u toj prodavnici, slali su preko kineske pošte i bili su OK.
Sada je doplata 2e za transport, a eto poslali preko SG, što bi trebalo da je još bolje.

Poručio sam dva paketa preko SG pošte prošle nedelje, za oba stoji "information received - item en route to postal facility", a prvih nekoliko dana brojevi nisu davali nikakve informacije, isto kao kod tebe. Kapiram da zbog ovog virusa sve ide tako sporo.

To stoji samo na 17track, meni za dva SG, ali na ostalim sajtovima za praćenje paketi se kreću normalno.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Stigao mi danas paket narucen 20og februara. Ja iznenadjen

^ znam da se novčićima mogu kupovati kuponi ali zato ako nešto ne treba puno novčića a ja ih imam preko 2.000! :D
Slabo ti to ja ih imam trenutno 9222 i skinuli su mi pocetkom godine ja mislim 4000 a 19 drvo sam zasadio

Meni otkazase porudzbinu navodno nisu u mogucnosti da posalju. Dzaba izgubih kupone u vrednosti od 10e (puna vrednost paketa 65e)malo se natezem sa prodavcem za pun povracaj sa kuponima. Refundirace mi,kupone ne spominje a obavezuje me da kada otkazujem navedem kao razlog nesto drugo, hm...
Ili su razlog kuponi? Gube li oni nesto sa kuponima?(sa sajta ekosum.ru)

Kuponi za popust garant, mene su takodje jednom zapalili za dal bi 7€ ili 12€... ja se naljutim i odem pa kupim kod nas nesto slicno za 3 puta vise para od kineske sprave...

Nazad
Vrh Dno