Evo da i ja podelim utiske posle 3 dana nosenja Gwatcha i GT2 istovremeno, nije me mrzelo malo vise da pisem, nadam se da ce biti korisno drugima...
Koraci:
Dan1: GW:10278 , GT2: 10092
Dan2: GW: 3378 , GT2: 3241
Dan3: GW: 8245 , GT2: 6689
Vece odstupanje je samo u trecem danu, i tu mislim da je GT2 bio blizi, moguce da je Samsung pobrljavio sa duplim pracenjem tel/sat, dakle na relativno malom uzorku GT2 bolji (pogotovu sto ne mogu da odvojim cisto podatke samo na satu u Shealthu)
GPS/HR:
I pitanju je bila mala setnja od 15tak minuta i 2km sa jednim stajanjem, GPS je izmerio 20m razliku na totalu sto je ok, ali je zato putanja prilivno oscilirala kod oba u odnosu na google maps, i tu je GT2 prikazao vece delove putanje da idu preko dvorista i zgrada, sto moze da bude problem u samim Google mapama u odnosu na koordinate, ali dvejedno odstupanja su manja kod GWatcha. HR je definitivno prezicniji kod GT2, prikazao mi je Max oko 120 i AVG 93 dok je kod Samsunga to bilo 137/111 sto je nemoguce na setnji relativno slabog tempa. Takodje chart u Shealth kod Samsunga je totalno orijentacionog karaktera, dok je na Huaweiju dosta precizniji. Kadenca kod GT2 je bila 120/99 dok kod Samsunga 152/110, subbjektivni osecaj na strani Samsunga i elevation kod Samsunga 84-111 kod GT2: 239-264m, ovde je prvi rezultat netacan jer se sam grad nalazi na nekih 250 mnv...Opet je bolji bio GT2 sto je i ocekivano posto ima novije senzore
Pracenje spavanja:
Na uzorku od 4 noci 3 puta je GW pokazivao par minuta duze spavanje, a samo jedne GT2, ali u pitanju je minorna razlika, tako da su prilicno usaglaseni, i oba dobro isprate i budjenja, te ovde nema nekog jasnog pobednika...
Baterija na strani GT2 apsolutno, sa nekim mojim stilom koriscenja, GW mi traje oko 3 dana i jos koji sat, GT2 7-8 dana.
Udobnost opet na strani GT2, s obzirom na manju tezinu, manje se oseca na ruci, ali ni GW nije pretezak.
Vizuelno GW ipak meni lepsi i naravno funcionalnost na strani GWa apsolutno...
Na kraju, ja sam ipak resio da zadrzim GW jer su mi notifikacije i funkcionalnost trenutno ispred fitnes karakteristika, a bateriju kao najveci minus, sam resio kupovinom Samsungove eksterne baterije/bezzicnog punjaca koji mi je stalno sa sobom te ga koristim za punjenje i telefona i sata, znam nije savrseno resenje, ali za sada zavrsava posao...