Šta je novo?

SBB (konačno) uveo Conax CAM modul u ponudu.

Svaki provajder daje svoj Cam (modul) i Card (karticu), mnogi od njih uparuju pa jedno bez drugog ne mogu, tako da ces dobiti u paketu sve ponovo ako se odlucis da uzmes, ne daju samo karticu posebno.

Poslednja izmena:
Pitao sam i na drugoj temi, ovde ću verovatno pre dobiti odgovor. Da li se nakon aktivacije D3cam veže nekako za TV ili za lokaciju? Mogu li ga posle prebaciti na drugi TV u kući? A vezano za lokaciju, šta ako modul prebacim u TV na vikendici, da li prepoznaje nekako novu lokaciju i blokira ga?

Pitao sam i na drugoj temi, ovde ću verovatno pre dobiti odgovor. Da li se nakon aktivacije D3cam veže nekako za TV ili za lokaciju? Mogu li ga posle prebaciti na drugi TV u kući? A vezano za lokaciju, šta ako modul prebacim u TV na vikendici, da li prepoznaje nekako novu lokaciju i blokira ga?

Odgovoreno ti je i to sasvim korektno, nakon ubacivanja uparuju se cam i kartica, mogu da se prenose na druge televizore kao sto i ja stalno radim, a za drugu lokaciju zavisi od njihovih cvorista, moras da probas.

Ne vidim način da provale selidbu tvoje kartice, to je jednosmerna veza. Moj CI+ je bio u par TVa i sada u Panasonic STBu i nije se bunio. Doduše na istoj lokaciji.

Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne vidim način da provale selidbu tvoje kartice, to je jednosmerna mreza. Moj CI+ je bio u par TVa i sada u Panasonic STBu i nije se bunio. Doduše na istoj lokaciji.

Tapatalk

Nije problem dali ce da provale ili nece a nece jer ne mogu, nego je ponuda kanala teritorijalno drugacija tako da je pitanje dali cam moze da radi u nekom drugom mestu, nisam probao, moje misljenje je da ce raditi ali ne mogu da trvdim.

Ma kao da ce oni da programiraju CAM-ve za razlicite teritorije... nema sanse,
Mozda BG vs ostalo, ali po BG to ide sve isto.

Rece jaffar, ponuda se (blago) razlikuje. Npr. u Beogradu recimo imaju 5 onih VOD frekvencija a u Cacku gde sam nedavno uveo, imaju 4 mada to verovatno zavisi od cvorista do cvorista. Onda, u Beogradu imaju dodatni MUX na 570 MHz gde se nalaze SD verzije sport klub 1,2,3 i jos neki kanali koji su pretpostavljam namenjeni nekoj distribuciji (a mozda i za bivse IKOM korisnike) a u Cacku prvi MUX je na 578 MHz. Sve ostalo je bukvalno isto. Novi Sad ima drugaciju ponudu sa onim dodatnim madjarskim i lokalnim kanalima kojih ima samo u Vojvodini. Tako da je pretpostavljam to to. Meni na stb-u pise Region ID 192 pa moze da se pretpostavi da STB nece da radi na drugom regionu. Medjutim to vazi za Cisco STB a za CAM nemam pojma da li ima neku proveru regiona jer nemam jedan da probam. Znam da je D3mini pre mogao da se prebacuje, ja sam iz BG povezao jedan D3mini u Cacku i radilo je sve bez problema. Doduse to je bilo pred kraj 2016. To su neka moja saznanja ako nekoga zanima.

Poslednja izmena:
prastajte na blagom nekru,jel' ovi slepci i dalje naplacuju 2k dinara da odnesu onaj krs i daju modul?

Gde si uspeo da dobojes d3cam meni vec mesec dana ili vise govore kako trenutno nema u ponudi i da ih ocekuju krajem novembra
ff5d92dccf75c9fd0db139a1bf42a46c.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

otisao licno u poslovnicu,zalio se da je d3 risiver krs (sto realno i jeste,trebalo mu je pola sata da prebaci kanal,zakucavao svaki drugi dan),otvorili nalog za zamenu i ja rekao da necu da menjam za drugi (isti) risiver i da samo modul me zanima.i meni rekla da ih nema i da ne znaju tacno kad ce biti i da se dogovorim sa serviserima kad me nazovu.bg je u pitanju.

sutra ujutru odmah serviseri nazvali,pitali kad da dodju,ja rekoh tad i tad ali da me samo zamena za modul zanima,oni rekli 'sta ce ti to,ovaj je brzi' ja rekoh da cu sigurno ostati pri svojoj odluci da me samo cam modul zanima,dosli kad se dogovorili zamenili i to je to.

tako da ocigledno zavisi koliko si uporan i dal' ga imaju na stanju a da je odluka uprave da odvracaju ljude.

Probacu i ja da odem do poslovnice da cujem sta ce mi reci trenutno koristim EON i od kada sam se izborio da dobijem obican modem za net i kupio krsten ruter sve radi super ali familija nikako da se navikne na EON pa koriste idalje D3 koji sada bez njihovog rutera nema nikakvu preteranu funkciju samo mi zauzima uticnicu

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Pitanje jedno posto se ne,razumem bac u ove D3 cam kartice,da li recimo kad odem negde konkretno na selo,okolina Ub_a i ponesem svoju karticu a tamo imam tv koji ima slot za kartice mogu da gledam programe iz svog paketa ili to ipak ne moze tako,laik sa za ovo pa da pitam.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Trebalo bi da radi u kompletnoj SBB kabloskoj mreži.
Ali ipak treba probati.

Radi ako je ista mreža, u ovom slučaju ako je SBB

Trebalo bi da radi u kompletnoj SBB kabloskoj mreži.
Ali ipak treba probati.
Hvala na,odgovoru ali nista od toga kod brata je na jednom tv box,paket znaci mts,a na drugom koji ima,karticu nema kablovsku

:D Otkud ti ideja da će MTS-ov box raditi sa SBB karticom?!? :p

:D Otkud ti ideja da će MTS-ov box raditi sa SBB karticom?!? :p
Hahaha,sto je babi milo....mislio sam da,te,kartice funkcionisu tipa kao Eon aplikacija na tu foru,pa,kad si na drugoj mrezi nemas samo kanale tipa sport klub i slicno,al dobro sve se uci vremenom...

Danas zamenjen D3 Mini sa D3 Cam. I pojma nemam, al mi se čini da je na nekim kanalima slika lošija. Jel moguće da sa Cam dobijam lošiju sliku nego sa D3 Mini? Recimo Prva je bila dosta bolja na Miniju. HD kanali kud i kamo su dobri, ali SD i ne baš. Pritom čini mi se da je slika nekako zumirana, recimo RTV seče logo, HRT dosta levo logo. Pokušao u meniju TV-a da menjam veličinu slike, ali konstantno je isečena.

Kvalitet slike digitalnih kanala najviše zavisi od samog televizora i ugrađenog mu tjunera.

Ako je tako, kako onda da ispravim problem sa isečenom slikom?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Koji TV je u pitanju?

To je iskljuciv do tv-a, Cam samo sluzi da dekripruje, ne moze da utice ni na sta drugo.

Da li može neko ko ima ovu njihovu CAM karticu da podeli svoje iskustvo o kvalitetu slike?

Žena zaključila pre neki dan ugovor za SBB kablovsku i dobijen onaj njihov D3 mini risiver.
Slika odlična.

Ali pošto moju ženu nervira da koristi dva daljinca i da pali i gasi taj risiver, ja ih pozovem i naručim da mi zamene risiver sa CAM karticom.
Sin bio kući, kaže sve radi super, samo daljinac od tv se koristi.

Međutim, kad sam došao kući, vidim da je kvalitet slike bitno slabiji, ne samo u odnosu na sliku kojju je tv prikazivao sa d3 mini risiverom, već i u odnosu na sliku analognih kanala od prethodnog operatera.
Nekako je bleda, bezbojna slika.
Pokušao sam da popravim podešavanjima na tvu ali ne vredi, bude samo još gore.

Pozovem SBB, oni kažu, to je to televizora.

Kako bre do televizora kad je na istom tv-u bila kristalno jasna slika i boje odlične sa d3 risiverom i kod prethodnog kablovskog operatera.

Inače, tv koji imam je TV Sony BRAVIA star 7 godina, pa da nije možda taj tv zastareo to jest da CAM kartica na njemu ne može da daje kvalitetniju sliku?

Ili je kartica neispravna,

ili taj koji je instalirao nije odradio instalaciju kako treba?

Od početka koristim CAM karticu u LG televizoru.
U kući imamo još 2 d3 mini uređaja.
Nema razlike u kvalitetu slike na TV-u sa CAM-om i na televizorima sa d3 mini.
Jedina razlika je vraćanje unazad jer toga na CAM nema, ali sa EON-om na mobilnom telefonu može da se baci slika na TV i onda da se gleda (u malo manjem formatu).

CAM kartica nema baš nikakve veze sa kvalitetom slike niti ona može ikako da utiče na kvalitet. Ona samo dekriptuje sadržaj, a sam TV je zadužen za dekodiranje i filtriranje slike. Bravia televizori imaju različita podešavanja slike u zavisnosti da li se gleda HDMI ulaz (D3 risiver) ili slika sa internog tjunera (CAM kartica). Probaj promeniti nešto.

Summa summarum, ako vidiš ikakvu sliku, kartica je potpuno ispravna i instalacija je urađena kako treba, do podešavanja na TV-u je.

Nazad
Vrh Dno