Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Idu 3 kontrole, od glavnog podizvodjaca, mts i huawei... razlicite ekipe rade vertikale i ulicne instalacije koje se povezuju po blokovima... nema pravila koliko dugo se ceka, od npr 2 meseca pa navise...

ce77ac897e6287fab2390557623874fa.jpg

Here we go again... Drugi ispad u dva, tri dana .. bolje da sam ostao na VDSL-u...

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

Aha znaci nije samo kod mene nestao net :D
Ja sam nekih mesec i kusur na optici ovo je prvi prekid, nadam se da je izuzetak.

Nego da li i vama umesto 1 dinar racun stize 100-150din ? Koja im je to fora, naplacuju neku uslugu za fiksni telefon koji mi nije ni povezan i naplacuju stb uredjaj a pise da je dzaba na sajtu lol

Ne znam koji je paket u pitanju, a da nije onaj net limit od 99 din. To se mora posebno naglasiti da ukinu...

Isto zavisno od paketa uz box 2 imaš samo jedan stb besplatno box3 i box 4 crveni 2 dok tek od box4 plavog idu 3 besplatna stb. Sad im je trenutno uz box pakete promocija od 50% na dodatni stb i to ti iznosi tačno tih 150 din.

Box 3 i imam 2 stb, koji stoje u kutijama posto me samo net zanima.
Pise na racunu naknada za stb 10 ili 20 din nije mi tu racun, to nije free kao sto kazu. Na nas hiljade po 1e na ovu prevaru i eto.

Aha znaci nije samo kod mene nestao net :D
Ja sam nekih mesec i kusur na optici ovo je prvi prekid, nadam se da je izuzetak.

Nego da li i vama umesto 1 dinar racun stize 100-150din ? Koja im je to fora, naplacuju neku uslugu za fiksni telefon koji mi nije ni povezan i naplacuju stb uredjaj a pise da je dzaba na sajtu lol

Stiže meni oko 100 dinara zbog identifikacije poziva. To naplaćuju posebno, nije uključeno u cenu. Sad da li može to da se otkaže, ne znam.

Sad bio akviziter i nudi mts optiku, posto je skoro stigla u ovaj kraj. Pitah ga jel samo optika ili mora tv i fiksni. Kaze mora i fiksni posto se optika i sve njihove usluge baziraju na fiksnom. Koja ludost

Stiže meni oko 100 dinara zbog identifikacije poziva. To naplaćuju posebno, nije uključeno u cenu. Sad da li može to da se otkaže, ne znam.

Ne verujem da je tih 100 dinara što Vam naplaćuju identifikacija poziva jer svi koji su na optici imaju BBTF fixnu telefoniju, a kod BBTF telefonije se ne naplaćuju dodatne usluge (identifikacija, poziv na čekanju, preusmeravanje ...) i dobijaju se po defaultu za džabe, to mora da je nešto drugo!
Sem ako Vam nisu zadržali stari POTS broj koji je ostao na bakarnoj parici, pa na osnovu njega naplaćuju CID.

Poslednja izmena:
Ne verujem da je tih 100 dinara što Vam naplaćuju identifikacija poziva jer svi koji su na optici imaju BBTF fixnu telefoniju, a kod BBTF telefonije se ne naplaćuju dodatne usluge (identifikacija, poziv na čekanju, preusmeravanje ...) i dobijaju se po defaultu za džabe, to mora da je nešto drugo!
Sem ako Vam nisu zadržali stari POTS broj koji je ostao na bakarnoj parici, pa na osnovu njega naplaćuju CID.
Netacno evo ja sam godinu i po na optici sa obicnim telefonom nemam BBTF i imam identifikaciju zadnjih pa bar 8 godina i kako prvog meseca ukljucenja te usluge tako i do poslednjeg ovog meseca imam taj trosak identifikacije poziva.
Jedino tacno sto si napisao je da na BBTF ne naplacuju kod obicne telefonije naplacuju sto je ludost ali je nazalost tako.

Netacno evo ja sam godinu i po na optici sa obicnim telefonom nemam BBTF i imam identifikaciju zadnjih pa bar 8 godina i kako prvog meseca ukljucenja te usluge tako i do poslednjeg ovog meseca imam taj trosak identifikacije poziva.
Jedino tacno sto si napisao je da na BBTF ne naplacuju kod obicne telefonije naplacuju sto je ludost ali je nazalost tako.

Ne valja da citiram sam sebe, ali pogledaj dobro moj post pa reci šta je netačno!
Sve sam lepo objasnio u produžetku poruke "Sem ako Vam nisu zadržali stari POTS broj koji je ostao na bakarnoj parici, pa na osnovu njega naplaćuju CID"

za 15-25 dana se prebacijem na drugu adresu gde je mts optika vec u zgradi pa cu javiti utiske.

Piše mi u računu da je to identifikacija poziva. Sad šta oni računaju u to i zašto, nemam dodatnih uvida u to.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Piše mi u računu da je to identifikacija poziva. Sad šta oni računaju u to i zašto, nemam dodatnih uvida u to.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jeste piše ti zato što ti se broj još uvek fizički nalazi na bakarnoj parici i nisu mogli da ga prebace na BBTF, ali to se računa kao analogna POTS linija! (Kabl od telefona ti ne ide direktno iz modema u fixni telefon, nego iz zida ide prvo u splitter pa se onda razdvaja u modem i fixni telefon).
Zato i naplaćuju tih 100 dinara za Caller ID, dok za BBTF koji važi za digitalnu liniju nema tog nameta! ;)

Uslovljavaju optiku fiksnim telefonom za koji naplacuju Caller ID funkciju koja je besplatna na mobilnoj od 1999 god u 2020-toj.
Treba to prodati sto pre.

Uslovljavaju optiku fiksnim telefonom za koji naplacuju Caller ID funkciju koja je besplatna na mobilnoj od 1999 god u 2020-toj.
Treba to prodati sto pre.

Upravo tako, ja sam svoj fixni kod Telekoma pre neki dan odjavio, bukvalno počeli su da nam smetaju, bude nas i opterećuju kojekakvi pozivi od tetaka i ujaka ...! :)

Jeste piše ti zato što ti se broj još uvek fizički nalazi na bakarnoj parici i nisu mogli da ga prebace na BBTF, ali to se računa kao analogna POTS linija! (Kabl od telefona ti ne ide direktno iz modema u fixni telefon, nego iz zida ide prvo u splitter pa se onda razdvaja u modem i fixni telefon).
Zato i naplaćuju tih 100 dinara za Caller ID, dok za BBTF koji važi za digitalnu liniju nema tog nameta! ;)

Fiksni telefon mi je direktno priključen na ONT, nigde nije povezan sa bakarnom paricom iz zida.

Hm, tu nešto nije u redu. Fiksni telefon kod korisnika na optici ide preko BBTF veze, a u tom paketu CLIP usluga je besplatna.
Jesi li se žalio na tu stavku na računu?
Pozdrav

Iskreno nisam ni obraćao pažnju na to zato što sam pogledao račun tek kada sam ovde video da je još nekome stiglo 100 i nešto dinara. Svakako ću da se žalim, pa da vidim šta će da kažu.

Hm, tu nešto nije u redu. Fiksni telefon kod korisnika na optici ide preko BBTF veze, a u tom paketu CLIP usluga je besplatna.
Jesi li se žalio na tu stavku na računu?
Pozdrav
Ne ide to je i dalje ona ista linija sa istim aparatom iako ide preko optike.
Da je on ili ja ili bilo ko uzeo BBTF broj tad nebi postojala ta pretplata.
Ovako je nazalost ima a ne bi trebala da je bude.
Iskreno nisam ni obraćao pažnju na to zato što sam pogledao račun tek kada sam ovde video da je još nekome stiglo 100 i nešto dinara. Svakako ću da se žalim, pa da vidim šta će da kažu.
Na sta da se zalis? Pa jel imas CallerID imas, on toliko kosta ne vidim osnov da se zalis, ja evo god i po tako placam iako sam toliko na optici a pre toga na vdsl.
Da imas BBTF ne bi placao ovako obojica moramo jer se to dodatno placa na analognoj telefoniji iako nam je tel na optici.

Na sta da se zalis? Pa jel imas CallerID imas, on toliko kosta ne vidim osnov da se zalis, ja evo god i po tako placam iako sam toliko na optici a pre toga na vdsl.
Da imas BBTF ne bi placao ovako obojica moramo jer se to dodatno placa na analognoj telefoniji iako nam je tel na optici.

Ok, nemoj da se ljutiš, čovek je samo napisao da ako mi je fiksni direktno povezan na ONT da sam onda na BBTF vezi, i onda bi identifikacija bila besplatna. Zato sam skapirao da možda ima osnova na neku žalbu. Ako nema, svejedno, neću da propadnem zbog mesečnih 90 dinara, ali ako ne moram da plaćam svakako ne bih.

Imaju radove na mreži od 00 do 06 ujutru. Biće prekida, vise gradova u Vojvodini. Ja sam na VDSL i ne radi net takođe.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Imas mozda info jos koliko ce da traju radovi (do kada)?
I ja sam na VDSLu i juce pre ponoci ode net...
Cekam da se pojavi optika u naselju i da izaberem neki box paket ali koliko vidim nisu jos ni poceli da rade za samostalne kuce.
Prosle godine su oko avgusta najavljivali da ce krenuti sa prikljucivanjem na novu opticku mrezu za mesec-dva.

Imam optiku i fiksni tel.preko nje. Ne naplacuje mi se indentifikacija poziva. Nisu mi menjali broj, ostao je isti kao i pre optike, naravno i tel.aparat. Dakle ne naplacuje se identifikacija poziva. Zali se na racun, zasto da placas nesto sto ne moras.

Kakva filozofija!!
Plaća se na analognoj, ti si na optici, pa onda treba da plaćas analognu iako je nemaš!
Žali se i ti na račun, i traži retrogradno sve pare da ti vrate.
MTS primarna floskula: APP
ako prođe, prođe

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok, nemoj da se ljutiš, čovek je samo napisao da ako mi je fiksni direktno povezan na ONT da sam onda na BBTF vezi, i onda bi identifikacija bila besplatna. Zato sam skapirao da možda ima osnova na neku žalbu. Ako nema, svejedno, neću da propadnem zbog mesečnih 90 dinara, ali ako ne moram da plaćam svakako ne bih.
Ne ljutim se, odakle ti to?
Samo ti kazem da sam u istoj situaciji kao i ti i da nazalost nemamo osnova za zalbu.
Gde ti vide da se ja ljutim?

Kakva filozofija!!
Plaća se na analognoj, ti si na optici, pa onda treba da plaćas analognu iako je nemaš!
Žali se i ti na račun, i traži retrogradno sve pare da ti vrate.
MTS primarna floskula: APP
ako prođe, prođe

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma nema sanse.
Nemam ja bbtf tu se ne placa na pots se placa nazalost.
P.S.
Evo i SS zadnjeg racuna a i ako neko zna cemu zatezna kamata od 13 din(boli me uvo za cifru samo me interesuje zasto kad nemam nikakvo dugovanje, sto i pise dole levo.)
Samo izmisljaju i karikaju mislim da i predhodni racun imao tu zateznu kamatu od 13 din iako nikad nisam imao nikakvog dugovanja nikada.
Samo muvaju dinar po dinar, ne verujem koji su to jadnici.
Pa bolje da mi napisu da im uplatim nesto para ako nemaju dao bih im vise bar 100 vise bih uplatio ali da me pitaju na racunu a ne ovako seljacki da mi kradu svaki mesec 13 din.
fcd029dc008e8b7de701bb7265fe755b.jpg

I da imate na sajtu gde lepo pise da se za pots liniju placa Call id dok lepo pise da se za bbft ne placa ta naknada.
Pa na osnovu cega da se zalim kad nemam bbtf vec pots liniju a imam vec 8 min godina ukljucenu tu opciju ako ne i vise goga mi od 2003 kad su mi intalirali Alcatelovu centralu i promenili prvi broj umesto 4 na 2?

Poslednja izmena:
Ako je telefon priključen na ONT, koji je povezan preko optike, kako je onda moguće da bude na staroj bakarnoj liniji? Da je povezan iz zida iz telefonskog priključka pa u spliter onda i da razumem, ali ovako nema nikakve veze.

Poslednja izmena:
Ako je telefon priključen na ONT, koji je povezan preko optike, kako je onda moguće da bude na staroj bakarnoj liniji? Da je povezan iz zida iz telefonskog priključka pa u spliter onda i da razumem, ali ovako nema nikakve veze.

Upravo tako!
@vetropir
Pozovi ti njih za svaki slučaj pa im objasni, moguće je da su ti po defaultu ostavili uslugu identifikacije pa je plaćaš pošto ti nisu menjali broj!

Poslednja izmena:
Ma sve je to tacno nije na bakarnoj vise, ali je bio a posto to oni smatraju i dalje pots linijom nazalost je tako.
Ali to zaista nije pravi BBTF.
Upravo tako!
@vetropir
Pozovi ti njih za svaki slučaj pa im objasni, moguće je da su ti po defaultu ostavili uslugu identifikacije pa je plaćaš pošto ti nisu menjali broj!
Ma mogu ja da ih pozovem i da me olade recenivom vi imate pots liniju nemate bbtf liniju, za to cete morati da uzmete bbtf a ja to necu zapravo mi ne treba.

Neko od vas trojice gresi, da bi smo bili sigurno (ko da je nama iz dzepa a ne tei) ti nazovi njih, odnosno podnesi zalbu (moze email) i opisi jednostavno situaciju i kako je povazan telefon (na ONT) i nemoj spominjati "pots", "bbtf", a prilozi i neku fotku kako je spojeno na ONT pa kad dobijes odgovor ti nam ovde javi, da ne davimo vise jel bbft ili je pots ili je grska ili nije greska... nemas nikakve koristi od preganjanja s nama ovde izuzev ako ti je vetropirno svejedno placas li nesto sto ne bi trebao placati...

Vrh Dno